Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Taková menší porucha F20A4
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2

Dalo se tomu nějak zabránit?
Ano
27%
 27%  [ 3 ]
Ne
72%
 72%  [ 8 ]
Hlasovalo : 11
Celkem hlasů : 11

MIG24 je teď offline  MIG24
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 0:52   Citovat  

Zdravím, nevěděl jsem kam tenhle literární kousek zařadit takže skončil v této sekci. kouř

Jednoho krásného jarního dne jsem se s přítelkyní rozhodl udělat si výlet do Tachova po dálnici VTEC , jedu pěkně v klidu, pomalu, a najednou se na mě hrne Škodovka Octavia, a nejen že mě dojel, ale i mě předjel meetallll . Takže jsem zařadil, a vydal se za ním.....
Po 5-ti minutové jízdě ve 200 km/h, jsem zaslechl takové divné zvuky, jo tu Oktávu jsem jen dojel nikoliv předjel (prostě to nešlo), a proto jsem zpomalil. Ale zvuky zesílily, pak se stalo něco co jsem doposud viděl jen ve formuli1. Za autem se objevil bílý dým a konec... KO Bueee papa Zastavil jsem u krajnice a musel se nechat odtáhnout do servisu. Tam mi bylo oznámeno, že motor odešel na věčnost papa a bude třeba pořídit nový. Touto cestou bych chtěl poděkovat Romanovi, že mi věnoval jeden ze svých mnoha, které se mu jen tak poflakují doma na zahradě. přátele přátele přátele je to dobrý

Po 10-ti dnech čekání jsem si odvezl opět funkční autíčko a také jeden trochu porouchaný motor. Co se stalo? Motor který byl v autě původní, měl najeto 170 000 Km se dle předpokladu to mi hlava nebere zadřel. Pro šťouraly motor byl řádně servisován, vše bylo měněno, žádné závodění na doraz (tedy často Se stydím ) jediné co bylo v nepořádku byl olej na hranici výměny, ale bylo ho v motoru dostatek. Přes to se kouslo čerpadlo oleje a celý motor se tak trošku následně zadřel....
Slyšel jsem od každého, že Honda při dobrém zacházení vydrží 300 000 Km minimálně, ale bohužel stalo se....... Co jsem se bavil, tak na tomhle tipu motoru je tato porucha ojedinělá (slovy odborníka: "tato politování hodná chyba se u nás v ústavu stane maximálně jednou za deset let....") pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem .

Na chalupě jsme pak motor rozebrali, a zjistili co vše je vlastně zničené. Kupodivu hlava je OK , vana je plechová ze starého motoru také OK , dále elektronika, svody, kryt motoru a další drobnosti co se na motoru dají najít. Horší je to s blokem a dalšími věcmi uvnitř KO. Sám to vše ani neumím odborně popsat, takže jsem přiložil i pár fotek kouř .

Tímto také nabízím vše co zbylo k odprodeji, základ je vidět na fotkách, další fotky mám případně doma. Zájemci můžu kusy znovu nafotit a je možné vše i osobně vidět. Ceny jsou dohodou, nesnažím se vydělat na vlastním neštěstí Hihi jen si uklidit garáž a zbavit se nepotřebného.

IMG_0990.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0990.JPG, 94.37 kB

IMG_0994.JPG

IMG_0994.JPG, 127.03 kB

IMG_1000.JPG

IMG_1000.JPG, 141.48 kB

IMG_1002.JPG

IMG_1002.JPG, 161.74 kB

IMG_1016.JPG

IMG_1016.JPG, 243.13 kB

IMG_1029.JPG

IMG_1029.JPG, 251.48 kB

IMG_1110.JPG

IMG_1110.JPG, 235.87 kB

IMG_1250.JPG

IMG_1250.JPG, 248.18 kB

IMG_1293.JPG

IMG_1293.JPG, 197.02 kB

IMG_1306.JPG

IMG_1306.JPG, 197.33 kB

IMG_1303.JPG

IMG_1303.JPG, 241.68 kB

IMG_1076.JPG

IMG_1076.JPG, 236.95 kB

IMG_1054.JPG

IMG_1054.JPG, 239.73 kB

IMG_1039.JPG

IMG_1039.JPG, 240.93 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
lempl69 je teď offline  lempl69
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 0:59   Citovat  

no efekt to musel bejt asi uzasnej, ale chudak motor.. docela me zneklidnilo ze to muze takle odejit i kdyz to je servisovany a a a .. Smutný no jeste ze tu jsou takovy supr lidi jako roman OK OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 1:52   Citovat  

Majitel Octavie teď určitě píše na tdi clubu jak uštval Hondu kouř
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 7:30   Citovat  

njn stane se.. Hlavně že máme Romana : o)
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 7:41   Citovat  

jj, hondy jsou na výměnu oleje citlivý...
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 8:35   Citovat  

tak predevsim bych rekl ze vzhledem k tomu jak motor vypada uvnitr mely byt vymenne intervaly oleje kratsi a mozna bych byt tebou popremyslel o zmene znacky oleje.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 8:46   Citovat  

Teda... Smutný Jak dlouhý jsi měl intervaly výměny?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 12:36   Citovat  

Olej tam dávám od té doby co sem auto koupil pořád ten samý. Castrol Magnatec 5W-40....

a výměna oleje, jednou za rok nebo při 15000 Km, tak jsem to měl napsáno na visačce. A rok to ještě nebyl a těch km bylo... cca o 1500 víc.

Tak pokud máte tip na lepší olej sem s ním... je to dobrý je to dobrý je to dobrý

Jo teď tam je ten samý, jen je to 10W a půjde na výměnu hned po 5000 Km aby se pěkně propláchnul
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 12:40   Citovat  

MIG24 napsal:
Olej tam dávám od té doby co sem auto koupil pořád ten samý. Castrol Magnatec 5W-40....

a výměna oleje, jednou za rok nebo při 15000 Km, tak jsem to měl napsáno na visačce. A rok to ještě nebyl a těch km bylo... cca o 1500 víc.

Tak pokud máte tip na lepší olej sem s ním... je to dobrý je to dobrý je to dobrý

Jo teď tam je ten samý, jen je to 10W a půjde na výměnu hned po 5000 Km aby se pěkně propláchnul

ja osobne bych urcite nepresahoval 10000km pro vymenu oleje a pri tech nalitanych KM volil 10w-40 napr od Motulu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 12:43   Citovat  

MIG24 napsal:

15tis. je na Hondu moc (sice mám v servisce na VTi taky 15tis.km,ale měním po 7-8tis., u "obyč." motoru C4g po 10tis.km)

Aha, Castrol... Já mám ve VTi Motul (nebo jsem měl Liqui Molly) a když jsem byl naposled u PK,tak tam měl na našem trhu nový olej Midland (akorát 10W-50 to mi hlava nebere ) a prý je lepší než Motul...
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 12:55   Citovat  

Hellborn napsal:
15tis. je na Hondu moc (sice mám v servisce na VTi taky 15tis.km,ale měním po 7-8tis., u "obyč." motoru C4g po 10tis.km)

Aha, Castrol... Já mám ve VTi Motul (nebo jsem měl Liqui Molly) a když jsem byl naposled u PK,tak tam měl na našem trhu nový olej Midland (akorát 10W-50 to mi hlava nebere ) a prý je lepší než Motul...

Jaký "Aha,Castrol" ? Hihi Leju ho tam,10W40,měnim 8-10tkm,už víc jak 15x,325 na počítadle a kde nic tu nic Hihi Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 13:02   Citovat  

spoon napsal:
Jaký "Aha,Castrol" ? Hihi Leju ho tam,10W40,měnim 8-10tkm,už víc jak 15x,325 na počítadle a kde nic tu nic Hihi Mrk

A jak vypadá motor vevnitř? Mrk Šlo spíš o tu barvu než o časnější výměnu (mně taky tchán tvrdí,že olej vydrží v pohodě 20-25tis km - ovšem ve Škodovce)..
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 13:08   Citovat  

Hellborn napsal:
A jak vypadá motor vevnitř? Mrk Šlo spíš o tu barvu než o časnější výměnu (mně taky tchán tvrdí,že olej vydrží v pohodě 20-25tis km - ovšem ve Škodovce)..

Jsou tam samý hejblátka a udělátka Velmi šťastný Nevim,nepoznám,ale když jsem před před rokem sundal víko,byl krásně čistej,nikde žádná upečenina nebo tak,ale nevyznám se,jen co oko vidělo MrkA v servisu,když si přijedu nechat něco vyměnit,tak taky pochvaluje.. :hehe:
   Návrat  
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 13:39   Citovat  

Né že bych chtěl štourat do debaty o olejích, ale Castrola nam PK nedoporučoval, Lojzík by mohl povědět více... PK nam tam dal při výměně Motul a ted když tam byl prcek na výměně, tak snad dostal už ten olej co píše Hellborn.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:37   Citovat  

Tak já zkusím něco nového... Se stydím , a výměny budou taky kratší. Já to nechával vždy na tom jak to napsali když olej měnili, tak snad tomu v servisu rozumí je to dobrý
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:42   Citovat  

Hellborn napsal:

pořádnej výtlem
pořádnej výtlem pořádnej výtlem Velmi šťastný Cool
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:45   Citovat  

Adamek napsal:
Né že bych chtěl štourat do debaty o olejích, ale Castrola nam PK nedoporučoval, Lojzík by mohl povědět více... PK nam tam dal při výměně Motul a ted když tam byl prcek na výměně, tak snad dostal už ten olej co píše Hellborn.

na ten castrol bych se rad zeptal, proc ho nedoporucoval?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:48   Citovat  

FastCivic napsal:
na ten castrol bych se rad zeptal, proc ho nedoporucoval?

by me zajimalo jaky je rozdil v olejich stejne specifikace a vykonostni tridy .-\ zase diskuse o nicem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:48   Citovat  

ninja napsal:
by me zajimalo jaky je rozdil v olejich stejne specifikace a vykonostni tridy .-\ zase diskuse o nicem.

mozna tak v tech pridavnych aditivech na cisteni
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:52   Citovat  

FastCivic napsal:
mozna tak v tech pridavnych aditivech na cisteni

dalsi veci je kdyz jsem daval do auta 10W 60 tak rikal PK neco o kiss me a najednou doporucuje 10W 50 a je to nejlepsejsi. Ble
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:02   Citovat  

ninja napsal:
dalsi veci je kdyz jsem daval do auta 10W 60 tak rikal PK neco o kiss me a najednou doporucuje 10W 50 a je to nejlepsejsi. Ble
lidi nevi co chcou...ty jezdis na co?
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:12   Citovat  

Celkem me zarazi ten ocesany remen.Tobe se nerozlo mazani a nebo jsi se do toho stihani zazral az po volant? nesouhlas
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:12   Citovat  

FastCivic napsal:
lidi nevi co chcou...ty jezdis na co?

kdyz s 10W60 jsem mel pomerne vysokou spotrebu oleje, i prestoze se mi zdalo ze to s nim funguje lepe, tak jsem se vratil k 10W40 liqui moly. Koupil 2x 60L sud a neresim nic. Vymena po 15t km a pohodicka. Olej splnuje moje pozadavky, funguji na nej auta kolem me, i servisnim intervalu 15t...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:16   Citovat  

Prelude napsal:
Celkem me zarazi ten ocesany remen.Tobe se nerozlo mazani a nebo jsi se do toho stihani zazral az po volant? nesouhlas
tak jestli mu to sezralo pri te dvoustovce trictvrte litru oleje jak me, tak se treba nedivim ze to zadrel...co vim, kdyz nekomu odesel motor, zadreny, ojnice venku atd. vzdycky za to mohla hladina oleje...bud malo, nebo se prelil na stranu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:20   Citovat  

Prelude napsal:

Po celou dobu co jsem jel se nic nerozsvítilo. Až když jsem zastavil a pak otočil klíčkem do první polohy rozsvítily se kontroly tak jako normálně (baterie, olej atd.) a už nezhasly. Na tohle si dávám pozor, jakmile se rozsvítí kontrola zastavím a zjišťuji co se stalo.

Proto uvažuji o instalaci budíků na tlak a teplotu oleje. Co myslíte pomohlo by to?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 0:23   Citovat  

FastCivic napsal:
tak jestli mu to sezralo pri te dvoustovce trictvrte litru oleje jak me, tak se treba nedivim ze to zadrel...co vim, kdyz nekomu odesel motor, zadreny, ojnice venku atd. vzdycky za to mohla hladina oleje...bud malo, nebo se prelil na stranu

To ne oleje tam bylo dost i když jsem to pak vyndavali. A i po tom co část vytekla tou dírou, když to chlapík kontroloval v servisu tak pořád tam bylo toho oleje dost. Takže že by bylo málo oleje to ne. Co říkali, tak se zaseklo olejové čerpadlo, proto ty chybějící zuby, a pak se olej nedostal nahoru a zadřel se.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 5:34   Citovat  

MIG24 napsal:
To ne oleje tam bylo dost i když jsem to pak vyndavali. A i po tom co část vytekla tou dírou, když to chlapík kontroloval v servisu tak pořád tam bylo toho oleje dost. Takže že by bylo málo oleje to ne. Co říkali, tak se zaseklo olejové čerpadlo, proto ty chybějící zuby, a pak se olej nedostal nahoru a zadřel se.

blbost, olejove cerpadlo je primo na klice, podle fotek se stalo neco s vyvazovaci hrideli nebo se zastavila klika ve velkych otackach. Proto ocesanej rozvodak, ale spis to bylo takto: Ulomila se ojnice, ta se vzpricila ve valci, klika se zastavila a vyvazovaci hritele si svoji setrvacnosti jeste jeli tu svou a nezastavilo je to - rozvodak se protocil.

Nemyslim si ze zaseknute olejove cerpadlo by dokazalo zastavit motor. To spis bych se vsadil ze by se cerpadlo rozemlelo uvnitr = okamzite by svitila kontrolka mazani.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 6:36   Citovat  

přesně , olejový čerpadlo je vlastně ukončení bloku pod rozvodama ,řemeny na jeho chod nemaj vliv , je unášený přímo klikou takže pokud by se seklo tak se klika nezastaví , to se spíš rozvalí ten unášecí kroužek v něm + rozemele vše uvnitř a klika o tom nebude ani vědět. přikláním se k ninjově teorii , ojnice bum atd.
budíky jsou dobrá věc ale na tohle by ti asi nepomohli. tohle byla zřejmě mechanická vada ojnice (klidně mohla být horší z výroby) a při tom když se zlomí tak k ztrátě tlaku oleje nedojde .
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 7:56   Citovat  

jojo :o) není nad koncern a olej po 30 000 - 50 000 tkm Velmi šťastný Velmi šťastný

nicméně ohledně olejů - doporučuju kouknout na oleje.cz a jsou tam někde mýty a omyly v olejářství
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 8:04   Citovat  

Only_one napsal:
jojo :o) není nad koncern a olej po 30 000 - 50 000 tkm Velmi šťastný Velmi šťastný

nicméně ohledně olejů - doporučuju kouknout na oleje.cz a jsou tam někde mýty a omyly v olejářství

to jsou lehkobezne long life oleje, a to je neco jineho nez pouzivame my Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Taková menší porucha F20A4
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina