Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX II SRS system - ztlumení randálu :) hotovo
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2008 , 9:34  Naposledy upravil MalTake dne 8.6.2009 , 18:12, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj všichni,

kdo má nějaké zkušenosti s tímto výfukovým systémem,tak pište pište - rady,nápady,s katem bez katu,spotřeba výkon, hluk atd atd... postupně taky doplním své info

momentálně měřím spotřebu s Katem a bez Katu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2008 , 13:56   Citovat  

tak s KAT-em kolem 9,3 l - jezdím krátké trasy cca 5 km auto se moc neprohřeje a občas Autostart a občas tomu šlápnu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2008 , 21:24   Citovat  

Nyní provádím měření bez KATu na 100km - otáčky do 4000 rpm

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 0:48   Citovat  

jízda do 4000 rpm,bez KATu,s plnou nádrží,5 km ráno 5km večer... spotřeba 8,8/100 palivo Vpower

Myslím že se motor ani neprohřeje,tož zkusim autostartovat a uvidíme jak to ovlivní spotřebu ...

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 6:33  Naposledy upravil Fish dne 13.11.2008 , 18:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já ti nevím,ale nemyslím,že je prioritou laděných svodů a výfukových systémů snížení spotřeby.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 9:12   Citovat  

ja bych o toho teda spis cekal ze si to veme trochu vic benzinu a bude vydavat vetsi hluk ale taky lepe pojede....snad teda... Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2008 , 10:24   Citovat  

větší hluk-ano,vyšší výkon-ano,spotřeba-nižší oproti originálu aspoň teda byla,ale je možné že sem v tý době jel nějakou delší trasu a to se asi projevilo

Nyní opravdu jen popojíždim Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 10:01   Citovat  

Ahoj

potřeboval bych poradit,potřebuji ztlumit hluk ve voze i vně Úsměv
ať už kvůli blížící se technický,komfortu nebo stále více prudícím policajtům,jež mě neustále náhánějí a špikují pohledy HaHaaa
Je teda fakt,že za hlučnost výfuku jsem ještě pokutu nedostal,jen dělali bubu bu atd,ale když budou chtít tak si něco prostě najdou(znáte určitě všichni)

takže k věci,udělal jsem přibližný náčrtek proudění plynů v koncovym tlumič(jesi se tomu dá říct tlumič Úsměv )
moje myšlenka je taková,že vrátim zpátky KAT a v koncovém tlumiči omotám Silencer skelnou vatou,která by měla hluk dostatečně utlumit viz obr Úsměv

co vy na to šlo by to takhle nebo je nějaké alternativní řešení ? díky za vaše odpovědi Honda

Jokerek je teď offline  Jokerek
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 11:06   Citovat  

Ahoj,

skelnou vatu ani tkaninu bych nepoužíval , existuje tento produkt: tudy odkaz
tlumící vlastnosti jsou velmi dobré a navíc odolává vysokým teplotám, určitě by to stálo za zkoušku. Jen mi tak vrtá v hlavě, když se tak dívám na tvůj nákres, v tom výfuku nemáš žádnou trubku, kolem které bys to mohl obmotat, nevyletí ta vata ven? Ta děrovana trubka není přes celou délku tlumiče?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:03   Citovat  

Jokerek napsal:
Ahoj,

skelnou vatu ani tkaninu bych nepoužíval , existuje tento produkt: tudy odkaz
tlumící vlastnosti jsou velmi dobré a navíc odolává vysokým teplotám, určitě by to stálo za zkoušku. Jen mi tak vrtá v hlavě, když se tak dívám na tvůj nákres, v tom výfuku nemáš žádnou trubku, kolem které bys to mohl obmotat, nevyletí ta vata ven? Ta děrovana trubka není přes celou délku tlumiče?

je to tam tak nějak,jak sem to nakreslil Velmi šťastný omotám to kolem ty trubky silenceru Úsměv a ta děrovaná není,jinak držet by to mělo tlakem Úsměv aúp okud ne tak se to nějak připevní Mrk mazec odkaz díky Honda

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:12   Citovat  

Ten výfuk doopravdy v řezu vypadá zhruba takhle.

SRS.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SRS.jpg, 273.26 kB

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:18   Citovat  

a byl by tu někdo tak šikovnej a dokázal vyrobit silencer na 3a racing??

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:20   Citovat  

Zjednodušeně řečeno silencer tam dělá něco jako přepážku a tím vlastně vytváří podobnou komoru jakou najdeš u klasickýho rezonančního tlumiče. Tím pádem ti nějaká vata kolem silenceru zrovna moc nepomůže. Spíš si zajisti, aby ti ten silencer těsnil se stěnou výfuku. Tím by se to mohlo jestě o kousek utlumit, ale zázraky nečekej. Při použití plně průchozích absorbčních tlumičů ten zvuk prostě tolik utlumit nejde.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:22   Citovat  

MalTake napsal:
je to tam tak nějak,jak sem to nakreslil Velmi šťastný omotám to kolem ty trubky silenceru Úsměv a ta děrovaná není,jinak držet by to mělo tlakem Úsměv aúp okud ne tak se to nějak připevní Mrk mazec odkaz díky Honda

Pokud to omotáš kolem trubky silenceru, tak to podle mě budě ještě horší, protože zacpeš komoru ve který se má ten zvuk tlumit.

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:27   Citovat  

Ty jo, ale na cero je to teda pomerne velka spotreba. Ja jsem se snad nikdy nad 8 v prumeru nedostal. A to byla dosti kombinovana spotreba VTEC Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:32   Citovat  

LJay napsal:
Ten výfuk doopravdy v řezu vypadá zhruba takhle.
ta vata tam teda je nebo není ? musim se na to pořádně podívat Mrk ale když se mna to koukal tak kolem ty trubky silenceru bylo hodně moc místa takže výfuková trubka co vede do tlumiče,prostě začátkem tlumiče končí, no du to zkouknout .-)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:34   Citovat  

Blackburn napsal:
Ty jo, ale na cero je to teda pomerne velka spotreba. Ja jsem se snad nikdy nad 8 v prumeru nedostal. A to byla dosti kombinovana spotreba VTEC Velmi šťastný
jezdim krátký trasy není se čemu divit je to dobrý teď mam po generálce tak uvidíme kam se spotřeba dostane

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:37   Citovat  

Tak pokud jsem to dobře pochopil podle druhého nákresu, tak se jedná o absorbční tlumič, kterým po celé jeho délce vede perforovaná trubka, která je obmotaná tlumící vatou? A to nakonci je "Silencer" u motorek se tomu říká "DB killer" já to radši nazývám homologační vložka (i když je třeba bez homologace Mrk ... ) tuhle vložku je možné demontovat?? Na tlumení hraje velkou roli i kvalita tlumící vaty nebo málo děrovaná trubka okolo které je vata obmotaná... s tou vatou, nejkvalitnější jsou od firmy Akrapovič... A jinak další můj názor, který nikomu nenutím a jen jsem ho zde čistě nezávazně vypustil je, že bych u takového výfukového systému katalizátor zpátky nedával, spíš bych pořešil ten koncový tlumič popřípadě bych do výfukového systému zařadil ještě jeden mezitlumič(také absorbční-průchozí).

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:56   Citovat  

MalTake napsal:
ta vata tam teda je nebo není ? musim se na to pořádně podívat Mrk ale když se mna to koukal tak kolem ty trubky silenceru bylo hodně moc místa takže výfuková trubka co vede do tlumiče,prostě začátkem tlumiče končí, no du to zkouknout .-)

Vata je mezi stěnou tlumiče a tou perforovanou trubkou co jde středem tlumiče. Silencer je potom vloženej do té perforované trubky.

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 12:59   Citovat  

Jokerek napsal:
Tak pokud jsem to dobře pochopil podle druhého nákresu, tak se jedná o absorbční tlumič, kterým po celé jeho délce vede perforovaná trubka, která je obmotaná tlumící vatou? A to nakonci je "Silencer" u motorek se tomu říká "DB killer" já to radši nazývám homologační vložka (i když je třeba bez homologace Mrk ... ) tuhle vložku je možné demontovat?? Na tlumení hraje velkou roli i kvalita tlumící vaty nebo málo děrovaná trubka okolo které je vata obmotaná... s tou vatou, nejkvalitnější jsou od firmy Akrapovič... A jinak další můj názor, který nikomu nenutím a jen jsem ho zde čistě nezávazně vypustil je, že bych u takového výfukového systému katalizátor zpátky nedával, spíš bych pořešil ten koncový tlumič popřípadě bych do výfukového systému zařadil ještě jeden mezitlumič(také absorbční-průchozí).

Jde poznat že se převážně motáš okolo motorek. I já jsem z motocyklové rodiny. V současné době je nejlépe vyřešený výfuk od pana Raase, který je Čech. Jezdí ho jak světový, tak domácí motocyklisté. Toť k poznámce, že nejkvalitnější je Akrapovič (s čímž nesouhlasím, byť je jeden z nejkvalitnějších).

Co se týče problému, který se tu řeší. Myslím, že dobře utlumený silencer (rozumněj dobře utěsněný) Ti určitě pomůže. Nevím, jak u auta, tam jsem to nikdy neřešil, ale u motorky je to tak, že se trubka v koncovce omotá skelnou (popř. speciální) vatou, která se ještě zamotá nějakou izolačkou. Důvod je ten, že se TI kolem trubky vytvoří tlumící materiál a tak rychle se nespálí. Výsledkem toho použití výfuku bez vaty je že rezonuje a dělá bordel. Ale jak říkám, je to zkušenost z motocyklového průmyslu. A že už jsem se s bráchou něco koncovek výfuku namotal a namontoval... Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 13:00   Citovat  

Jokerek napsal:
... u takového výfukového systému katalizátor zpátky nedával, spíš bych pořešil ten koncový tlumič popřípadě bych do výfukového systému zařadil ještě jeden mezitlumič(také absorbční-průchozí).

Taky bych tam ten katik nevracel, protože tím toho moc nezachrání a co se týče absorbčních tlumičů, tak pokud používá i náhradu katu, která je tady řešená jako tlumič, tak jsou na tom potrubí celkem tři a to je podle mě víc než dost Úsměv
Já tam mám jen koncovej tlumič a to máte teprv vidět ten hukot, když jedu VTEC

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 14:23   Citovat  

tak s tim zadním tlumičem si měl Ljay-i pravdu

ale si si jistý že je tam ta výplň ? jinak minimálně to ucpu za tim silencrem aby to nesyčelo

a katík to utlumí o hodně až by ses divil Mrk otázka je co na to řekne výkon to mi hlava nebere to budu muset s a bez katu na brzdu Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 14:25   Citovat  

Ok, jo Raas ,teď si myslím říkají "R!!!" nebo tak nějak, nemám s nimi žádnou zkušenost, jelikož začínali a myslím , že jsou zaměřeni spíš na motocross a enduro...tvrdí se o nich ,že jsou špička, Akrapovič jsem zmínil proto, že je hodně rozšířený a když se poptá tak na tuto vatu narazí rychleji než na jinou Úsměv.

Dále jsem nevěděl,že v tom systému už jeden mezitlumič je, 3 jsou opravdu zbytečné, navíc by se pro ten 3. i vcelku obtížně hledalo místo Úsměv .

Potom by možná pomohla úplně jiná koncepce tlumiče, třeba ten zmíněný s přepážkama, ale dle mého názoru není hlučnější výfuk na autě se sportovním potenciálem na škodu Velmi šťastný , kde jaká felicie s děravým výfukem taky nadělá rachot a policie se z toho nevyzuje Tak to valím bulvy ...

Jinak už nevím jak pomoct, jedině zkusit tu vatu a tlumič s vložkou pořádně zpasovat, ale myslím, že moc DB dolů nedostaneš protože je ten výfukový systém/ tlumič stavěný na nahnání nějakého koníka Cool a na komfort jízdy se myslím moc nehledělo.

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 14:27   Citovat  

Je jasné, že kat to utlumí,ale právě co na to výkon...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 14:28   Citovat  

Jokerek napsal:
Je jasné, že kat to utlumí,ale právě co na to výkon...
to řekne jedině brzda Mrk co sem dal kat nebo ho vyndal,tak každá změna mě přišla jako k lepšímu,ale to je tím než se s tim srovná ECU myslim

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 20:32   Citovat  

MalTake napsal:
ale si si jistý že je tam ta výplň ? jinak minimálně to ucpu za tim silencrem aby to nesyčelo
a katík to utlumí o hodně až by ses divil Mrk otázka je co na to řekne výkon to mi hlava nebere to budu muset s a bez katu na brzdu Úsměv

Ta výplň tam musí být na sto pro, protože právě v ní se ten zvuk tlumí. Katík to utlumí protože ucpe cestu zvuku a ten se v něm pak láme, ale zároveň ti to zhorší vyplachování motoru.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 20:48   Citovat  

sablos napsal:
a byl by tu někdo tak šikovnej a dokázal vyrobit silencer na 3a racing??

Já jsem si ho dělal na moje Netami OK Ale jeste jsem nemel cas ho tam dát.ale kdyz jsem ho tam narazil co nejvic do vejfuku tak to bylo krasne tichy.čim víc jsem to dal hloubs tím to bylo tišší....

IMG_1293.JPG

IMG_1293.JPG, 792.31 kB

IMG_1292.JPG

IMG_1292.JPG, 881.66 kB

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 21:55   Citovat  

Rada36 napsal:
Já jsem si ho dělal na moje Netami OK Ale jeste jsem nemel cas ho tam dát.ale kdyz jsem ho tam narazil co nejvic do vejfuku tak to bylo krasne tichy.čim víc jsem to dal hloubs tím to bylo tišší....

takže to stačí jako máš ty jo??já myslel že musim dělat kužel, je na fotce o pár příspěvků výš.tak to ho asi vyrobim taky.

jenda je teď offline  jenda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 7:59   Citovat  

Rada36 napsal:

jedna technická - silencer mám v tlumiči přichycenej pomocí 3 šroubů - lépe drží a nevyluzuje žádný pazvuku....co jsem měl možnost chvíli jezdit se silencerem na 1 šroubu, tak vyluzoval šílený pazvuky (obzvlášť na mým motoru, kde jsou už na volnoběh ve výfuku poměrně velký tlakový rázy, díky kompresi 11.2:1 a vačkám 294/285 - 2-3 metry od koncovky ty rázy cejtím na ruce..)... jeho utěsnění je dobrej nápad -mnoho aut s neutěsněným a špatně připevněným silencerem zní (prdí..) , jako by mělo děravej vejfuk...

hodně se i na kraválu podepisuje průměr koncovky tlumiče - čím větší koncovka, tím větší kraválÚsměv Na některejch továrních-doplňkových výfucích je proto v koncovce obdoba silenceru -třeba 60mm trubka v tlumiči, zůžení na 45mm a následně třeba 90mm koncovka - viz zdařilé foto "poblitýho" tlumiče...sna dtam to zúžení bude patrný..

DSCF6762.JPG

DSCF6762.JPG, 598.69 kB

quast je teď offline  quast
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 8:23   Citovat  

takze- kat tlumi spotrebu,vyfukovy plyny, a randal? bo jak to je? v tom pripade s nahradou katu umrou kyticky, spotreba stoupne, a bude to rvat jak moje byvala?.............................. VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX II SRS system - ztlumení randálu :) hotovo
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina