Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
preventivni vymena
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
J4rek je teď offline  J4rek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 16:07   Citovat  

cau, chystam se na vymenu oleje v prevodovce civic 1.6 esi EG5 92kw inak majtel predemnou menil olej motoru a dal tam castrol 10wd40 polosynteticu tak poradte...a jake mnozstvi ho mam koupit do prevodovky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 17:19   Citovat  

dej tam Honda MTF (origo převoďák) stojí 300kč litr je to sice víc ale má delší interval výměny a pro převodovku je to nejlepší co ji můžeš dát

už se těšim na ty co jezdí motorák a budou tady remcat meetallll
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 17:55   Citovat  

taky sem pro mtf, nekdo da motorak, ale ten se meni skoro o moc drive nez mtf.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 18:06   Citovat  

Určitě kup MTF, budeš ho potřebovat cca 2L. Já mám psanou náplň 1,8L a bylo to akorát.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 18:16   Citovat  

souhlas..kolem 2 litriku origo Hondackeho OK taky sem po koupi menil Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:33   Citovat  

prosim vas mohli byste mi poslat nejaky odkaz kde ho koupim a jeste jaky doporucujete motorovy olej do motoru jestli mi vystaci co tam mam castrol 10wd40 polosyntetiku nebo tam mam radsi zainvestovat a kupit 5wd40 plnosyntetyku.Dal se zeptam jakou brzdovou kapalinu mam poridit diky za rady...dal se otrebuji poradit se vzduchovym filtrem.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:40  Naposledy upravil Hlavator dne 14.7.2009 , 20:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

J4rek napsal:
prosim vas mohli byste mi poslat nejaky odkaz kde ho koupim a jeste jaky doporucujete motorovy olej do motoru jestli mi vystaci co tam mam castrol 10wd40 polosyntetiku nebo tam mam radsi zainvestovat a kupit 5wd40 plnosyntetyku.Dal se zeptam jakou brzdovou kapalinu mam poridit diky za rady...dal se otrebuji poradit se vzduchovym filtrem.

vzduchac ja osobne ted upgraduju na KN do origo airboxu jinak treba tady mas nejake filtry...v tehle civach se moc nevyznam ale mela by to byt tahle tudy odkaz
olej MTF do prevodovky tak to zkus uzivatele Rom. ten je takovej vsemajici clovicek Úsměv jinak zajdes do Hondy a je to..
co se tyka oleje do motoru tak ja osobne nedam dopustit na Motul 4100 turbolight 10w-40.. tudy odkaz

sezenes mozna i levneji..jinak pokud ma auto nad 100tis urcite bych nedaval plnou 5w-40ku..
   Návrat  
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:43   Citovat  

do 180 000 som lial 0w40 a odvtedy uz 50 000 km 5w40. Na 15000 km do vymeny mi to zozere 2-3 litre, aj to len ked santim vo vysokych otackach. Tak preco nie plnu syntu?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:45   Citovat  

ajdus napsal:
do 180 000 som lial 0w40 a odvtedy uz 50 000 km 5w40. Na 15000 km do vymeny mi to zozere 2-3 litre, aj to len ked santim vo vysokych otackach. Tak preco nie plnu syntu?

prijde mi to naprosto zbytecne..asi proto Úsměv ale sem jen ridic a ne machanik a moje rozhledy sou omezene..tak me nekamenuj HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:57   Citovat  

auto ma najeto 160360km tak jestli mam nechat ten olej castrol 10wd40 menej nedavno.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:57   Citovat  

odpověděl bych RTFM...všechno je tam napsané,včetně doporučeného oleje a tím je většinou 10W-40 při dodržení specifikací.Myslím že inženýři z Hondy vědí proč zrovna tento olej.Není důvod jim nevěřit. Bavíme se tady samo o normálních jízdních podmínkách Úsměv
Jinak brzdovku můžeš dát DOT3 nebo DOT4 rozdíl mezi nimi je že DOT4 se musí častěji měnit (saje více vlhkosti) ale vydrží lehce vyšší teploty.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 20:58   Citovat  

jo dej tam wd40 pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 21:02   Citovat  

on uz tam chvily je hej vim ze vam to prinde smesny ale mam prvni hondici a radsi se poradim od zkusenejsich ,ja s hondami nemam zadne zkusenosti Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 21:03   Citovat  

normalne tam lij ten olej co tam je ten castrol 10w40.na zimu muzes dat 5w40 ale to je zbytecne drahsi.s 10w40 v naich podminkach nic nezkazis takze tam lij dale 10w40 je jednou jakou znacku.hlavne at splnuji specifikace a interval vymeny 10 000km pripadne pri vyssim zatizeni i mene.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 21:06   Citovat  

MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA - u starších modelů (cca do roku výroby 94 - 97) se do převodovek používá MOTOROVÝ OLEJ viskozity 10W30 nebo 10W40 specifikace SG, SH a lepší. U novějších modelů se jako náplň převodovky používá originální HONDA MTF, momentálně (2007) je k dispozici 3. generace tohoto převodového oleje.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 21:09   Citovat  

J4rek napsal:
on uz tam chvily je hej vim ze vam to prinde smesny ale mam prvni hondici a radsi se poradim od zkusenejsich ,ja s hondami nemam zadne zkusenosti Se stydím

nvm co je na tom smesneho..ja se taky furt na neco ptam kdyz nvm a neprijde mi to smesny...az budu mechanik a budu delat Honda 12 let tak treba hloupe dotazy mit nebudu, ale do te doby Velmi šťastný

jak rikam..ja to jen ridim a poradit si klidne necham a rad..proto mam tohle forum rad..dozvis se fakt ledacos a obcas i zajimavym zpusobem pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 21:27   Citovat  

jj to verim prave jsem si dovezl hondici co se tu prodavala 1.6 esi 92kw r.94 krasny stav chci ji dat do cajchu a zucastnit se prveho srazu ve zline .
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 22:41   Citovat  

YES! muhehe

Další do klubu HaHaaa
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 23:16   Citovat  

pokud auto jezdí na polosintetiku je bejkárna tam lejt o5 plnou sintetiku Chápeš! Určitě to někdo vysvětlí líp než já ale plná je jemnější a řidší? a může stoupnout spotřeba oleje a nevim co za další problémy to doprovázej. určitě i klikovka a uložení už si zvyklo na ten polo a u těhlech motorů myslim že vůle na klice td jsou a polo sintetika to vymezuje filmem dobře Mrk můj názor splácanej z kravyn v mí palici Velmi šťastný já mám starý céro tak olej v převodovce mám 10w40 jako v motoru a výměnu plánuju na každejch 6 tisíc km a převodovku po 10ti Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 6:27   Citovat  

1) Olej v motoru měnit max. po 10tis. km (já měním po 5-6 v C4g, VTi teď po 4tis - ale to přes zimu stálo)
2) 5W-40 je o chlup řidší a VTi si ho po 10W40 vzalo víc, je celkem jedno,jestli 5 nebo 10, ale v hondě v Německu (info by Rom.) doporučují lít po 100tis.km 10W-40.
3) Do převodovky buď 10W-40 a měnit tak po 20tis. nebo MTF a měnit po nějakých 60-80tis.
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 6:41   Citovat  

Mourl napsal:
odpověděl bych RTFM...všechno je tam napsané,včetně doporučeného oleje a tím je většinou 10W-40 při dodržení specifikací.Myslím že inženýři z Hondy vědí proč zrovna tento olej.Není důvod jim nevěřit. Bavíme se tady samo o normálních jízdních podmínkách Úsměv
Jinak brzdovku můžeš dát DOT3 nebo DOT4 rozdíl mezi nimi je že DOT4 se musí častěji měnit (saje více vlhkosti) ale vydrží lehce vyšší teploty.

Dle Honda manuálu každej olej má jinej rozsah operativní teploty. Pro naše středoevropské podmínky, kdy zde máme v zimě k -20 a v létě 40°C je právě 10w40 nejvhodnější. Jiný oleje než 10w40 a 5w40 jsou pro naše podmínky nevhodné.
   Návrat  
Jurec je teď offline  Jurec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 8:17   Citovat  

Chlapi,pisali ste tu,ze kolko litrov do prevodovky. Ja som menil prednedavnom a dostal som tam 2,5l . Oznacenie prevodovky Y21. Riadil som sa podla manualu a lial som dovtedy,kym nezacal olej vytekat z napustacieho otvoru. Ale predpisane hodnoty pre tuto prevodovku su 2,2l pri vymene a 2,3l po rozobrati. Tieto udaje mam zo slovenskeho fora. Je to normalne? Podotykam, ze som vypustil tiez 2,5l.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 9:53   Citovat  

Vubec bych neresil je to dobrý co vyteklo si zas dolil..proc v tom hledat mouchy Úsměv
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 9:54   Citovat  

Jurec napsal:
Chlapi,pisali ste tu,ze kolko litrov do prevodovky. Ja som menil prednedavnom a dostal som tam 2,5l . Oznacenie prevodovky Y21. Riadil som sa podla manualu a lial som dovtedy,kym nezacal olej vytekat z napustacieho otvoru. Ale predpisane hodnoty pre tuto prevodovku su 2,2l pri vymene a 2,3l po rozobrati. Tieto udaje mam zo slovenskeho fora. Je to normalne? Podotykam, ze som vypustil tiez 2,5l.

auto ti stálo rovně? jinak já taky nalil o decku nebo dvě víc než píše moudrá kniha.....
   Návrat  
azmodan je teď offline  azmodan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:06   Citovat  

Hlavator napsal:
vzduchac ja osobne ted upgraduju na KN do origo airboxu jinak treba tady mas nejake filtry...v tehle civach se moc nevyznam ale mela by to byt tahle tudy odkaz
olej MTF do prevodovky tak to zkus uzivatele Rom. ten je takovej vsemajici clovicek Úsměv jinak zajdes do Hondy a je to..
co se tyka oleje do motoru tak ja osobne nedam dopustit na Motul 4100 turbolight 10w-40.. tudy odkaz

sezenes mozna i levneji..jinak pokud ma auto nad 100tis urcite bych nedaval plnou 5w-40ku..

Musim se priznat, ze me ten motul docela zaujal. Do ted leju castrol, motor ma natoceno 260 000, je to F20A4, nicmene mam tak nejak zazito, ze ten motul by mel byt krapet jinde, nez castrol. Nicmene, skoro po celou dobu zivotnosti motoru do nej byl lit Castrol, pripadne Fuchs, tak mam trosicku obavy ted prechazet na Motul. Myslite, ze to bude k necemu platne a pomuzu si nejak? Nebo mam zustat u hrnce, teda castrolu. Diky a omlouvam se ze jsem se sem drze prifaril Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:08   Citovat  

Ano stalo rovno. Pre ostatnych,keby chceli rypat, z vodovahou som to nekontroloval.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:12   Citovat  

Jurec napsal:
Ano stalo rovno. Pre ostatnych,keby chceli rypat, z vodovahou som to nekontroloval.

ty uz mas tady z rejpalu asi stihy co HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:16   Citovat  

Mali ste videt ako na mna pozerali v honde,ked som prisiel treti krat kupovat ten prevodovy olej. Najprv mi dali 2l,ze mi este aj zostane. Na treti krat sa ma opytali,ze kam to lejem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:18   Citovat  

Hlavator napsal:
ty uz mas tady z rejpalu asi stihy co HaHaaa

Ale to nie. Ja len pre istotu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 10:59   Citovat  

Jurec napsal:
Mali ste videt ako na mna pozerali v honde,ked som prisiel treti krat kupovat ten prevodovy olej. Najprv mi dali 2l,ze mi este aj zostane. Na treti krat sa ma opytali,ze kam to lejem.

co vim ja tak v Honda onde je taky spousta Inzenyru..radeji PK bo p.Kuhnel Lucy ti se te aspn nesnazi odrit z kuze a vi co delaji Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
preventivni vymena
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina