Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G (2008) - výměna autorádia CD?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 12:22   Citovat  

Z katalogu modelů Civic 8G (konkrétně Executive 2008) vyplývá, že je pevně zabudován celkem trapně zastaralý přehrávač CD a přitom uživateli není umožněno zabudovat si vlastní rádio, protože chybí DIN zásuvka. Máte někde zkušenosti, zda existují nějaké alternativy?

1. Změna přehrávače CD na DVD (pro poslech mp3 apod., ale z média DVD)
2. Změna celého panelu na jiný s volným šuplíkem DIN pro vlastní audio
3. Možnost ze stávajícího CD mp3 vytáhnout AUX vstup alespoň pro vlastní externí zdroj
4. Má stávající CD mp3 vůbec výstup na subwoofer (bez toho je poslech audia samozřejmě slabota)

Modely 2009 prý mají USB vstup pro externí disk. To ale nemusí být k ničemu, protože většina současných autorádií s USB rozhraním načte z připojeného média pouze 256 souborů, když je hodně dobře, tak 1000. Rozhodně ne např. 2,5" disk 250GB s jukeboxem plným písniček...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 13:22   Citovat  

Ahoj rád bych se přidal k dotazu, akorát je se City. To standardní rádio sice hraje hezky, ale cd mechanika je více nežli mizerná (cd přeskakují a na Mp3 musím zapomenout úplně) a občas má rádio problém s udržením signálu.

Chci měnit, půjde to ?

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 21:12   Citovat  

shallowhal napsal:
Z katalogu modelů Civic 8G (konkrétně Executive 2008) vyplývá, že je pevně zabudován celkem trapně zastaralý přehrávač CD a přitom uživateli není umožněno zabudovat si vlastní rádio, protože chybí DIN zásuvka. Máte někde zkušenosti, zda existují nějaké alternativy?

1. Změna přehrávače CD na DVD (pro poslech mp3 apod., ale z média DVD)
2. Změna celého panelu na jiný s volným šuplíkem DIN pro vlastní audio
3. Možnost ze stávajícího CD mp3 vytáhnout AUX vstup alespoň pro vlastní externí zdroj
4. Má stávající CD mp3 vůbec výstup na subwoofer (bez toho je poslech audia samozřejmě slabota)

Modely 2009 prý mají USB vstup pro externí disk. To ale nemusí být k ničemu, protože většina současných autorádií s USB rozhraním načte z připojeného média pouze 256 souborů, když je hodně dobře, tak 1000. Rozhodně ne např. 2,5" disk 250GB s jukeboxem plným písniček...

U ufona i city je to trochu problém. Plastový adapter pro zástavbu DIN nebo 2DIN rádia zatím tuším nikdo nenabízí, takže jednoduchá výměna za běžné rádio je nemožná.
Šikovný elektrikář dokáže z origo rádia výstupy předzesilovače vytáhnout, takže SW by šel udělat. Se vstupem by to ale bylo složitější.
Jinak dnešní rádia podporují určitě i větší počty souborů a větší kapacity. Například vím, že pioneery pobíraj až 200 GB paměti.
Zkusím se ještě podívat a promyslet, jestli by mě nějaké řešení nenapadlo..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 22:38   Citovat  

Hifil napsal:
U ufona i city je to trochu problém. Plastový adapter pro zástavbu DIN nebo 2DIN rádia zatím tuším nikdo nenabízí, takže jednoduchá výměna za běžné rádio je nemožná.
Šikovný elektrikář dokáže z origo rádia výstupy předzesilovače vytáhnout, takže SW by šel udělat. Se vstupem by to ale bylo složitější.
Jinak dnešní rádia podporují určitě i větší počty souborů a větší kapacity. Například vím, že pioneery pobíraj až 200 GB paměti.
Zkusím se ještě podívat a promyslet, jestli by mě nějaké řešení nenapadlo..

Mám dojem, že tedy úplně nejlevnější varianta by byla vytáhnout odněkud audio vstup a používat externí mp3 přehrávač (např. můj Archos má 250GB a počty souborů mu nedělají žádné potíže, myslím, že má jen omezení 1000 na adresář, ale když se vytvoří playlist, není problém přehrávat 3000 skladeb ve třech adresářích).

http://www.xcarlink.cz/?p=p_8&sName=xcarlink - tady maj takovou kouzelnou krabičku, ale používá to simulaci CD changeru, takže pravděpodobně je to taky celkem k ničemu.

http://www.diceelectronics.com/Merchant/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=DETEST01&Product_Code=i-Honda&Category_Code=DICE_IPOD_HONDA - a tady možnost připojení iPodu. Poněkud znatelně dražší řešení a stejně pochybuju, že tam nebudou nějaký omezení, nehledě na to jak se vlastně v tom množství adresářů vůbec listuje...

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 23:06   Citovat  

shallowhal napsal:
http://www.xcarlink.cz/?p=p_8&sName=xcarlink - tady maj takovou kouzelnou krabičku, ale používá to simulaci CD changeru, takže pravděpodobně je to taky celkem k ničemu.

Co vim o Xcarlinku a podobnych systemech, simulaci CD menice to splnuje v tom, ze muzes primo v OEM radiu nebo i pomoci ovladani na volantu listovat v adresari jakoby slo o ten menic, jde o kompatibilitu a pohodli originalniho ovladani. Pocet souboru je omezeny (nevim, jestli je pocet 9 u vsech modelu), zato v jednom souboru muze byt fura skladeb, presne cislo neznam, v kapacite bych problem nevidel.
To vse napr. pres USB port- nemusi se vubec pripojovat MP3 prehravac, staci jenom USB klic. Dalsi moznost je casto vstup na SD kartu, podobne jako s USB, jenom nic netrci ven HaHaaa A dalsi vec je AUX vstup, kde se da pripojit cokoli se zvukovym vystupem, treba ten i prenosny prehravac DVD s MP3 soubory, notebook apod.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 23:25   Citovat  

No tak každej má asi svoje představy o hudbě, kterou si vozí s sebou. Já doposud používám DVD přehrávač mp3. kapacita 8GB jednoho disku je slabota, ale dá se. Z pohodlí dotykovýho ovládání se s tím manipuluje docela dobře. Zapnutím motoru se automaticky zapne přehrávání a není co řešit.

Nemůžu si odpustit, že Honda vůbec si může dovolit dávat do aut CD přehrávač, takovou prehistorickou záležitost. Když ceny OEM dvd mechanik nemůžou hrát žádnou roli. Takže zbaví uživatele možnosti dát si tam vlastní modernější systém (např. s dotykovým ovládáním), ale jestě mu nutí 10 let zastaralej systém.

CD, nebo CD changer, to už je jedno. Těch 10 CD vych si vyměnil i ručně, ale na jedno DVD se vleze např. celá diskografie nějaké produktivní skupiny, anebo např. diskografie několika skupin. To už je rozdíl. O přehrávačích 4GB, nebo 8GB se ani nebavím, ty nemají žádný smysl, copak vím dopředu co mě bude bavit poslouchat?

DO u volantu nebo OEM ovládání bude mít určitě velký omezení a spojovat mp3 do bloků je taky nesmysl. iPod určitě stejně jako např. Archos žádný omezení nemá a jedinou šancí je tedy snad schopnost převzít kontrolu nad iPodem (což znamená za 6tis. si koupit celkem malý 160GB iPod).

Mimochodem, co třeba výstup na subwoofer? Mám ten dojem, že nic takovýho v OEM Honda audiu není. Ale kdybyste někdo měl schéma nebo nějakej manuál k tomu se zapojením zadních konektorů, podělte se. Nenašel jsem zatím nikde na tydle modely repair manual ani nic podobnýho.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 23:42   Citovat  

shallowhal napsal:
No tak každej má asi svoje představy o hudbě, kterou si vozí s sebou. Já doposud používám DVD přehrávač mp3. kapacita 8GB jednoho disku je slabota, ale dá se. Z pohodlí dotykovýho ovládání se s tím manipuluje docela dobře. Zapnutím motoru se automaticky zapne přehrávání a není co řešit.

Nemůžu si odpustit, že Honda vůbec si může dovolit dávat do aut CD přehrávač, takovou prehistorickou záležitost. Když ceny OEM dvd mechanik nemůžou hrát žádnou roli. Takže zbaví uživatele možnosti dát si tam vlastní modernější systém (např. s dotykovým ovládáním), ale jestě mu nutí 10 let zastaralej systém.

CD, nebo CD changer, to už je jedno. Těch 10 CD vych si vyměnil i ručně, ale na jedno DVD se vleze např. celá diskografie nějaké produktivní skupiny, anebo např. diskografie několika skupin. To už je rozdíl. O přehrávačích 4GB, nebo 8GB se ani nebavím, ty nemají žádný smysl, copak vím dopředu co mě bude bavit poslouchat?

DO u volantu nebo OEM ovládání bude mít určitě velký omezení a spojovat mp3 do bloků je taky nesmysl. iPod určitě stejně jako např. Archos žádný omezení nemá a jedinou šancí je tedy snad schopnost převzít kontrolu nad iPodem (což znamená za 6tis. si koupit celkem malý 160GB iPod).

Mimochodem, co třeba výstup na subwoofer? Mám ten dojem, že nic takovýho v OEM Honda audiu není. Ale kdybyste někdo měl schéma nebo nějakej manuál k tomu se zapojením zadních konektorů, podělte se. Nenašel jsem zatím nikde na tydle modely repair manual ani nic podobnýho.

O ubohosti OEM radii u Hondy si myslim to stejne, je to skoda.
K te kapacite- urcite je to individualni zalezitost, ja kdybych na tech vzdalenostech, co jezdivam, mel poslouchat treba 10 hodin kompletni diskografii jedne skupiny, asi by me j.blo, mam OEM menic na 6 CD a v kombinaci s normalnim FM autoradiem mi to prijde docela v klidu (i kdyz casem prijde na radu i ten Xcarlink). Pri zastavkach na WC nebo na kafe mi problem prehodit par disku nedela.
V Accordu 7G mam OEM Premium Sound System, kde je i ten subwoofer OEM, i kdyz mi kvalita poslechu prijde nic moc.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 23:55   Citovat  

Ne ne, je to úplně jinak. Jedem např. 4 lidi z hor, já poslouchám nagrabovaný jedno oblíbený rádio, ale ostatní by mě ukamenovali. A teď se začnou hrnout požadavky a vyhov všem! Když máš disk 250GB, na něm zhruba těch 3000 CDček, tak máš z čeho vybírat interaktivně. CDčko má 10 písniček, jednoduše, na to už jaksi nejsou nervy...

Woofer OEM? Jak je asi velkej? Úsměv Stačí si spočítat podle parametrů nějakých reproduktorů, že aby něco slušně hrálo na 34Hz (to je taková audiofilní nepsaná norma), musí mít ozvučnice kolem 100l (domácí repro má 250l ), žádný bassreflexy, ale poctivej "sealed" woofer. Já tomu obětuju půlku kufru, protože rozdíl mezi OEM zvukem a tím vylepšeným je přesně jako přesedlat z Fábie do Hondy... Velmi šťastný

Moje zatímní zkušenost je, že obchodníci u dealerů Hondy mají naprosto povrchní info o této problematice (zřejmě zákazníci více jezdí než poslouchají). Jsem zvědav jestli najdu v hondě někde někoho, kdo bud schopen dát uspokojivou odpověď...

Mimochodem, asi je to u všech automobilek stejný, kamoš má A8 za dva melouny, kompjútr řídí vše, dokonce navigace čte data z DVD, ale na poslech slouží trapnej CD přehrávač (myslím, že ani mp3 neumí) a s OEM výbavou repro bída bídoucí. Klidně tam mohli dát jednotku na kazety Velmi šťastný Takže proto si myslím, že by bylo ideální, kdyby se nesnažili dávat tam natvrdo svoje krámy (což je ale asi záměr) a nechali na uživateli upgradovat si audio na nejmodernější dostupný systém (pochopitelně za méně penízů).

Mimochodem, dneska stojí super PDAčka páč korun a umí všechno na co si člověk vzpomene. A zkuste si někdo hledat v navigaci pomocí těch debilních točítek (třeba jen abecedně zadat Drnholec nad Jizerou). Pokud se mezitím nevysekám, tak minimálně o 100km přejedu Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 0:32   Citovat  

No tak pak uz to s tou kapacitou chapu. Ja mam Acco Tourer, spis rodinne letadlo, takze proto mi asi staci i ten menic, pozdeji s tim bazmekem, nejenom na MP3, ale treba i kvuli filmum pro decka HaHaaa

Co je to za woofer ti nepovim, ale zabudovali to zboku do kufru, vypada to za tou mrizkou spis jako vetsi bass-repro, Honda to nazyva subwoofer. Kdyz to v aute osolim, tak to trochu poslouchat jde, pri normalnim tichem poslechu mi ale zvuk celeho "Premium" systemu prijde jak kdyby to hralo odnekud z plechove trubky. Nekdo kdesi psal, ze mu uz origo radio v Accordu 7G neprislo spatne, tak to uz musi byt katastrofa uplna (a to nejsem nejaky audiofil).

Dalsi prusvih treba u tech Accordu je v tom, ze kdo ma OEM GPS (ta cte podkladovou mapu z DVD), nemuze pry v dobe cinnosti navigace potom ani poslouchat muziku, coz by byla silenost. Ale to vim z jineho fora, museli by to potvrdit ti, co tu GPS maji, sam s tim osobni zkusenost nemam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 0:43   Citovat  

Jasně, to, čemu Honda říká subwoofery, jsou v podstatě střeďáky. Nevím kolik můžou hrát, ale dejme tomu 60Hz a to nejsou basy (v hudebním slova smyslu), ale právě ten kybelní hluk. Pro extrémně nenáročné (případně nahluchlé). Já zatím vozím tubu (asi za necelý 2 tisíce) 30cm basák, je to celý z plastu, takový vachrlatý, ale hraje a bez toho ani audio nezapínám, jakej je to rozdíl (problém když se jede na dovču, trouba musí ven Úsměv)

S tím systémem DVD navigace už vůbec nemůžu rozmotat jak to vlastně je (a bude to u Civic a Accord asi stejný) - je to výbava na přání, takže jestli se musí dokoupit dvd mechanika (a to evidentně jen na tu navigaci, možná jako u A8 na umístění do kufru), no a displej to používá asi stejnej, kdoví.

Třeba se někdo znalej zapojí do diskuse zítra, teď už asi všichni chrní...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 0:55   Citovat  

U 7G Accordu byla prave mechanika spolecna jak pro navigaci, tak pro muziku.

navi.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
navi.jpg, 59.28 kB

xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 9:49   Citovat  

až se k něčemu doberete, rád se přiučím Mrk taky bych rád upgrade...
jestli chceč úplně jiný rádio to původní budeš muset někam schovat a nechat zapojený... jinak prej nefunguje display, kde se ukazuje teplota a ovládání klimy/ventilace
většinou to lidi zašívaj do kaslíku u spolujezdce
tady toho počteš asi nejvíc tudy odkaz
osvědčený přední repro infinity tady info + instalace tudy odkaz
kroužky pod repro prý nejlíp v vectry
na 8g.hondaclubu.cz se to taky řeší... zkus pohledat i tam
woofer + zes

"woofer je pripojený cez RCA redukciu k reprákom v zadných dverách. v kufri je umiestnený na pravej strane za podblatníkom a zosilovač je hore na mieste kde je osvetlenie kufra. všetko je to v jednej bedni ktorú mi odlievali presne na mieru. Zajtra sem dám foto. S rádiom sa žiadna úprava nerobí , ale pridal som X-car link ktorý som dal do schránky na okuliare. Tne používam na vstup USB a SD a AUX. cez AUX mám pripojený DVD prehrávač pre zadné sedadlá. teraz mi v aute stači 2GB SD karta a nemusím voziť žiadne CD."

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 9:57   Citovat  

Koukám, že zlatý "starý šunky"... Tam si rádio vyměním (skoro Se stydím ) sám...

Tahat sebou dvě rádia,aby vše fungovalo... Ble

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 10:08   Citovat  

xenon04 napsal:

"woofer je pripojený cez RCA redukciu k reprákom v zadných dverách. v kufri je umiestnený na pravej strane za podblatníkom a zosilovač je hore na mieste kde je osvetlenie kufra. všetko je to v jednej bedni ktorú mi odlievali presne na mieru. Zajtra sem dám foto. S rádiom sa žiadna úprava nerobí , ale pridal som X-car link ktorý som dal do schránky na okuliare. Tne používam na vstup USB a SD a AUX. cez AUX mám pripojený DVD prehrávač pre zadné sedadlá. teraz mi v aute stači 2GB SD karta a nemusím voziť žiadne CD."

Na ten xcarlink jsem narazil, ale podle infa od tech. podpory to má značné neduhy. Jednoduše to má velký problémy se strukturou na USB disku. 2GB je málo, co takhle 200GB?? Jedno jediný (trochu "modernější") DVD má 8GB - a stojí 4Kč/ks!!) Písničky to nezobrazuje, pouze mišmaš typu [b]CD0x Track 0Y[/b]. Pokud bys ale byl ochoten experimentovat, připoj tam nějaký 2,5" HDD, na kterej dej třeba 40 skupin a co skupina, tak třeba několik alb. A vyzkoušej, co ten xcarlink s tím udělá... Mimochodem, čí je to vůbec výrobek?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 10:27   Citovat  

shallowhal: já ten xcarlink v autě nemám... ale uvažuju o tom
ten obrázek a citaci jsem sem vložil z 8g.hondaclubu - zkus mu napsat sz... člen Jumbik5
někde jsem slyšel, že musíš mít adresáře na usb či sd pojmenované CD 01, CD 02...až 10 aby si rádio myslelo, že je připojenej CD changer... pojmenování dalších podadresářů už prej žádnou roli nehraje

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 11:17   Citovat  

xenon04 napsal:
shallowhal: já ten xcarlink v autě nemám... ale uvažuju o tom
ten obrázek a citaci jsem sem vložil z 8g.hondaclubu - zkus mu napsat sz... člen Jumbik5
někde jsem slyšel, že musíš mít adresáře na usb či sd pojmenované CD 01, CD 02...až 10 aby si rádio myslelo, že je připojenej CD changer... pojmenování dalších podadresářů už prej žádnou roli nehraje

Zde je úryvek odpovědi na dotaz ohledně xcarlinku (u prodejce):

"S omezením počtu adresářů a skladeb je to takto:

S podporou adresářů záleží vždy na daném typu autorádia. U Hondy je to většinou CD01 až CD06. U toyoty je např. možno mít až CD20.
Tak či tak, nakonec je rozhodující kolik dat celkově dokáže autorádio načíst. Většina autorádií zvládá pouze okolo těch 600 skladeb, takže kdyby jste měl všechny adresáře až po CD20 (u toyoty) plné skladeb (99 skladeb), tak Vám to přečte pouze 6 disků, dále už nic. S těmi počty skladeb na jeden adresář je to také velmi variabilní. Dost velké procento autorádií dokáže číst i více jak
99 skladeb na jednom adresáři, od Hondy - konkrétně FRV mám však zprávy že dokáže pouze těch 99 na jeden adresář. I tak je tam ale pak zase limitující počet dat, to znamená, že kdyby jste měl v 6 adresářích po 200 skladeb, tak by to přečetlo pouze 3 adresáře (CD disky). Co se týče Vaší struktury podsložek, zde je to trochu komplikované. Tato novější verze Xcarlink adaptéru (předchozí neměla přípravu pro bluetooth) by měla umět číst i podsložky, ovšem jakmile jich je trochu více, stávají se chyby v načítání. V podsložkovém systému není navíc možnost nějakého pohybu, všechny skladby z podsložek se totiž načtou za sebou, takže systém podsložek ztrácí víceméně význam, jde spíš o ulehčení v orientaci při nahrávání skladeb z počítače.

Co se týče kvality zvuku, tak ta je stejná jako při přehrávání z CD changeru. Zvuk je veden analogově do vstupu autorádia. Ovšem jestli to u rádií co umí přehrávat MP3 konvertuje krabička či si to převádí rádio, to si nejsem jist. Myslím si, ale že by to měla být krabička, když u rádií bez podpory MP3 můžete přehrávat přes XCarLink MP3."

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 12:30   Citovat  

shallowhal: dík Mrk jsem zas o něco chytřejší
předpokládám, že tu krabičku pozná rádio jako changer, takže to bude číst buď z usb nebo sd
obě najednou asi nepřipadá v úvahu (resp. tři verze s BT i muzika přes telefon)
škoda, že tohle v té odpovědi nezaznělo

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 16:04   Citovat  

Na cityny existuje redukční panel na klasický DIN rádio...
Jenže by měl stát něco kolem třech táců, a za to už je dobrý rádio...
Ale třeba když je tam teď ta sleva....

Paner rádia city.JPG

Paner rádia city.JPG, 188.19 kB

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 16:08   Citovat  

A teď koukám že i na ufona existuje Din rámeček....

ufoon panely.JPG

ufoon panely.JPG, 121.08 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 19:28   Citovat  

Mapone napsal:
A teď koukám že i na ufona existuje Din rámeček....

Nooo, nevím jestli z toho obrázku je to dobře patrný. Je tam asi celkově problém s tím, že displej rádia je propojený se systémem a DO na volantu. Kdoví jestli jsou tam nějaký standardy, aby to šlo opravdu zaměnit. Hlavně by mě zajímalo, kde najít v ČR někoho z Hondy, kdo tomu opravdu rozumí do detailu - zřejmě by musel být hodně ve spojení s výrobcem...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 20:03   Citovat  

jestli se v tom někdo vyzná...
tady přikládám el. schema audiosystému

audiosystem.jpg

audiosystem.jpg, 182.1 kB

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 20:16   Citovat  

Možná to víte,možná ne.Doufám že Vám trochu píchnu. Tohle dělal týpek z AHC tudy odkaz
Všechny funkce prý zůstaly zachovány....Třeba Vám poradí,zkuste ho kontaktovat.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 1:31   Citovat  

Takže Civica už mám v reále. Je to opravdu tak hrozný jak se tady diskutuje. Reproduktory jsou pouze ty nejlevnější chrastítka, OEM rádio nemá nic než přehrávání mp3 na CD, nastavit se tam nedá téměř nic.

První co jsem udělal, že jsem si koupil od Connects2 USB adapter. No, za 2500Kč si člověk moc nepomůže. Vyžaduje struktury adresářů, které jsem doteď nepochopil. Prostě, hraje si z kartičky co chce a člověk ani nemá představu co a odkud, protože se na displeji dozví jen track Nr. xx (a 99kou to obvykle všechno končí). Použitelný je snad jen ten AUX vstup. Poslechem se mi ale zdá kvalita USB i AUX horší než když se přehrává z CD.

Druhej zásah byl okamžitě vytažený signály ze zadních repro - a vstup do zesilovače a rovnou na subwoofer (mám dvoukanálový zesilovač i dvoukanálový subwoofer). Uf! Konečně se to dá alespoň trochu poslouchat. Reproduktory v zadních dveřích (možná i v předních) to malinko kazí, jenže nemůžu srazit basy, ježto od nich tahám signály pro woofer.

Proto je mi už teď jasný, že totální rebuild bude potřeba a taky následovat. Pro toho, koho to zajímá, sem napíšu seznam komponent, kterým důvěřuju, protože s nimi mám zkušenosti z minula.

1. Vpředu zaměnit factory chrastítka za kvalitní Alpine SPR-17S (komponentní) - ovšem zatím jen doufám, že tam půjdou nasadit, známe Hondu...
2. Vzadu totéž, ale použít Alpine SPR-17C (koaxiální)
3. Dveře vytlumit Dynamatem či jinou k tomu určenou hmotou. Vatelínem vytlumit jako se to dělá u klasických reprobeden.
4. DVD přehrávač velikosti 2DIN - JVC kw-avx820, velký displej, umí všechny audio formáty, dobré dotykové ovládání, možnost normálního listování v adresářích - umístím do "ledničky", tedy prostoru u spolujezdce. Při otevřených dvířkách se dá ovládat dálkovým ovladačem. Pokud se napojí adaptér na volant, lze ovládat přímo z volantu. Původní rádio zůstane netknutý, jen mu odpojím reproduktory a napojím jedo JVC
5. Dozadu zesilovač Alpine MPR-T220 (zůstal mi z minula) a subwoofer vlastní konstrukce - uzavřená ozvučnice 90l s 38cm wooferem Alpine 1542D (ten se samozřejmě připojí na standardní SW výstup přehrávače). V nastavení přehrávače potlačím pro reproduktory ve dveřích frekvence pod 80Hz, páč je ve dveřích stejně nezahrajou.

Už se nemůžu dočkat Mrk

trackwhore je teď offline  trackwhore
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 2:07   Citovat  

Zde je cely postup:
tudy odkaz

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 21:24   Citovat  

xenon04 napsal:
shallowhal: dík Mrk jsem zas o něco chytřejší
předpokládám, že tu krabičku pozná rádio jako changer, takže to bude číst buď z usb nebo sd
obě najednou asi nepřipadá v úvahu (resp. tři verze s BT i muzika přes telefon)
škoda, že tohle v té odpovědi nezaznělo

Ne, dokaze to cist jenom jeden zdroj. Na 100%.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2009 , 23:49   Citovat  

Bully napsal:
Ne, dokaze to cist jenom jeden zdroj. Na 100%.

Jojo, přesně, aktivuje se v preferenci SD, USB, AUX... takže pokud chceš AUX, musíš vytáhnout SD kartu i USB. Nejlegračnější je, že displej ukazuje pro CD přehrávač relativně správné údaje, tj. CD1 - folder xx track xx, ovšem připojíme-li USB nebo SD, pak ukazuje CD3 - folder 1 track xx (tady dojde k chaosu a zmatkům pokud nedodržíš názvy adresářů CD01, CD02 atd. Dodržíš-li, pak ukazuje CD3 - folder xx track xx. Když se vypne SD i USB a zapojí se AUX, pak ukazuje CD4 a nic víc... (logicky, jde o analogový vstup).

Celkově má USB, SD i AUX slabší úroveň, musí se proti CD zvýšit hlasitost minimálně o 5. I tak mi kvalitou zvuku připomíná FM rádio...

Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 20:21   Citovat  

tohle se dělalo do Type R Cívy...
tudy odkaz

jestli si pamatuji, tak plně funkční ovládání z volantu a něco říkal o funkčním displeji nahoře...

1fbeb34d73522d8f9b0f82b422aba837.jpg

1fbeb34d73522d8f9b0f82b422aba837.jpg, 132.42 kB

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 21:36   Citovat  

vyzkousene reseni je takove, koupit ramecek radia z modelu typeR "race tusim" kde neni ve vybave radio, cimz se dostanes na klasickej 2DIN rozmer (pokud chces 1DIN tak si k tomu jeste koupis kastlik na odkladani cdcek taky z toho modelu) puvodni radio rozdelas skoro na prvocinitele a schovas jak uz bylo receno treba do kastliku) zustane z toho pri trochu sikovnosti plosnak... problem nastava v tom ze ovladani hodin na displayi je ovladanej z panelu toho radia tzn ze z toho panelu si musis vyvezt nekam ty tlacitka abys mohl nastavovat hodiny... pak uz pouzijes redukci z honda konektoru na ISO a pripojis jakekoliv radio, ktere se na trhu objevuje...
jezdi s tim takhle jeden nas zakaznik a po vymene radia bez dalsich uprav byl rozdil neuveritelnej, opravdu nejvetsi brzda te cele soustavy je radio... po case si nechal vymenit i repra, ale to uz s timhle problemem nema nic spolecnyho...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 10:15   Citovat  

MattiK napsal:
vyzkousene reseni je takove, koupit ramecek radia z modelu typeR "race tusim" kde neni ve vybave radio, cimz se dostanes na klasickej 2DIN rozmer (pokud chces 1DIN tak si k tomu jeste koupis kastlik na odkladani cdcek taky z toho modelu) puvodni radio rozdelas skoro na prvocinitele a schovas jak uz bylo receno treba do kastliku) zustane z toho pri trochu sikovnosti plosnak... problem nastava v tom ze ovladani hodin na displayi je ovladanej z panelu toho radia tzn ze z toho panelu si musis vyvezt nekam ty tlacitka abys mohl nastavovat hodiny... pak uz pouzijes redukci z honda konektoru na ISO a pripojis jakekoliv radio, ktere se na trhu objevuje...
jezdi s tim takhle jeden nas zakaznik a po vymene radia bez dalsich uprav byl rozdil neuveritelnej, opravdu nejvetsi brzda te cele soustavy je radio... po case si nechal vymenit i repra, ale to uz s timhle problemem nema nic spolecnyho...

Naprosto souhlasím, i když se subwooferem v kufru už se z toho line aspoň něco co se dá jakž takž poslouchat. Ten panel 2 DIN je ale trochu pěst na oko, možná se na to dá zvyknout, ale zkusím nejprve řešení odpojit pouze rádio (reproduktory) a nový rádio (taky 2DIN) nechat v kastlíku (v případě ovládání použít remote nebo tlačítka na volantu), spolujezdec to může ovládat normálně...

Už mám objednaný všchny náhradní reproduktory od Alpine Type R, tak jsem jen zvědav, jestli budou sedět otvory a šroubky (docela pochybuju). A nakonec to zkusím prezentovat na soutěži EMMA jestli moje teorie nezklame Úsměv

Těch Civiků po té "akční slevě" jezdí už mraky, se docela divím, že se do těchto debat zapojuje tak málo lidí, zřejmě se s tím chrastítkem v základní výbavě každej smíří to snad ne

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:27   Citovat  

mám ozkoušeno napojení na zadní repro přes hi/lo adaptery - zesilovač + sub - zbytek originál.... vůbec se mi to nelíbilo(za ty peníze)... jak kvalita poslechu tak zaplácnutej kufr... tudy u mě cesta nevede

takže nechávám vytlumit přední dveře, měním přední repro, dozadu přijde 4kanálovej zesilovač + malej sub (ten bude zapojenej v můstku zbytek předek), rádio nechám originál (auto stojí na ulici, čili 2din rádio s velikym lcd nepřipadá v úvahu)

montáž mám zajištěnou, vybíráme komponenty... resp. čekám ještě na cenu...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G (2008) - výměna autorádia CD?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina