Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
německé šrotovné vs dovoz aut
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:10   Citovat  

Když ted v německu zavedli za sešrotování staršího auta a koupě nového (nebo jetého s EURO 4) příspěvek 2500€ nebude i díky tomu problém s koupí slušné Honda CRX, Targy a pod. , když pro ně bude finančně lepší takový auto zlikvidovat než ho prodat pod 2500€ ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:13   Citovat  

Ajsik napsal:
Když ted v německu zavedli za sešrotování staršího auta a koupě nového (nebo jetého s EURO 4) příspěvek 2500€ nebude i díky tomu problém s koupí slušné Honda CRX, Targy a pod. , když pro ně bude finančně lepší takový auto zlikvidovat než ho prodat pod 2500€ ?

koukám že to tam vymysleli chytřeji než u nás... to mi hlava nebere bude to asi bída s těma autama... ale myslim že to jen tak nebude bude v tom nějaký háček... jinak by lidi lítali o stošest šrotovat svý starý miláčky... nevim nevim
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:17   Citovat  

Ajsik napsal:

A to zavedli teď nebo to tam už je nějaký čas? Nezdá se mi to u jetých aut - tím prodeje moc nepodpoří, pokud to má být podpora kvůli krizi... A ten příspěvek je až 2.500 nebo je přesně stanoven? Pokud až,tak klid - libovky CRX se prodají za víc než na ně bude příspěvek... (To máš jako,že Škoda Vám dá za starý vůž až 25tis. a na fotce byla Š 100,za kterou ale těch 25tis. nebylo... - tyto info mám z doslechu)
   Návrat  
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:43   Citovat  

Ajsik napsal:

Proč sis vybral zrovna CRX a Targy? Targy se dělali od 92 do 98 takže pokud máš za to, že to jsou starý levný šroty, budu Ti muset oponovat. Honda
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:48   Citovat  

Danny napsal:
Proč sis vybral zrovna CRX a Targy? Targy se dělali od 92 do 98 takže pokud máš za to, že to jsou starý levný šroty, budu Ti muset oponovat. Honda

nesplnujou euro 4
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:06   Citovat  

myslim, ze 2500euro plati celoplosne. Ostante neco podobneho je uz i nejaky patek v Italii.
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:33   Citovat  

neříkám že to tak je , ale domnívám se, že finanční podpora státu platí pouze v případě úplně novýho auta, aby podpořily odbyt aut u výrobců aut
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:33   Citovat  

Danny napsal:

Vybral jsem tyhle dvě auta jako příklad - CRX mám a o tarze by jsem asi časem i uvažoval.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:40   Citovat  

Hellborn napsal:
A to zavedli teď nebo to tam už je nějaký čas? Nezdá se mi to u jetých aut - tím prodeje moc nepodpoří, pokud to má být podpora kvůli krizi... A ten příspěvek je až 2.500 nebo je přesně stanoven? Pokud až,tak klid - libovky CRX se prodají za víc než na ně bude příspěvek... (To máš jako,že Škoda Vám dá za starý vůž až 25tis. a na fotce byla Š 100,za kterou ale těch 25tis. nebylo... - tyto info mám z doslechu)

Už to platí pár dní ( asi od 1.1 nebo od 1.2.2009 - přesně nevím) a příspěvek 2500€ je pevně dán za sešrotování auta starší 9 let a nákup nového, ale v novinách psali že to vyplatí i při koupi jetého pokud splňuje Euro 4.
Toto téma mě napadlo díky tomu, že včera v práci se už říkalo, že se asi zruší volné pátky ve Škoda-Auto díky zvýšené poptávce po Fabiích z německa. (Mě se odstávka netýkala, protože jsem chodil stále i o víkendech)
   Návrat  
Vojtas je teď offline  Vojtas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:43  Naposledy upravil Vojtas dne 5.2.2009 , 19:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tudy odkaz ty pátky sou tady

EDIT: a šrotovné hned dole v článku
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 19:43   Citovat  

na novy dostanes urcite, na jety s euro4 nevim...
nicmene vzhledem k dnesni cene aut je to zajimava nabidka. Nova auta se daji koupit okolo 200tis kc...z toho bys dostal podporu 70 tudiz tretinu OK
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:12   Citovat  

infinity napsal:
na novy dostanes urcite, na jety s euro4 nevim...
nicmene vzhledem k dnesni cene aut je to zajimava nabidka. Nova auta se daji koupit okolo 200tis kc...z toho bys dostal podporu 70 tudiz tretinu OK

to je dost cože cože ? bezim pro Logana pořádnej výtlem
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:58   Citovat  

7O litrů za to že necháš sešrotovat auto zmatenej tak to je nářez, i když aspoň ubudou polorozpadlý auta na silnicich, mělo by se to zavést i tady to mi hlava nebere ale osobně bych obludu radši prodala zá půlku než abych jí nechala sešrotovat Bueee Bueee
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 22:51   Citovat  

pěkný crx z DE nebo jakýkoliv jiný auto ptřičnejch kvalit, má prodejní cenu těch 2 500 nebo kolikrát i mnohem vyšší, nebál bych se toho že pěkný styrý auta začnou masově mizet, spíš ty co na tom se stavem nebudou nejlíp, nicméně tak jako tak i některý horší kousky mohly nadělat ještě hodně radosti
   Návrat  
dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 12:20   Citovat  

Šrotovné i na Slovensku. Sice je to už pár dnů z5, ale teď jsem to zaslechl na rádiu.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.6.2009 , 20:20   Citovat  

Zajímavý úhel pohledu na šrotovné (Německo) Velmi šťastný

pict0246tptgd.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pict0246tptgd.jpg, 145.01 kB
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2009 , 20:52   Citovat  

Rom. napsal:
Zajímavý úhel pohledu na šrotovné (Německo) Velmi šťastný

až na to že v praxi leží pod jazzem Civic r.v. 2000 Bueee
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.6.2009 , 21:03   Citovat  

hopit napsal:
až na to že v praxi leží pod jazzem Civic r.v. 2000 Bueee

bohužel, i tak to často bývá Bueee
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.6.2009 , 21:15   Citovat  

Srotovne v Nemecku je na nove auto nebo tusim do cca pul roku stari a s omezenim ujetych km.
2500 € neplati plosne, ale na nakup noveho auta, navic zalezi jakeho. Zalezi na kriteriich. Ted jsem nekomu nechaval kupovat auto na svoje jmeno, aby to mel s lucemburskou SPZ levnejsi, tady je premie taky AZ 2500 €, ale treba jenom na novejsi diesely apod. . Dotycna osoba si kupovala novy vuz 1.6 benzin a dostane cca 1500 € zpatky za stare auto (asi 12 let v provozu). V Nemecku to nebude jinak.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.6.2009 , 21:17   Citovat  

A jeste jsem chtel dodat, ze se srotovnym stoupla cena "novych" ojetin (+-1 rok) skoro o 1000 €. Tohle uz plosne.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 10:00   Citovat  

dejwidoos napsal:
Šrotovné i na Slovensku. Sice je to už pár dnů z5, ale teď jsem to zaslechl na rádiu.

Šrotovné na Slovensku podruhé! Slováci nezvládají splácet! Ono je hezký, že by mi za sešrotování C4g dali 30tis. + prodejce taky 30 (aspoň tak to bylo na Slovensku,že?), ale pořád mi jaksi někde chybí minimálně 100tis. (pokud vezmu Logana) nebo spíš 200,pokud bych chtěl něco trochu kvalitnějšího od těch 250tis.... Ble
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 1:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Šrotovné na Slovensku podruhé! Slováci nezvládají splácet! Ono je hezký, že by mi za sešrotování C4g dali 30tis. + prodejce taky 30 (aspoň tak to bylo na Slovensku,že?), ale pořád mi jaksi někde chybí minimálně 100tis. (pokud vezmu Logana) nebo spíš 200,pokud bych chtěl něco trochu kvalitnějšího od těch 250tis.... Ble

Asi si to trochu lidi pletete. Ono se to sice nazyva lidove "srotovne", ale nikdo vam nikde neda nejakou castku za sesrotovani stareho vozu, jde o premii na zvyseni prodeje novych vozu (podminenou vyrazenim tech starych). Kdyz to vidi clovek takhle, neni pak tak rozladeny, ze na novy vuz nema finance Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 7:51   Citovat  

Bully napsal:
Asi si to trochu lidi pletete. Ono se to sice nazyva lidove "srotovne", ale nikdo vam nikde neda nejakou castku za sesrotovani stareho vozu, jde o premii na zvyseni prodeje novych vozu (podminenou vyrazenim tech starych). Kdyz to vidi clovek takhle, neni pak tak rozladeny, ze na novy vuz nema finance Mrk

Sešrotování nebo vyřazení, to je fuk... Prostě na základě nějakýho papíru je nárok na určitou částku nebo slevu na nákup nového auta,ne? Nové auto bych si ani nekoupil (s jednou jedinou vyjímkou) - zbytečná investice, jen podpisem smlouvy přijdu o pár tisíc, takže rozladěný rozhodně nejsem, spíš mě stále překvapují lidé,kteří si to nedovedou spočítat... to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 11:59   Citovat  

A je to tu...

Páni poslanci asi nečetli tenhle článek... I když je asi trošku katastroficky přehnaný,tak dost věcí bude pravda...
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 13:59   Citovat  

a když je auto no vrakáči kvůli šrotovnému, vykoupit se asi nedá, co? A díly z něj brát, nějaká zkušenost?

preluda.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
preluda.jpg, 226.44 kB
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 14:19   Citovat  

odkud je ta fotka prosimte?
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 14:31   Citovat  

tuším Hansastadt Hamburg
   Návrat  
neewman je teď offline  neewman
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 15:52   Citovat  

Srotovne je tam uz nejakou dobu.ale Nemci uz resi to ze auta ktera byla papirove zlikvidovana koncila na jinych trzich postavena na jine doklady.Ted jsem mluvil s clovekem co takhle vozil auta ktera mela najeto pod 100tis.km a rikal ze to mesic zpatky slo,ale ted ti prodaji jen znehodnocene vozidlo,tudiz treba auto rozrizle za sloupky dozadu aby se to nedalo postavit na papiry.Tudiz na dily jo,cela kastle ne pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 15:57   Citovat  

neewman napsal:
Srotovne je tam uz nejakou dobu.ale Nemci uz resi to ze auta ktera byla papirove zlikvidovana koncila na jinych trzich postavena na jine doklady.Ted jsem mluvil s clovekem co takhle vozil auta ktera mela najeto pod 100tis.km a rikal ze to mesic zpatky slo,ale ted ti prodaji jen znehodnocene vozidlo,tudiz treba auto rozrizle za sloupky dozadu aby se to nedalo postavit na papiry.Tudiz na dily jo,cela kastle ne pořádnej výtlem

No ne že by byl u nás problém prodat auto svařené ze dvou jako nebourané... naštvanej Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.9.2009 , 17:44   Citovat  

Hellborn napsal:
A je to tu...

Páni poslanci asi nečetli tenhle článek... I když je asi trošku katastroficky přehnaný,tak dost věcí bude pravda...

S článkem naprosto souhlasím, jen by mě zajímalo, kolik nasypala automobilová loby ČSSD do kasičky, aby tuhle absurditu prosadila to mi hlava nebere
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
německé šrotovné vs dovoz aut
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina