Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o pomoc -swap d15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
juta je teď offline  juta
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 12:19   Citovat  

zdravím.. po swapu motor nastartuju a rozjedu se ale jakmile pustím spojku začne to hopsat
(rychle přidá pak ubere. a pořád dokola) nevíte čím to může být??
nemám zapojený kablík od vteku jinak vše je zapojené. řídící jednotky je P28 s nahranou mapou D15 JDM
díky za rady..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 12:33   Citovat  

uuuuplne stejny problem sem mel taky, proste kdyz ecu zaznamena ze auto je v pohybu, vypne vstriky, nebo zapalovani, jedno z toho. Neprisel sem na to cim to je, tak jezdim na origo P28 s mapou D16Z6
Fish rikal ze by se v mape mohl vypnout snimac rychlosti, ale v tom ja reseni nevidim i kdyz by to pak treba fungovalo, problem musi byt jinde.
Jak si resil konektory k ecu? redukce nebo si pajel?

0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 12:44  Naposledy upravil juta dne 4.7.2009 , 12:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Fish mi tam nahraval tu mapu.. kabeláž mám z D15B7 jen mi tam chybí připojit ten vtec. ten připojím až seženu ty malé blbosti na koncích drátu..

0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 12:47   Citovat  

takže se tam zase musí nahrát ta bývalá mapa nebo to jde nějak přepnout??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 10:45   Citovat  

jo, fish nahraval mapu i me...tak nevim co je spatne to mi hlava nebere Pokud nemas na ecu dodelane tlacitko pro prepinani map tak si na tu puvodni neprepnes. Ja sem nahodil neupravenou origo ecu a jezdim. Ale mohl bys zjistit kde je problem, s fishem pokud ho mas bliz Úsměv Ja na to nejak nemam cas Smutný

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 19:03   Citovat  

no taky ho mam daleko.. tak přepnul jsem to přerušením spoje v ecu jak mi poradil fish a jezdim na d16z6.. jinak psal ,že si nahraje mapu od médy který na d15b jezdí a porovná je..
pak ti dám vědět jak to dopadlo..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 19:05   Citovat  

juta napsal:
no taky ho mam daleko.. tak přepnul jsem to přerušením spoje v ecu jak mi poradil fish a jezdim na d16z6.. jinak psal ,že si nahraje mapu od médy který na d15b jezdí a porovná je..

supr, dik OK
A jak si jinak spokojeny se swapem? Si to ted poskladal nebo uz si to mel hotove driv? Nejake problemy jeste byly? Skladal si to sam? Jak si nastavil rozvody?

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 19:28   Citovat  

doskladal jsem to včera.. zatim jsem nejezdil 150km a jelo to pěkně. sice jsem to moc netočil protožě zajíždím píst. krožky ,ale jde to znát. už se těším až budu mít zapojený vtec. jinak mam hlavu D16Y8 ale bohužel bez origa sání a rozvod. kolečka. ano skladal jsem to sam po dobu čtvrt roku co mi vzali řidičák..
rozvody jsem řešil rozvodovým řemenem 103 zubů a kolečkem d15něco (84kw) jinak zádný problém nebyl.. jo klečko je stejné jako d15B7 ale rysky o pul zubu jinde tak to vyřešil řemen a je to přesně na ryskách..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 22:11   Citovat  

nechces jet i na brzdu? svody mas seriove? 4-1?

0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 23:37   Citovat  

no možná bych jel ,ale nevim kde. svody SRS 4-2-1 s něma jsem už auto kopil Úsměv teďka jsem měnil i středovy vyfuk ten mi poslali na na d16z6 místo D15B7 tak jsem jen přivařil zavěšení a sedí to.. a vyfuk ULTER. sání mám taky ,ale jak jsem viděl jak byly zanesene ventyly po 30tkm tak dám radši sériové.
jinak je to černé kupátko Úsměv

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 23:39   Citovat  

juta napsal:
jinak psal ,že si nahraje mapu od médy který na d15b jezdí a porovná je..
HaHaaa HaHaaa to je zajímavý že se potvora ani slůvkem nezmínil Mr. Green tak uvidíme coupeso stojí v garáži kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2009 , 19:27   Citovat  

nejaky pokrok?

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2009 , 20:07   Citovat  

No Fish si ode mě stáhnul mojí funkční mapu,ale jak potom pokračoval to nevím Úsměv

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2009 , 20:33   Citovat  

Meda napsal:
No Fish si ode mě stáhnul mojí funkční mapu,ale jak potom pokračoval to nevím Úsměv

Mapy jsem porovnal a jsou shodný to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2009 , 22:32   Citovat  

jake verze tech ecu p28 mate? G00, G01?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 10:17   Citovat  

nemáš v tý D15b mapě proti z6 ostřejší předstih v pásmu kolem 3t ot /min? už se mi to stalo ,stačilo dva stupně snížit a bylo po cukání.(máte všichni správně (stejně) seřízenej základní předstih?).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 10:30   Citovat  

monty napsal:
nemáš v tý D15b mapě proti z6 ostřejší předstih v pásmu kolem 3t ot /min? už se mi to stalo ,stačilo dva stupně snížit a bylo po cukání.(máte všichni správně (stejně) seřízenej základní předstih?).
to neni cukani, teda aspon u me ne, to je skubani zpusobene vypnutim bud zapalovani nebo dodavky paliva. Nastartoval sem auto a chtel to jit projet, jenze kdyz ecu zaznamenala ze je auto v pohybu (par km v hodine, tak mozna cca 10) motor chcipnul, coz melo za nasledek brutalni skubnuti. Ja vzdycky hned seslapnul spojku, ale je mozne ze kdybych to nechal, auto by zpomalilo a motor zase naskocil - cukani. Abych zjistil co se deje, na volnobeh sem se rozjel z kopce a po dosazeni ja nevim asi 40km/h sem zaradil kvalt, pridal plyn a nic.

Fish rikal ze d15b mapa je ostrejsi, tak hadam i predstih bude ostrejsi. Ja predstih vzdycky serizoval strobáčem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 10:38   Citovat  

FastCivic napsal:
to neni cukani, teda aspon u me ne, to je skubani zpusobene vypnutim bud zapalovani nebo dodavky paliva. Nastartoval sem auto a chtel to jit projet, jenze kdyz ecu zaznamenala ze je auto v pohybu (par km v hodine, tak mozna cca 10) motor chcipnul, coz melo za nasledek brutalni skubnuti. Ja vzdycky hned seslapnul spojku, ale je mozne ze kdybych to nechal, auto by zpomalilo a motor zase naskocil - cukani. Abych zjistil co se deje, na volnobeh sem se rozjel z kopce a po dosazeni ja nevim asi 40km/h sem pridal plyn a nic.

Fish rikal ze d15b mapa je ostrejsi, tak hadam i predstih bude ostrejsi. Ja predstih vzdycky serizoval strobáčem

aha tak to je něco jinýho , myslel jsem cukání něco jako omezovač- ale mě otáčky dál pomalu stoupaly až do překonání určitý hranice otáček , pak to přestalo cukat a už jelo normálně.Na volno i s kvaltem za jízdy po kopci šel motor normálně vytočit ,pouze v zátěži cukal.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 10:47   Citovat  

ono s tema d15b vtecama je vesmes celkem sranda. Ja mam jednoho, Hondik druheho a Czento tretiho. Vsichni bydlime tady v okoli blizko sebe. Kazdy ho mame nastaveneho nejak jinak (casovani, predstih), ale taky kazdy ma jiny setup uprav. Pritom jezdi zhruba tak nejak podobne. Tento tyden by mi mel prijit gtech, tak kooonecne snad rozlustim spravne nastaveni, nikdo totiz neni schopny, resp. nevi jiste jak to ma spravne byt. U vsech vyzkousim jine casovani, kazdy mame stavitelne vackove kolo. Podle grafu z gtecha porovnam kdy to bude mit nej vykon, pak porovnam ty tri auta mezi sebou jestli to u vsech vyjde stejne a pak sem pisnu co jsem zjistil.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:00   Citovat  

no škoda je že nejste schopní upravit si ecu , ono každý posunutí časování hne i s učinností plnění motoru a tím i s potřebou dodávky paliva takže bez zpětný kontroly wb někde bude zbytečně paliva moc a tím ti to výkon stáhne.chtělo by to posunout časování , odladit na ně směs a předstih a pak porovnávat mezi sebou .nezapomeň aspoň vždy znova seřídit předstih.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:10   Citovat  

monty napsal:
no škoda je že nejste schopní upravit si ecu , ono každý posunutí časování hne i s učinností plnění motoru a tím i s potřebou dodávky paliva takže bez zpětný kontroly wb někde bude zbytečně paliva moc a tím ti to výkon stáhne.chtělo by to posunout časování , odladit na ně směs a předstih a pak porovnávat mezi sebou .nezapomeň aspoň vždy znova seřídit předstih.
no to ani ne. Ja chci prijit na spravne zakladni nastaveni. Tak abych mohl rict "pri swapu Z6 hlavy na D15B2 spodek ma byt casovani tak a tak a hotove" O to mi jde
Takze kdyz bude casovani spatne, tak bude, jak rikas, rozhozene plneni, bude to nekde prechlastane a pod a bude tim padem rozhozeny vykon. Az se trefim do spravneho casovani (seridit pritom pokazde predstih je samozrejmost), bude to mit (snad) tech pozadovanych cca 120-125koni.
I kdyz me absolutne nejde do hlavy jak mi mohli odmerit jen koni 113. Tam snad muselo byt spatne uplne vsechno pořádnej výtlem Ale pritom to nejezdi o moc hur nez vti

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:25  Naposledy upravil monty dne 6.9.2009 , 11:34, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

no ono takhle nefunguje , ty nejsi schopen najít základní ideální nastavení bez toho abys dolaďoval mapu. ty jsi schopen najít ideální časování pro mapu d15b, ale ne ideální časování pro tvůj motor.
příklad na g techu najdeš nastavení na maximální výkon , kterej ale může mít ve středním pásmu moc bohatou směs a tím propad výkonu , než nastavení např o dva stupně nižší ,který sice nebude poskytovat takovej špičkovej výkon na maximu ale bude líp plnit ve středním pásmu a tím se to utápět nebude a nikdy nebudeš vědět jestli u nižšího nastavení tě jen zase nestahuje špatnej předstih nebo směs a naopak.bez doladění prostě nebudeš moct zjistit co je skutečný maximum.
odměření xy k je relativní pokud se nejedná o motorovou brzdu , u všech válcovek , g techů atp do toho mluví korekce a vnáší chybu.jediný použitelný je to jako měření před a po tj můžu pak říct tohle mi přidalo xy koní proti stavu před.pokud změřím dvě auta na stejný mašině ve stejnej den můžu říct auto x má o 20koní víc než auto y. nic víc nic míń

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:31   Citovat  

vim že to neni k témetu ale mam takový dotaz. NA ko0lik se zvýší výkon swapem na 4bod z 2bodu? jedná se o D15B2ku (66KW) děkuji moc.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:34   Citovat  

Aliin napsal:
vim že to neni k témetu ale mam takový dotaz. NA ko0lik se zvýší výkon swapem na 4bod z 2bodu? jedná se o D15B2ku (66KW) děkuji moc.
prakticky z toho uděláš motor D15b7 tj 74-75kW

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:36   Citovat  

ahah děkuji. newim proč sem vždy měl za to že to vyjde na 81KW to mi hlava nebere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 11:41   Citovat  

Aliin napsal:
ahah děkuji. newim proč sem vždy měl za to že to vyjde na 81KW to mi hlava nebere
tak to nevím,pro další nárůst bys musel swapnout hlavu ,ale to by zas mělo skočit o něco víc.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 13:26   Citovat  

monty napsal:
no ono takhle nefunguje , ty nejsi schopen najít základní ideální nastavení bez toho abys dolaďoval mapu. ty jsi schopen najít ideální časování pro mapu d15b, ale ne ideální časování pro tvůj motor.
příklad na g techu najdeš nastavení na maximální výkon , kterej ale může mít ve středním pásmu moc bohatou směs a tím propad výkonu , než nastavení např o dva stupně nižší ,který sice nebude poskytovat takovej špičkovej výkon na maximu ale bude líp plnit ve středním pásmu a tím se to utápět nebude a nikdy nebudeš vědět jestli u nižšího nastavení tě jen zase nestahuje špatnej předstih nebo směs a naopak.bez doladění prostě nebudeš moct zjistit co je skutečný maximum.
odměření xy k je relativní pokud se nejedná o motorovou brzdu , u všech válcovek , g techů atp do toho mluví korekce a vnáší chybu.jediný použitelný je to jako měření před a po tj můžu pak říct tohle mi přidalo xy koní proti stavu před.pokud změřím dvě auta na stejný mašině ve stejnej den můžu říct auto x má o 20koní víc než auto y. nic víc nic míń

no jen tak pro informaci na stejne brzde se merila i seriova itr - zmereno 190koni. Pak tam byla po uprave, zmereno 220. Proste realne hodnoty. Nevidim tim padem duvod proc by to u mojeho auta muselo byt relativni. Navic kdyz ten chlapek ma hned vedle v mistnosti i motorovou brzdu. Samozrejme meril vykon jednoho motoru na motorovce, pak motor dal do auta, zmeril na valcove a voala, stejne hodnoty...Takze kdyz mi zmeril 113koni, mam tam 113koni.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 13:32   Citovat  

monty napsal:
jasne jasne, to ja vim, ale me ted nejde o to ten motor naladit na maximum. On je teprve ve fazi vyvoje. Me jde o to ho nastavit do nejakeho zakladniho nastaveni. Aby se mohl upravovat dal. Az na nem bude vsechno co s nim chci udelat, pak se doladi i smes a predzapal v mape. Popr. se doladi i casovani treba na brzde tak aby to bylo opravdu maximum. Ted potrebuju jen ten hardware dat dokupy Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 13:39   Citovat  

Aliin napsal:

81 kw má 1,6 SOHC, takže ta 1,5 musí mít se stejným způsobem přípravy paliva zákonitě přece jen trochu menší výkon.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2009 , 17:29   Citovat  

FastCivic napsal:
no jen tak pro informaci na stejne brzde se merila i seriova itr - zmereno 190koni. Pak tam byla po uprave, zmereno 220. Proste realne hodnoty. Nevidim tim padem duvod proc by to u mojeho auta muselo byt relativni. Navic kdyz ten chlapek ma hned vedle v mistnosti i motorovou brzdu. Samozrejme meril vykon jednoho motoru na motorovce, pak motor dal do auta, zmeril na valcove a voala, stejne hodnoty...Takze kdyz mi zmeril 113koni, mam tam 113koni.
tvůj motor měřil na motorovce ? pak má 113k OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosím o pomoc -swap d15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď