Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jabber
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 16:51   Citovat  

Tak jsem se zaclenil mezi uzivatele Jabberu a rad bych vedel (protoze znam jen jednoho cloveka zatim) kdo z vas je tam taky? tak piste.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 18:25   Citovat  

já někde taky, ale vůbec to nepoužívám. Hold ujíždím na ICQ Velmi šťastný
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 19:37   Citovat  

v praci sem na jabberu Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 10:02   Citovat  

heh, to je nas zatim "hodne", koukam :)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 11:20   Citovat  

no jeste to neni tak rozsirene :)ale jako znam hodne lidi co to pouzivaji.
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 11:21   Citovat  

na tom si ujizdeji polaci. A zas naopak skoro nikdo nema icq...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 23:24   Citovat  

jelikoz dnes doslo ke zmene verze ICQ protocolu a moje ICQ.dll v mirande mi odmitlo pripojit s tim, ze icq server moji verzi neakceptoval, tak koncim s ICQ. Vypinam dneskem tento protokol ve sve mirande, a to ikdyz je moznost jineho icq.dll.

Proto vsichni, kdoz me budou chtit psat a dostihnout na IM (instant messagingu neboli chatovaci program), tak jsem dostupny na siti Jabber.

O tom jak se pripojit a co je jabber si prectete na www.jabber.cz

Jsou tam informace jak a co. Muzete si stahnout origo program pro jabber (neco jako ICQ2003 a dalsi verze, jen pro jabber a ne pro icq).
Dalsi co vam muzu doporucit je program Miranda, ktera umi vice protokolu (jabber i icq, dale treba msn, yahoo messanger, aim, ...) a je ke stazeni na oficialnich strankach mirandy nebo na ceskych strankach miranda.cz.

Jabber nema cisla, ale adresy, ktere maji stejny format jako ty mailove, presto se nejedna o mail. Moje JID (jabber ID) je tedy:

bitkar@jabbim.cz

Jsem tedy uzivatelem ceskeho nejrozsirenejsiho jabber serveru jabbim.cz, ktery nabizi spoustu dobrych sluzeb (napriklad jabber disk a jabber album)

Pokud stale vahate, snad vas presvedci tato diskuze a clanek ktery je odkazovan hned na zacatku. Sbohem ICQ.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 23:27   Citovat  

Bitkar napsal:
jelikoz dnes doslo ke zmene verze ICQ protocolu a moje ICQ.dll v mirande mi odmitlo pripojit s tim, ze icq server moji verzi neakceptoval, tak koncim s ICQ. Vypinam dneskem tento protokol ve sve mirande, a to ikdyz je moznost jineho icq.dll.

Proto vsichni, kdoz me budou chtit psat a dostihnout na IM (instant messagingu neboli chatovaci program), tak jsem dostupny na siti Jabber.

O tom jak se pripojit a co je jabber si prectete na www.jabber.cz

Jsou tam informace jak a co. Muzete si stahnout origo program pro jabber (neco jako ICQ2003 a dalsi verze, jen pro jabber a ne pro icq).
Dalsi co vam muzu doporucit je program Miranda, ktera umi vice protokolu (jabber i icq, dale treba msn, yahoo messanger, aim, ...) a je ke stazeni na oficialnich strankach mirandy nebo na ceskych strankach miranda.cz.

Jabber nema cisla, ale adresy, ktere maji stejny format jako ty mailove, presto se nejedna o mail. Moje JID (jabber ID) je tedy:

bitkar@jabbim.cz

qip infum Se stydím umi jak icq tak i jabber Hihi

Jsem tedy uzivatelem ceskeho nejrozsirenejsiho jabber serveru jabbim.cz, ktery nabizi spoustu dobrych sluzeb (napriklad jabber disk a jabber album)

Pokud stale vahate, snad vas presvedci tato diskuze a clanek ktery je odkazovan hned na zacatku. Sbohem ICQ.

qip infum umi jabber a icq dohromady
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2009 , 23:43   Citovat  

tim lip, treba uzivatele qipu si zridi jabber. Beztak miranda je nejlepsi ;) ale o tom se nehadejte, to je jen muj subjektivni nazor. Navic by stacil i jabber, kdyz ma icq transport.
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 0:06   Citovat  

Jabber už mám hoodně dlouho a používám ho primárně, ale mám poslední dobou rozporuplné pocity. Dost lidí jsem do jabberu navrtal, zřídili si to víceméně kvůli mně a dost lidem to poslední dobou (3 měsíce?) stávkuje (nechce se přihlásit - právě zmiňovaný jabbim.cz + starší Miranda, dřív to jelo). Vypadám teď trochu jako blbec, protože ICQ jim jede a já jim "nasliboval", že přechodem na jabber končí jejich výpadky a věčný update protokolu pořádnej výtlem Za sebe mohu říct, že mi jabber jede naprosto ok (používám Mirandu, Psi, GTalk, Kopete), budu se u nich muset stavit, kde je zakopaný pes.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 0:58   Citovat  

nedavno prehazovali na svuj server nejakej polskej jabber bo co,... od ty doby jim to blblo, ale za posledni mesic muzu rict, ze jabbim uz je skalopevne stabilni jako driv. Jen si to proste rozvrtali, museli xkrat restartovat server a furt neco neslo no... tak snad uz ted ok.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 9:34   Citovat  

O tom co píšeš vím, ale jim to nejede ani teď.. Pustí Mirandu, ICQ se přihlásí, Jabber ne. Cvaknou na Jabberu online, chvíli se konektí a nic. Určitě nic neměnili a mně stejná konfigurace (ICQ + Jabber v jedné Mirandě) funguje ok. Ostatně jim dříve taky. No musím se tam stavit..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.7.2009 , 13:32   Citovat  

lidi mejvaj nekdy nehorazne doprasenej komp. Mozna to dela jejich router, jeslti nejakej maj, mozna firewall ve win... cojavim.. ale dostupnost jabberu si muzes overit an jejich webu, kde je zobrazenej status. Zkus jim tam dat mirandu 0.7.19 nebo uplne posledni 8ckovou. btw: v 0.8.x se menilo jabber.dll. Je novejsi, nabizi o neco vic, je to mirne reorganizovany co se menu tyce.
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 13:42   Citovat  

Tak mám taky Jabber účet. Sice zatím používám i ICQ, ale za nějakou dobu už tomu tak asi nebude.. taky mě začíná ICQ pěkně sr*t.. mj. mě přesvědčil Bitkar a ten článek v diskuzi zde o používání ICQ, jak uvedl Bitkar..

Jo a můj účet je tedy jauda@jabbim.cz..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 14:02   Citovat  

2Bitkar: Já vím, že dostupnost Jabberu je ok, jede mi to tu skoro 24/7 Mrk ale jim to prostě přestalo jít, Miranda 0.7.x. Už jsem tam byl, nastavení bylo ok, dal jsem Mirandu 0.8.1, pořád nic (klikneš na online, na mikrosekundu problikne ikonka a dál nic nedělá). Počítač vedle (na stejné síti, stejně nastaven) uplně bez problému. No dal jsem asi 30x online/offline, měnil heslo, abych viděl, jestli to vůbec zjistí, že je špatně, zapnul logování (http server odmítl komunikaci nebo co), no a najednou z ničeho nic se to připojilo a snad už to pojede. Nastavení pořád stejné, FW a nic jiného se neměnilo, uvidíme.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 14:16   Citovat  

http server??? dyt jabber pripojeni vyuziva i uplne jinej port....? asi tam meli neco shnilyho v kompu :)) nevim netusim, pocitace cizich lidi jsou mi tu a tam zahadou :)
   Návrat  
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.7.2009 , 17:52   Citovat  

taktéž jabber - jakmile zapínam komp tak miranda automaticky jabber a icq - jazzik@jabber.pilsfree.net/czf ....pošli mi pls tvoje číslo do SZ - jedná se o tu pojistku na autí...děkuju
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2009 , 15:36   Citovat  

tak koukam ze kdo ma seznam.cz ucet, tak muze mit bez problemu i jabber. Zatim to spis testujou, ale kdo mate, tak si muzete vyzkouset. Stejne to uz nejakou dobu funguje u lidi, co maji gmail. Na gmail serverech bezi i jabber server, takze kdo ma ucet a mail u gmailu, muze mit zaroven jabber ID stejny jako jeho mail.

Tady je clanek o seznamu.cz a jabberu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.11.2009 , 21:42   Citovat  

jeste bych rad podotknul, ze kdo ma ucet u googlu, tak uz defakto jabber ma, jen ho treba nevyuziva. Protoze googletalk pouziva stejnej protokol jako jabber, takze jsou kompatibilni. Adresa vaseho jabberu je pak defakto stejna jako adresa googlemailu. Staci jen nainstalovat prislusny program (miranda a spol. viz vyse) a muzete psat do site jabber.
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 19:24   Citovat  

Tak jsem se pro to taky rozhodl a je to super
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jabber
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích: