Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký motor do CRX II. ? ZC,D16...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jokerek je teď offline  Jokerek
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 15:28   Citovat  

Ahojte,

do svého CRX už skoro měsíc sháním motor, nechci swap na VTEC, podařilo se mi tady na foru sehnat motor z 1. generace CRX motor ZC, myslíte,že tento motor by do mého auta sednul? Používal bych na něj elektroniku z D16Z5. Jaké by byly problémy spojené s tímto swapem? Jedná se mi o to,že nechci platit 10 000,- a víc za motor, který má najeto 200 000 ... a že všechny mají aspoň toto(vtipné inzeráty , že někdo měnil za tento motor , který má najeto 160 000 a je v super stavu, jiný stejného typu jen tak ze srandy...toto je většina případů) Když se vrátím k tomu proč nechci platit tolik peněz za tento motor je, že když ho nechám rozebrat a zkontrolovat, tak zjistím,že mě bude stejně stát minimálně dalších 10 000 až 30 000... tohle teda ne, tímto vyzívám lidi, kterým se válí doma nějaký pro mě vhodný motor a nabídnou cenu úměrnou stavu, tak od nich koupím.

Když se mi v nejbližší době nepodaří sehnat, tak mám v plánu koupit ZC , rozhodit ho, udělat na něm všechny potřebné opravy a jezdit na ten. Jen bych chtěl vědět do čeho bych se v tomto případě pustil co se týká montáže do vozu a oživení, díky za užitečné reakce.

Dále bych se chtěl zeptat jaké máte zkušenosti s firmou Zitec.cz ? Nemáte tady na foru někoho kdo je na motorové díly s dodací lhůtou rychlejší nebo třeba levnější?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 17:38   Citovat  

Jokerek: No ja mam na prodej taky ZCcko :o) Je stale v aute, takze mozne vyzkouset..jen dlabe olej, coz ale bude u vetsiny motoru problemem, takze potrebuje pretesnit (to by jsi delal ale tak jako tak asi u kazdeho) .. cenove komplet s prevodovkou 5t penez..ale v cene jsou 2litry oleje co k tomu dam, jsou tam zanovni rozvody a pumpa plus svicky.. je to dobrý

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 17:45   Citovat  

Motor ZC je sice skoro stejný jako motory D16xx, ale přitom je prostě jiný. Je to jiný motor. Jiný rozdělovač, jiná převodovka, jiná ecu, jiná kabeláž, jiná stříkačka atd.
Jako celek tam asi po úpravách nacpat jde, ale co si od toho slibuješ? Že motory, které jsou starší, než motory z crx 2G, budou v lepším stavu?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 17:55   Citovat  

Minor: myslim ze lepsi cena.. je to dobrý Proste ty motory nestoji 10-15t ale tretinu a pritom je to 130PS jako 130PS.. je to dobrý Jinak mas samozrejmne pravdu ve vsem..

Jokerek je teď offline  Jokerek
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 17:55   Citovat  

Minor: vskutku si nic neslibuju , ale jiný motor jednoduše nemůžu sehnat... ale pokud nesedí ani převodovka, tak o tom přestávám uvažovat.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 18:02   Citovat  

O tomhle by sis asi musel popovídat třeba se Skřítkem, který asi ví nejlíp, co se dá zaměnit. A něco určitě po úpravách zaměnit jde:)
Vím, že se ZC, které mají pre-OBD, předělávaly na rozdělovače z céra, čili na OBD0, ale pokud nejseš sám mimořádně šikovnej, tak do toho prostě zahučíš.
A jestli převodovka jde použít nebo ne, to s jistotou nevím, ale prostě je to jiná převodovka.
Viděl jsem i L3 převodovku na B16A1, takže jde ledacos, ale bez úprav seděly jen dva šrouby a setrvák se musel svařit na míru.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 18:12   Citovat  

Minor: no ja i kolega prodavame oba motory vcetne prevodovek, rozdelovace, proste hotovka.. takze spis asi problem s ELE

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 18:14   Citovat  

hledej a najdeš...zc zahučíš ty samé peníze+peníze navíc za přestavbu

Yokohama je teď offline  Yokohama
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 19:11   Citovat  

ten motor je lepší než klasickej z crx II.g ale nevyplatí se předělávat jinam je to dobrý

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 19:44   Citovat  

Yokohama napsal:
ten motor je lepší než klasickej z crx II.g ale nevyplatí se předělávat jinam je to dobrý

v čem myslíš že je lepší?

skleny je teď offline  skleny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 21:01   Citovat  

Myslím si, že se ti nevyplatí dávet ZC1 do CRX 2, já už to chtěl taky řešit, ale jak píše Minor, nic nepasuje včetně převodovky, jediný co je tam stejný, tak to jsou homokineťáky u kol, rači si nech udělat generálku D16 .., jinak jak píše yokohama, z vlastní zkušenosti můžu říct, že ZC1 je opravdu lepší jak D16z5, ale to je na delší povídání ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 21:13   Citovat  

skleny napsal:
Myslím si, že se ti nevyplatí dávet ZC1 do CRX 2, já už to chtěl taky řešit, ale jak píše Minor, nic nepasuje včetně převodovky, jediný co je tam stejný, tak to jsou homokineťáky u kol, rači si nech udělat generálku D16 .., jinak jak píše yokohama, z vlastní zkušenosti můžu říct, že ZC1 je opravdu lepší jak D16z5, ale to je na delší povídání ...

Tak se rozpovídej ať vim víc a nejsem za vol.a pořádnej výtlem je to dobrý

skleny je teď offline  skleny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 21:24   Citovat  

asi takhle,jezdil jsem 2 roky závody s CRX1 ZC1 a byl jsem z toho maximálně nadšenej, samozřejmě tam byly nějaký úpravy,jako svody,hlava, setrvák, řemenice, ale prostě jelo to jako blázen a teťka mám D16Z5 a ten průběh výkonu a celkově to není ono, to je můj názor z praxe

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 21:27   Citovat  

skleny napsal:
asi takhle,jezdil jsem 2 roky závody s CRX1 ZC1 a byl jsem z toho maximálně nadšenej, samozřejmě tam byly nějaký úpravy,jako svody,hlava, setrvák, řemenice, ale prostě jelo to jako blázen a teťka mám D16Z5 a ten průběh výkonu a celkově to není ono, to je můj názor z praxe

jj dík OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký motor do CRX II. ? ZC,D16...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina