Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Turbo Honda Názory
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 8
Paty je teď offline  Paty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 17:16   Citovat  

Toto jsi chci někdy pořídit,nemyslím to auto ale myslím to turbo:-) V Rakousku prej stojí honda CRX Turbo... A je na prodej prej kolem 100 000Kč Co vi na to? Toto je jenom co jsem našel o tom na netu není to co je v rakousku!!! tudy odkaz Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 17:22   Citovat  

není to moc Honda ale docela mě to překvapilo Tak to koukám! tudy odkaz

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 17:23   Citovat  

Myslim ze jsi malinko zaspal dobu HaHaaa Turbohondy uz jezdi a i v CR jich je jen co ja vim 3 a kompresohondy 2

spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 17:49   Citovat  

No pokud Ti jde o maximální zrychlení, dejme tomu na sprinty, tak proč ne. Já osobně bych do toho určitě nešel, protože turbo zabíjí charakter motoru, určitě půjde motor rychleji do háje(opotřebení atd.) a k životu nepotřebuji mít v CRXu 250 koní. To už je pak "krapet" přemotorované a na normální ježdění asi nesmysl Mrk . Nicméně je to tvoje volba.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 17:53   Citovat  

neni turbo jako turbo.. sel bych do toho asi jen kdybych mel nastudovane jak co funguje a/nebo mel hodne penez..
kadopadne tady maji pekny obrazkovy navod http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=1263795 a tady je celkem dobre info.
+ forum http://www.homemadeturbo.com/forum/

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 18:11   Citovat  

spacekiller napsal:
No pokud Ti jde o maximální zrychlení, dejme tomu na sprinty, tak proč ne. Já osobně bych do toho určitě nešel, protože turbo zabíjí charakter motoru, určitě půjde motor rychleji do háje(opotřebení atd.) a k životu nepotřebuji mít v CRXu 250 koní. To už je pak "krapet" přemotorované a na normální ježdění asi nesmysl Mrk . Nicméně je to tvoje volba.

Mno jo, charakter........ pokud charakter motoru spociva v tom, zoufale cekat az se v petiapul konecne zmeni bzéééééééé na bráááááááá a to TDíčko dojedu, tak prosim HaHaaa

Myslim, ze at uz po turbu nebo kompresoru spousta lidi touzi prave proto, aby krivce vykonu udelali bricho, a rozsirila se pouzitelnost otacek, smerem dolu ( rekl bych ze to byl i pripad nalezite propranyho marfiho) a kchár byl líp použitelnej v " obcanskym" jezdeni . Takze ne na sprinty ( cehoz dukazem budiz káry Esa/906team - atmosfery)

Samozrejme, neumime radit , zejo.... jenze ja nechci vocumovat furt otackomer a behem pikosekund analyzovat, co tam mam zrovna trefit za kvalt aby to jelo.....

Co se tyka financi a vydrze, je to taky otazka..... B-ht dela stage1 H22 umbau (cca 300ps) za 5tis Euro sakumprdum v Nemecku a vc. DPH a TUV. Co je treba naladovat do atmosfery, aby mela dejme tomu 260ps se muzeme ptat trebaaaaa..... Rena, ze...

s vydrzi tady operuje kde kdo, ale jeste jsem neslysel " mam za sebou 4 oturbeny hondy a vsechny sly po 10tkm do kytek" Saaby, Subara, Volva maj probehy v radech 300tkm a vic zcela bezne....

Chodil jsem na 3geez.com, kde bylo nekolik lidi, kteri meli A20ky v Acco 3g primerene oturbeny ( radove pres 200 - 250ps) a meli je jako dailydriver......

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 18:42   Citovat  

toto si myslim ze je este lepsi pripad,,,,horsie keby sa mu to zlomilo HaHaaa

spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 18:44   Citovat  

kandik napsal:
Mno jo, charakter........ pokud charakter motoru spociva v tom, zoufale cekat az se v petiapul konecne zmeni bzéééééééé na bráááááááá a to TDíčko dojedu, tak prosim HaHaaa

Myslim, ze at uz po turbu nebo kompresoru spousta lidi touzi prave proto, aby krivce vykonu udelali bricho, a rozsirila se pouzitelnost otacek, smerem dolu ( rekl bych ze to byl i pripad nalezite propranyho marfiho) a kchár byl líp použitelnej v " obcanskym" jezdeni . Takze ne na sprinty ( cehoz dukazem budiz káry Esa/906team - atmosfery)

Samozrejme, neumime radit , zejo.... jenze ja nechci vocumovat furt otackomer a behem pikosekund analyzovat, co tam mam zrovna trefit za kvalt aby to jelo.....

Co se tyka financi a vydrze, je to taky otazka..... B-ht dela stage1 H22 umbau (cca 300ps) za 5tis Euro sakumprdum v Nemecku a vc. DPH a TUV. Co je treba naladovat do atmosfery, aby mela dejme tomu 260ps se muzeme ptat trebaaaaa..... Rena, ze...

s vydrzi tady operuje kde kdo, ale jeste jsem neslysel " mam za sebou 4 oturbeny hondy a vsechny sly po 10tkm do kytek" Saaby, Subara, Volva maj probehy v radech 300tkm a vic zcela bezne....

Chodil jsem na 3geez.com, kde bylo nekolik lidi, kteri meli A20ky v Acco 3g primerene oturbeny ( radove pres 200 - 250ps) a meli je jako dailydriver......

Samozřejmě, tohle beru. Ale k charakteru motoru, mně nevadí ten výkon hledat u šesti tisíc. Mě to naopak baví Mrk (ano asi jsem automobilový maniak a zapálený řidič) S tou výdrží mám několik osobních referencí od lidí, co si turbo namontovali sami. Bez vyjímky jim odešel brzo motor-přeci jenom musí být v hodně dobrém stavu aby to zkousnul, a popravdě-u 16 let starého auta to je občas docela problém... Jinak je to každého volba(tím je myšleno, že nechci začínat flame;) ), řídil jsem auta s turbo-motory, a na cestování je TDI fakt super(nedám dopustit na BMW X3 s 2,0 tdi). Ale asi bych bral turbo od výroby...

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:32   Citovat  

silenec napsal:
pekny obrazkovy navod http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=1263795

Docela zajimave How To, jen mi neni uplne jasne, na co je tam "Vacuum line" ???

mecar je teď offline  mecar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:36   Citovat  

DrSlimm napsal:
Docela zajimave How To, jen mi neni uplne jasne, na co je tam "Vacuum line" ???

na podtlak pro brzdovy válec

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:38   Citovat  

2Bera napsal:
toto si myslim ze je este lepsi pripad,,,,horsie keby sa mu to zlomilo HaHaaa

sou to strašny špejle HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:44   Citovat  

mecar napsal:
na podtlak pro brzdovy válec

No tak na to tam je asi i bez turba, ale proc to potrebuje rozvest nekam jinam?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:48   Citovat  

DrSlimm napsal:

ty to tam snad mas na atmosfere?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:51   Citovat  

DrSlimm napsal:

posilovac potrebuje podtlak, bez turba mas v sani podtlak, ale jak das turbo tak z podtlaku bude pretlak a s tim posilovac fungovat nebude Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:52   Citovat  

mecar napsal:
ty to tam snad mas na atmosfere?

Nevim, ale vzhledem k tomu, ze to odnekud krade a brzdovej valec ma "kazdy auto", tak mi to moc vysvetlujici neprislo...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 21:54   Citovat  

FastCivic napsal:
posilovac potrebuje podtlak, bez turba mas v sani podtlak, ale jak das turbo tak z podtlaku bude pretlak a s tim posilovac fungovat nebude Úsměv

Ahaaa, tomu rikam vysvetleni. Diky. přátele

Wheelman je teď offline  Wheelman
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 22:00  Naposledy upravil Wheelman dne 9.7.2009 , 22:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ten tlak tomu posilovači nevadí, je tam jednocestnej ventil, kterej pouští jenom "podtlak" tušim, stejně nebrzdíš když máš plnej a tlačí ti turbo.

Podtlakem (tlakem) se tam ale ovládá spousta věcí, BOV, Wastegate, většinou je budík na tlak, atd..., proto je to tam tak rozvětvený a ideální zdroj pro tlak je za klapkou, kde je v případě zavřený klapky právě podtlak, tak proto se to dává tam kde to je Úsměv

Napsal jsem to tak nějak dost divně, ale snad to pochopíte Úsměv

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 22:03   Citovat  

FastCivic napsal:

to je blbost, ani na atmosfere pri plnom plyne nemas podtlak, pri turbe je rozdiel v tom, ze tam nemas atmosfericky tlak ale pretlak.
preto ma posilovac zasobnik na podtlak a je tam jednocestny ventil, staci dat na chvilu nohu z plynu a turbo neturbo, vznikne podtlak.

to iste plati aj pre odvetranie kluky, tiez je tam jednocestny ventil.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 22:55   Citovat  

vti [906team] napsal:
to je blbost, ani na atmosfere pri plnom plyne nemas podtlak, pri turbe je rozdiel v tom, ze tam nemas atmosfericky tlak ale pretlak.
preto ma posilovac zasobnik na podtlak a je tam jednocestny ventil, staci dat na chvilu nohu z plynu a turbo neturbo, vznikne podtlak.

to iste plati aj pre odvetranie kluky, tiez je tam jednocestny ventil.

chces mi snad rict ze je tam pri plnem plynu pretlak nebo co? (u atmo), no a ze je tam atmo tlak? pro rychle vysvetleni v jedne vete mu to jak je vidno stacilo, ja vim jak to funguje

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 6:21   Citovat  

u atmo tam přetlak není kde by se vzal , ale posilovač posiluje pomocí membrány na kterou působí podtlak takže pokud mám na obou stranách stejný tlak neposiluje .
prostě pokud mám klapku dostatečne velkou,neseškrcený potrubí , čistej filtr tak ten průřez stačí u seriovýho motoru pokrýt spotřebu vzduchu.Takže pokud mám naplno otevřenou klapku tak je v sání skoro atmosferickej tlak ,maximálně velmi mírnej podtlak ,největší podtlak v sání je při brždění motorem a na volnoběhu.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2009 , 3:31   Citovat  

ZDARY Úsměv ,NEVIM JAK VY ALE HONDA TURBOMOTOR TAK BYCH URCITE ZACAL NA NOVEM AGREGATU,NASTRKATE SPOUSTU PRACHU DO STARYHO A STEJNE TO NEBUDE TO PRAVY ORECHOVY A JAK DLOUHO TO VYDRZI ,TREBA AGRGAT OD SPOONU - B16A SIR , TRIFAZOVEJ VTEC DELA SVOJE Velmi šťastný NEBO K20A 250HP Velmi šťastný
TY MAJI PEKNE PLOCHY KRIVKY I BEZ TURBA A SNIM TO UZ JE HARDCORE.JA VIM KDO NATO MA Velmi šťastný ,ALE KDYZ MA NEKDO NA TURBO KIT ZA 100 PAPIRU A PLUS KTOMU SPOUSTY DRAHYCH DILU ABY TO VUBEC TEN MOTOR VYDRZEL ... HaHaaa
JINAK MNE TAKY BAVI VYSOKY OTACKY KDYBY BYLO NA MNE TAK BYCH CHTEL 17 TIS OT/MIN :twisted:
NECO NA BAZY KAWASAKY NINJA NA 4 KOLECH VTEC A KDYBYCH CHTEL TAH
UPLNE OD SPODA TAK BYCH ASI VOLIL KOMPRESOR,JINAK KLADIVA NA TDICKA, Hihi MNE NEVADI ZE IM TO TAHNE OD SPODA , A JA MUSI PODRADIT,
PROTOZE VIM ZE HO STEJNE NATRU Hihi ,KOMU TOHLE VADI AT SI KOUPI OCTAVKU KO ,HONDY JSOU DELANY SE SPORTOVNIM DUCHEM A S HONDAMA CLOVEK ZAZIJE NEJVIC ZAVODNIHO ADRENALINU,TREBA PRI KAZDE JIZDE DO PRACE A PRITOM NEMUSI 190KM/H ABY STOHO NECO MEL Velmi šťastný

tudy odkaz

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2009 , 7:40   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
TREBA AGRGAT OD SPOONU - B16A SIR , TRIFAZOVEJ VTEC DELA SVOJE

asi mas nieco pomylene, ale co si predstavujes pod trojfazovym VTECom ?
btw a pisat cely prispevok s capslockom je nezdrave...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2009 , 7:48   Citovat  

vti [906team] napsal:
asi mas nieco pomylene, ale co si predstavujes pod trojfazovym VTECom ?
btw a pisat cely prispevok s capslockom je nezdrave...

No třífázový vtec (neboli spojení eco Vtecu D15Zx a SOHC Vtec např. d16Z6) se dělal, ovšem jen pro Japonsko a jen na motor 1.5, který pak měl 96kW při 6900ot... Takže na B16A velmi silně pochybuju, že by Spoon předělával vačky do výše uvedeného stylu.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2009 , 13:52   Citovat  

tak sorac Tak to koukám! ,pisu sem poprvne,a to stim 3 faz vtecem jsem jenom napsal blbe,koukni kdy jsem to psal zzzzzzz , a tri faz vtec,nekde na netu jsem videl dyno test sir-ka a ta krivka byla pekna na 130ps a 1.5 vtec sohc.. Úsměv ..myslim stranka RRI.COM..
jinak K20 a turbo ,to je uz i na mne extrem,ten spoon by mi uplne stacil i bez Velmi šťastný ...
tudy odkaz
tudy odkaz

nebo spis bych volil itb Velmi šťastný
tudy odkaz

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2009 , 21:22   Citovat  

otazka na telo pre tych co maju Hbloky Úsměv))

co si myslite bude treba sleeving alebo nie pri tychto piestoch bo v odkaze pisu ze netreba ale na diskusnych forach je to tak vselijak?? tudy odkaz

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2009 , 22:52   Citovat  

jej, nevim co furt resite... Tak to valím bulvy

kandik napsal:

Sis mel koupit Passat TDi

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 0:02   Citovat  

turbo ? ..proč ne...sice mě taky baví počítat 4, 5 naaaaaaaaaaaa VTEC 6,7,8...ale výkon sériové EE8 už mi taky nestačí..... jde ale o to, že nestačí koupit turbokit (seženeš i nějaký za 30 000 co jsem koukal ale čert ví co to vůbec je) ale musíš tomu přizpůsobit vše od spojky přes elektroniku a brzdy až po podvozek..........což není jen tak (hlavně finančně).....rozhodně bych si nesehnal věci a jen tak laboroval.....vem si třeba ReNa, možná se pletu ale přijde mi že s tím má taky víc starostí než radostí a to je člověk kterej zřejmě hodně ví......nebo mecar na HD letišti - nakonec mu v tom taky zakukalo jestli to nebyly fámy......takový lidi obdivuju, nebojej se toho.........ale nemaluj si to jako hurvínek válku....pokud nejsi jako např. Marfi kterej má zřejmě slušnej příjem tak bych radši řešil SWAP...i pro mě se to začíná rýsovat jako nejideálnější řešení nějaká ITR swap nebo čert ví co atd pže bych chtěl cca 200 koní a je nesmysl to tam cpát atmo úpravama to je pár koníků za nesmysl peněz..

pokud máš ale dost peněz nebo seš hodně šikovnej tak budu držet palce, oturbená Honda je opravdu peklo na čtyřech kolech...........................

PS.: a nezapomeň, že ukočírovat voturbený céro už asi taky nebude žádnej med...

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 7:45   Citovat  

koukejte se na datumy pánové HaHaaa

Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 9:22   Citovat  

spacekiller napsal:
Samozřejmě, tohle beru. Ale k charakteru motoru, mně nevadí ten výkon hledat u šesti tisíc. Mě to naopak baví Mrk (ano asi jsem automobilový maniak a zapálený řidič) S tou výdrží mám několik osobních referencí od lidí, co si turbo namontovali sami. Bez vyjímky jim odešel brzo motor-přeci jenom musí být v hodně dobrém stavu aby to zkousnul, a popravdě-u 16 let starého auta to je občas docela problém... Jinak je to každého volba(tím je myšleno, že nechci začínat flame;) ), řídil jsem auta s turbo-motory, a na cestování je TDI fakt super(nedám dopustit na BMW X3 s 2,0 tdi). Ale asi bych bral turbo od výroby...

Taky si myslím,že motor půjde do kytek,podle mě to je strašná investice,jo oplatí se ale toho boje předtím,nevím.Klidně bych si taky nechal líbit Cvica VTI a v něm turbo ale jak bylo zmíněno,proč odkoupit auto s turbem.Kamarád si třeba minulý týden koupil Passata B6 v plně palbě za 190papíru a musím říct,že jsem trošku změnil názor na TDI.Ano,miluji Hondy a Civic 5g je moje srdcovka a nedám na ní dopustit ale líbilo by se mi jet z Hranic do Olomouce po dálnici a mít spotřebu 4.3l/100km.Navíc jak jsem se až nedávno dozvěděl,tak při puštění plynu to jelo takřka stálou rychlosti a spotřeba 0.0 Velmi šťastný,ovšem s TDI se musí umět jezdit.To jdu ale od tématu.
Ono to je asi tak,že 100lidí=100názorů!
Každopádně pokud do toho půjdeš,tak držím palce a klidně bych se nechal svézt,i jako spolujezdec.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 11:57   Citovat  

Klejzlik napsal:
Taky si myslím,že motor půjde do kytek,podle mě to je strašná investice,jo oplatí se ale toho boje předtím,nevím.Klidně bych si taky nechal líbit Cvica VTI a v něm turbo ale jak bylo zmíněno,proč odkoupit auto s turbem.Kamarád si třeba minulý týden koupil Passata B6 v plně palbě za 190papíru a musím říct,že jsem trošku změnil názor na TDI.Ano,miluji Hondy a Civic 5g je moje srdcovka a nedám na ní dopustit ale líbilo by se mi jet z Hranic do Olomouce po dálnici a mít spotřebu 4.3l/100km.Navíc jak jsem se až nedávno dozvěděl,tak při puštění plynu to jelo takřka stálou rychlosti a spotřeba 0.0 Velmi šťastný,ovšem s TDI se musí umět jezdit.To jdu ale od tématu.
Ono to je asi tak,že 100lidí=100názorů!
Každopádně pokud do toho půjdeš,tak držím palce a klidně bych se nechal svézt,i jako spolujezdec.

jojo...on každej ze zaslepenosti nadává..jako já...ale stačí otevřít oči a zjistit, že je rok 2009 a ne 89 ...teď když z pašíka sednu do céra tak je to taky docela peklo, prvních 10-20 km se moc necejtim.......strašná rakev to je uřvaná nebezpečná a ještě bez brzd Velmi šťastný
Jinak co se spotřeby týče tak je to fakt o umění...vždyť já s tím pořád jezdil ještě dráž než s cérem kolem deseti litrů, ale dnes už jsem jel za 6,7 / 100 což už jde... ale dost už offtopic tohle je Honda club a ne passat tdi club přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Turbo Honda Názory
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina