Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Probliknutí kontrolky oleje po startu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
martas05 je teď offline  martas05
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 23:22   Citovat  

Čaute, možná blbý dotaz, ale nedá mi to. Od února mám Cívu anglána MB1 s motorem D16Y3 (1,6 83 kW). Od března jsem na ní najel asi 8 000 km bez jediného problému, ale teď se mi v poslední době sem tam stane, že po nastartování mi problikne kontrolka oleje. Normálně nechám pozhasínat kontrolky po otočení klíčku, potom nastartuju a kontrolka oleje mi tak na půl sekundy blikne. Mělo by to mít momentálně najeto 193 000 a olej byl měněný při 189 500 (Shell 10W-40) a je h otam asi 1mm pod horní rysku. Jinak motor olej nebere (za celou dobu co ji mám, se hladina ani nehla) a ani voda se neztrácí. Zkrátka šlape jak hodinky. Normálně bych se tím nějak extra nezabýval, ale jsem momentálně v Anglii a Cívu čeká v následujícím měsíci cca 4500 dalších kiláků. Tak se radši ptám, abych mohl případně předejít nějakému problému. Díky za reakce - upřímně doufám v odpovědi typu že je to normální kouř
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 23:41  Naposledy upravil Petr 78 dne 27.5.2009 , 23:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Na mém anglánovi to taky po delším stání v zimě dělalo.
Ale teď když je teplo a jezdím častěji, tak už neproblikává.
Takže taky doufám že je to normální.
Co tam máš za olejový filtr?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 23:42   Citovat  

a ten olej si menil ty?? Mel jsem to samy, ale po vymene olejovyho filtru a vymeny oleje uz takovy problem vubec neresim Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 23:52   Citovat  

filtr je tam Mann, měnil to kámoš automechanik.. tak tam za měsíc frknu s novým olejem origo filtr Honda a uvidím no..

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 0:20   Citovat  

pockej pockej.. to nechapu.. normalne to ma byt tak, ze ti zhasne secko krom oleje a dobijeni, protoze proste to nemaze a nedobiji, kdyz motor nebezi... pak nastartujes a do chvilicky, tak 2s to ma zhasnout, pak uz se nerozsvitit. Jak jako problikne? to ti to zhasne a pak se to zas na chvilku rozsviti??

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 0:54   Citovat  

jj, presne tak.. normalne otocim klickem do polohy kdy se vsechno rozsviti.. pockam az vsechno zhasne krom dobijeni a mazani.. nastartuju, vsechno zhasne vcetne mazani a asi po vterine se na pul sekundy rozsviti mazani a pak zase zhasne.. a potom uz pohoda, vubec nic at jedu kousek, nebo dál

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 1:07   Citovat  

to bude nejaka blbost... nejakej kontakt u toho cidla... jestli je k tomu pristup, coz ani nejak nevim ted.. tak to zkus nejak prostriknout a ozivit kontakt, asi tam bude nejakej konektor a uvidis.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 4:38   Citovat  

Ja bych to jako blbost nepovazoval. Je to motor ktery ma obrovskou umrtnost. Nevim co s tim v honde vyvadeli, ale dost tehle motoru se pridre a dokonce praskaji ojnice. Nechci strasit, ale pokud je tam dost oleje a filtr MANN, tak by problem byt nemel - a tady ocividne je. Samozrejmne ze to muze byt cidlem, ale zas tak naivni nejsem.
Doporucil bych nechat zmerit tlak oleje, hlavne pri takovem startu (asi studeny), kde by bylo hned videt jestli je tam pokles, nebo je to chyba cidla.

Jako prevenci nez nechas zmerit tlak oleje doporucuju nehonit to auto na dalnici, jezdit v klidu. Na dalnici totiz motor dostava nejvetsi kour, pac je neustale v zaberu a nedava se mu odpocinout. Takze 130 - 140 ideal.

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 7:00   Citovat  

ninja napsal:
Ja bych to jako blbost nepovazoval. Je to motor ktery ma obrovskou umrtnost. Nevim co s tim v honde vyvadeli, ale dost tehle motoru se pridre a dokonce praskaji ojnice. Nechci strasit, ale pokud je tam dost oleje a filtr MANN, tak by problem byt nemel - a tady ocividne je. Samozrejmne ze to muze byt cidlem, ale zas tak naivni nejsem.
Doporucil bych nechat zmerit tlak oleje, hlavne pri takovem startu (asi studeny), kde by bylo hned videt jestli je tam pokles, nebo je to chyba cidla.

Jako prevenci nez nechas zmerit tlak oleje doporucuju nehonit to auto na dalnici, jezdit v klidu. Na dalnici totiz motor dostava nejvetsi kour, pac je neustale v zaberu a nedava se mu odpocinout. Takze 130 - 140 ideal.

Souhlas, čidlo oleje a změřit, jestli olejové čerpadlo podává dostatek oleje. Rozhodně bych to nenechal bez povšimnutí pokud olejové čerpadlo podává málo, může to být veeelký problém (nehledě na to že už je jen krok k tomu aby nepodávalo vůbec).

Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 7:07   Citovat  

mě se zase při startu někdy mazaní nerozsvítí vůbec...

ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 7:12   Citovat  

no cerpadlem to asi nebude. kdys dava za tepla kdys je olej řidkej tak bude davat i zastudena.. spis bych videl ze se nekde udela bublina kera kdys utece tak poklesne tlak to je vse...

Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 7:49   Citovat  

Adamek napsal:
mě se zase při startu někdy mazaní nerozsvítí vůbec...

Že by kontakt ?

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 10:18   Citovat  

no, je fakt, ze se to stava da se rict vyhradne za studena pokud auto dejme tomu dva dny stoji, jinak ne.. a s tou umrtnosti jste me teda moc nepotesili Smutný jinak auto bylo po koupi na prohlidce v Honde a nic tomu neobjevili, ale zase verit jim ze.. takze to teda asi budu setrit a necham to checknout poradne v cervenci jak budu doma..

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 15:01   Citovat  

vymen filter a olej a bude to ok. podla vsetkeho ti prepusta spatny ventil z filtra, olej stece do vane a hned ho nenatlaci k cidlu. toto mi obcas pred vymenou oleja robieva, aj na accorde aj na civicoch

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 16:05   Citovat  

pajo napsal:
vymen filter a olej a bude to ok. podla vsetkeho ti prepusta spatny ventil z filtra, olej stece do vane a hned ho nenatlaci k cidlu. toto mi obcas pred vymenou oleja robieva, aj na accorde aj na civicoch

potom by ale podla mna len trvalo dlhsie, kym zhasne kontrolka a nie, ze zhasne a po chvili sa na chvilu znova rozsvieti...
pametas, ked sme startovali moj motor prvy krat po poskladani s novym filtrom aj cerpadlom - trvalo relativne dlho, kym vobec zhasla kontrolka, ale uz potom bolo vsetko ok. btw: pri studenom starte vybehne tlak oleja aj na 7 barov, takze mi je divne, ze by sa tam na chvilu stratil uplne.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 16:23   Citovat  

vti [906team] napsal:
potom by ale podla mna len trvalo dlhsie, kym zhasne kontrolka a nie, ze zhasne a po chvili sa na chvilu znova rozsvieti...
pametas, ked sme startovali moj motor prvy krat po poskladani s novym filtrom aj cerpadlom - trvalo relativne dlho, kym vobec zhasla kontrolka, ale uz potom bolo vsetko ok. btw: pri studenom starte vybehne tlak oleja aj na 7 barov, takze mi je divne, ze by sa tam na chvilu stratil uplne.

podla mna bublina...najprv chyti tlak, kontrolka zhasne, potom vzduch, rozsvieti sa a znova olej - zhasne...hej to pamatam, ale to nebol vobec olej v systeme
fakt sa mi to obcas stava a vacsinou po tych cca 9-10.000km, tesne pred vymenou oleja...este na striebornom civicu sa mi to dialo pri kazdom jednom starte, od vymeny oleja az po dalsiu vymenu celych 10tkm. tam bola jednoznacne chyba vo filtri a vtedy som pouzival len MANN... teraz davam vacsinou Bosch

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 17:47   Citovat  

je fakt, ze mi to delalo to stejne pred vymenou oleje (olej jsem menil po asi 9000 km v tech 189 500).. ale ted je tam novy olej cca 3500 km.. ale tak asi to poresim kombinaci vsech komentaru dohromady.. tzn. nebudu to ted moc honit a za mesic tam bude na tom oleji najeto asi 8000 km, tak to vymenim znova a dam tam origo filtr Honda a uvidim..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:05   Citovat  

A sakra. Já mám taky filtr MANN a doteď jsem na něj nedal dopustit.
Že by byla opravdu chyba ve filtru? Při příští výměně asi taky vyzkouším origo filtr.

crushot je teď offline  crushot
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:10   Citovat  

mě tohle dělalo taky, že těsně po nastartování problikla kontrolka...tak jsem se po tom pídil a měl jsemm álo oleje...ale to neni zrovna tvůj problém...

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:12   Citovat  

nevím kdy budeš měnit ty, ale já to budu mít na pořadu dne začátkem července, tak pak dám vědět co a jak.. teď to v Anglii asi měnit nebudu. Jinak díky všem za reakce, odpověď paja se mi asi zdá možná nejpravděpodobnější, protože fakt ten motor nevypadá, že by měl mít problém s pumpou apod. chová se naprosto standardně a krom tady toho na mě palubka ani neblikne a motor fakt jede suprově (klep klep na dřevo). Pokud by se to nezměnilo s jiným filtrem, tak asi přijde na řadu to proměřování tlaků atd., ale doufám že to teda nebude třeba..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:28   Citovat  

martas05 napsal:
nevím kdy budeš měnit ty, ale já to budu mít na pořadu dne začátkem července, tak pak dám vědět co a jak.. teď to v Anglii asi měnit nebudu. Jinak díky všem za reakce, odpověď paja se mi asi zdá možná nejpravděpodobnější, protože fakt ten motor nevypadá, že by měl mít problém s pumpou apod. chová se naprosto standardně a krom tady toho na mě palubka ani neblikne a motor fakt jede suprově (klep klep na dřevo). Pokud by se to nezměnilo s jiným filtrem, tak asi přijde na řadu to proměřování tlaků atd., ale doufám že to teda nebude třeba..

Já nevím, kdy budu měnit, ale dřív než ty určitě ne. Mám najeto teprve 3000 Km.
Mně se taky motor chová naprosto v pořádku, je v super kondici a když jezdím každej den, tak kontrolka neblikne. Jenom když auto stojí tak týden a je chladno. Takže bych tady s olejovým čerpadlem nestrašil.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:37   Citovat  

to mi hlava nebere todle přesně řešim a pozoruju dost dlouho..po nastar. zhasne a hned problikne,nebo se nerozsvítí a po nastar.problikne,nebo se prostě "jen" nerozsvítí..kolikrát si na ní musim počkat..
..každopádně mám budík na tlak a po nakopnutí a při jízdě 6,9 a při ohřátí oilu na volnoběh nejde pod 2,7..
..kolikrát to zhasnu a tlak se tam ještě nějakou dobu drží třeba na 0,7..
to mi hlava nebere nějak mi to už hlava nebere..

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:10   Citovat  

moze byt zadrbane original cidlo na tlak oleja. inak to cidlo meria hodne nizky tlak, ak sa nemylim, tak nieco pod 1bar, neviem ci dokonca nie iba 0.7bar a ako hovorim, za studena vybehne po starte na chvilu tlak strasne vysoko a v podstate zacne klesat az po zohriati.

este ma napada skusit pri starte mat jemne nohu na plyne a skusit udrzat otacky hned na nejakych 2000rpm ci to blikne aj tak.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:23   Citovat  

můj typ je taky filtr ... jsem zvědavý na výsledek, až ho vyměníte

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 22:16   Citovat  

Rom. napsal:
můj typ je taky filtr ... jsem zvědavý na výsledek, až ho vyměníte

A pokud to bude filtrem, tak bych to neviděl jako závadu, která ohrožuje motor na životě.

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 22:36   Citovat  

to vti: ted auto den a pul stalo, takze za nornalnich okolnosti by to bliklo - zkusil jsem to nastartovat s nohou na plynu a mel tam od zacatku cca ty 2000 rpm a ani to nebliklo... po pusteni plynu normalka, bez signalizace, stabilni otacky, bezny chod...

takze cervenec vymenim zase olej, hodim tam origo filtr Honda a dam tady pak vedet...

THX to all

0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 18:06   Citovat  

Tak jenom pro pořádek přidávám poznatek z problému: byl to fakt filtr oleje. Před 1000 km vyměněn zase Shell Helix Plus 10W-40 ale teď už s origo Honda filtrem a problikávání přestalo. A to i potom, když auto třeba 2 dny stálo. Takže příště už tam radši Mann filtry cpát nebudu no..

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 18:13   Citovat  

ja mam taky honda filtr a jednou se mi stalo ze mi bliklo mazani po startu...ale nerikam ze je chyba ve filtru, ten muj motor uz taky nevi co by jeste na te palubce rozsvitil pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 18:22   Citovat  

FastCivic napsal:
ja mam taky honda filtr a jednou se mi stalo ze mi bliklo mazani po startu...ale nerikam ze je chyba ve filtru, ten muj motor uz taky nevi co by jeste na te palubce rozsvitil pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Tak to mi tam prave nic neblika, proto jsem z toho byl trochu nervozni Mrk

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 21:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
A pokud to bude filtrem, tak bych to neviděl jako závadu, která ohrožuje motor na životě.

to asi ne, ale určitě životnost motoru neprodlužuje ... Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Probliknutí kontrolky oleje po startu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina