Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Za tepla motor netáhne
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 19:25   Citovat  

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám menší problém s motorem ..... při teplých dnech pozoruju, že motor netáhne tak jak by měl (subjektivně mi to příjde, jako by mělo auto o 20 koní méně). Když je normální počasí cca do 25°C nebo po dešti motor táhne nádnerně. Dále mě poslední dobou trápí, že když nastartuju, mám otáčky na volnoběhu cca 1300 ot/min .... asi do 3 min. to spadne na normál ...cca 800 ot/min. ...v čem by mohl být problém? to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hokky je teď offline  hokky
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 19:53   Citovat  

Nevim co ti pride divnyho????
Kdyz je vedro saje to teplej vzduch proto se ti zda ze tolik netahne.
A po nastartovani bezi motor ve vyzsich otackach jakmile ze zahrje otacky klesnou.

Rek bych ze celkem normalka neeee Velmi šťastný

Baaaarny je teď offline  Baaaarny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 19:57   Citovat  

Tajda napsal:
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám menší problém s motorem ..... při teplých dnech pozoruju, že motor netáhne tak jak by měl (subjektivně mi to příjde, jako by mělo auto o 20 koní méně). Když je normální počasí cca do 25°C nebo po dešti motor táhne nádnerně. Dále mě poslední dobou trápí, že když nastartuju, mám otáčky na volnoběhu cca 1300 ot/min .... asi do 3 min. to spadne na normál ...cca 800 ot/min. ...v čem by mohl být problém? to mi hlava nebere

cauky.. odpoved na prvni otazku: mel jsem stejny problem a to ze motor kdyz bylo chladnejsi pocasi jel jak vinko.. pri teplech stratil na vykonu a nebo kdyz jsem tomu dost slapnul i za chladnejsiho pocasi tak taky stratil na vykonu.. vyzkousel jsem dost veci.. prvni jsem zacal fitlrama a svickama.. pozdeji svickove kable atd.. nic se tim nevyresilo.. a cim to nakonec bylo jsem zjistil az kdyz jsem se dal do GO. Zjistil jsem ze kdyz se motor dost zahratej.. tak se valec teplem trochu rostahne a krouzky prestanou vytesnovat mezery.. je to kvuli tomu ze je na valcich ovalita a jsou v nem vybrouseny takovy jakoby prohlubiny.. ty jsem nasel az pri promerovani kousicek po kousicku celeho valce.. a ted pozor.. tohle nevyresis novymi krozky ani honovanim valce!!! jediny co to spravy je vybrus... jinak jsou to vyhozeny investice.. ja jsem to podstoupil.. celkova cena bloku me vysla 30 000 a hlava 3 000. i vcetne tesneni.. tak abys byl v obraze... a odpoved cislo2: je jasny ze kdyz nastartujes a je motor studeny tak je zaplej automatycky sitic.. a ten se pak s rostouci teplotou vypne a otacky spadnou na normal

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 20:26   Citovat  

Baaaarny nastraš ! I když samozřejmě tohle taky může být, ale ještě naštěstí je dost věcí v zásobě. Třeba špatné těsnění svodů - fučí horko na motor. Mně třeba pomohlo jenom trochu dotáhnout šrouby na svodech a hned se to zlepšilo (šlo to dotáhnout lehce, žádná velká síla ...). Taky může být špatný zapalovací modul v rozdělovači. Některé typy nesnášejí moc velké teploty a pak blbnou.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 20:30   Citovat  

nebo taky jen hůře chladí

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 20:46   Citovat  

PAKO napsal:
nebo taky jen hůře chladí

No, to taky. Ne nadarmo se prodávají termostaty, které se otevírají při nižší teplotě. Aby to líp chladilo. Taky přehananá koncentrace chladící kapaliny prý škodí. Mělo by se míchat tak max. na -35 stupňů. Já to mám třeba namíchané 50:50 a to je asi taky moc.
Pořešit chlazení a přehřívání jako rvní, blok motoru za 30tis. bch nechal až jako poslední možnost ... Ble

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 21:01   Citovat  

no ja myslim celkem normalni jev, za tepla je vzduch roztazenej, kysliku se tim padem dostane do valce min, proto existuje intercooler, ten vzduch ochladi a kysliku potrebneho pro horeni se vejde do valce vic -> lepsi horeni. je to dobrý

jinak otacky po nastartovani sou jasny, za to muze sitic

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 21:57   Citovat  

Máš tam origo sání nebo sportovní s "hříbkem"?

Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 23:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Máš tam origo sání nebo sportovní s "hříbkem"?

Komplet vše origo

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2009 , 23:49   Citovat  

Tajda napsal:
Komplet vše origo

Aha, tak tímto se vylučuje možnost nasávání horkého vzduchu z motorového prostoru.

BangBro je teď offline  BangBro
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2009 , 0:01   Citovat  

výfuk výfuk výfuk. Projdi celej od svodu, tam by měl být zakopaný pes.

A s těma otáčka je to normál je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Baaaarny je teď offline  Baaaarny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 19:55   Citovat  

jsou to ty valce..urco.. takovy ty blbinky.. co se tyce vyfuku atd.. jsem delal vse.. rozdelovac taky.. a mooc dalsich pytlovin. Uvidis ze to budou ty valce

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2009 , 22:36   Citovat  

Tajda: mám pro tebe slova naděje ! Úsměv
Měl jsem podobný problém jako ty, vyměnil jsem střední a zadní díl výfuku (a totálně nefunkční katalyzátor) a je to o poznání lepší. U mně ale byl problém, že mi katalyzátor postupně odkapal ven výfukem. Teda ven právě ne, zůstal v zadním díle, tam různě štěrkal, rezonoval a hlavně zacpal ten výfuk.
Já bych ti doporučoval minimálně vyndat KAT, střed a zadek a zkontrolovat ten KAT, jestli je vpořádku.
Pak ještě sundat kryt svodů (jestli ho tam máš) a trochu pošahat kolem, jestli ti někudy nefučí vzduch.
Výfuk opravdu dělá divy.

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2013 , 9:05   Citovat  

vypozoroval jsem tenhle samy problem jak je v nadpisu.Mam vymeneny palivovy filtr,svicky,serizene ventily,vycisteny EGR,ruzne cidla ocistene,mel jsem rozdelany i vtec selenoid-elektromagneticky ventil spina,mam nasazeny original vyfuk i kat.Jednotka zadnou chybu nevyblika.
Proste kdyz jedu a motor neni jeste 100% zahraty,tak auto jde krasne za plynem,je zive,agresivni.A jak ujedu cca 20km,tak je to proste otupele,nekdy pri vetsim seslapnutim plynu se to jakoby trochu pridusi ale do max.otacek to jde bez skubani.
Nemuze to byt prilis ridkym olejem,ktery se po zahrati jeste vic z jemni a netlaci ho tak do vtec selenoidu?A nebo se ztrati pres krouzky,kdyz me to zere i olej?Nebo nejake cidlo spatne?

eman07 je teď offline  eman07
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2013 , 17:56   Citovat  

eman07 napsal:
vypozoroval jsem tenhle samy problem jak je v nadpisu.Mam vymeneny palivovy filtr,svicky,serizene ventily,vycisteny EGR,ruzne cidla ocistene,mel jsem rozdelany i vtec selenoid-elektromagneticky ventil spina,mam nasazeny original vyfuk i kat.Jednotka zadnou chybu nevyblika.
Proste kdyz jedu a motor neni jeste 100% zahraty,tak auto jde krasne za plynem,je zive,agresivni.A jak ujedu cca 20km,tak je to proste otupele,nekdy pri vetsim seslapnutim plynu se to jakoby trochu pridusi ale do max.otacek to jde bez skubani.
Nemuze to byt prilis ridkym olejem,ktery se po zahrati jeste vic z jemni a netlaci ho tak do vtec selenoidu?A nebo se ztrati pres krouzky,kdyz me to zere i olej?Nebo nejake cidlo spatne?

edit:tak jsme asi prisli na zavadu.ECU nam nahlasila chybu 10 a 14-cidlo nasavaneho vzduchu.Tak jsme mrkli nato cidlo co je zapichle v sani a kabel byl omotany izolacni paskou,tak jsme ji sundali a byl tam studeny spoj.Tak jsme to predelali primo na konektor.Vyresetovali ECU a jeli projet.Motor bezel bez nejakeho vynechani a priduseni.Po dojeti jsme zkusili vyblikat chyby a zadnou to nenaslo.Tak snad zavada je vyresena Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Za tepla motor netáhne
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina