Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude 4g 93 (nedrží otáčky+nejde do otáček)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2009 , 10:06   Citovat  

klapku proměřit -může být poták v tahu , u druhý chyby vyloučit vedení do ecu a pak omrknout ten rozdělovač , případně sehnat jinej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Janovski je teď offline  Janovski
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2009 , 10:07   Citovat  

monty napsal:
je to f 20a4 ne ? což je sohc

jj je to F20A4.... takze SOHC... ok ok.... takze co stim ?? kdys mu tam to auto dam... tak on bude chtit vedet co vsechno stim ma udelat.... respective co vsechno ma kontrolovat opravit vymenit

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2009 , 10:10   Citovat  

takze Remen Klapku vedeni do ECU a zkontrolovat rozdelovac... pripadne si mam sehnad jinej a dat mu ho at ho tam vrazi.... ok ok... mno.....

0
PříspěvekZaslal: 27.6.2009 , 11:02   Citovat  

po doporuceni riccarda jsem to auto projel... a udelal diagnostiku a zase to hlasi chyby 4, 7, 41,

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2009 , 19:56   Citovat  

monty napsal:
rozvody s chybou 4 nemají nic společnýho , je to sohc = vše na jedný hřídeli- přeskočením rozvodu se posune všechno- podle mě jsou rozvody mimo .dle mě (mimo možný chyby ecu) je spíš problém v rozdělovači nebo vedení od ecu k rozdělovači -kdo ví kdo se v tom vrtal -proházený snímače , pootočený magnety atd.klapku je potřeba proměřit jestli do ecu dává napětí v rozmezí 0,5-5V -podle polohy klapky -tak jak píše riccardo

Naprosto s tebou souhlasím.

Chyba 4 je způsobena prostě tím, že ECU nedostává buď vůbec, nebo nepravidelné pulzy z toho snímače, který je v rozdělovači.
Přeskočení řemene může způsobit rozhození předstihu a nemožnost jeho následného seřízení, pokud seřizuji za pomocí rysky na řemenici.

Monty, zajímalo by mně, když je to DOHC, tak podle mně přeskočení řemene taky nemůže způsobit chybu 4, 8 nebo 9. A navíc taky rozhodí předstih. Je to tak ?

Já už jsem měl rozdělovač nemocný (vylágrované ložisko), takže vím, že jak ta osa vevnitř kmitá, tak to způsobuje vynechávání signálu od těch čidel, ačkoliv měření odporů bylo vpořádku. Auto pak opravdu pořádně nejde, cuká a hází chyby 4, 8 nebo 9 nebo různé kominace těchto chyb.

Je tady na fóru článek o tom, jak někdo vyměňoval ložisko v tom rozdělovači - sviňská práce, ale možné to je. Ale to bych asi předbíhal ...

S tím snímačem polohy klapky to bude asi horší, protože to je jednoznačné - snad by pomohlo důkladné vyčištění klapky se současným otevíráním/zavíráním, aby se to nějak rozhýbalo. Jinak u tohodle auta bohužel je to nerozebiratelné, takže pouze celá klapka. Ale žádná tragédie, originál asi 13000. Stejně tak rozdělovač, originál 12000.
Vzhledem k tomu Jankovski, jak směšnou částku jsi za to dal, tak ani tyhle peníze tě nedostanou na běžnou tržní cenu toho auta ...

Ještě by mně Monty ajímal tvůj názor na chybu 41. Minor tvrdí, že ty svíčky vypadaly na bohatou směs. Já myslím, že to je způsobené tím, že ECU prostě při této chybě ignoruje informace z lambdy a proto ta bohatá směs ....

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 9:23   Citovat  

no je potřeba rozlišit dohc a dohc Velmi šťastný , u některých dohc (dalo by se říct dohc nevtec,ale nevím jestli to je plošně u všech nevteců ) jsou snímače rozhozeny na obě vačky -tdc a cranck v rozdělovači na sací vačce a cyl je solo na výfukový vačce.např cero 2g -d16z5 atd, prelude 3g b20a5-7-9. Pak jsou dohc vtec B 16 atd který maj vše v jednom na sací vačce jak sohc.
Pokud je to rozdělený tak je pak ecu schopná rozlišit přeskočení rozvodu , pokud skočí sací a výfuková proti sobě. Předstih se samozřejmě posouvá s vačkou.
S klapkou to tak žhavý není ,snímač se dá normálně vyměnit , stačí do těch šroubků co ho drží říznout drážku pro šroubovák a povolit je pak se dá -otázka najít někoho kdo ho prodá solo .Ale nejdřív měřit -může být klidně jen problém se zaoxidovaným konektorem případně jen někdo mohl přeházet dráty ...těžko soudit ,lidi občas při hledání jedný závady další dvě vytvořej.je to prostě potenciometr s točičem spojenej s klapkou a zapojenej jako dělič napětí tzn jeden drát kostra druhej + 5v (po zapnutí klíčku)a na třetí se podle polohy dělí napětí v tom rozsahu 0,5v zavřeno až 4,9v otevřeno -ten vede na pin ecu - z toho je třeba vyjít.
závada 41 je vyhřívání lambdy -zase těžko odhadovat -může být použitá univ lambda se špatnou hodnotou odporu topení nebo je prostě jen přerušený -zas potřeba vzít měřák a zkusit jestli je tam odpor a jestli z výstupu ecu jde napětí (je to spínaná kostra ,po zapnutí klíčku tam bude +12 vrácený z lambdy a po nastartování by to mělo zmizet = ecu připnula kostru a začla vyhřívat)
se složením směsi tohle nemá souvislost , pokud bude jinak vše ok bude i složení směsi s touhle chybou ok.jen ecu nebude dělat korekce.Podle mě je to očazení způsobený špatnou funkcí rozdělovače -tou chybou 4 , pak to špatně dávkuje i zapaluje a část paliva se nespálí a pak dohořívá až při další jiskře = bohatá směs.
vyšel bych prostě z chyb 4 a 7 až ty vyřešíš bude jasněji.

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 12:33   Citovat  

No nejsem zadnej automechanik a nejsem zas tak moc zbehlej, takze se ptam... je jasny ze preskocenim remenu se vse posune, predstih, pozice pistu,klika tak i casovani vacky atd ne? Takze se muzou zmenit i max. otacky (v tomhle pripade tech 3500 ot.). Pak to spatne zapaluje, sviky jsou cerne a smrdi to bohatou smesi. A tim ze motor nedosahne maximalnich otacek, ale jen tech 3500 ot. pak se klapka neotevre do maxima tak jak by mela? Nevim teda presne na co Thrrotle senzor reaguje... Ale kamos mel driv na civicu sohc preskocenej rozvodak, a hlasilo to take chybu Throttle senzor a Crank senzor. Pote co jsme remen prehodili tak jak mel byt, tak chyby zmizeli a vse bylo OK... Tak jak je to mozne? Úsměv

Ja bych ten remen pro jistotu zkontroloval, nezabere to moc casu a neni to moc prace! OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 13:58   Citovat  

Monty: No, vidím že to ještě budu muset nastudovat, páč jsem z toho jelen. ... ale jako jelen mi nezbývá než s tebou souhlasit Velmi šťastný

D15B2: Jo, však on jako první si nechá zkontrolovat ten rozvoďák, a pak když tak seřídí ještě předstih a pak to zase projede ... ale jestli to bude jenom tím rozvoďákem, tak sežeru žížalu ! Úsměv

S tím TP senzorem: ten opravdu reaguje jenom na plynový pedál, funkci dostatečně popsal Monty. Někde jsem viděl prodávat i samostané, bylo mi divné jak to, když to nejde rozebrat, ale jak vidno, tak to jde ! Musím najít, kde to bylo. Třeba tady: tudy odkaz je na civica. Vypadá úplně stejně jako na Prelude.

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 16:00   Citovat  

uh omluvam se... chvilku sem nesledoval forum... mno bohuzel mechanik je tam az v pondeli takze mu to predam v pondeli... ale od riccarda jsem se dozvedel (predem se omlouvam za svou neomalenost) ze kdys bude ten rozvodak uplne v <-> tak ze se musi delat pumpa a jeste neco dalsiho... to jsou asi dalsi finance navic... takze mam otazky... je to nutne nutny ?? Úsměv s ohledem na to ze jsem v financni tisni... a dalsi otazka... vase odhady kolik by ty dalsi dily co se stim rozvodakem musej...nebo meli by delat...mohli stat ?

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 17:04   Citovat  

tak a sem v <-> dneska sem volal mechanika... respective ted... a rekl ye ma za 1. 14 dni dovolena... a za 2. prej podle nej to tim remenem nebude a tak je podle nej prej blbost to delat.... takze sem asi v haji.... mno jestli nekdo nekoho znate (praha) kdo by to dokazal udelat (samozrejme za neaky cash) budu jedine rad... a neakym zpusobem tam to auto dostanu... jinak uz nevim co snim... tohle sem fakt necekal....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 17:08  Naposledy upravil Riccardo dne 28.6.2009 , 17:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Janovski napsal:
tak a sem v <-> dneska sem volal mechanika... respective ted... a rekl ye ma za 1. 14 dni dovolena... a za 2. prej podle nej to tim remenem nebude a tak je podle nej prej blbost to delat.... takze sem asi v haji.... mno jestli nekdo nekoho znate (praha) kdo by to dokazal udelat (samozrejme za neaky cash) budu jedine rad... a neakym zpusobem tam to auto dostanu... jinak uz nevim co snim... tohle sem fakt necekal....

Tak nebuď škrťa a zaplať v tom servisu jak ti tady doporučovali. Já myslím, že hodinová sazba 350,- není moc.
Nebo ať ti minor pomůže to zkontrolovat - však to jde i na parkovišti ... aspoň to myslím říkal, ne ?

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 17:10   Citovat  

ja bych rad nebyl skrt ale ted mam u sebe 120 Kc... a nevim kdy prijdou dalsi love.... jo minor rikal ze se to da udelat... ale problem je v tom ze on dela civic/crx... a preludy z prahy... co on rikal umi ninja a preludez....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 17:12   Citovat  

Janovski napsal:
ja bych rad nebyl skrt ale ted mam u sebe 120 Kc... a nevim kdy prijdou dalsi love.... jo minor rikal ze se to da udelat... ale problem je v tom ze on dela civic/crx... a preludy z prahy... co on rikal umi ninja a preludez....

Tak to seš na tom líp než já, já mám jenom drobáky Velmi šťastný
Ninja nebo PreludeZ by ti mohli pomoct ...

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 17:16   Citovat  

njn ale nutit nikoho nebudu... a navic ber to tak... ok odvezu to do PK.... oni mi nauctujou 800+1500(prace+dil) a reknou tak jsme vam to udelali... nebylo to tim.... dekujeme pridte zas... vy mi poradite dalsi veci tak ja to tam zase dam... takze zase 800(a mozna vice)+dily.... atd atd atd.... ja proste nevydelavam zadny velky prachy a ani nemam bohaty rodice... mam jen proste rad tyhle auta... a snazim se je dat za co nejmene do kupy... ale zase se do toho nemuzu uplne vysipat...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 18:05   Citovat  

Co jsem mohl, to jsem pro tebe udělal. Nejsem mechanik, jen fanda a preludky fakt neznám. Jak jsem ti říkal do telefonu, domluv se s PK, on ti bude opravovat auto podle svého nej. názoru a určitě ti nevymění rozvoďák zbytečně jen proto, že to někdo někde řekne.

0
PříspěvekZaslal: 28.6.2009 , 19:20   Citovat  

Minor napsal:
Co jsem mohl, to jsem pro tebe udělal. Nejsem mechanik, jen fanda a preludky fakt neznám. Jak jsem ti říkal do telefonu, domluv se s PK, on ti bude opravovat auto podle svého nej. názoru a určitě ti nevymění rozvoďák zbytečně jen proto, že to někdo někde řekne.

jjj dekuju ti mnohokrat Úsměv udelal si toho pro me opravdu dost... jak se rika pro nekoho problem pro druheho radost... nerikam ze bys z toho mel radost to asi ne Velmi šťastný ale moji znami me povetsinou poslali do <-> a ty jo ty jakozto ja pro tebe uplne cizi clovek a jedes mi pomoct... fakt nevim jak se odvdecit Úsměv jediny co me napada az nekdy budes mit cas Úsměv pocitej semnou a pozvos na pivko... teda pokud pijes ja ne Hihi

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 6:27   Citovat  

Janovski napsal:

Aha takze mechanik uz poznal po telefonu cim to je a cim to neni Velmi šťastný Vzdyt ho nemusis hned menit! Staci se kouknout jestli neni preskocenej... je to otazka pul hodiny Mrk

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 8:24   Citovat  

Prej ze to je strasna prace to cely odstrojovat a ze to je prej blbost ze kdys preskoci tak se to potka nebo co kaslu na nej Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 8:28   Citovat  

tak jsem objednanej v PK na stredu 8-10h ....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 10:07   Citovat  

Janovski napsal:
Prej ze to je strasna prace to cely odstrojovat a ze to je prej blbost ze kdys preskoci tak se to potka nebo co kaslu na nej Úsměv

No to asi nemá moc zkušeností, protože u 4G se nic nepotká, ani když řemen praskne. Nevěděl bych to, kdyby mi sám neprasknul (jo, jsem ostuda Ble )

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 11:54   Citovat  

Riccardo napsal:
No to asi nemá moc zkušeností, protože u 4G se nic nepotká, ani když řemen praskne. Nevěděl bych to, kdyby mi sám neprasknul (jo, jsem ostuda Ble )

Presne tak! Tomuhle mechanikovi bych teda nenechal na Honde nafouknout ani kolo... zkus rict nekomu pobliz, treba znamymu, nebo nekomu z fora pobliz kdo by se kouknul jestli sedi remen.... staci sundat kryt a kouknout jestli sedi rysky...a urcite je tu nekde i navod

0
PříspěvekZaslal: 29.6.2009 , 12:07   Citovat  

jo slysel sem ze to neni nic az zas tak sloziteho.... ale jak rikam.... nechci zas nekoho otravovat nebo neak zatezovat... takze minor se prihlasil sam... strasne sem byl za to rad... a taky jsem jeho pomoc vyuzil.... ale primo zas tady chodit za lidma a zatezovat je tady neakejma problemama... kdys vime ze kazdej ma svejch problemu take dosti Úsměv a navic uz jsem objednan do toho PK a dneska budu posilat penize na clenstvi... diky bohu za pratele kteri puci Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 30.6.2009 , 21:10   Citovat  

tak hondice uz je u PK.... tak mi prejte stesti at to neni nic draheho...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 14:57   Citovat  

Janovski napsal:
tak hondice uz je u PK.... tak mi prejte stesti at to neni nic draheho...

Uz se vi neco vic?

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 18:36   Citovat  

j ze to auto je prej v naprosto prisernym stavu... a zatim teda co se tech otacek tyce tak se nevi....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 21:04   Citovat  

Janovski napsal:
j ze to auto je prej v naprosto prisernym stavu... a zatim teda co se tech otacek tyce tak se nevi....

Ach jo ...
Já být tebou, tak tam hodím jinou klapku, rozdělovač a lambdu a zkusím to projet. Vždyť přece v Praze a okolí musí být pár lidí co rozprodávají na ND ... snad by to i půjčili na vyzkoušení, ne ?
Co ten chlap s tou tvojí Preludou dělá ? Vždyť to tam už má týden, ne ? A ECU hlásí a hlásí, a auto stojí a stojí ... Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 10:40   Citovat  

Riccardo napsal:
Ach jo ...
Já být tebou, tak tam hodím jinou klapku, rozdělovač a lambdu a zkusím to projet. Vždyť přece v Praze a okolí musí být pár lidí co rozprodávají na ND ... snad by to i půjčili na vyzkoušení, ne ?
Co ten chlap s tou tvojí Preludou dělá ? Vždyť to tam už má týden, ne ? A ECU hlásí a hlásí, a auto stojí a stojí ... Smutný

Presne tak

0
PříspěvekZaslal: 7.7.2009 , 22:30   Citovat  

mno jak to rict... ja tomu az tak zas nerozumim... a ani nevim kde bych tam tu klapku hledal... natoz abych ji menil... takze jak se rika za blbost se plati... a protoze ja sem na tohle uuuuplne... **** tak musim platit mechanika... a ninja vsazi na spatny kontakty... nebo alespon sem to vypozoroval z diskuze Velmi šťastný... takze faaaaakt nevim...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 10:39   Citovat  

Janovski napsal:
mno jak to rict... ja tomu az tak zas nerozumim... a ani nevim kde bych tam tu klapku hledal... natoz abych ji menil... takze jak se rika za blbost se plati... a protoze ja sem na tohle uuuuplne... **** tak musim platit mechanika... a ninja vsazi na spatny kontakty... nebo alespon sem to vypozoroval z diskuze Velmi šťastný... takze faaaaakt nevim...

ach jo. podival se na ten rozvodak aspon? To je otazka pul hodiny....

0
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 10:57   Citovat  

j to prej jo... byl preskocenej o 1 zub

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude 4g 93 (nedrží otáčky+nejde do otáček)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina