Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
FastCivic - malé úpravy / Velké Plány
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 13
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 20:24  Naposledy upravil FastCivic dne 30.11.2011 , 19:48, celkově upraveno 21 krát. Citovat  

Taak, konecne jsem se rozhoupal a chtel bych tento davno zalozeny prispevek trochu upravit. Rad bych v nem popsal me auto a jeho historii, upravy a plany a zaslouzit se tak o premisteni do showroomu Se stydím
Prispevek uz par uspechu, nejake ty videa a fotky obsahuje, takze to tady bude pekne pohromade.
Vsechno to nezvladnu za jeden vecer, takze mi dejte cas a trpelivost, vse budu prubezne doplnovat o komentare, clanky a odkazy na probehle predelavky, swapy a vychytavky.

Kdybych mel zacit uuuplne od zacatku, asi bych si vspomel na sve detstvi Velmi šťastný Vsude kolem me byly auta, s autama jsem si hral, auta jsem stavel, sbiral fotky a pod. ale to asi moc lidi zajimat nebude Ble Kazdopadne uz jako malej jarda jsem vedel ze svuj zivot zasvetim autum. V puberte jsem zral jako vsichni film rychle a zbesile no a tak jsem se dostal k Hondam:) A jelikoz penezenka nebyla moc nabusena, na cerne coupe 5g nebylo, tak jsem poridil C4G ve svetle stribne barve a po vzoru F@F se zacal venovat sprintum.

Tim zacaly upravy tehdy seriove 90ti konove 1,5ky.
4bodove vstrikovani z motoru D16Z2. Motor neskutecne ozil, ja si vyzkousel par sprintu a vedel ze to je presne to co se mi libi.
Takze droga zabrala, ja se stal zavisly a pokracoval v upravach.
Cold air intake, pozdeji predelany na short ram z duvodu zanaseni vzduchoveho filtru
Odlehceny setrvak, sportovni podvozek, 15ky kola, repas brzd atd. atd.

Vic dnes napsat nestihnu, jen udelam vycet uprav ktere uz na aute jsou a neco malo, co bych si jeste tak predstavoval

Motor:

Blok:
vybrus +0,5mm
nove oil cerpadlo
kovane ojnice Crower
kovane pisty SRP 75,5mm -> CR 12:1
revize klikove hridele, nove loziska

Hlava:
VTEC D16Z6
kovane ventily Ferrea
gufera Ferrea
nove voditka
Ferrea pruzinky (nebo supertech??, uz je to dlouho HaHaaa )
uprava kanalu
Saci kanaly - zvetsene o milimetr, prelisvane ventilove sedla za vetsi, odfrezovani nalitku, jemne vyhlazeni sten
Vyfuk kanaly - jemne vyhlazeni, mirne zvetseni bez prelisovani sedel z duvodu zachovani pevnosti a zivotnosti

Sani:
Short Ram Tenzo R
Fujita Air filter
Air manifold (MPFi D16Z2) - zbaveni nalitku, lehke zvetseni, vyhlazeni sten

Vyfuk:
svody 4-2-1 DC Sports ceramic
Tanabe Catback System (60mm)
Decatalysed - noname nahrada katu

Ostatni:
lehky setrvak Aimco (3,5kg)
ECU serie P28, pouze pripraven na externi mapy a datalog, zatim nevyuzito

Podvozek, kola a brzdy:
tlumice, pruziny Vmaxx - 40mm
repase brzd, vpredu kotouce TRW, desky EBC RedStuff
zadek prozatim bubny, repas
kola Team Dynamics Drifz 15", ne prisil lehke, ale za to pekne tvrde
Zadni stabilizator ED7/EE9

Karoserie:
celolak, barva BMW M3 CSL - silvergreen metallic, nove prahy a lemy (ale uz by to potrebovalo zase nove plechy)
Predni lip ED7, zadni lip EE9 + prizpusobeni
ofuky oken
oranzady a nejake nepodstatne blbinky

Interier:
Palubka CRX EE8
Tapecy dveri Civic EE9
Volant z C5G Coupe
NoName šaltra alá CTR Cool

Co bych jeste chtel udelat a ceho dosahnout:
V planu jsou velke brzdy z Prelude 2,3i dopredu a z Accorda IV dozadu.
Vytahnout konecne vackouvou hridel Toser (kopie Crower stage II) z supliku, nechat konecne naladit ECU a pokorit hranici 150koni a tim se dostat na vykon 100koni na litr objemu.
Co se uspechu tyce, dovest si domu jeste par poharku ze sprintů a trochu drzet krok s autama co maj vetsi koule na brnenskem okruhu.
Jinak je to daily car for fun ve full street koncepci - civilni gumy, neoskubany interier, zadne laminaty a extremni upravy motoru.

To bude dnes asi tak vse, snad se vam bude muj kočár libit a... dal uz nevim co bych napsal pořádnej výtlem

Update 28.11.2011

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 20:32  Naposledy upravil FastCivic dne 28.11.2011 , 19:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

NOVÁ VIDEA NA KONCI PŘÍSPĚVKU

HaHaaa

Odkaz

Odkaz

chtel bych poprosit lidi znale v oboru aby se vyjadrili ke krivce krouticiho momentu, pak vam napisu co mi o tom bylo receno Úsměv
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 20:53   Citovat  

Krivka mi prijde normalni na VTEC.. co nejvice plocha, tak to ma byt.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 21:21   Citovat  

jagy napsal:

nema to nikde zadny peak... kuky kuk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 21:21   Citovat  

jagy napsal:

no ja sem tehoz nazoru. Receno mi bylo, ze ten motor je rozladeny, prave proto ze nema zadnou spicku...ale hadat sem se nechtel
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 21:32   Citovat  

jo, tohle je tak dobry na nejaky civil kar, kde jezdis od 1500-xxx otacek a nechces radit. Podle me je lepsi obetovat urcitou cast (spodek) aby jsi aspon nekde mel "silny rezim".
Osobne si myslim, ze Denisovi to dost brzdi seriovy vyfuk, ktery ma snad mensi prumer nez na favu. Proto jsem mu doporucil 4-1svody a 57mm ex a hlavne hodne pruchozi Úsměv

Holt jestli chces slusny vykon, nemuzes predpokladat, ze ho budes mit vsude.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 21:40   Citovat  

infinity napsal:
jo, tohle je tak dobry na nejaky civil kar, kde jezdis od 1500-xxx otacek a nechces radit. Podle me je lepsi obetovat urcitou cast (spodek) aby jsi aspon nekde mel "silny rezim".
Osobne si myslim, ze Denisovi to dost brzdi seriovy vyfuk, ktery ma snad mensi prumer nez na favu. Proto jsem mu doporucil 4-1svody a 57mm ex a hlavne hodne pruchozi Úsměv

Holt jestli chces slusny vykon, nemuzes predpokladat, ze ho budes mit vsude.

tak souhlasim, ale spis bych to jeste poupravil:) jestli chces slusny vykon za malo penez, nemuzes predpokladat, ze ho budes mit vsude. Pokud chces krivku vysoko a plochou, musis si priplatit
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 23:15   Citovat  

ja bych poresil hlavne ty svody a zbytek a pak zkusil dat o par mm klapku
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2009 , 23:50   Citovat  

S tim bych moc nesouhlasil. Vykon spicku ma, to je vse ok. Plocha krivka kroutaku je taky ok, to je prave vyhoda.
Od toho je preci VTEC a jim podobne, aby nemusel obetovat spodek nebo vrch, ale mel oboji.
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 0:06   Citovat  

Paráda tohle měření je super věc,alespoň to co člověk říká má podložený Úsměv

Chci se zeptat je to drahý to přeměření, by mě zajímalo kolik těch KW budu mít teďka na Tarze,kdo ví jestli tam těch 92 vůbec bude, řekl bych že už ani né. Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 0:29   Citovat  

jagy napsal:
S tim bych moc nesouhlasil. Vykon spicku ma, to je vse ok. Plocha krivka kroutaku je taky ok, to je prave vyhoda.
Od toho je preci VTEC a jim podobne, aby nemusel obetovat spodek nebo vrch, ale mel oboji.

tady je graf z nejake d-serie...
co jsem chtel rict je to, ze tady na tom kroutak stoupa az po 6500, kdezto fast ma v 1800 stejny jako v 6000. Dale je citelne, ze vtec ma nastupovat trosku ostreji a ne mit stejny prubeh jako pod vtecem...takze faste ladit Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 10:27   Citovat  

infinity napsal:

tady je graf z nejake d-serie...
co jsem chtel rict je to, ze tady na tom kroutak stoupa az po 6500, kdezto fast ma v 1800 stejny jako v 6000. Dale je citelne, ze vtec ma nastupovat trosku ostreji a ne mit stejny prubeh jako pod vtecem...takze faste ladit Úsměv

tak tim padem nemam spravne nastavene casovani Úsměv To me vcera napadlo, ze by se to krasne ladilo na brzde. Na stavitelnem kolecku posunul o pul zubu, seridil predstih a zmeril vykon. Pak zase, zase a zase a videl bych presne jak to ma byt. Jenze bych tam za to nechal 5tis asi co zmatenej
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 11:46   Citovat  

čekal jsem víc kobyl, ale to se poddá OK
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 21:33   Citovat  

moj skromny nazor - nieco je spatne...
nahodou mam graf z merania mojej D15B7 pred nahodenim turba (uplna seria, len iny vyfuk):
tudy odkaz

na vykon kaslat, ale preco si nameral o 10Nm menej ?
ako si mal nastaveny predzapal ?
ako snimali otacky motora ?
aka bola teplota motora ?
aka bola teplota sania ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 21:44   Citovat  

vti [906team] napsal:
moj skromny nazor - nieco je spatne...
nahodou mam graf z merania mojej D15B7 pred nahodenim turba (uplna seria, len iny vyfuk):
tudy odkaz

na vykon kaslat, ale preco si nameral o 10Nm menej ?
ako si mal nastaveny predzapal ?
ako snimali otacky motora ?
aka bola teplota motora ?
aka bola teplota sania ?

predzapal serizeny podle stroboskopu
otacky snimali ze zapalovaciho kabelu - o to bych opravdu strach nemel, ukazovalo to velice presne a podle zkusenosti lidi kteri tam merili vykon je to jedna z nejpresnejsich brzd ktera ukazuje opravdu realne hodnoty
teplota motora? zahraty na provozni teplotu
nasavany vzduch merili snimacem pripojenym ke vstupu sani
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 21:48   Citovat  

mam zle nastavene casovani. tady jso grafy od fishe jak stavel d15b vtec. prvni graf ma rozvody nastavene jako ja mam ted, maly vykon, ale kroutak vysoky i v nizkych otackach a porad stejny v celem prubehu - muj pripad. druhy graf je kdyz posunul rozvodove kolo o zub zpet. ztratil dole kroutak, ktery ma pak maximum cca v 5tis otackach - tak jako tva d15b7 a pak ocekavanych 92kW
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 22:04   Citovat  

FastCivic napsal:
mam zle nastavene casovani. tady jso grafy od fishe jak stavel d15b vtec. prvni graf ma rozvody nastavene jako ja mam ted, maly vykon, ale kroutak vysoky i v nizkych otackach a porad stejny v celem prubehu - muj pripad. druhy graf je kdyz posunul rozvodove kolo o zub zpet. ztratil dole kroutak, ktery ma pak maximum cca v 5tis otackach - tak jako tva d15b7 a pak ocekavanych 92kW

uz sme to rozoberali niekolkokrat - treba stelovacie kolecko a nastavit to tak, ako to ma byt (co inak na seriovej vacke v principe nikto presne nevie).
ak nebola liznuta hlava a ani blok, tak riesenie je pouzit kolecko z d16y8 a nemusis laborovat so stelovatelnym...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 22:19   Citovat  

vti [906team] napsal:
uz sme to rozoberali niekolkokrat - treba stelovacie kolecko a nastavit to tak, ako to ma byt (co inak na seriovej vacke v principe nikto presne nevie).
ak nebola liznuta hlava a ani blok, tak riesenie je pouzit kolecko z d16y8 a nemusis laborovat so stelovatelnym...

tohle je moje stelovaci kolecko a ano, ted ho mam nastavene jako d16y8 (spodni stupnice), a vysledek vidis...nejaky jiny napad? dam ruku do ohne za to, ze pokud ted vratim rozvody o zub zpet, dole to bude lenive ale nahore to pojede jak drak. Takhle sem ty rozvody totiz mel nastavene uplne na zacatku. Dole to melo kroutak absolutne nedostacujici, ale chtelo to tocit porad 7tis
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2009 , 23:49   Citovat  

Já měl ještě svody SRS 4-2-1, bez katu a průchozí koncový tlumič...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 0:00   Citovat  

Fish napsal:
Já měl ještě svody SRS 4-2-1, bez katu a průchozí koncový tlumič...
jo sem si to myslel. A nemel si to lenive vespod?
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 0:57   Citovat  

kolik to stoji?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 9:19   Citovat  

FastCivic napsal:
tohle je moje stelovaci kolecko a ano, ted ho mam nastavene jako d16y8 (spodni stupnice), a vysledek vidis...nejaky jiny napad? dam ruku do ohne za to, ze pokud ted vratim rozvody o zub zpet, dole to bude lenive ale nahore to pojede jak drak. Takhle sem ty rozvody totiz mel nastavene uplne na zacatku. Dole to melo kroutak absolutne nedostacujici, ale chtelo to tocit porad 7tis
a nechces ro soupnout o pul zubu a pak zkusit jak to pojede?
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 9:30   Citovat  

Brnďa napsal:
kolik to stoji?

podle motoru cca llitr až 1500,- jestli se nepletu
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 9:31   Citovat  

spíš 1500 - 2000
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 9:53   Citovat  

do 150kw 1200 od 150kw nahoru 1400. Kazde dalsi mereni 700 (kdyz si napr na miste vymenis filtr, vyfuk, nebo jako tady nastavis jine casovani)
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 11:03   Citovat  

FastCivic napsal:

zub dělá hodně, jsem to kdysi počítal a dělá to na Z6 origo vačkovém kole skoro 10 stupňů..mně to taky o zub posunuté jelo parádně ve spodu, pomalu jak nějaký malý diesel, ale ve vtecu to šlo do otáček stejně rychle jak mezi 2000-4000 (na sériovém Z6)
Dotaz na Vti: jezdím teď z technických důvodů bez lambdy, motor jede pocitově o něco líp. Má odpojení lambdy např. na sprintu smysl, aby motor jel na přednastavené bohatší palivové mapy, nebo to má i nějaké negativa (zahlcování v určitých otáčkách)?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 11:11   Citovat  

Streetkid napsal:
zub dělá hodně, jsem to kdysi počítal a dělá to na Z6 origo vačkovém kole skoro 10 stupňů..mně to taky o zub posunuté jelo parádně ve spodu, pomalu jak nějaký malý diesel, ale ve vtecu to šlo do otáček stejně rychle jak mezi 2000-4000 (na sériovém Z6)
Dotaz na Vti: jezdím teď z technických důvodů bez lambdy, motor jede pocitově o něco líp. Má odpojení lambdy např. na sprintu smysl, aby motor jel na přednastavené bohatší palivové mapy, nebo to má i nějaké negativa (zahlcování v určitých otáčkách)?
myslim ze ecu jede na nejakej nouzovej rezim, a dava smes na tvrdo protoze nevim jestli ma bohato nebo chudo - prave ecu z lambdy prijma informace aby mohla nastavit "stechiometrickou" smes
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 11:22   Citovat  

Doomm napsal:
myslim ze ecu jede na nejakej nouzovej rezim, a dava smes na tvrdo protoze nevim jestli ma bohato nebo chudo - prave ecu z lambdy prijma informace aby mohla nastavit "stechiometrickou" smes

jo jede podle přednastavených map, měla by být bohatší, právě díky tomu auto se špatnou lambdou víc "žere".. podle mě to je dobré hlavně pro nižší otáčky, jak jsem si včera ověřil, na 4ku od 2000ot krásný nástup Úsměv ..tím negativem myslím to, jestli se to třeba na plný plyn neuchlastává, tím by to ztratilo na sprintu smysl
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 11:23   Citovat  

Streetkid napsal:

To je nesmysl. Jestli máš odpojenou LB, ecu ti musí házet chybu a přepne se do nouzového režimu na dojetí do nejbližšího servisu. omezovač na 3500ot a mapa dělaná opravdu jen na bezpečné dojetí
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 11:25   Citovat  

FastCivic napsal:
jo sem si to myslel. A nemel si to lenive vespod?

Nechci ti do toho kecat,ale když si půjčíš G-tech,mužeš si změřit třeba 100x jízdu a to zadarmo. Až když to nastavíš,tak pak na brzdu.....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
FastCivic - malé úpravy / Velké Plány
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina