Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jsem se fajne poranu zasmal ....
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:21   Citovat  

jsem rad, ze muzu jezdit se starou hondou s technikou VTEC
tudy odkaz
citace:
...Sílu, kterou na kola posílá motor v podobě 400 Nm točivého momentu, máte k dispozici podle výrobce mezi 1800 a 3000 min-1. V praxi je možno využívat nečekaně široké pásmo končící až hodně daleko za 4000 min-1, a to i přes udávané výkonové maximum 136 kW ve 3500 min-1. Nejedná se tedy u tuningově chvilkovou záležitost, kdy by vás motor vyklopl na moment vpřed a krátce na to by si žádal o přeřazení. Otáčková pružnost je u této motorizace vskutku velká, otáčkové optimum široké....

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:24   Citovat  

spíš k pláči, nevim čím budu jezdit za 20 let
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:29   Citovat  

posero napsal:
spíš k pláči, nevim čím budu jezdit za 20 let

Přesně to si řikam taky .. auta co se deělaj dneska (v reálných cenových relacích) sou prostě takový mrtvý nudný a bez duše Velmi šťastný Tak pak bude těžko z čeho vybírat ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:29   Citovat  

Asi na mašině, nebo na kole =)
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:33   Citovat  

Hlavně, že se bavíš. Co takhle se nad tím trošku zamyslet. Jakou má to auto maximálku? Jak do takové rychlosti roztočit kola? Ano, k tomu slouží převodovka. Ta může být vzhledem k otáčkovému rozsahu motoru třeba 1.8x delší, než převodovky v těch skvělých starých uječených Hondách. Co z toho plyne? Že rozmezí "otáčkové pružnosti" by tvá stará Honda musela mít od 3200 až někam nad 7500. A v tomto rozemzí by musel točák Hondy být přes 220Nm, aby na kola dostala to, co diesel Mazda. Nevím, ale taková představa mi nepřijde nijak špatná. Slovy Roko Puchejře - "kdo z vás to má?"

A nyní zvesela do flejmování OK .
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:54   Citovat  

Ondras napsal:
Hlavně, že se bavíš. Co takhle se nad tím trošku zamyslet. Jakou má to auto maximálku? Jak do takové rychlosti roztočit kola? Ano, k tomu slouží převodovka. Ta může být vzhledem k otáčkovému rozsahu motoru třeba 1.8x delší, než převodovky v těch skvělých starých uječených Hondách. Co z toho plyne? Že rozmezí "otáčkové pružnosti" by tvá stará Honda musela mít od 3200 až někam nad 7500. A v tomto rozemzí by musel točák Hondy být přes 220Nm, aby na kola dostala to, co diesel Mazda. Nevím, ale taková představa mi nepřijde nijak špatná. Slovy Roko Puchejře - "kdo z vás to má?"

OK OK OK
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 9:57   Citovat  

Ondras: Dobreeeeee je to dobrý Za me mas plus (jakmile jej budu moct dat), protoze tohle je odpoved absolutne vecna, vystizna a nenapadnutelna.. je to dobrý
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 10:24   Citovat  

Ondras napsal:

tak ja zacnu: Jedu D1 ricanskej exit , omezeni u stavby, prede mnou metroaudi A4 TDI. Omezeni konci, Audi udela Hvííííííízd, ja zoufale sleduju otackomer, kdy se brůůůůůů konečně změní na bréééééééééé a ja ho zacnu dojizdet - jenze von uz je fuč
edit: Vim, moh jsem podradit.....
P.S:Lituju ze tehdy Minorovi dosly baterky, kdyz jsme se jali natocit v mym nepruznym chrochtoropáku ctdi 4.kvalt 60-180kmh

edit2 ( at nam to pekne hori) VIVAT 335D

edit3 - prihoda se tyka P5G H22 - navysvetlenou
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 10:41   Citovat  

ja se spis zasmal u tohoto
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 10:48   Citovat  

Clark napsal:
ja se spis zasmal u tohoto

A čeho konkrétně?

Tohle existuje (v mírně jiné podobě) ve správním řádu min. od r. 1967...

Jinak fakt bude problém najít nějakou náhradu až naše vraky dojezdí... Smutný
   Návrat  
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:08   Citovat  

celý to tu nějak nechápu o co jde pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:26   Citovat  

Hellborn napsal:
A čeho konkrétně?

Tohle existuje (v mírně jiné podobě) ve správním řádu min. od r. 1967...

tak to sem nevedel ze uz je ficke doruceni zavedena, kazdopadne nevedel sem ze na pisemnosti od soudu. no jde oto ze 10 dni je kratka doba, aspon podle me.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:30   Citovat  

Clark napsal:
tak to sem nevedel ze uz je ficke doruceni zavedena, kazdopadne nevedel sem ze na pisemnosti od soudu. no jde oto ze 10 dni je kratka doba, aspon podle me.

Tohle je správní řád - podle něj soudy neduručují...

Jinak dřív byly 3 dny... Po 10 dnech je doručeno a v případě doručení rozhodnutí začíná běžet lhůta 15 dní na odvolání. Máš si prostě přebírat poštu co nejdřív nebo si nechat posílat tam,kde se zdržuješ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:35   Citovat  

Hellborn napsal:

neboj do té doby Honda udělá nějakej Vt(d)i co ujede všem a bude se tvářit jako benzin VTEC
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:37   Citovat  

hopit napsal:
neboj do té doby Honda udělá nějakej Vt(d)i co ujede všem a bude se tvářit jako benzin VTEC

Myslíš, že vymyslí naftu,co zvládne min. 8000 ot.? pochybuju...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:39   Citovat  

Hellborn napsal:

už se to jednou psalo tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:41   Citovat  

hopit napsal:
už se to jednou psalo tudy odkaz

To vím,ale ten nebude točit těch 8000ot...
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:43   Citovat  

Hellborn napsal:

ne, jen zmeni cejchovani otackomeru, misto 0,1,2,3,4,5 zacnou 6,7,8,9 a tim bude problem s vysokymi otackami elegantne vyresen Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:50   Citovat  

Hellborn napsal:
Tohle je správní řád - podle něj soudy neduručují...

Jinak dřív byly 3 dny... Po 10 dnech je doručeno a v případě doručení rozhodnutí začíná běžet lhůta 15 dní na odvolání. Máš si prostě přebírat poštu co nejdřív nebo si nechat posílat tam,kde se zdržuješ...

takze vlastne za to jestli mi nekdo neco doruci nesu odpovednost ja? .) ne ten co mi to dorucuje, nebo jak to je? sem pravnicky laik a budu rad kdyz mi to nejak objasnis Úsměv
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 11:57   Citovat  

Ondras napsal:

v preklade 400Nm na diesli je marketingovy tah. toto cislo spolocne s vykonom motora nic nehovori o tom, ako dobre bude cele auto fungovat.
tym, ze diesle maju maly pracovny rozsah otacok je nutnost mat tazke sprevodovanie, takze realne zrychlenie nic moc.
vyhoda hondy je zase opacna, a to, ze aj s malym krutiacim momentom vdaka ovela sirsiemu pasmu otacok moze mat kratku prevodovku a finalny krutiaci moment na kolesach je podobny a hlavne v celom spektre otacok.

p.s. na mojom civicu 1.6T mam hodne cez 220Nm Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 12:30  Naposledy upravil Hellborn dne 17.6.2009 , 12:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

kingart napsal:
ne, jen zmeni cejchovani otackomeru, misto 0,1,2,3,4,5 zacnou 6,7,8,9 a tim bude problem s vysokymi otackami elegantne vyresen Velmi šťastný

to vyřeší číslíčka,ale ne zvuk - leda by to dělali jako v Tesle,kde si můžeš k elektromotoru pustit třeba i F16.. HaHaaa akorák by se podle toho dost blbě řadilo...

Clark napsal:
takze vlastne za to jestli mi nekdo neco doruci nesu odpovednost ja? .) ne ten co mi to dorucuje, nebo jak to je? sem pravnicky laik a budu rad kdyz mi to nejak objasnis Úsměv

Doručuje se na 1) adresu pro doručování (pokud si jí při jednání na úřadě zvolíš), pokud s Tebou nebylo ještě jednáno,tak se bude doručovat na 2) adresu Tvého hlášeného trvalého pobytu (popřípadě je dle správního řádu možné doručit kamkoli,kde budeš zastižen - práce, přítelkyně i hospoda... Velmi šťastný Ale do té hospody by Ti to doručoval úředník, ne pošťák.) to je § 20 správního řádu - 500/2004. Pokud Tě nezastihnou, tak se písemnost uloží (buď na poště nebo u správního orgánu,který tu písemnost vyhotovil), o uložení Ti vhodí do schránky nebo na jiné vhodné místo (§ 23 z.č. 500/2004) oznámení,kde bude, kdy ti doručovali, kde si to můžeš vyzvednout a jaké budou následky nevyzvednutí )např. ta fikce doručení). Pokud jsi flink a na adrese svého hlášeného trvalého pobytu se třeba 20let nezdržuješ a nemáš tam schránku, tak to oznámení připíchnou třeba na nástěnku (což je vhodné místo) a může to být podle zákona doručeno fikcí doručení. Problémy jsou s poštou, protože pošťáci se neřídí zákonem,ale nějakým jejich vnitřním předpisem... Ale jak jsem psal výše, tak na tu nástěnku Ti to může připíchnout úředník.

Pokud budeš např. měsíc v cizině nebo v nemocnici, tak samozřejmě můžeš požádat o prominutí zmeškání úkonu (lhůty),ale tam už prokazuješ Ty,že jsi objektivně nemohl stíhat. (ale i to je časově omezeno)

Shrnuto - pokud stojí barák,tak u trvalého bydliště je doručení skoro 100% možné a nezájem,jestli tam jsi nebo ne... To je už Tvůj problém.

Doručení se prostě provede reálně nebo fikcí... Za doručení odpovědnost neneseš, jenom za následky,které Ti tím vzniknou...

Ještě BACHA - pošta má úložní dobu 15dní,ale doručeno je 10tým dnem! Takže pokud si převezmeš např. po 13 dnech,tak na odvolání máš jen 12dní! Od uložení 25dní! Taky už jsem v práci měl případy,kdy si fešák myslel, že řízení protáhne a převzal 15tý den, odvolání podal taky po "jeho" 15ti dnech (to už bylo 30) a pak se děsně divil,že se tím nikdo nezabýval a napsalo se mu,že odvolání bylo opožděné...
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 12:32   Citovat  

Clark napsal:

jj přesně tak to je , paní doručovatelka ti hodí lísteček do schránky zamotá se ti do reklamních letáků který hned vyhodíš do koše a je v tahu , no a pak už se budeš jen divit. KO prostě jen ulehčení pro uřad .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 12:42   Citovat  

monty napsal:
jj přesně tak to je , paní doručovatelka ti hodí lísteček do schránky zamotá se ti do reklamních letáků který hned vyhodíš do koše a je v tahu , no a pak už se budeš jen divit. KO prostě jen ulehčení pro uřad .

V roce 1967 moc reklamních letáků nebylo a fungovalo to skoro stejně...

Ulehčení práce? Podívej se na to z druhé strany - kdyby nepřevzetí znamenalo nedoručení, tak by se NIKDY NIC nerozhodlo (pouze "blbečci",kteří by souhlasili na místě s blokem). To znamená - bodový systém na nic (ne že by k něčemu byl), někdo by Ti dal přes hubu - nebyl by nijak potrestán (to samé s trestnými činy), dlužník by nikdy nic nemusel zaplatit, nemohla by být exekuce... Prostě absolutní nevymahatelnost práva (která je teda u nás už takhle žalostně nízká,ale jak mi psal jeden náš člen,tak občas funguje. Úsměv )
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 12:53   Citovat  

Hellborn napsal:

Ulehčení práce? Podívej se na to z druhé strany - kdyby nepřevzetí znamenalo nedoručení, tak by se NIKDY NIC nerozhodlo (pouze "blbečci",kteří by souhlasili na místě s blokem). To znamená - bodový systém na nic (ne že by k něčemu byl), někdo by Ti dal přes hubu - nebyl by nijak potrestán (to samé s trestnými činy), dlužník by nikdy nic nemusel zaplatit, nemohla by být exekuce... Prostě absolutní nevymahatelnost práva (která je teda u nás už takhle žalostně nízká,ale jak mi psal jeden náš člen,tak občas funguje. Úsměv )

Přesně tak OK osobně se velmi divím všem těm kteří jezdí např. v polopřevodu déle než 14 dní jako by se nechumelilo,jasné že to není vždy jednoduché a je to vždy o penězích ale to a ježdění bez pojistky,technický se prostě nedělá.....přesto vím že se tak děje Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 12:54   Citovat  

Hellborn napsal:

jo to je jedna stranka, urcite mas v tomhle pravdu, ale treba v USA pokud to je stale aktualni plati ze obsilky a podobne pisemnosti od soudu musi byt predany do vlastnich rukou nebo ne? mam prava i povinnosti, ale mou povinnosti neni ulehcovat komukoliv praci prece. jak rikam jedna strana je to ze je tu spousta vychcanku kteri si mysli ze nad statem vycuraji, ale na druhous tranu je tu stat ktery timto vycurava na nas vymanenim se z jeho povinnosti. ja to beru tak ze to nemusi vubec byt moje vina ze nedostanu listecek o tom ze u me byla postacka, vedle pres ulici bydli clovek se stejnym prijmenim i jmenem. on mi neni pivinnen ho prinest, proste ho zahodi...a ja se kvuli tomu ze stat neni sto spolupracovat nejak s postou pripravim o moznost podat odvolani nebo se k necemu vyjadrit?

ale musim rict ze jsi to hezky popsal OK dik je mi to o neco jasnejsi
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 13:01   Citovat  

Clark napsal:
jo to je jedna stranka, urcite mas v tomhle pravdu, ale treba v USA pokud to je stale aktualni plati ze obsilky a podobne pisemnosti od soudu musi byt predany do vlastnich rukou nebo ne? mam prava i povinnosti, ale mou povinnosti neni ulehcovat komukoliv praci prece. jak rikam jedna strana je to ze je tu spousta vychcanku kteri si mysli ze nas statem vycuraji, ale na druhous tranu je tu stat ktery timto vycurava na nas vymanenim se z jeho povinnosti. ja to beru tak ze to nemusi vubec byt moje vina ze nedostanu listecek o tom ze u me byla postacka, vedle pres ulici bydli clovek se stejnym prijmenim i jmenem. on mi neni pivinnen ho prinest, proste ho zahodi...a ja se kvuli tomu ze stat neni sto spolupracovat nejak s postou pripravim o moznost podat odvolani nebo se k necemu vyjadrit?

"život není jednoduchej...a mockrát je protivnej,ošklivej a zlej"

(Lioenheart)

Ber to tak že těch vychcánků je větčina,tak tohle je sebeobrana statu.Odnášejí to slušný lidé? Ano.
Proto třeba až se zas někdo bude chlubit jak s něčím vy.....,tak místo slov obdivu jakej je to borec atd zaslouží spíše něco jiného.

Blbé je že v době krize podvádí už jinak poctivý lidé...a asi bude hůř-to už jsme ale zase u peněz. KO
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 13:02   Citovat  

právě , v roce 67 moc letáků nebylo , ale teď ? přetíká tím obden schránka .
navíc , nedávno se stalo jedné paní doručovatelce(naštěstí nenosí u nás) že se poněkud zapoměla (neoficiálně pifko) a ztratila celou kabelu -pro ni se štěstím ji našli slušní lidi a odevzdali -teď si vem kdyby ne , kolik takovejch dopisů by se ztratilo a kolik lidí by se mohlo dostat do průšvihu. Nevím co by bylo za problém tuhle fikci uplatnit až po např 3 neuspěšném doručení -na notorický nepřebírače by byl bič stejně ale eliminoval by se částečně vliv lidskýho faktoru.
Mě se třeba několikrát stalo že mi nepřišel balík, a pak mi psal odesílatel proč sem si to nevyzved že se mu vrátil. A neměl jsem žádné upozornění ,nic.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 13:05   Citovat  

Cody napsal:
"život není jednoduchej...a mockrát je protivnej,ošklivej a zlej"

vlada je takova jakou si zaslouzime Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 13:13   Citovat  

Clark napsal:
vlada je takova jakou si zaslouzime Úsměv

Vláda je zrcadllem lidu.

Jestliže jsou tu samý vyčůránci,podvodníci,nemakačenkové.....jsou tací i vrcholný představitelé státu.

čest vyjímkám.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 13:26   Citovat  

Clark napsal:
jo to je jedna stranka, urcite mas v tomhle pravdu, ale treba v USA pokud to je stale aktualni plati ze obsilky a podobne pisemnosti od soudu musi byt predany do vlastnich rukou nebo ne? mam prava i povinnosti, ale mou povinnosti neni ulehcovat komukoliv praci prece. jak rikam jedna strana je to ze je tu spousta vychcanku kteri si mysli ze nad statem vycuraji, ale na druhous tranu je tu stat ktery timto vycurava na nas vymanenim se z jeho povinnosti. ja to beru tak ze to nemusi vubec byt moje vina ze nedostanu listecek o tom ze u me byla postacka, vedle pres ulici bydli clovek se stejnym prijmenim i jmenem. on mi neni pivinnen ho prinest, proste ho zahodi...a ja se kvuli tomu ze stat neni sto spolupracovat nejak s postou pripravim o moznost podat odvolani nebo se k necemu vyjadrit?

Jo,ale pokud se nepletu, tak v USA tohle nechodí poštou,ale mají na to svého doručovatele, který nic jinýho nedělá,ne? U nás na něj asi nemáme... Jinak rozhodnutí se samo posílají do vlastních rukou.

monty napsal:
právě , v roce 67 moc letáků nebylo , ale teď ? přetíká tím obden schránka .
navíc , nedávno se stalo jedné paní doručovatelce(naštěstí nenosí u nás) že se poněkud zapoměla (neoficiálně pifko) a ztratila celou kabelu -pro ni se štěstím ji našli slušní lidi a odevzdali -teď si vem kdyby ne , kolik takovejch dopisů by se ztratilo a kolik lidí by se mohlo dostat do průšvihu. Nevím co by bylo za problém tuhle fikci uplatnit až po např 3 neuspěšném doručení -na notorický nepřebírače by byl bič stejně ale eliminoval by se částečně vliv lidskýho faktoru.
Mě se třeba několikrát stalo že mi nepřišel balík, a pak mi psal odesílatel proč sem si to nevyzved že se mu vrátil. A neměl jsem žádné upozornění ,nic.

Pošlu jednou - nedoručené předvolání k ústnímu jednání se mi vrátí po měsíci, podruhé, potřetí - 3 měsíce v kiss me , omluva kvůli služební cestě,nemoci apod., další 3 měsíce doručování, v půlce 7 proběhne ústní jednání, rozhodnutí = další 3 měsíce, odvolání (cca měsíc než se podá a než se k němu správní orgán vyjádří a pošle ho výš), povinnost vyššího orgánu seznámit účastníka s tím,co do spisu přibylo = další 3 měsíce než doručí a pak ani nemusí rozhodovat,protože u přestupku bude rok v tahu a nebude možné o tom rozhodnout... A vyhodí se akorát za každé poslání 20,- Kč nebo kolik to teď stojí...

U Tebou popisovaného pifko případu by se úřadu nevrátila ta zaslaná písemnost s odtrženým poučením = nebylo doručeno.

Dokazovat nedodání lístku, aby jsi mohl požádat o zmeškání úkonu, jde blbě, ale opět druhá stranu - je tak velkej problém ho zahodit a tvrdit, že jsem poučen nebyl? Pořád bude větší pravděpodobnost, že by tohle lidi tvrdili, než že to zvoře pošťák (i když chlastaj neskutečně a idiotů tam mají taky požehnaně - a to nejen v ulicích a na přepážkách.).
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
jsem se fajne poranu zasmal ....
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina