Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
DIY po česku aneb 4pístek na C6g Aeru
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 20:14  Naposledy upravil Dopis dne 9.5.2009 , 13:18, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Tak po několika týdnech se to podařilo...

Inspirace viz.: Hondasociety

Díly-

Brzdiče z Mazdy RX7 (86-91, kabrio, turbo, non - turbo) + desky
Repas sadu Frenkit č. 236021 (ale pouze vnitřní těsnění, prachovky nesedí!) nebo Seinsa č. D4651 (nemám vyzkoušeno)
Kotouče 282mm z Legenda I. gen. KA3, KA4 (popř. 285mm variantu typu HS, KA4, Rover 800 - nemám vyzkoušeno)
Pevnostní šrouby M10x30mm, stoupání 1,25 + pojistné podložkové matice.
Samostatnou těhlici z Civica - ideální pro připasování a zkoušení.
Dva šrouby pro připojení hadiček (lze použít origo, jen se musí o cca 3mm zkrátit)

Na výše uvedený swap jsem narazil, když jsem hledal info o brzdách na Acury/Hondy. Na mojem Aeru totiž už byly kotouče před smrtí a desky strašně prášily a čekala mě výměna. Protože mám i 1,8VTi, chtěl jsem na Aero brzdy s podobným účinkem a s většími kotouči. Plán byl dát na VTi čtyřpístek a brzdy z VTi pak na Aero...

2 sady brzdičů jsem nakonec sehnal přes Ebay v USA. Je to trochu sázka do loterie, první set byl v perfektní stavu, druhý pak horor - výsledkem jsou čtyři zničené pístky a hodiny zbytečné práce. Pístky byly totiž totálně zapečené a nepomohlo nic, až přesné vyfrézování pístků z brzdičů.

Postup-
Na zkoušení byla použita těhlice z vraku MA8 s odřezanýma šroubama (to proto, že koutouče z VTi mají 4x114,3 rozteč a těhlice 4x100). V té době jsem si po proměření myslel, že je stejná jako na VTi...nebyla, o tom později.

Brzdič:
Předpokladem je, že brzdič je v dobrém stavu a všechny pístky, prachovky a těsnění jsou v dobrém stavu. Pokud ne, pak se musí udělat repase.

Nejdříve je potřeba odřezat konce montážních patek zhruba v polovině průměru a zbylý půlkruhový otvor pak nechat vyvařit TIGem (díra se musí dobře očistit od eloxu, aby svár dobře držel). Tím je brzdič připravený k opracování.

Podle návodu na Hondasociety se musí odfrézovat 3mm materiálu z vnitřní plochy montážních patek (celkem je to 6mm měřeno od úrovně vystouplých montážních otvorů). Toto jsem si ověřoval s pomocí kotouče z 1,8VTi a už zmíněné MA8 těhlice.

Tady je třeba frézovat téměř až k tělesu brzdiče, ale na strany se úplně ke krajům nemusí, tam už po montáži těhlice nezasahuje. Je nutné dodržet rovnoběžnost plochy s plochou / osou brzdiče, aby pak nedocházelo k příčnému namáhání uchycení.

Na vnější ploše se jen srovná vyvýšená oblast okolo montážního otvoru na úroveň patky. Na konci úpravy po vyvrtání otvorů se ještě trochu odpiluje konec výztužných žeber, ale to až individuálně podle použité upevňovací matice.

Bohužel pak při zkoušce přímo na autě jsem zjistil, že těhlice stejné nejsou. Liší se v tom, že ocelový kroužek nesoucí šrouby na uchycení kola je o cca 1,5 mm širší než na těhlici zkušební.
No a protože ubírat další materiál z brzdiče už by ohrozilo jeho pevnost, tak se hledalo náhradní řešení v podobě kotouče s větší výškou na plocho – větším ET, které by vykompenzovalo rozdíl v těhlicích. Díky koncepci „Honda – skládanka pro dospělé“ se řešením stal kotouč z Legenda I. Generace (viz. Seznam dílů). Zároveň mě napadlo, že ten samý kotouč s větším ET použitý na testovací těhlici (a ve výsledku na Aerodecka) mi dovolí na druhé sadě brzdičů neubírat žádný materiál z montážních patek.

Pokud jsou vnější i vnitřní plocha připravené, tak se brzdič připasuje na těhlici s nasazeným kotoučem a provede se zkrácení patek na finální délku. Osobně jsem to dělal tak, že na obvod kotouče jsem nalepil dvě vrstvy kobercové pásky, přitlačil brzdič a označil kde se má patka zkrátit (páska tam simuluje minimální nutnou mezeru brzdič-kotouč).
Posledním krokem je vyvrtání monážních otvorů průměr 12mm. Po zkrácení patek brzdič sedí už přesně jak má, pomocí tenkých svorek se uchytí k těhlici a přímo se vrtají díry. Brzdič musí byt uchycený souměrně, tzn, aby díry byly v obou patkách na stejném místě. Toto je asi nejkritičtější bod celého swapu.

Pokud se týká pevnosti po úpravách, velkou výhodou je, že nové montážní díry jsou o dost blíž brzdiči (i mimo vyvařené plochy po origo dírách). A tím pádem pákové namáhání je podstatně menší a kompenzuje tak zeslabení materiálu patek i odfrézování výztužných žebírek.

Poslední věc je srovnání plochy kolem otvoru pro připojení brzdové hadičky, protože RX7 používá pevné hadičky, kdežto Honda má gumovou.

Na závěr jsem ještě odfrézoval nápis Mazda na vnější polovině brzdiče, ale to je jen kosmetická úprava. Pozor na výstupek pod tímto nápisem, na Hondasociety ho sice odfrézoval taky (kvůli tomu, aby nedřel o paprsky kol), ale měl štěstí, protože v tom nálitku se vevnitř protínají dva vývrty tvořící propojení obou komor pro pístky (viz. foto).

Jestli se vše povedlo, tak se ještě vyzkouší šrouby a matky na uchycení (šroub jde ze strany kotouče do těhlice, pak se nasadí brzdič a pak samojisticí matice, popř. se zalepí závit.

Nejde použít originální pořadí uchycení šroub skrz těhlici do závitu v držáku origo brzdiče, protože po swapu je čtyřpístek z druhé strany těhlice. Druhým důvodem je, že kotouč je tak blízko těhlice, že tam není místo pro samojistící matici.

Kotouč-
Je potřeba ho nechat přesně vyvrtat na rozteč 4x100 (v případě VTi samořejmě ne) a navrtat i dva otvory pro zapuštěné M6 šrouby pro uchycení kotouče k těhlici. Popř. Je dobré na vnitřní straně kotouče odsoustružit z vnitřního průměru cca 1,5mm – to se pak hodí, aby kotouč nechytal o šusplech (ale ten se stejně musí trochu upravit – zatlačit víc do podběhu).

Finální montáž příště Úsměv

P.S.: možná je ten návod trochu nesrozumitelný, sepisoval jsem to narychlo a celé se to dost těžko popisuje...lepší je to vidět

Pár foto pro inspiraci:

P1050528.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1050528.JPG, 2.84 MB

P1050529.JPG

P1050529.JPG, 2.91 MB

P1050538.JPG

P1050538.JPG, 2.92 MB

image001.jpg

image001.jpg, 312.76 kB

image002.jpg

image002.jpg, 229.94 kB

image003.jpg

image003.jpg, 262.22 kB

image004.jpg

image004.jpg, 219.76 kB

image005.jpg

image005.jpg, 247.92 kB

image006.jpg

image006.jpg, 251.44 kB

image007.jpg

image007.jpg, 285.85 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 21:12   Citovat  

taketo nieco chce riesit chalan u nas co ma kompresoroveho civica 1.8vti....ale on by chcel pouzit brzdice z legenda...vraj su tam 4piestiky..co je natom pravdy to netusim...ale ak to ma a pri 280kach kotucoch tak by to bola asi vpoho prerabka...

btw : je to poznat ze su tam 4piestiky?

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 21:14   Citovat  

mohl by si sepsat třeba článek. Myslím, že by to zajímalo spoustu lidí .......

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 21:15   Citovat  

jjj spravit navod v cestine Hihi

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 21:34   Citovat  

2Bera napsal:
taketo nieco chce riesit chalan u nas co ma kompresoroveho civica 1.8vti....ale on by chcel pouzit brzdice z legenda...vraj su tam 4piestiky..co je natom pravdy to netusim...ale ak to ma a pri 280kach kotucoch tak by to bola asi vpoho prerabka...

btw : je to poznat ze su tam 4piestiky?

Jj, toho Civica sleduju na SK fóru. Btw, taky se chystám na kompresorového 1,8VTi a ty čtyřpístky samozřejmě k tomu...Aero je jen pokusný králík Velmi šťastný

Koutouče jsou to taky 282mm a právě z Legenda - proč, to vysvětlím snad v nějakém tom článku...

Momentálně mají desly i kotouče kolem 5km najeto, takže dojmy jsou zatím nic moc. Musím počkat až se to pořádně zajede, hlavně až se vyhladí drážky od soustružení kotouče.

Pokud ten tvůj kámoš na to spěchá a hledá opravdu bolt-on řešení, tak mám na prodej brzdiče z Legenda, ale jsou to dvoupístky, ne čtyř Ble Pasují přímo a nemusí se nic předělávat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 21:43   Citovat  

Dopis napsal:
Pokud ten tvůj kámoš na to spěchá a hledá opravdu bolt-on řešení, tak mám na prodej brzdiče z Legenda, ale jsou to dvoupístky, ne čtyř Ble Pasují přímo a nemusí se nic předělávat.

sak to je pak to iste nez to co ma teraz nie?ci legend alebo civic...jeden chalan u nas ma za na prelude brzdice z nsx....vypada to zaujimavo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 22:01   Citovat  

2Bera napsal:
sak to je pak to iste nez to co ma teraz nie?ci legend alebo civic...jeden chalan u nas ma za na prelude brzdice z nsx....vypada to zaujimavo

Je to skoro to samé, až na ty dva pístky místo jednoho a tím pádem trochu větší plochu přítlaku a možná rovnoměrnější účinek destiček na kotouč. Co jsem zjišťoval, tak NSX měla právě tyto "Legendovské" brzdiče, akorát líp vypadají na venek a myslím že mají i plastické logo NSX.

Osobně si myslím, že ten dvoupístek má hlavně smysl při swapu 260mm kotoučů na 282mm = nejrychlejší a nejpohodlnější řešení za přijatelné peníze.

Na to VTi...nevím co by to přineslo, na svojem jsem to ještě nezkoušel, protože tam půjdou přímo ty čtyřpístky. Co je ale jisté, že s Legend brzdičem v pohodě použiješ 15"kola, kdežto mě ještě drobné úpravy čekají (vnější tvar mírně drhne o závažíčka na disku). Na foto mám letní 17" a potřebuju tam na zimu dát 15". O sériových 14" se nemá cenu bavit, tam ani origo VTi/Legend brzdiče + 282mm kotouče samozřejmě nevejdou.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 22:07   Citovat  

Dopis napsal:
Je to skoro to samé, až na ty dva pístky místo jednoho a tím pádem trochu větší plochu přítlaku a možná rovnoměrnější účinek destiček na kotouč. Co jsem zjišťoval, tak NSX měla právě tyto "Legendovské" brzdiče, akorát líp vypadají na venek a myslím že mají i plastické logo NSX.

Osobně si myslím, že ten dvoupístek má hlavně smysl při swapu 260mm kotoučů na 282mm = nejrychlejší a nejpohodlnější řešení za přijatelné peníze.

Na to VTi...nevím co by to přineslo, na svojem jsem to ještě nezkoušel, protože tam půjdou přímo ty čtyřpístky. Co je ale jisté, že s Legend brzdičem v pohodě použiješ 15"kola, kdežto mě ještě drobné úpravy čekají (vnější tvar mírně drhne o závažíčka na disku). Na foto mám letní 17" a potřebuju tam na zimu dát 15". O sériových 14" se nemá cenu bavit, tam ani origo VTi/Legend brzdiče + 282mm kotouče samozřejmě nevejdou.

pockaj...ty mas ako 4piestiky = 4piesty na jednej strane?

a tie brzdice co mas z preludky tak jeden brzdic 2piestiky??za kolko by si ich strelil?

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2009 , 22:11   Citovat  

Ježiši,uplně slintám...sám mám pořád s brzdama problémy Bueee na 6g5D 1.6i (D16B2) zdají se mi strašně slabé na ten výkon. Dali by se teda použít ty brzdiče z legenda? ty dvoupístkové? uplně bez uprav? jenom hodím jiné brzdiče a kotouče? když tak hoď ještě fota jak jsi vyřešil to uchycení na těhlici.Na těch stránkách je to divně vidět.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 8:39  Naposledy upravil Dopis dne 9.5.2009 , 9:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

2Bera napsal:
pockaj...ty mas ako 4piestiky = 4piesty na jednej strane?

a tie brzdice co mas z preludky tak jeden brzdic 2piestiky??za kolko by si ich strelil?

Ne, celkem jsou čtyři pístky, dva na každé straně brzdiče. Sériové třmeny jsou jednopístek. Tzn. z jedné strany tlačí pístek a z druhé strany "ramínka" co jsou součástí odlitku - jsou vidět z venku. Ten Legend/NSX má to samé, akorát na vnitřní straně jsou pístky dva (jeden větší a jeden menší). Na vnější pak opět "ramínka". Celý brzdič chodí na dvou vodicích čepech, proto se mu myslím říká "plovoucí" a proto stačí tlačit jen z jedné strany.

Čtyř a vícepístky mají třmeny "pevné" a dvojice (čtyřpístek), trojice (šestipístek) nebo popř. čtveřice (osmipístek) pístků tlačí z každé strany. Mám ještě druhou sadu doma, tak udělam nějaké foto v rozebraném stavu + ten z Legenda a Civica a nahodím sem.

Zkusím teda sepsat menší návod jak na to, protože je pravda, že podle článeku na Hondasociety to vypadá dost jednoduše a ve skutečnosti to až tak snadné není Ble

P.S.: pokud budeš mít pořád zájem, tak hodím cenu do SZ.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 9:02   Citovat  

Mourl napsal:
Ježiši,uplně slintám...sám mám pořád s brzdama problémy Bueee na 6g5D 1.6i (D16B2) zdají se mi strašně slabé na ten výkon. Dali by se teda použít ty brzdiče z legenda? ty dvoupístkové? uplně bez uprav? jenom hodím jiné brzdiče a kotouče? když tak hoď ještě fota jak jsi vyřešil to uchycení na těhlici.Na těch stránkách je to divně vidět.

Ten samotný dvoupístek (ale pořád je to plovoucí brzdič jak píšu v příspěvku výš) jde namontovat přímo bez úprav. Musí se dát kotouče 282mm z Civica 1,8VTi/Prelude, ale převrtané na rozteč 4x100mm (mají totiž 4x114,3mm) a taky desky z VTi (Legend, Prelude, Acco, NSX).

Jediný zádrhel by mohl nastat u kotoučů, protože když srovnáš kotouč 262mm vs. 282mm, tak výška naplocho (já tomu říkám ET kotouče) je 45 vs. 47mm (tzn. kotouč z 1,8VTi si sedne víc ke středu auta). Je otázka, jestli ten kotouč už bude dřít o držák brzdiče nebo ne. Samotný brzdič se sám posune, podobně jako to dělá při postupném ubývání desek. Toto vše se týká montáže jen na jiné auto než 1,8VTi, kde jde opravdu jen o výměnu brzdiče kus za kus.

Tuhle kombinaci jsem ale na Aeru nezkoušel, protože jsem nechtěl zbytečně vrtat kotouče z 1,8VTi na 4x100 jen kvůli zkoušce. No a při těch čtyřpístkách jsem použil kotouč z Legenda, který má to "ET" ještě větší.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 10:09   Citovat  

a co tak zobrat karbosku a trosku zbrusit stoho drzaku?

mozes odfotit ten brzdic z legendu?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 10:11   Citovat  

Foto:

1,2 - sériovka Aero
3,4,5 - Legend
6,7 - porovnání držáků, je tam vidět, že montážní díry pasujou...

image009.jpg

image009.jpg, 177.96 kB

image008.jpg

image008.jpg, 139.47 kB

image001.jpg

image001.jpg, 206.13 kB

image002.jpg

image002.jpg, 213.67 kB

image003.jpg

image003.jpg, 193.92 kB

image010.jpg

image010.jpg, 187.62 kB

image012.jpg

image012.jpg, 213.15 kB

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 10:25   Citovat  

btw a ten legend mal zo serie 282ky kotuce stymi strmeni ci uz 300+?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 10:38   Citovat  

2Bera napsal:
btw a ten legend mal zo serie 282ky kotuce stymi strmeni ci uz 300+?

Je to z Legenda II. gen. - KA8, KA9. Ten má 282mm kotouče. 300+mm má možná ten aktuální, ale to nevím jistě.

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2009 , 22:48   Citovat  

Dopis napsal:
Ten samotný dvoupístek (ale pořád je to plovoucí brzdič jak píšu v příspěvku výš) jde namontovat přímo bez úprav. Musí se dát kotouče 282mm z Civica 1,8VTi/Prelude, ale převrtané na rozteč 4x100mm (mají totiž 4x114,3mm) a taky desky z VTi (Legend, Prelude, Acco, NSX).

Jediný zádrhel by mohl nastat u kotoučů, protože když srovnáš kotouč 262mm vs. 282mm, tak výška naplocho (já tomu říkám ET kotouče) je 45 vs. 47mm (tzn. kotouč z 1,8VTi si sedne víc ke středu auta). Je otázka, jestli ten kotouč už bude dřít o držák brzdiče nebo ne. Samotný brzdič se sám posune, podobně jako to dělá při postupném ubývání desek. Toto vše se týká montáže jen na jiné auto než 1,8VTi, kde jde opravdu jen o výměnu brzdiče kus za kus.

Tuhle kombinaci jsem ale na Aeru nezkoušel, protože jsem nechtěl zbytečně vrtat kotouče z 1,8VTi na 4x100 jen kvůli zkoušce. No a při těch čtyřpístkách jsem použil kotouč z Legenda, který má to "ET" ještě větší.

Sakra, ja jsem si říkal že tak jednoduchý to bejt nemůže Smutný v tom "ET" bych problém asi neviděl, na soustruhu by se dala možná udělat "podložka" třeba z duralu (hliníku) která by ty 2mm vymezila, takže by to sedlo jako origo kotouč,jenom by kola koukaly o 2mm víc ven (+trošku víc by trpěl podvozek). Problém spíš teda vidím v tom převrtání těch kotoučů Smutný které by se teda dalo udělat na fréze s otočným svěrákem. No každopádně mám zase brouka v hlavě Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2009 , 9:46   Citovat  

Pisu to sem at nezakladam nove tema.
Jak je to s tema třmenama z Legenda?Koukal sem na kotouce a legend je mel 28mm siroky a ITR jen 23, takze koupit kotouce z Legenda?
A co zadní třmeny?s tema ma nekdo zkusenosti?Nasel jsem ze legend ma 282 kotouce i v zadu...
Zajima me jakej by to melo efekt mit i vzadu kotouce 282mm?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 16:48   Citovat  

Poradi nekdo?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 21:20   Citovat  

asi nikdo Bueee

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 22:12   Citovat  

Ty kotouče co píšu nahoře byly jen 21mm (Legend KA3/4) a VTi (Integra atd.) má těch 23mm. Myslím že ty 2mm nejsou až tolik důležité, ale asi bude o něco lepší chlazení...Těch 28mm má ale nějaký novější Legend ne??? Vzadu těžko říct, ale spíš než rozměr by pomohlo změnit rozdělení brzdné síly směrem dozadu a snížila by se tím nedotáčivost to mi hlava nebere V rozumné míře samo...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 22:28   Citovat  

prave nevim...to co mi meril znamej tak to ma 28mm a zadek nevim ale prumer je 282 a asi i vetsi trmen.Jak se steluje rozlozeni brzdneho ucinku?No pokud bych na predek dostal 28mm kotouc misto 23mm tak je to urcite +
Jen ten zadek abych tomu treba 282kotoucem neublizil.Kdyz bude v zadu stejnej prumer jako ve predu.S tim si rady nevim jestli tam musi byt nejakej pomer mezi predkem a zadkem vzhledem k velikosti brzd a kdyz tak cim je danej...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 5:18   Citovat  

čím je danej poměr -rozložením váhy kolem těžiště = zatížením náprav.jde o to že pokud to vzadu přešvihneš každý zabrždení se ti zadní kola dostanou do smyku . To může být hodně nepříjemný v zatáčce , mírný přibrždění a zadek ti ustřelí.Dá se to korigovat bu´d tlakem v systemu ( omezovače tlaku ) nebo velikostí brzdný plochy destiček .Za cara klacka jsem měl na šáde udělaný seřizování poměru předek zadek a na zimu jsem musel na zadku ubírat

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 7:00   Citovat  

monty napsal:
čím je danej poměr -rozložením váhy kolem těžiště = zatížením náprav.jde o to že pokud to vzadu přešvihneš každý zabrždení se ti zadní kola dostanou do smyku . To může být hodně nepříjemný v zatáčce , mírný přibrždění a zadek ti ustřelí.Dá se to korigovat bu´d tlakem v systemu ( omezovače tlaku ) nebo velikostí brzdný plochy destiček .Za cara klacka jsem měl na šáde udělaný seřizování poměru předek zadek a na zimu jsem musel na zadku ubírat

To tedy znamena ze pokud vzadu vetsim brzdy a snizim tlak tak to bude stejny?
Kazdopadne bych radsi reguloval brzdnej ucinek predek/zadek omezovacem brzdneho ucinku nez velikosti plochy brdovych desticek, ta prvy mam trmeny kde tech velikosti asi oc nepovymenuju a za druhy asi si nespocitam jaka plocha by to mela byt aby byla idelani.
Ten omezovac tlaku se zapoji kam?A kde sezenu neco co by mi tam pasovalo?
A serizeni ucinku predek/zadek bude teda v jakem pomeru aby to bylo optimalni?Kdyz vezmu v uvahu ze budu jezdit okresky a okruh jen minimalne?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 7:25   Citovat  

TondaCRX napsal:

Kazdopadne bych radsi reguloval brzdnej ucinek predek/zadek omezovacem brzdneho ucinku nez velikosti plochy brdovych desticek, ta prvy mam trmeny kde tech velikosti asi oc nepovymenuju a za druhy asi si nespocitam jaka plocha by to mela byt aby byla idelani.

A serizeni ucinku predek/zadek bude teda v jakem pomeru aby to bylo optimalni?Kdyz vezmu v uvahu ze budu jezdit okresky a okruh jen minimalne?

citace:
To tedy znamena ze pokud vzadu vetsim brzdy a snizim tlak tak to bude stejny?
ano
citace:
Kazdopadne bych radsi reguloval brzdnej ucinek predek/zadek omezovacem brzdneho ucinku
až uvidíš jeho cenu změníš názor Velmi šťastný plochu nespočítáš , to je lepší vyzkoušet .
citace:
Ten omezovac tlaku se zapoji kam?A kde sezenu neco co by mi tam pasovalo?
zapojí se do okruhu zadních brzd, co si nabastlíš to tam bude pasovat , nejčastěji to mají pickupy , dodávky ,prostě kde se hodně mění zatížení zadní nápravy (např felcka pickup přes 3t ). počítej s tím že máš dozadu dva okruhy , ne jen jeden jak to bývalo.

optimální nastavení si musíš odladit , prostě podle toho jak se to bude chovat -já to testoval na štěrkový cestě a na mokrý louce

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 7:30   Citovat  

monty napsal:
zapojí se do okruhu zadních brzd, co si nabastlíš to tam bude pasovat , nejčastěji to mají pickupy , dodávky ,prostě kde se hodně mění zatížení zadní nápravy (např felcka pickup přes 3t ). počítej s tím že máš dozadu dva okruhy , ne jen jeden jak to bývalo.

optimální nastavení si musíš odladit , prostě podle toho jak se to bude chovat -já to testoval na štěrkový cestě a na mokrý louce

byl by velkej problem to píchnout před ABS kde je jen jedna roura pro zadek. až ABS rozděluje větve L a P

jde mi o to jestli pak ABS nebude házet chybu, nebo nebude špatně fungovat

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 9:21   Citovat  

vytvořil by sis celkem velkej problém , jedna roura tam sice je ale okruhy nejsou rozděleny předek a zadek ale křížem viz pořadí odvzdušňování , levý přední a k němu pravý zadní je jeden a pravý přední a levý zadní je druhej , tzn bys zaškrcoval jeden z nich a ne pouze zadní nápravu. abs ko by ten přebržděnej zadek trochu dorovnávalo ,jak by se kola kously tak by je odbrzdilo ale spolíhat se na to bych nechtěl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 9:25   Citovat  

monty napsal:
vytvořil by sis celkem velkej problém , jedna roura tam sice je ale okruhy nejsou rozděleny předek a zadek ale křížem viz pořadí odvzdušňování , levý přední a k němu pravý zadní je jeden a pravý přední a levý zadní je druhej , tzn bys zaškrcoval jeden z nich a ne pouze zadní nápravu. abs ko by ten přebržděnej zadek trochu dorovnávalo ,jak by se kola kously tak by je odbrzdilo ale spolíhat se na to bych nechtěl

tak že v případě regulátorů by byli potřeba dva - LZ a PZ ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 9:28  Naposledy upravil monty dne 6.10.2009 , 9:38, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

buď dva a nebo sdruženej 2v1 . ale osobně bych to řešil zmenšením plochy desek , obrousit ,zkusit atd -nedávno jsem sháněl rozdělovač na tu felcku a jako dát za to skoro 3 tisíce (v kelly stojí 2600 -nejsem si jistej jestli je to jednoduchej nebo dvojitej ) to snad ne
existuje i toto odkaz ale to ej myslím pevný , nedá se seřizovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 9:31   Citovat  

tak já ho zatim nepotřebuju, ale je dobrý to vědět je to dobrý

tak že díky přátele