Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vydrží Turbo Kit Seriový motor kolem 200koní???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Paty je teď offline  Paty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 15:58   Citovat  

Zdarec,zahlédl jsem že se tady píšou furt články o přeplňování turbem,a chtěl bych se zeptat těch lidí co to tady tzv. provozujou a ladí jestli by z motoru D16Z7(6) šlo vymáčknou tak 200Koní aniž by se musel kovat a upravovat vnítřnosti motoru=kované vnítřnosti a jakou dobu by to vydrželo v běžným provozu? myslím styl občas si přišlápnout plyn ale ne na dlouho. protože je to mé jediné auto a potřebuju s ním jezdit. Mám H.C. 4x4 A prostě 1.6 vtec 92kw je na to málo:-( Popřípadě kde a za kolik by se něco levnýho dalo sehnat. hledal jsem různý články o tom,ale neuspěl jsem tak prosím o radu. Díky Jára Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 16:02   Citovat  

Dá se to i bez vnitřností, otázkou je, jak dlouho ti to pak vydrží....
Kontaktuj 906team, popř. Wheelmana, ti mají s těmito "záležitostmi" zkušenosti.... Mrk
Počítej ale s tím, že věci se dají dělat buďto levně, nebo dobře... Dobře a levně to nejde... Ble
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 16:20   Citovat  

Jak dlouho seriový motor s turbem vydrží, záleží na jeho stavu a na tlaku přeplňování.
Motor v cajku s tlakem do 0,6 BAR vydrží i se serivoým vnitřkem při rozumném provozu téměř to co motor bez turba.
Přeplňování, když se dobře udělá a naladí nemusí znamenat snížení životnosti motoru.

Ale tohle je jenom názor laika, co někde něco vyčetl.
Počkej si na fundované rady praktiků.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 16:37   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jak dlouho seriový motor s turbem vydrží, záleží na jeho stavu a na tlaku přeplňování.
Motor v cajku s tlakem do 0,6 BAR vydrží i se serivoým vnitřkem při rozumném provozu téměř to co motor bez turba.
Přeplňování, když se dobře udělá a naladí nemusí znamenat snížení životnosti motoru.

Ale tohle je jenom názor laika, co někde něco vyčetl.
Počkej si na fundované rady praktiků.

I ten tlak by mě třeba vyhovoval ale jestli to D16Z7(6) vydrží, hlavně ten výkon kolem 200Kobyl aby byl protože 125 Koní je docela málo na tak velkej rozklad výkonu na vozovku...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 16:57   Citovat  

Paty napsal:
I ten tlak by mě třeba vyhovoval ale jestli to D16Z7(6) vydrží, hlavně ten výkon kolem 200Kobyl aby byl protože 125 Koní je docela málo na tak velkej rozklad výkonu na vozovku...

No, nevím jestli by 0,6 BARu dalo 200 koní.
200 koní z D16Z6 bez snížení životnosti je asi utopie.
Tak 150 - 170 koní by ještě bylo reálných.
   Návrat  
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 17:16   Citovat  

tak co vim tak 906 team mel v te 1.5 kolem 220 koni a realny to urcite bude Velmi šťastný pri tech 0.5baru

budes mit taky kroutak a na petku pojedes fsude svatoušek
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 18:12   Citovat  

motor nezabija tlak. ale sila ktora posobi na piesty, ojnice, loziska a podobne.
0.6bar s nejakou GT17 alebo GT40 je zasadny rozdiel a to nielen co sa tyka spooltime ale aj dosiahnuteho vykonu.
200koni je vcelku realne s T3/T4 turbom aj co sa tyka zivotnosti.

btw: ake to mas auto ze je tam 4x4 ?
RTSi alebo HRV ?
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 18:17   Citovat  

vti [906team] napsal:
motor nezabija tlak. ale sila ktora posobi na piesty, ojnice, loziska a podobne.
0.6bar s nejakou GT17 alebo GT40 je zasadny rozdiel a to nielen co sa tyka spooltime ale aj dosiahnuteho vykonu.

RTSi alebo HRV ?

psal H.C. tak předpokládám civic RTSi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 21:15   Citovat  

vti [906team] napsal:

RTSi alebo HRV ?

No mám tu H.C. r.v.92 sedan,motor D16Z7 a je to ten RealTime Označení RTSI, Ahorád mám stálý 4x4 protože bocovi při originální převodovce která je vypinatelná tak nešla řadit 2stupeň a 5stupeň a tak tam dal převodovku ze shutla a je to stálýSmutný a chtěl bych tam něco takyovéo jako turbo dát ale potřebuju vědět kde a za kolik bych to mohl koupit a levně!! protože co jsem se díval tak za celej kit chcou 75000kč a to je pro mě poměrně hodněSmutný tak jestli nevíte o něčem levnějším... každopádně je to bomba to 4x4 zátočina se s tím dá proje ve věčích rychlostech neš jenom s náhonem na předek ale ten výkon je podlě mě hodně maleja le zároven nechci kdyš to tam dám to turbo tak aby to zase hned odešlo tak se radši ptám co a jak a co by ste mi doporučili.Děkuji Jára Honda
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 21:49   Citovat  

vti [906team] napsal:

RTSi alebo HRV ?

Tak to koukám! fakt jo? Až takovej potenciál má ten motor? Tak to teda fakt čumím.
Na druhou stranu, když si uvědomím kolik koní vydoloval Marat ze svojí 1,6....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:09   Citovat  

Paty napsal:
No mám tu H.C. r.v.92 sedan,motor D16Z7 a je to ten RealTime Označení RTSI, Ahorád mám stálý 4x4 protože bocovi při originální převodovce která je vypinatelná tak nešla řadit 2stupeň a 5stupeň a tak tam dal převodovku ze shutla a je to stálýSmutný a chtěl bych tam něco takyovéo jako turbo dát ale potřebuju vědět kde a za kolik bych to mohl koupit a levně!! protože co jsem se díval tak za celej kit chcou 75000kč a to je pro mě poměrně hodněSmutný tak jestli nevíte o něčem levnějším... každopádně je to bomba to 4x4 zátočina se s tím dá proje ve věčích rychlostech neš jenom s náhonem na předek ale ten výkon je podlě mě hodně maleja le zároven nechci kdyš to tam dám to turbo tak aby to zase hned odešlo tak se radši ptám co a jak a co by ste mi doporučili.Děkuji Jára Honda

no možná se pletu, ale i shuttle měl RTSi. Žádná honda seriová není permanentí 4kolka bez úpravy.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 23:01   Citovat  

CRXMANN napsal:
no možná se pletu, ale i shuttle měl RTSi. Žádná honda seriová není permanentí 4kolka bez úpravy.

Civic Shuttle, nebo C4g sedan Real Time 4x4 + C5g RTSi mají pořád stejný systém pohonu a je to stálá 4x4 ... pouze se viskózní spojkou mění poměr síly mezi přední a zadní nápravou (jde to mechanicky vypnout kvůli odtahu atd.)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 23:38   Citovat  

Rom. napsal:
Civic Shuttle, nebo C4g sedan Real Time 4x4 + C5g RTSi mají pořád stejný systém pohonu a je to stálá 4x4 ... pouze se viskózní spojkou mění poměr síly mezi přední a zadní nápravou (jde to mechanicky vypnout kvůli odtahu atd.)

aha a poměr rozdělení při normální jízdě?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 6:16   Citovat  

Viskozní spojka tam myslím je kvůli zatáčení protože by se s tím nedalo absolutně zatočit kdyby to bylo fakt na tvrdo. U ty převodovky před tím se dá vypnout zadní náhon ale u tyto to nejde a máš pravdu vypíná se to mechanicky nějak na převodovce pootočíš šroubem nebo co... Ale ted k přeplňování už o tom vede něco dalšího od toho posledního článku??? Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 6:25   Citovat  

Ještě menší dotaz,když na převodovce nejdou řadit převodové stupně,dá se to nějakým stylem opravit??? A co by bylo za pořebí když nejdou řadit 2a5 rychlost. Díky za odpovědi Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vydrží Turbo Kit Seriový motor kolem 200koní???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina