Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na povoleni šroubu řemenice motoru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.6.2009 , 22:00   Citovat  

Tak jsem se dnes pustil do rozvodu na me B18C4. A problem nejvetsi, povoleni sroubu remenice motoru. Nepomahala zadna metoda povoleni, zarazeny 5 rychlostni stupen pritom stat na brzde a povolovat. Spojka to udrzela , ale sroub se nehnul. jen se to cele pnulo a pruzilo. Razovym utahovakem taky nic a klic sestihrany do remenice na pridrzeni taky nebyl. Tak jsem to vyresil tak, ze jsem oddelal kryci plech mezi prevodovkou a motorem ze spod, abych se dostal k setrvacniku a hodne tvrdym materialem (kaleny sekac) jsem strcil mezi zuby vence a stenu prevodovky. Tim jsem docilil toho, ze motor se nomohl tocit a nemohlo vzniknout nejake dalsi nechtene pnuti, napr. prokluz spojky atd. a na remenici sroub konecne povolil. Mozna mate nejakou lepsi metodu a napady, ale treba nekomu touhle radou pomuzu. Jen bych chtel upozornit na to, aby byl pouzit velmi tvrdy material na zapriceni setrvacniku. Ustipnuty kus zeleza by v prostoru setrvacniku mohl nadelat i nejakou tu nezadouci paseku.

02062009412.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
02062009412.jpg, 469.91 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2009 , 22:07   Citovat  

je to dobrý Udělal jsi to podle mého dobře, u kolika motoru jsem sundaval řemenici a jenom jendnou jsem tady četl dát 5tku a šlápnout na brzdu a to je taková hloupost, protože vše pruží a nejde to, moje osvědčená metoda je, že mám jakoby majzlík ale je kalenej a konce má sploštělý, já ko sice nestrkám pod spodní kryt, ale vyndavám startér, kámoš to podrží a já si nasadím golu na řemenici, tak aby byl co nekratší nástavec a nohou zatlačím a pružím a po hcvilce povolým..... Nikdy jsem neměl problém...
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.6.2009 , 23:46   Citovat  

tak dnes jsme povolovali remenici na H22A5 a musim rict ze to bylo hotovy peklo, zabralo nam to skoro cely odpoledne, pouzily jsme starou racnu u ktere bylo jedno kdyz na ni strhnem zuby (nakonec k tomu skutecne doslo), takze prvne sme vzali asi jen racnu a metrovou trubku, pro aretaci setrvaku sme pouzili srobouvak zarazenej mezi zuby (ne moje, ale na setrvaku Úsměv ) tohle se nakonec neosvedcilo z duvodu, ze se to vzdycky smeklo po bloku motoru, tak to jsme potom nahradili vynglem, kterej sme provrtali na dvou mistech a nasroubovali ho na setrvak misto pritlacaku (oprelo se to o zem a bylo to konecne zablokovany) mezi tim, nez sme vyrobili tento bazmek, tak sme znicili asi ctyri nebo pet orisku na racnu, nakonec sme museli zajet pro ulne novej do Hornbachu, ten sme namlatili do trubky, zakratili sme ji tak aby sla nasadit racna a sli sme povolovat, tentokrat vydrzel orech ale utrhli sme zuby na racne, takze sme svarili i racnu tak aby se vubec nedala otacet a timto silenym systemem pres metr a pul dlouhou trubku a za pomoci dvou lidi, kteri drzeli prikurtnovanej motor se podarilo ten blbej sroub povolit

PS: jeste dodam, ze behem tohoto povolovani kdy to vypadalo ze uz uz to pujde povolit praskl orech TONA a jelikoz jsem mel tu metr a pul dlouhou trubku primo pred nosem a necekal jsem tak nahle povoleni, jsem naletel primo na trubku a nos jsem si rozbil, takze takovato prace je opravdu radost a nekdy i o zivot pořádnej výtlem

pridavam foto pro predstavu....

DSCN0008.JPG

DSCN0008.JPG, 1.83 MB

DSCN0009.JPG

DSCN0009.JPG, 1.87 MB

DSCN0007.JPG

DSCN0007.JPG, 1.81 MB

DSCN0001.JPG

DSCN0001.JPG, 1.82 MB

DSCN0003.JPG

DSCN0003.JPG, 1.83 MB

DSCN0002.JPG

DSCN0002.JPG, 1.81 MB
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2009 , 23:58   Citovat  

no já jsem použil poměrně dost hrubý síly a páky =)
pomocí přípravku na zaaretování řemenice , velkýho ořechu s otvorem 20mm vykovaným šestihranem aby zapadl a 150cm trubkou jsme ji zdolali

držák.JPG

držák.JPG, 16.61 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 0:15   Citovat  

no taky zajimavej bazmek pořádnej výtlem koukam ze kazdej pouziva takovy profesionalni naradi, zajimalo by me co presne za pripravek na tohle konkretne maji v Honde Úsměv
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 8:19   Citovat  

mot napsal:
no taky zajimavej bazmek pořádnej výtlem koukam ze kazdej pouziva takovy profesionalni naradi, zajimalo by me co presne za pripravek na tohle konkretne maji v Honde Úsměv
jak mi bylo řečeno panem Kuhnelem,když použiješ na utažení šroubu řemenice správný moment tak pak není problém to povolit Úsměv
   Návrat  
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 8:57   Citovat  

s cim mate takove problemy??
naposled ( cca 4tydny ) se mi remenice povolila sama a vylitla za jizdy pořádnej výtlem
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 9:07   Citovat  

určin napsal:
naposled ( cca 4tydny ) se mi remenice povolila sama a vylitla za jizdy pořádnej výtlem
byla utažena tím správným momentem...jo tady si nikdo neuvědomuje několik věcí...zaprvé vše stárne a konstrukce řemenice je udělaná tak aby se šroub během chodu"dotahoval" nikoliv "povoloval"tudíš 0km a 200tkm je rozdíl je hezký na lince utahovat tím správným momentem neunavený materiál,nenaoxidovaný apod...
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 10:20   Citovat  

PAKO napsal:
byla utažena tím správným momentem...jo tady si nikdo neuvědomuje několik věcí...zaprvé vše stárne a konstrukce řemenice je udělaná tak aby se šroub během chodu"dotahoval" nikoliv "povoloval"tudíš 0km a 200tkm je rozdíl je hezký na lince utahovat tím správným momentem neunavený materiál,nenaoxidovaný apod...

jj tak tak, jestli tohle bylo dotahovane spravnym momentem tak to asi nekomu ujela ruka... pořádnej výtlem tenhle motor mel nalitany nakych 200 tis. a bylo to poznat
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 10:34   Citovat  

Dutch napsal:
je to dobrý Udělal jsi to podle mého dobře, u kolika motoru jsem sundaval řemenici a jenom jendnou jsem tady četl dát 5tku a šlápnout na brzdu a to je taková hloupost, protože vše pruží a nejde to, moje osvědčená metoda je, že mám jakoby majzlík ale je kalenej a konce má sploštělý, já ko sice nestrkám pod spodní kryt, ale vyndavám startér, kámoš to podrží a já si nasadím golu na řemenici, tak aby byl co nekratší nástavec a nohou zatlačím a pružím a po hcvilce povolým..... Nikdy jsem neměl problém...

tak tak, přes startér je to asi nejrychlejší a nejúčinnější..přes 5ku to vždycky pruží, s tím se povolí prd. Pak stačí na setrvačníku dobře zapřít a poďme s tou potvorou ven Úsměv
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 13:51   Citovat  

Mozna by to slo povolit i kladivem,videl jsem prodavat "razovy ockovy klic" (pro predstavu tudy odkaz ),v Plzni v prodejne Ško-tool u 5.brany vychazel loni 36ka klic na nejakych 500,- .Nerikam,ze to tim zarucene jde,jen kdyby to nekdo zkousel treba bez demontaze motoru,aby pak podal reference.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 14:01   Citovat  

PAKO napsal:
to jako když šroub řemenice namažu a utáhnu momentem 185Nm tak se jízdou bude dotahovat ještě že ho pak nepovolím??
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 14:18   Citovat  

Kmóďa napsal:
to jako když šroub řemenice namažu a utáhnu momentem 185Nm tak se jízdou bude dotahovat ještě že ho pak nepovolím??
nenapsal jsem že ho nepovolíš,to se mi ještě nestalo a co už jsem jich povoloval,něco s problémy něco bez...ale pro představu šlapky na kolech jsou utaženy levím a pravím závitem na šroubu(jsou ovšem i vyjímky)šroub na vrtuli sekačky a podobně? proč? ten samí případ...kdyby tam dali obrácený závit bez jakékoliv pojistky ,tak si servisy budou mnout ruce,ještě se to ruzně eliminuje podložkama se západkou,korunkové podložky ,pérovky,ale to je trochu jiný případ.Pohyb kliky je jednostraný ,navíc motorem akceleruješ procentzuélně mnohonásobně více než brzdíš do motoru ,bud brzdou nebo podřazení(brždění motorem)i když setrvačnost je neúprosná
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 14:25   Citovat  

a ještě jedna věc...povolování a zaaretování...není li problém povolit nebo utahujeme li na moment klidně za setrvačník...!!!ale když to nejde,rvát dvoumetrovou tyčí kliku v bloku ,příčit ji to není to pravé ořechové,tak jako tak je uložena jen v hliníku byť do ní písty přez ojnice buší o sto šes(ale ona se točí)...není nad zaaretování řemenice
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 14:35   Citovat  

uz sem to tady daval, timhle aretuju remenici u C4G jaaaa

IMGP8522.JPG

IMGP8522.JPG, 113.61 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 16:03   Citovat  

FastCivic napsal:
uz sem to tady daval, timhle aretuju remenici u C4G jaaaa
mám něco podobného jen kvalitnější čepy(z pevnostních šroubů)a konec nemám rovný ale hokejku abych to dal na delší rozteč,,,,klíč jsem si udělal z prasklého ořechu,trubku nařízl natloukl ořech a v proříznutí provařil...navařil druhou festovní jako páku aby nic nepružilo...zaaretuju,nasadím a lup...když to nejde (pocit) podložím trubku z ořechem aby se mi nevyvracela a neničila(neomílala) šroub a lup...je to krásně cejtit...žádné kladivo hezky čistě
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 16:57   Citovat  

jj, sak tohle sem vyrabel asi 10minut a z toho 8min hledal spravny jekl ze ktereho to vyrobit Velmi šťastný navrtal, nasrouboval dva srouby, ty si sedly pri prvnim povolovani jak je vidno a od te doby se nehly Úsměv lze pouzit rovnez i pro dotazeni
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 17:01   Citovat  

FastCivic napsal:
jj, sak tohle sem vyrabel asi 10minut a z toho 8min hledal spravny jekl ze ktereho to vyrobit Velmi šťastný navrtal, nasrouboval dva srouby, ty si sedly pri prvnim povolovani jak je vidno a od te doby se nehly Úsměv lze pouzit rovnez i pro dotazeni

pořádnej výtlem to mě pobavilo. Ale hlavní je, že to funguje a určtiě lepší než aretace přes setrvák a podobná "zvěrstva".
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2009 , 20:20   Citovat  

určin napsal:

Tak to už se mi stalo třikrát pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na povoleni šroubu řemenice motoru
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina