Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
teplota motoru, únik chladící kapaliny
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ro-mike je teď offline  ro-mike
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 20:33   Citovat  

Ahoj všichni, mám vti 1.6 a uniká mi chladící kapalina. Kontroloval jsem stav kapaliny, otevřel jsem víčko chladiče a v něm chybí vždy trochu vody, ale v expanzce je vody dost. Normálně jezdím a každý den je pod autam malinkatá kaluž chladící kapaliny. Zřejmě utíká z expanzní nádržky, okolo ní je to vždy mokrý. No a pak když je málo vody v chladiči, tak se to přehřívá, to je jasný, takže vždy stejný postup. Až je to studený, tak otevřu víčko chladiče, je slyšet zasyčení a pak musím dolít vodu do chladiče. Pak jezdím a vše je o.k. než zase voda vyteče. Okolo hadic je to všude suchý, ale okolo expanzky vždy mokrý. Ještě se mi v posledních dnech stalo, že se nesepnul větrák, i když teplota byla vysoko. A občas, když ručička ukazuje, že je motor už dost zahřátej, tak stačí, když prošlápnu plyn a teplota okamžitě spadne.

Nevíte v čem by to mohlo být? Díky všem za odpovědi, reakce, rady.

Mějte se všichni fajn a zdar Honda přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 20:45   Citovat  

tak pokud ti jde voda do expanzky tak to někde tlakuje, tak to by mohlo něco naznačovat.a víčko na chladiči máš ok??maš tam tu gumičku co to těsní?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 21:51   Citovat  

a z vyfuku ti nejde bilej dym? startuje ti to dobre zahraty? nejede obcas na tri valce? to by bylo tesneni pod hlavou, tam se to pekne tlakuje a vyzene ti to vodu do expanzky z chladica

pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:13   Citovat  

Riešim práve niečo podobné so shuttlom. Najlepšie keď chladiačku doplníš, dáš auto nad montážnu jamu ak máš kde, a budeš sledovať pri naštartovanom motore, kde to začne utekať je to dobrý
Ja mám napr. plnú expanzku chladiacej kvapaliny a z chladiča mi voda stále uteká. Zatiaľ som došiel na prasknuté tesnenie na víčku chladiča. Ale to by Ti asi unikala chladiačka aj tam tak ako mne... to mi hlava nebere

No a zahriate to veru musím dlhšie točiť aby som naštartoval Ble to znamená že aj tesnenie pod hlavou je v ťahu? Se stydím

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 23:26   Citovat  

zkus vyměnit víčko chladiče.je divné že ti ubývá v chladiči kapalina a v expanzce je dost.expanzka je jen přepad kam jde voda z okruhu která zvětší svuj objem.po ochlazení se přes víčko vrací zpět a to ti nejspíš nefunguje?špatné víčko?proč by z expanzky utíkala kapalina?píšeš že je ji tam stále dostje to jen nádobka z dírou nahoře a bez tlaku to mi hlava nebere

ro-mike je teď offline  ro-mike
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 15:22   Citovat  

Zkusím vyměnit to víčko, taky mě moc věcí nenapadá. Každopádně díky všem za rady. Nechápu, proč pořád dolévám vodu přímo do chladiče, ale "poblitá" od chladící kapaliny je expanzka. No zkusím a uvidíme. Úsměv Jinak auto startuje normálně a žádný bílý kouř z výfuku, nebo chod na tři válce, vše se zdá o.k. Tak snad to bude jen někajá "prkotina".

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
teplota motoru, únik chladící kapaliny
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina