Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Stáčení km - kdo kdy kde jak kolik atd
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 13:58   Citovat  

Vzhledem k tomu, že snad neexistuje inzerát, kde by někdo chytře neoznámil, že to auto má určitě stočený tachometr, zakládám tohle téma, ať se můžete vyřádit.
Pokud jde o mě, nepochybuju, že se to děje. Jak moc obecně a jak moc mezi hondaři, to posoudit nedovedu, jen mi trochu jdou na nervy prohlášení typu "všechna auta... všichni dovozci... atd." prostě házení do jednoho pytle.
Pokud jste narazili na někoho z hondařů, kdo prokazatelně podváděl se stáčením km, máte příležitost mu tady "vylepšit" pověst. A pokud svá tvrzení můžete něčím doložit, tak ještě líp.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:03   Citovat  

kámošova honda civic anglám měla najeto podle tacha 160 když ho koupil, našli jsme lístek od výměny oleje kterej prokazatelně dokazoval že auto má najeto 360 a když ho kámoš prodával tak to stočil na 126 a krásně ho prodal pořádnej výtlem nevim že těm lidem to nepříjde blbý když je to vošoupaný potrhaný pedály skoro na plech Velmi šťastný
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:05   Citovat  

to vis, u nas se hlavne kouka na kilometry, kdyz ma najeto 120tis a sedacka je prosoupana az na zem tak to nikoho nezarazi pořádnej výtlem
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:05   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
kámošova honda civic anglám měla najeto podle tacha 160 když ho koupil, našli jsme lístek od výměny oleje kterej prokazatelně dokazoval že auto má najeto 360 a když ho kámoš prodával tak to stočil na 126 a krásně ho prodal pořádnej výtlem nevim že těm lidem to nepříjde blbý když je to vošoupaný potrhaný pedály skoro na plech Velmi šťastný

někteří lidi jsou totiž hloupí.když kupuju auto tak ho pořádně sčíhnu a pak se rozhodnu, ne kouknu na něj letmo a beru.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:12   Citovat  

njn já osobně na kilometry nekoukám a pořádně vokouknu auto. je mě jedno pokud má najeto 150 nebo 250 tisíc záleží na majitelích a co všechno je na autě měněnýho.
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:13   Citovat  

Nedávno jsem měl rozhovor z jedním mechanikem (dříve jsme u něj servisovali, teď už bych to nedělal). On dával dohromady bledě modrou targu ESI (byla v tuning magazínu kdysi dávno a dlouho se prodávala za 250 tisíc v bazaru v Roudnici nad Labem). Auto mělo v inzerátu standardní kecy jako nebouraná - perfektní stav. Realita je poněkud jiná. Původně neměla předek a tento dotyčný jí prý dával dohromady. Jeho argument byl "Vím že jsem to dával dohromady precizně a proto je vůz jako nebouraný". Zhruba stejnou politikou ospravedlňoval stočenej tachometr (a to pořádně).

Můj názor je takový, že jeho argument je blbost. Jak bylo auto jednou vážně nabouráno, tak by to mělo být při prodeji řečeno, nikdy už to nemůže být 100%ní.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:27   Citovat  

Já si kupuju jen auta co mají hodně najeto a jsou bouraný.... Velmi šťastný
Ale teď vážně - je to věc nabídky a poptávky. Dokud budou lidi blbý a budou věřit tomu, že např. 19 let starý CRX ED9 má najeto 130tis. km tak se to nezmění.
Moje poslední auto mělo najeto (když jsem ho kupoval) 624.000km, nemělo měněný pedály, nemělo měněný sedačky. Vše původní a neprodřené. A pravidelně servisované. A jezdí do dnes.
Pak jsem měl možnost projet se s BMW 645Ci - najeto 88.000km - nebýt pár varhánků na kožených sedadlech, tipoval bych ho tak max. na 20.000...
Teď jsem si koupil 5g ESi sedana - 230 najeto, pouraný na předek, bouraný na zadek. Nic moc opravený, ale nosný části na předku a skelet O.K. Motor šel na 3 válce. A koupil jsem to. Vím co tomu je, nemusím se pak trápit s tím, že se mě někdo snažil obrat. S prodávajícím jsem se dohodl (je to i ve smlouvě), že žádné reklamace nebudu uplatňovat. Taky co by člověk chtěl za 15.... Velmi šťastný
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:35   Citovat  

staceni km je klasicka ceska specialita....ne ze by se to jinde nedelo, ale rozhodne ne v takove mire jako u nas...za poslednich pet let jsem koupil tri auta v cr, ktera byla zajimava cenou, u vsech se mi potvrdilo ze km jsou stoceny...jedno bylo dokonce z bazaru, kde mi dali certifikat a tom ze auto nebylo kradene, navic bylo to puvodne auto z leasingu, kdy leasingovka si taky overuje totoznost auta a tak jsem neodolal a koupil...prijel jsem na hranice a auto mi zabavili, s tim, ze je v nemecku hlasene jako kradene....nebyt jazykove znalosti a basy budvaru, kterou jsem dal tamnimu hauptkomisarovi, tak jsem asi jeste do ted v zalari...takze ja razim heslo: z cr zadny auto nekoupim!a proto jsem ted koupil preludu prodanou a jetou celou dobu v cr Úsměv ale tak je to od jednoho clena odsud, tak ten stav tomu odpovida
navic me pobavilo treba pripad kdy jsem hledal v nemecku v inzeratech carravelu, tak jsem asi tyden peclive sledoval deni na servrech, a v pondeli bylo auto v nemecku, v utery zmizelo a ve stredu bylo uz inzerovane u nas s polovicnima km a dvojnasobnou cenou....a to nebyl ojedinely pripad! kolikrat se zdejsi bazarnici ani neobtezovali udelat nove fotky,ale pouzily stahnute z mobile apod pořádnej výtlem
ale cechacci nakupujou ocima, vidi na tachometru najeto 99tis km ,zadna servisni historie sice ale nevadi a hned bezi a koupi....nechapu Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:42   Citovat  

eso-sannycars napsal:
....

Ano, souhlasím a pro nás "obyčejné" Hondaře je tu ESO a jeho kvalitní vozy ze zahraničí. Co jsi napsal je bezesporu pravda. Až se přemluvím k nové hondě, tak první co budu hledat je telefonní číslo na tebe Mrk Po spoustě pozitivních ohlasů na tebou přivezené autíčka mám jasno Mrk
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:42   Citovat  

Koupí někdo moje auto,když už má teď 330tkm?Za 40 ho nikomu nedám,když je to ´00 pouze s vadami laku.Mám to stočit na 180,navoskovat,nabídnout za průměrnou cenu a čekat?Radši bych koupil auto s více kilometry,ale "jasnou" historií,ale na nás přenášené názory našich otců,dědů,že 100tkm je pro auto smrt stále dávají vydělat těm co stáčí.Osobně jsem se smířil s tím,že tohle auto zůstane u baráku dokud si nesedne na břicho a ani nehlesne nebo ho někdo dostane jako dárek.Holt mi při koupi jinýho nepomůže zzzzzzz
   Návrat  
eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:52   Citovat  

Meethos napsal:
Ano, souhlasím a pro nás "obyčejné" Hondaře je tu ESO a jeho kvalitní vozy ze zahraničí. Co jsi napsal je bezesporu pravda. Až se přemluvím k nové hondě, tak první co budu hledat je telefonní číslo na tebe Mrk Po spoustě pozitivních ohlasů na tebou přivezené autíčka mám jasno Mrk

tady nejde o to ze jsem tu ja, takove auto od rom.a bych si klidne i ja koupil, nebo od nekoho tady z klubu, ale vetsina bazaru u nas jsou proste smejdi...a to my nikdo nevymluvi
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 14:54   Citovat  

eso-sannycars napsal:
tady nejde o to ze jsem tu ja, takove auto od rom.a bych si klidne i ja koupil, nebo od nekoho tady z klubu, ale vetsina bazaru u nas jsou proste smejdi...a to my nikdo nevymluvi

Omlouvám se Rom.a jsem zapomněl zmínit, jeho autíčka taky žeru Mrk
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:03   Citovat  

to ja se dneska biju do hlavy,ze jsem km u mojeho nestocil,kdyz me nabourali a slo to na posudek...pak mi volal typek z pojistovny a smal sem,ze jsem blazen dat mu na ohodnoceni auto s pul mega na konte... to mi hlava nebere pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:04   Citovat  

a jak teda poznat skutecny stav auta kdyz nejsou k dispozici veci jako zaznamy o opravach u servisu, nebo servisni knizka? do motoru se nepodivas a neda se poznat "bazarnickym" projetim ze ti to za pul roku klekne. je jasny ze odbornik pozna kdyz klepe na klice, nebo kdyz bude nejaky jiny zavazny problem, ale kdyz bude nejaky problem v pocatecni fazi tak se to tezko poznava ne? urcite se daji veci z interieru vymenit, popripade opravy zaretusovat, ale co pak tedy zbyva jako parametr podle ktereho se pozna kolik ma auto najeto a v jakem je stavu? navic u auta za 50K si malokdo zaplati diagnostiku.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:07   Citovat  

Clark napsal:
a jak teda poznat skutecny stav auta kdyz nejsou k dispozici veci jako zaznamy o opravach u servisu, nebo servisni knizka? do motoru se nepodivas a neda se poznat "bazarnickym" projetim ze ti to za pul roku klekne. je jasny ze odbornik pozna kdyz klepe na klice, nebo kdyz bude nejaky jiny zavazny problem, ale kdyz bude nejaky problem v pocatecni fazi tak se to tezko poznava ne? urcite se daji veci z interieru vymenit, popripade opravy zaretusovat, ale co pak tedy zbyva jako parametr podle ktereho se pozna kolik ma auto najeto a v jakem je stavu? navic u auta za 50K si malokdo zaplati diagnostiku.

nekupovat v bazaru...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:10   Citovat  

Hellborn napsal:
nekupovat v bazaru...

tak muj pripad byl takovy ze sem chtel hondu ale o nejaky HC foru sem nemel ani tucha...a jako vetsina newbie sem sel pro auto do bazaru, sice sem hooodne vybiral ale nakonec vyhrala blizkost bydliste. no proste pro nekoho mladyho a nezkusenyho je bazar jeste prilis idealizovany.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:11   Citovat  

Clark napsal:
.... u auta za 50K si malokdo zaplati diagnostiku.

U auta za 50 bych počítal s tím, že ti může klednout kdykoliv cokoliv... cože cože ?
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:11   Citovat  

stáčení km má přesně v případě kdy se řeší pojistná událost =)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:12   Citovat  

Clark napsal:
tak muj pripad byl takovy ze sem chtel hondu ale o nejaky HC foru sem nemel ani tucha...a jako vetsina newbie sem sel pro auto do bazaru, sice sem hooodne vybiral ale nakonec vyhrala blizkost bydliste. no proste pro nekoho mladyho a nezkusenyho je bazar jeste prilis idealizovany.

Já sice o klubu věděl dřív než jsem si první Honda koupil,ale do bazaru bych nikdy (no AAA jsou výjimka,ale tam jsou jiné důvody,proč byh si to mohl dovolit) nešel - vzal jsem soukromou inzerci a domluvil prohlídku někým z klubu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Já sice o klubu věděl dřív než jsem si první Honda koupil,ale do bazaru bych nikdy (no AAA jsou výjimka,ale tam jsou jiné důvody,proč byh si to mohl dovolit) nešel - vzal jsem soukromou inzerci a domluvil prohlídku někým z klubu.

tak ja si taky nedelal iluze ze v bazaru koupene 13let stare auto bude urcite mit 130K najeto( i kdyz ja bych toho mym prubehem byl schopen)..ale jak sem se puvodne ptal...da se stav a km nejak poznat?eliminovat ztraty?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:21   Citovat  

Clark napsal:
tak ja si taky nedelal iluze ze v bazaru koupene 13let stare auto bude urcite mit 130K najeto( i kdyz ja bych toho mym prubehem byl schopen)..ale jak sem se puvodne ptal...da se stav a km nejak poznat?eliminovat ztraty?

Laik podle mě šanci nemá... Bazarníci ví co a jak upravit...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 15:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Laik podle mě šanci nemá... Bazarníci ví co a jak upravit...

tak ja vedel zaklady na co koukat a co hledat, a zdalo se vse v poradku. pak mi servisak hondy zahybal s dvermi v pantu a rikal 200 a vejs .)
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 16:31   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
taky sem našla lístek od oleje v motoru Tak to koukám! Tak to koukám! ale neřeknu, co když to tu budu chtít prodat HaHaaa
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 16:45   Citovat  

Meethos napsal:
Nedávno jsem měl rozhovor z jedním mechanikem (dříve jsme u něj servisovali, teď už bych to nedělal). On dával dohromady bledě modrou targu ESI (byla v tuning magazínu kdysi dávno a dlouho se prodávala za 250 tisíc v bazaru v Roudnici nad Labem). Auto mělo v inzerátu standardní kecy jako nebouraná - perfektní stav. Realita je poněkud jiná. Původně neměla předek a tento dotyčný jí prý dával dohromady. Jeho argument byl "Vím že jsem to dával dohromady precizně a proto je vůz jako nebouraný". Zhruba stejnou politikou ospravedlňoval stočenej tachometr (a to pořádně).

Můj názor je takový, že jeho argument je blbost. Jak bylo auto jednou vážně nabouráno, tak by to mělo být při prodeji řečeno, nikdy už to nemůže být 100%ní.
tak to nesouhlasim. rad ti ukazu auto ktery bylo totalne bourany a nepoznas ze bylo a je i lepsim stavu nez origo. lepsi svary a vetsi peclivost pri skladani
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 19:53   Citovat  

Clark napsal:
tak ja vedel zaklady na co koukat a co hledat, a zdalo se vse v poradku. pak mi servisak hondy zahybal s dvermi v pantu a rikal 200 a vejs .)

podle dveří už vůbec nic nepoznáte HaHaaa KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 19:59   Citovat  

Hellborn napsal:

jj aaačka jsou good. za oknem u fabie certifikát nebouranosti a nečorky a na prahu a sloupku sváry pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:01   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
jj aaačka jsou good. za oknem u fabie certifikát nebouranosti a nečorky a na prahu a sloupku sváry pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Jako všechny bazary... Ale třeba Targouš (monty) si na HR-V nestěžujou... Úsměv Je to o informacích... Mrk
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:07   Citovat  

Ještě k těm AAAčkám.Náš bývalý učitel nám říkal,žeprý nabízí na své vozy záruku 1rok...a malinkatým písmem bylo doplněno "auto nesmí opustit areál". pořádnej výtlem pořádnej výtlem Takže si hrdě můžete kroužit jedině na tom jejich parkáču HaHaaa Se stydím
   Návrat  
Květoslávek je teď offline  Květoslávek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:12   Citovat  

dělám taky v bazaru a když k nám někdy přivezou takový auta lidi co je u nich evidentní jak byly stočenky a rohlíky tak mi to přijde vtipnýÚsměvtřeba zalakovaný mouchy na kapotě a já na borca-to bylo lakovaný že?borec nééééto je od kamínku:)
   Návrat  
habix je teď offline  habix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.6.2009 , 20:47   Citovat  

Když jsem kupoval moji první Honda , tak to bylo od kámoše a jezdil jsem skoro 8 roků bez problémů, jen provozní náklady a pohoda.
Tohoto C6G jsem kupoval v Brně od jistého pána, který se zabývá dovozem aut z Itálie. Auto jsem chtěl co nejdřív a na fotkách bylo pěkné, tak jsem si pro to jel.
Na tachometru bylo natočeno cca 98 000 a když jsem se ptal, jestli je to stočené, tak mě řekl, že o tom nic neví, že je to od staršího pána a takové blbosti. Auto jsem chtěl, tak jsem ho koupil s vědomím, že je to stočené a že to nebude tak hrozné.
Do teď nevím, kolik je tam najeté. Mechanik mě řekl, že je to určitě stočené, ale ne nějak moc. Nezbývá mě, než mu věřit a doufat, že to bude jezdit. Zatím všechno v pohodě.
Další Honda už koupím jedině z honda-clubu od důvěryhodných lidí Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Stáčení km - kdo kdy kde jak kolik atd
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina