Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pískání brzd v zatáčce
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2009 , 23:39   Citovat  

Mám problém s pískáním hlavně v prudší pravotočivé zatáčce při pomalejší jízdě.

Pískaly mi brzdy při brždění a v zatáčce, tak jsem promazal vodící čepy silikonovým olejem a styčné plochy brzdové desky a třmenu měděnou pastou.
Pískání při brždění sice přestalo, ale v zatáčkách je to ještě o něco horší. Smutný
Čím by to mohlo být ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 7:05   Citovat  

destičky ...
taky mi to hvízdalo a vypadaly celkem v pohodě, ale nebyly ...
udělal jsem výměnu a byl klid

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 8:13   Citovat  

mě to píská při zatočení vlevo. V jakýkoliv rychlosti. stačí mírné zatočení vlevo a píská to jak rezatý kolečko. Stačí ale lehce šlápnout na brzdu a přestane to. Měl jsem za to, že je načlý ložisko levýho kola, myslíte že to jsou teda brzdy jo?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 8:17   Citovat  

Mně tohle dělaly na zadních kolech desky (+ otřesné kotouče)... Na rovině i při brždění v pohodě,ale v pravé zatáčce se ozvaly.. Provizorně stačilo ohnout ten plech,co upozorňuje na opotřebené desky - zkus to a uvidíš.

Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 8:35   Citovat  

Jj jak píše Helborn, tak ohnout ten plíšek co hlídá opotřebení a nebo jendou jsem něco dělal na brzdách a trochu jsem asi přihnul ten plech co je za kotoučem a ten se mi nějakým způsobem při zatočení do leva začal dotýkat kotouče Chápeš!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 9:27   Citovat  

Díky - zkusím to. Akorát nevím na kterou stranu to ohnout, mi připadá, že ten plíšek je kolmý na tu desku. Nebo ho rovnou odštípnout ? Ble
Desky tam mám sice asi 3 roky, ale jsou skoro jak nové, Ferodo Premier, škoda je vyhodit.

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 12:57   Citovat  

83427 napsal:
mě to píská při zatočení vlevo. V jakýkoliv rychlosti. stačí mírné zatočení vlevo a píská to jak rezatý kolečko. Stačí ale lehce šlápnout na brzdu a přestane to. Měl jsem za to, že je načlý ložisko levýho kola, myslíte že to jsou teda brzdy jo?

to ložisko nejní, ložisko by hučelo OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 20:53   Citovat  

Tak pánové prosím hlásím že jsem vůl !

Nenamazal jsem žádné čepy, ale jenom šrouby. Tak jsem vytáhl ty čepy a koukám, že nejmenovaný servisák to namazal nějakou vazelínou, která po necelém roce pěkně ztuhla. Za celou dobu 8 let co to auto mám, tak brzdy nepískaly, dokud je ten "expert" takto neošetřil. Ale můžu mu to vyčítat, když i tady na fóru spousta lidí tvrdí, že se to má mazat jakousi vazelínou ?

Tak jsem to podle instrukcí servisního manuálu promazal silikonovým olejem a teď mi můžete říkat tichý duch noci Velmi šťastný

Podle mně, dokud se pod ty gumičky nedostane svinstvo (dokud jsou vpořádku, tak není důvod), tak se těm čepům nemůže nic stát.

MazaniBrzd.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
MazaniBrzd.JPG, 97.86 kB

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 21:25   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak pánové prosím hlásím že jsem vůl !

Nenamazal jsem žádné čepy, ale jenom šrouby. Tak jsem vytáhl ty čepy a koukám, že nejmenovaný servisák to namazal nějakou vazelínou, která po necelém roce pěkně ztuhla. Za celou dobu 8 let co to auto mám, tak brzdy nepískaly, dokud je ten "expert" takto neošetřil. Ale můžu mu to vyčítat, když i tady na fóru spousta lidí tvrdí, že se to má mazat jakousi vazelínou ?

Tak jsem to podle instrukcí servisního manuálu promazal silikonovým olejem a teď mi můžete říkat tichý duch noci Velmi šťastný

Podle mně, dokud se pod ty gumičky nedostane svinstvo (dokud jsou vpořádku, tak není důvod), tak se těm čepům nemůže nic stát.

1. nema tam byt silikonovy olej ale vazelina, olejem sis moc nepomohl, do mesice je to zas tuhy jak veka
2. jelikoz se ma delat udrzba brzd 2x do roka a kazdej na to kasle, tak ma vetsina aut zatuhly vodici cepy. To ze to po roce zatuhlo neni nic neobvykleho. Takze to neni chyba mechanika ale chyba zanedbane udrzby. Miluju kdyz nekdo kdo o tom nic moc nevi (hlavne ne z praxe) dela zavery jak je mechanik neschopnej.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 21:34   Citovat  

ono problem je v tom, ze lidi vubec nevi ze se ma nejaka udrzba vubec delat. A abych pravdu rekl, nejsem si vedom toho, ze by o tom neco bylo nekde psane...ale at zas nekecam, tak dukladne sem zadnou prirucku necetl Úsměv
Kolikrat se ale mechanik na nejake mazani vodicich čepu vyprdne, vymeni desky a fertig, kdepak nejake mazani ci dokonce odbrouseni orezlych hranek na kotoucich KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 21:40   Citovat  

a jsme u jadra pudla. Je nepsane pravidlo ze bys mel brzdy rozebrat, vycisti a promazat kdyz menis letni kola za zimni a zimni za letni. Tim predejdes i vyreznuti pistku pac uvidis jak jsou sjete desky, kotouce a vylezle pistky. Servisni knizku jsem nikdy tak podrobne nestudoval. Tam to bude asi 15t km nebo rok. Ruku na srdce. Znam snad jen jednoho cloveka ktery se snazi striktne dodrzovat co je psano v servisce a kdyz za mnou prijde tak rekne, tak ted tolik a tolik km, menit tohle a tohle, kontrolovat tohle a tohle.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 23:29   Citovat  

jj, tak tak....

konkretne jeste treba k tem brzdam. Clovek by aspon mel semtam si zkusit, jestli mu kola nepribrzdujou, uplne jednoduse se to da zjistit tak, ze si clovek houpne s autem na vodorovne ceste a uvidi jak lehce to jde, popr. kdyz dojizdi na krizovatku, tak nez zastavi a jede uz ani ne krokem zbystri a sleduje jestli auto porad pomalinku jede nebo se jakoby kousne a zastavi na miste. Dalsi vec, ono piskani brzd i pri nesjetych deskach znaci ze neco neni ok - prehrate z duvodu neodbrzdovani - zustava viset deska v ulozeni, nebo se nevraci pistek nebo se trmen nehybe na cepech - dat do servisu - udrzba. Dalsi vec - pri vymene desek a ponechani starych kotoucu obrouseni orezlych hranek. Clovek se proste musi holt starat

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 23:39   Citovat  

ninja napsal:
1. nema tam byt silikonovy olej ale vazelina, olejem sis moc nepomohl, do mesice je to zas tuhy jak veka
2. jelikoz se ma delat udrzba brzd 2x do roka a kazdej na to kasle, tak ma vetsina aut zatuhly vodici cepy. To ze to po roce zatuhlo neni nic neobvykleho. Takze to neni chyba mechanika ale chyba zanedbane udrzby. Miluju kdyz nekdo kdo o tom nic moc nevi (hlavne ne z praxe) dela zavery jak je mechanik neschopnej.

On mi ale řekl, že se to má dělat jednou ročně při výměně oleje.
Můžu já zato, že to není schopen udělat tak, aby to ten rok vydrželo ?
A těch 7 let co jsem to měl před tím, na to nikdo nesáhl... zajímavé že s tím nebyly problémy.

No vidím, že jsi zastáncem vazelíny ! Úsměv Tak uvidíme teda za 1/2 roku. Příště už mi to půjde mnohem rychlji, takže bez problémů a hlavně zadarmo.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2009 , 23:53   Citovat  

Rozebírat a mazat brzdy 2x do roka je podle mě zbytečnost. Někdo na brzdy nešáhne dokud nejsou sjetý destičky, ale to už je extrém.
Myslím že 1x za rok to je až luxus. Zase to není stará škodovka, aby se tam muselo pořád do něčeho vrtat. Je to moderní auto, kde je snaha výrobce dělat součásti s minimálním nárokem na údržbu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 0:29   Citovat  

Petr 78 napsal:
Rozebírat a mazat brzdy 2x do roka je podle mě zbytečnost. Někdo na brzdy nešáhne dokud nejsou sjetý destičky, ale to už je extrém.
Myslím že 1x za rok to je až luxus. Zase to není stará škodovka, aby se tam muselo pořád do něčeho vrtat. Je to moderní auto, kde je snaha výrobce dělat součásti s minimálním nárokem na údržbu.

Též si myslím.
Nedokážu si představit, proč by měl silikonový olej do 1 měsíce vyschnout. Když tím něco namažu, tak to obvykle je mastné pořád, dokud se na to nedostane prach nebo to prostě neodmastím. A proti prachu je tam přece ta gumka, ne ?
Kdysi jsem tím mazal šrouby na kola, a po půl roce když jsem je měnil, tak ty šrouby byly furt mastné.

Promiň ninjo, jestli ti lezu na nervy, ale to víš, amatéři ... ale mám v garáži asi 1/2 kila měděné pasty. S tím by se to dalo taky namazat ? Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 0:38   Citovat  

FastCivic napsal:
Clovek by aspon mel semtam si zkusit, jestli mu kola nepribrzdujou ...

No jo, já jsem si hned říkal, že teď dojedu na neutrál nějak dál ... Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 10:46   Citovat  

Riccardo napsal:
Též si myslím.
Nedokážu si představit, proč by měl silikonový olej do 1 měsíce vyschnout. Když tím něco namažu, tak to obvykle je mastné pořád, dokud se na to nedostane prach nebo to prostě neodmastím. A proti prachu je tam přece ta gumka, ne ?
Kdysi jsem tím mazal šrouby na kola, a po půl roce když jsem je měnil, tak ty šrouby byly furt mastné.

Promiň ninjo, jestli ti lezu na nervy, ale to víš, amatéři ... ale mám v garáži asi 1/2 kila měděné pasty. S tím by se to dalo taky namazat ? Velmi šťastný

kdyz nekdo napise silikonovy olej tak si automaticky predstavim WD nebo nejaky silical. Naprosto nevhodne mazivo na takove veci. Nezapomen ze je tam nejaka teplota. Medena pasta by se na ty vodici cepy nemela pouzivat, prave proto ze vyschne daleko rychleji. Kdyz jsem pracoval v servise tak jsme to zkouseli a jediny co tam fakt vydrzelo a nezatuhlo to s tim byla prave silikonova vazelina.

PS: nemyslim nic zle, jen mi vadi ze za neco "muze mechanik"

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:21   Citovat  

A nebo jinak.Za vse muzou jini.Ne ja. pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 11:28   Citovat  

ninja napsal:
kdyz nekdo napise silikonovy olej tak si automaticky predstavim WD nebo nejaky silical. Naprosto nevhodne mazivo na takove veci. Nezapomen ze je tam nejaka teplota. Medena pasta by se na ty vodici cepy nemela pouzivat, prave proto ze vyschne daleko rychleji. Kdyz jsem pracoval v servise tak jsme to zkouseli a jediny co tam fakt vydrzelo a nezatuhlo to s tim byla prave silikonova vazelina.

PS: nemyslim nic zle, jen mi vadi ze za neco "muze mechanik"

Přímo silikonovej olej si taky myslím že tam moc dlouho nevydrží. Já mám zkušenosti že docela rychle vysychá.
Teď momentálně zkouším teflonovou vazelínu Molykote 111. Primárně je určená na mazání vysokotlakých ventilů, má i těsnící vlastnosti ale já jí používám všude kromě valivých ložisek a pantů dveří.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 12:23   Citovat  

Tak to je jasné, že za to vždycky můžou ONI Úsměv

Ta vazelína kterou jsem tam měl, respektive její velmi tuhé zbytky, tak byla taková šedo-černá, a silikonová by měly být bílá, ne ? Tak z toho důvodu si myslím, že tam nepoužil správnou vazelínu.

Jinak ten olej, to mám nějaký LiqyMoly - však uvidím - ještě se pořádně podívám na složení. Není to jenom silikonový olej, je to jakési 7 in 1.
Teď když jsem schopen si to rozebrat sám, tak není problém po pár měsících se podívat na stav a určitě dám vědět, jestli tam něco zůstalo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 22:55   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak to je jasné, že za to vždycky můžou ONI Úsměv

Ta vazelína kterou jsem tam měl, respektive její velmi tuhé zbytky, tak byla taková šedo-černá, a silikonová by měly být bílá, ne ? Tak z toho důvodu si myslím, že tam nepoužil správnou vazelínu.

Jinak ten olej, to mám nějaký LiqyMoly - však uvidím - ještě se pořádně podívám na složení. Není to jenom silikonový olej, je to jakési 7 in 1.
Teď když jsem schopen si to rozebrat sám, tak není problém po pár měsících se podívat na stav a určitě dám vědět, jestli tam něco zůstalo.

Tak to mohla být klidně grafitová vazelína. Vydrží poměrně nízké teploty, tuk "shoří" a zůstane tam jenom grafit, proto to pak jakoby ztuhne.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 23:04   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak to mohla být klidně grafitová vazelína. Vydrží poměrně nízké teploty, tuk "shoří" a zůstane tam jenom grafit, proto to pak jakoby ztuhne.

stejny nazor.

btw najdi na tudy odkaz cos tam dal, docela by me to zajimalo.

mecar je teď offline  mecar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2009 , 23:30   Citovat  

nedavno sem kupoval tu "vazelinu" na ty cepiky na brzdach v autokelly Úsměv

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2009 , 11:13   Citovat  

Asi zkusim namazat, doma se vali jakasi vazelina do 120°C od mogulu, pisou na ni, ze je vhodna na ty vodici cepy brzd. Piska mi to pri pomale jizde cca 30km/h kdyz seslapnu tak nachvili prestane, ale pri plouzeni to zas zacne. Casem teda budou muset jit predni kotouce pryc, jsou propadle tak o 2mm proti puvodni tloustce, kterou napovida orezly lem na obvodu.

Plechy signalizujici opotrebeni desticek aspon vzadu nepiskaj, ale rvou. Kdyz jsem auto koupil, tak pri couvani strasne kovove drhnuti. Tak jsem to po tejdnu rozebral a prisel na zdroj problemu, plech jsem priohnul (u favorita zadny takovy mechanizmus signalizace nebyl, tak me to nenapadlo), aby to ztichlo a desky vzadu fofrem vymnenil.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2009 , 12:40   Citovat  

ninja napsal:
stejny nazor.

btw najdi na tudy odkaz cos tam dal, docela by me to zajimalo.

tudy odkaz

Teď když si tak čtu ten popis na tom spreji, tak začínám pochybovat ! Velmi šťastný

Ale já jsem tu grafitovou vazelínu neodstraňoval z těch čepů, jenom jsem to přes to tak nastříkal, trochu rozmazal. Tak si mysím, že by to mohlo vydržet.
Na úplně čistý čep by asi ten sprej nebyl vhodný - i když jsem už slyšel i takové názory, že se to má úplně vyčistit a nemazat ničím ... jenom máznout pod ty gumky, aby dobře přilnula na ten čep, aby se tam nedostaly nečistoty a voda dovnitř.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 19:49  Naposledy upravil Riccardo dne 15.7.2009 , 22:57, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Tak už nám to zase píská. Jak dlouho to vydrželo ? Pár dní ?
Ale za to může určitě Ninja, ten to přivolal ... Velmi šťastný

Našel jsem na autokelly takovou věc: tudy odkaz (Silikon - QB 10000)
a pak ještě samostatně ten pytlík se silikonovou vazelínou, a ten je za 31 Kč.

Tak Honda OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 22:53   Citovat  

Pytlík zakoupen. Sice mi podloudně nabízeli ještě jiný, levnější, ten jsem taky vzal. Ale doma při mazání jsem zjistil, že jenom ten co jsem uvedl na něj odkaz, je opravdu silikonová vazelína (bílá). To druhé (myslím za 24 kč) je nějaké nažloutlé, průsvitné. Bylo na tom napsáno "Plastilube", což myslím že bylo i na nějaké modré tubě od ATE, co jsem chtěl už koupit, ale pak jsem si to rozmyslel - vypadá to, že to je to samé.

Ten pytlík vydrží maximálně na 4 čepy. Vzhledem k ceně a tomu, že by to snad mohlo vydržet rok, mi to přijde přijatelné.

Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:55   Citovat  

no, já dávám grafitovou vazelínu každý rok na vodicí čepy a vždycky po zimě brzdy rozeberu a očistím...a je to OK

Sitcom je teď offline  Sitcom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 10:16   Citovat  

Mě to začlo piskat nedávno i když jedu rovně .. Někdy píská někdy ne. Je to takový plechový přerušovaná zvuk. Sundal jsem kolo a s kotoučem šlo chvilku pootočit lehce a pak se zasekl o třmen to se muselo prorvat a pak zase lehce a zasekl se Smutný Při jízdě to přestává po lehkém přišlápnutí brzdy.
Myslíte že to vyřeším stejně tak že to prostě promažu?

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 10:52   Citovat  

Sitcom napsal:
Mě to začlo piskat nedávno i když jedu rovně .. Někdy píská někdy ne. Je to takový plechový přerušovaná zvuk. Sundal jsem kolo a s kotoučem šlo chvilku pootočit lehce a pak se zasekl o třmen to se muselo prorvat a pak zase lehce a zasekl se Smutný Při jízdě to přestává po lehkém přišlápnutí brzdy.
Myslíte že to vyřeším stejně tak že to prostě promažu?

Stejnej problem, mazat jsem jeste nezkousel, ale smrdi mi to zanesenym trmenem/pistkem Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pískání brzd v zatáčce
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina