Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Svody - divný zvuk motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Sopy je teď offline  Sopy
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:08   Citovat  

Ahoj,¨nevím, jestli tohle patří zrovna do části o motoru, ale snad nikoho moc nerozčílim, když to sem hodím.....
Nedávno jsem nechal vyměnit svody. Objednávakl jsem je z Polska... Teď, když s tím jezdím, nemůžu se zbavit dojmu, že auto víc žere ( to neni ten největší problém) , ale co mě opravdu drtí je zvuk... Připomíná mi to dědovo 120ku... Má to takovej divnej prdivej zvuk.. Pokaždý, když tomu šlápnu do otáček, začne to navíc celkem silně vanout po spalinách a to i uvnitř vozu ( při otevřených okýnkách )... Netěsnost sem nikde neobjevil a každopádně mě to dost sejří... Nevíte někdo, kde by mohl být problém ?

Díky za ujakoukoliv radu.. Civic 1,5i VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:11   Citovat  

co to jsou za svody a kdo je menil?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:13   Citovat  

prasklý nikde nejsou? netěsnost si nenašel tzn., že tam neni nebo, že si jenom nenašel? a svody sou to jaký?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:13   Citovat  

To musíš mít někde blbej spoj mezi díly. Taky mě to prdělo šuk To ucítíš na prstech kde to profukuje Mrk

0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:18   Citovat  

Měnil mi to mechanik, kterej už na mém autě pár věcí dělal, ale netvrdim, že je to expert....

Svody to jsou tyto:

KW02HD.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
KW02HD.jpg, 256.21 kB

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:26   Citovat  

Na 100% to někde netěsní. Tak hledej šmudlo.....
Kontroloval jsi jestli jsou příruby na těch svodech rovné? Dával se mezi svody a kat novej grafitovej kroužek (těsnění)?

0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:30   Citovat  

S tim grafitovym kroužkem nevím, ale snad jo... No, každopádně se mi naštěstí potvrdilo, co sem si myslel ( ohledně té netěsnosti ) a jsem za to rád, páč, kdybyste mi napsali, že to takhle prdí normálně, asi bych se vrátil k origo dílu Úsměv)) Díky moc!!!!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 19:37   Citovat  

Sopy napsal:
S tim grafitovym kroužkem nevím, ale snad jo... No, každopádně se mi naštěstí potvrdilo, co sem si myslel ( ohledně té netěsnosti ) a jsem za to rád, páč, kdybyste mi napsali, že to takhle prdí normálně, asi bych se vrátil k origo dílu Úsměv)) Díky moc!!!!

Úsměv To ne, laděný svody neprdí. Ty dají motoru pěkně sytý zvuk.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 20:06   Citovat  

Prdivej zvuk Velmi šťastný je to dobrý výstižné, po montáži motoru prdím taky...viděl bych to na kužel ke katu jak už tu bylo psáno, stejně tak u tebe, starý bývá pěkně vypečenej (pane, pojďte si hrát pořádnej výtlem )

0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 20:22   Citovat  

Tak mě tak ještě napadlo.... nemůže to být tim, že kaťák je vyndanej ? Mam svody rovnou ke středovému dílu výfuku, ale to je běžná praxe, ne ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 13:40   Citovat  

Sopy napsal:
Tak mě tak ještě napadlo.... nemůže to být tim, že kaťák je vyndanej ? Mam svody rovnou ke středovému dílu výfuku, ale to je běžná praxe, ne ?

Je to bohužel běžná praxe a taky pěkná blbost. Tak to valím bulvy

Jo, ten zvuk by opravdu mohla dělat absence katalyzátoru. Když jsem na VW POLO vykuchal kat tak mi to taky "prdělo". A můj Civic bez katu měl taky v určitých otáčkách drnčivý zvuk. Když vyhodíš kat, tak se zrychlí proudění výfukových plynů, seriový výfuk to nezvládá tlumit a dělá to pak bordel.
Kup univerzální kat, nech si ho tam navařit a budeš mít klid. Nebude to prdět, pojede to líp odspoda, klesne spotřeba a projdeš emisema. Mrk

quast je teď offline  quast
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 15:08   Citovat  

mam na aute taky sport.svody, a catback- spotreba se dostala z 8litru na 6 litru takze ty podle me ti tak max muzou pomoct pri normal jezdenim- muj nazor Úsměv, a kat? no spotreba po vykuchani urco stoupne ale zanedbatelne , ale vykon lepsi .......ale zvuk motoru porad stejnej , nevim kde vsichni chodi na to ze to ma pak jinej zvuk motoru atd- mam mechanika kterej by ti to tam vsechno dal jak to ma byt , na spravny utahovaci momenty a foukat by to urco nikde nefoukalo, jestli jsi to utahoval od oka, nejspis chyba z toho to muze nekde fuuuuu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 16:36   Citovat  

quast napsal:
mam na aute taky sport.svody, a catback- spotreba se dostala z 8litru na 6 litru takze ty podle me ti tak max muzou pomoct pri normal jezdenim- muj nazor Úsměv, a kat? no spotreba po vykuchani urco stoupne ale zanedbatelne , ale vykon lepsi .......ale zvuk motoru porad stejnej , nevim kde vsichni chodi na to ze to ma pak jinej zvuk motoru atd- mam mechanika kterej by ti to tam vsechno dal jak to ma byt , na spravny utahovaci momenty a foukat by to urco nikde nefoukalo, jestli jsi to utahoval od oka, nejspis chyba z toho to muze nekde fuuuuu

Kde na to chodí? Asi na rozdíl od tebe mají uši v pořádku. Mrk (neber to prosím vážně, nic proti tobě)
Spousta lidí odsud s tím mají osobní zkušenosti, že bez katu má výfuk jiný zvuk než s katem. To je prostě praxe a i teoretické vysvětlení je logické.

T_omaseq je teď offline  T_omaseq
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 16:49   Citovat  

Mně to jakoby cvakalo, netěsnilo těsnění u hlavy, tak se dalo nový a v pohodě...

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 17:18   Citovat  

Sopy napsal:

Tyto svody mám taky a pokud jsi tam dal ten kroužek, co byl přibalen v krabici, a máš sériový katalyzátor, tak ti pravděpodobně ten kužel těsní tak na 2 až 3mm toho nejmenšího průměru, což je málo na utěsnění tlaku, když tomu žvýkneš. Mně to syčí/prdí taky jak 105ka s RezTuning výfukem, než se roztočí motor Velmi šťastný
Ono je problém že origo svody mají vývod cca 45mm a tyto nerezy 50mm, takže je tam skok

janciH je teď offline  janciH
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2009 , 18:40   Citovat  

Sopy napsal:
Ahoj,¨nevím, jestli tohle patří zrovna do části o motoru, ale snad nikoho moc nerozčílim, když to sem hodím.....
Nedávno jsem nechal vyměnit svody. Objednávakl jsem je z Polska... Teď, když s tím jezdím, nemůžu se zbavit dojmu, že auto víc žere ( to neni ten největší problém) , ale co mě opravdu drtí je zvuk... Připomíná mi to dědovo 120ku... Má to takovej divnej prdivej zvuk.. Pokaždý, když tomu šlápnu do otáček, začne to navíc celkem silně vanout po spalinách a to i uvnitř vozu ( při otevřených okýnkách )... Netěsnost sem nikde neobjevil a každopádně mě to dost sejří... Nevíte někdo, kde by mohl být problém ?

Díky za ujakoukoliv radu.. Civic 1,5i VTEC

niekedy zvykne prdnut stredne tesnenie a potom tadial fuci a rapka jak traktror, treba tam narvat pastu na vyfuky a poriadne stlacit ak je pôvodne tesnenie KO,

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2009 , 19:51   Citovat  

Petr 78 napsal:
Kde na to chodí? Asi na rozdíl od tebe mají uši v pořádku. Mrk (neber to prosím vážně, nic proti tobě)
Spousta lidí odsud s tím mají osobní zkušenosti, že bez katu má výfuk jiný zvuk než s katem. To je prostě praxe a i teoretické vysvětlení je logické.

No však jo, výfuk jiný zvuk má - většinou totiž začne rezonovat sériový zadek. Ale motor opravdu má zvuk pořád stejný ... Úsměv
Já jsem nakonec místo náhrady dal sportovní KAT a rezonuje to už minimálně (téměř neznatelně). Kdybych tam dal standardní KAT, tak to bude úplně tiché.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2009 , 22:39   Citovat  

Riccardo napsal:
No však jo, výfuk jiný zvuk má - většinou totiž začne rezonovat sériový zadek. Ale motor opravdu má zvuk pořád stejný ... Úsměv
Já jsem nakonec místo náhrady dal sportovní KAT a rezonuje to už minimálně (téměř neznatelně). Kdybych tam dal standardní KAT, tak to bude úplně tiché.

Jo, takhle jsem to taky myslel. je to dobrý
Tak už si rozumíme. Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Svody - divný zvuk motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď