Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - minizávady
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 16:56   Citovat  

Ahoj, tak se mi podařilo kolegu z práce ukecat na koupi Civica 7G 2002 (3D předface, 1,6). Ačkoliv je to předfacelift, vypadá moc pěkně. A taky fakt slušně jede.

Bohužel má nějaké závady, které by potřeboval odstranit.

1. Nějak skřípe tyč řízení, projevuje se to spíš až po zahřátí. Netušíte někdo, co to může být? Zdá se, že jen při akceleraci a jakoby to někde drhlo nebo něco takovýho, těžko popsat. Na jízdu to nejspíš vliv nemá, i když mám někdy pocit, že to sem tam jde ztuha a jindy hladce, ale spíš asi pocit ve městě na různejch površích apod.

2. Klima je nějaká slabá - skoro nechladí, když je auto rozpálený. Je možný, že je to kabinovým filtrem nebo spíš bude chtít naplnit klima? Můžete v Praze doporučit nějakej servis klimatizací?

3. Kde najdu pojistky v interiéru? V motorovým prostoru mi přijde, že nejsou od všeho, třeba od přístrojů apod.

4. Nějak blbne motorek ve světle (LP světlo) - nefunguje výškový nastavení a navíc jakoby pořád jel naprázdno - chrčí a bzučí, když otočím klíčkem v zapalování do krajní polohy před nastartováním (poloha 2 asi pokud správně počítám). Zkoušel jsem vyndat světlo, ale k motorku se nedostanu.. Bude potřeba asi vyměnit celý světlo?

5. Potřeboval by udělat jeden klíček navíc. Nevíte o nějakým slušným a přitom levným zámečnictví? Já v Olmiku dělal před třemi lety klíč za 800kč, ale tady mu řekli cca 2000kč..

6. Kdybyste měli někdo nějaký slušný jetý rádio, zkuste nabídnout. Stejně tak Alu 16" případně.

Díky za každou radu ohledně závad.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:07   Citovat  

Mam doma origo radio z civica 2005 ale na kazety
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:13   Citovat  

Corgan napsal:
Mam doma origo radio z civica 2005 ale na kazety

Díky, ale raději na CD (Mp3) a taky aby mělo alespoň Aux, nebo případně USB..
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:21   Citovat  

Jauda napsal:
Díky, ale raději na CD (Mp3) a taky aby mělo alespoň Aux, nebo případně USB..
jasne. to prodam az tak za 30 let nekomu jak bude skladat veterana a bude shanet origo radio pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:23   Citovat  

Corgan napsal:
jasne. to prodam az tak za 30 let nekomu jak bude skladat veterana a bude shanet origo radio pořádnej výtlem

No tak si to schovej a pak na tom vyděláš majlant.. Mrk
   Návrat  
Milan CTR je teď offline  Milan CTR
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:33   Citovat  

Mám na prodej Pioneer DEH P5530MP (co všechno rádio umí a neumí je tu: odkaz ) cena je smluvní - doprava po celé ČR zdarma. Pokud by jsi měl zájem tak SZ.
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:51   Citovat  

Ahoj.
1)To by si chtelo spis poslechnou.Takhle na popis se to moc neda.Je tam elektrickej posilo.(EPS)...jeste jsem nikdy o tomto problemu neslysel.
2)Mrkni na kabinovy filtr,novou napln,vydesinfikovat od sporu,plisni,bakterii..vsechno to dycha do sebe
3)Pojistky jsou pod volantem.Je tam takovy deklik zajisteny otocnym... "udelatkem" Velmi šťastný
4)Je mozny,ze pri vybracich to nejak povyskocilo.Kdyz demont.svetlo,tak naspodu mas pripojeni na konektor k tomu nastavovaci.Kdyz odcvaknes ten deklik,tak tam mas tišťák,na nem nejakej procak a pod nim motorek s potenciometrem a prevody.
Nahodou mam nejake doma.Zkusim neco nafotit.
6)klic nevim kde
7)racko nemamn (jen toho OEM tatrankozrouta)

Obraz003.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz003.jpg, 335.7 kB

Obraz000.jpg

Obraz000.jpg, 625.34 kB

Obraz006.jpg

Obraz006.jpg, 205.49 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 17:55   Citovat  

Díky Leke.. hele ale s tím světlem - ty máš poface světla a tady na předface je motůrek zalitej v tom plastu.. Smutný
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 18:07   Citovat  

Ahaaa,sakryš to mi hlava nebere to mi hlava nebere ...a nevíš jestli by tam náhodou nešli nacpat poface svetla? tudy odkaz nenašel by náhodou 6,5litru? Mr. Green to jsou ty nej. co se montovaly Lucy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 18:08   Citovat  

řekl bych, že by šli.. ale už mám něco rozjetý.. je to fakt naprd s tím motůrkem.. jinak pojistky jsem našel a možná by byla možnost koupit i tu tyč řízení.. tak uvidíme.. každopádně díky..
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 19:15   Citovat  

Na klicek bych se zeptal primo v honde, na 6g civica me ho udelali na pockani, tusim kolem 1000kc.
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 19:18   Citovat  

Jauda napsal:
1. Nějak skřípe tyč řízení, projevuje se to spíš až po zahřátí. Netušíte někdo, co to může být? Zdá se, že jen při akceleraci a jakoby to někde drhlo nebo něco takovýho, těžko popsat. Na jízdu to nejspíš vliv nemá, i když mám někdy pocit, že to sem tam jde ztuha a jindy hladce, ale spíš asi pocit ve městě na různejch površích apod.

Známá a běžná závada. Je potřeba přitáhnout převodku řízení. Každý Honda servis by měl vědět, o co jde.

Jauda napsal:
4. Nějak blbne motorek ve světle (LP světlo) - nefunguje výškový nastavení a navíc jakoby pořád jel naprázdno - chrčí a bzučí, když otočím klíčkem v zapalování do krajní polohy před nastartováním (poloha 2 asi pokud správně počítám). Zkoušel jsem vyndat světlo, ale k motorku se nedostanu.. Bude potřeba asi vyměnit celý světlo?

Běžné, převody toho levelingu odcházejí. Doporučuji odpojit.

Leke: Ty facelift světla jsou u ACI docela předražené. Navíc je to s největší pravděpodobností DEPO, které motorky stejně nemá. FL světla se dají sehnat za něco málo přes 2000Kč/ks.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 20:04   Citovat  

Ondras: ad1: Fakt?? Tak to je super.. moc díky..
ad4: no odpojit mě nenapadl.. Se stydím Velmi šťastný ale to se pak nebude štelovat.. no co už.. stačí odpojit konektor celej nebo musím nějaký konkrétní drátky? Když odpojím konktor, tak tam nepůjde šťáva vůbec, co..

Edit: Ondrasi myslíš, že bych to zvládl sám přitáhnout?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 20:08   Citovat  

Jauda napsal:
ad4: no odpojit mě nenapadl.. Se stydím Velmi šťastný ale to se pak nebude štelovat.. no co už.. stačí odpojit konektor celej nebo musím nějaký konkrétní drátky? Když odpojím konktor, tak tam nepůjde šťáva vůbec, co..

Mi se to chovalo přesně tak jak popisuješ. Chrčelo to a v převodech přeskakovaly zuby. Když jsem vyndal žárovku, tak se daly převody prstem v lampě nahmatat, když jsem se v tom povrtal, tak to chvíli fungovalo. Tak jsem nastavil světla do polohy nula a odpojil šedý 3 pinový konektor od motorku. Hotovo. Světla jsou nastavena a nevrčí, motory jsou bez šťávy.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 20:17   Citovat  

jj taky jsem to zkoušel nahmatat a moc se nezadařilo.. tak možná to ještě zkusím..
Každopádně sundat to světlo byl docela porod.. jsem nepochopil, proč tam dali ten šroub naspod toho světla, kam jsem se skoro nedostal.. mazec.. a taky sundávat celej nárazník, abych mohl sundat světlo dalo taky docela zabrat..

Stejně díky za ujasnění, jsem rád, že nebude muset kupovat celý světlo kvůli motorku.. stejně tak to řízení, snad to bude ono a bude to vpoho.. každopádně jsem rád, že jsem mu ho doporučil a že ho má, závady se určo odstraní v průběhu a bude spokojenej.. je to moc příjemný autíčko..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 20:23   Citovat  

Sundat přední nárazník z C7G je přeci hračka. To je operace tak na 3-4 minuty. Dva vrutky a asi 10 špuntů a je dole. Mrk Jinak ty převody jsem tam nahmatal normálně se světlem na autě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 20:35   Citovat  

Ondras napsal:
Sundat přední nárazník z C7G je přeci hračka. To je operace tak na 3-4 minuty. Dva vrutky a asi 10 špuntů a je dole. Mrk Jinak ty převody jsem tam nahmatal normálně se světlem na autě.

No on tam měl na nárazníku ještě dole nějaký další vruty.. ale hlavně jsem nevěděl, že je to nasunutý a musíš to vpodstatě vysunout z nějakých těch pacek.. no to je fuk.. jsem takový nemehlo tak asi proto mi to trochu dýl trvalo.. rozhodně ne 3-4 minuty..
S tím světlem přímo na autě jsem si říkal, že bude lepší to sundat no.. tak to zkusím ještě.. beztak nevím, co bude kolega říkat na to, že mu to odpojím..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 22:29   Citovat  

Btw nemáte někdo manuál či knížku Jak na to na Civica 2001-2005? Ta asi není, co.. Ale ten manuál by se hodil..
   Návrat  
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 22:35   Citovat  

k tomu klíči , pokud nema v sobe immobilizer jako ze myslim ze nema a je to obyc klic, tak ja si nechal ted udelat klci sice na c5g u cloveka kterej dela auto klice i ty cipovany a ten klic me vysel na 180 kč
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2009 , 22:47   Citovat  

hometuner napsal:
k tomu klíči , pokud nema v sobe immobilizer jako ze myslim ze nema a je to obyc klic, tak ja si nechal ted udelat klci sice na c5g u cloveka kterej dela auto klice i ty cipovany a ten klic me vysel na 180 kč

Řekl bych, že imob. tam bude, když jsem ho měl i v tom Civicu 6G..
   Návrat  
Dejf_cz je teď offline  Dejf_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 7:30   Citovat  

K tomu motorku u svetla...kdyz otocis klickem do druhy polohy, taky je slyset takovy klapani u svetla jako kdyby salo cerpadlo? Ja jo a dle hondy je moturek pryc a muselo by se vymenit cele svetlo Smutný...i kdyz mi to prijde divny to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:00   Citovat  

Dejf_cz napsal:
K tomu motorku u svetla...kdyz otocis klickem do druhy polohy, taky je slyset takovy klapani u svetla jako kdyby salo cerpadlo? Ja jo a dle hondy je moturek pryc a muselo by se vymenit cele svetlo Smutný...i kdyz mi to prijde divny to mi hlava nebere

Přesně tento problém.. taky to vidím na výměnu světla, jelikož motůrek je v tom světle zalitej v plastu a nejde se k němu dostat. Ale to platí jen o světle před FL, po FL už má otevřenej přístup, jak tu dával fotku Leke.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:10   Citovat  

Dejf_cz napsal:

Ano, přesně tak to zní. Ano, motor (+převody) mrtvé. Ano, výměna světla - motor není samostatný díl.

Řešení = odpojit.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:10   Citovat  

Ondrasi, tu převodku řízení bych zvládl sám přitáhnout?
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:19   Citovat  

Ty jo Jaudo, vy jste koupili moje auto ! Mám přestě všechny tyhle problémy ... kromě rádia pojistek HaHaaa

Já na ten volant našel jen návod na promazání, o přitažení převodovky slyším poprvé ... zkusím.

Klíček má určitě imobilizér a plovoucí kód, takže hurá do Hondy. papa

Světlo mi taky cuká, ale vzhledem k tomu, že jsem ho snižoval jen sem tam, tak to asi nechám napevno. Možná jej zkusím vykutat a nějak nabastlit, až bude čas ... což asi nebude => Ondrasovo řešení je to dobrý

A klimu určitě naplnit a vyměnit filtr ... filtr je dobré měnit aspoň jednou ročně ... hlavně v zimě si lidi stěžují, že jim to nefouká ... bodejď, když tam maj místo filtru cihlu z bordelu HaHaaa

Jo a manuál najdeš v manuálech na hlavní stránce, je docela tučný Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:22   Citovat  

Jauda napsal:
Ondrasi, tu převodku řízení bych zvládl sám přitáhnout?

To nevím. Po pravdě nevím přesně, co se tam přitahuje - jestli ukotvení samotné převodky ke karoserii, nebo přítlak pastorku na hřeben řízení (toto je pravděpodobnější). Obě moje C7G byly tohoto problému zbaveny prvními majiteli. Svěřil bych to servisu, měl by to být úkon na cca 1h. Možná ani to ne.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:27   Citovat  

No já nevím, mě příjde, že ty zvuky vycházejí z uložení tyčí k volantu .. nemůže bejt spíš hnutá, že by se příčily ?
   Návrat  
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:28   Citovat  

Co sem měla možnost jezdit v 3D, tak tam to opravdu dělá, že skřípe tyč řízení. Já mam 5D a tam to zatím nedělá. Tak uvidíme...a smotůrkem na světlo...taky to občas udělá..ne pokaždý.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:34   Citovat  

Daver napsal:
Ty jo Jaudo, vy jste koupili moje auto ! Mám přestě všechny tyhle problémy ... kromě rádia pojistek HaHaaa

Já na ten volant našel jen návod na promazání, o přitažení převodovky slyším poprvé ... zkusím.

Klíček má určitě imobilizér a plovoucí kód, takže hurá do Hondy. papa

Světlo mi taky cuká, ale vzhledem k tomu, že jsem ho snižoval jen sem tam, tak to asi nechám napevno. Možná jej zkusím vykutat a nějak nabastlit, až bude čas ... což asi nebude => Ondrasovo řešení je to dobrý

A klimu určitě naplnit a vyměnit filtr ... filtr je dobré měnit aspoň jednou ročně ... hlavně v zimě si lidi stěžují, že jim to nefouká ... bodejď, když tam maj místo filtru cihlu z bordelu HaHaaa

Jo a manuál najdeš v manuálech na hlavní stránce, je docela tučný Se stydím

Hele ty manuály - na civica od 2001 jsem tam prostě nenašel, jestli myslíš tohle.
Ten volant, kdyby se ti to podařilo, řekneš mi jak na to?
Světlo nejspíš taky odpojíme.
K tomu klíčku. Je možný, že ten klíček bude stát třeba pár tisíc? Zdá se mi, že je úplně stejnej, jako jsem měl v C6G 3D (96 rok) a ten mě přišel na 800kč. Ale kamkoliv jsme teď volali tady v Praze na klíček na tohoto Civica, tak všude nejmíň 2000kč za klíč a ještě 800kč za naprogramování. To je jako masakr no..
   Návrat  
Dejf_cz je teď offline  Dejf_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2009 , 8:39   Citovat  

Když už je tu tohle vlákno, tak se chci zeptat... Pučil sem auto a ta dotyčná mi vyrvala páku na ovládání opěradla...ty ženský Velmi šťastný Nechápu, jak se to povedlo. Zkrátka teď se to vytáhne i s celým táhlem a klasická dráha pohybu je pryč. Naštěstí to zatím funguje. Setkal ste se někdo s tím? Má cenu vyndávat sedačku a zkusit to opravit?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7G - minizávady
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina