Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Type-R EP3 Rada o koupi...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
JudyN15 je teď offline  JudyN15
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 21:30   Citovat  

Zdravím všechny fandy japonských vozítek...
zabrousil jsem na Honda club ze zde již známého Nissanclubu a mám na vás pár otázek... Úsměv

Jsem nyní šťastným majitelem Nissanu Primera GT a poměrně vážně přemýšlím o koupi právě CTR EP3.
Chvíly jsem tu po fóru brouzdal, ovšem nenašel jsem zde co jsem potřeboval (neumím zřejmě hledat tímto se omlouvám).

Rád bych přímo od uživatelů slyšel klady i zápory tohoto vozu, jaké jsou nejčastěji vyskytované problémy při koupi vozu a při jeho provozování... Případně, kdyby byl někdo z okolí, který by tento krásný kousek vlastnil a nevadilo by mu, kdybych se na něj podíval podrobněji, než jen s otevřenou pusou, když projíždí kolem mě.. HaHaaa

Děkuji za brzkou odpověď... JudyN15
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 21:43   Citovat  

A kde je tvé okolí?

Buyer's guide máš zde: tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:12   Citovat  

Krkonošsko.. nebo Trutnovsko, či HK... HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:14   Citovat  

Tak to ti s podíváním se nepomůžu.
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:18   Citovat  

Určitě ti k silným i slabším stránkám vozu poví více majitelé z klubu. Daver, Loko alias LKTR,Márfi,Kozina.....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:18   Citovat  

... koukám, to je pech .. Bueee
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:30   Citovat  

JudyN15 napsal:
jee ja sem kousek od trutnova ale EP3 bohuzel nemam Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:35   Citovat  

Napis SZ klukům co ti napsal Fíša.
Každopádně pokud EP3 tak pofacelift.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:47   Citovat  

CRXMANN napsal:
Každopádně pokud EP3 tak pofacelift.

Nějaký důvod krom "krásy" a marketéry zveličeného přínosu lehčího setrváku? Mrk
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 5:48   Citovat  

JudyN15 napsal:

VlastičCRX je od Boleslavi a má předface EP3
   Návrat  
vlastič je teď offline  vlastič
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 21:46   Citovat  

jenže Trutnov nejni Turnov Hihi
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 0:25   Citovat  

JudyN15 napsal:
Zdravím všechny fandy japonských vozítek...
zabrousil jsem na Honda club ze zde již známého Nissanclubu a mám na vás pár otázek... Úsměv

Jsem nyní šťastným majitelem Nissanu Primera GT a poměrně vážně přemýšlím o koupi právě CTR EP3.
Chvíly jsem tu po fóru brouzdal, ovšem nenašel jsem zde co jsem potřeboval (neumím zřejmě hledat tímto se omlouvám).

Rád bych přímo od uživatelů slyšel klady i zápory tohoto vozu, jaké jsou nejčastěji vyskytované problémy při koupi vozu a při jeho provozování... Případně, kdyby byl někdo z okolí, který by tento krásný kousek vlastnil a nevadilo by mu, kdybych se na něj podíval podrobněji, než jen s otevřenou pusou, když projíždí kolem mě.. HaHaaa

Děkuji za brzkou odpověď... JudyN15

Čau, mám CTR EP3, snad jediný na co dát pozor při koupi je aby se v prostoru před řidičem neozývaly takové kovové vrzavé zvuky, má to souvislost s tyčema od řízení a výměna vyjde na dost peněz. Některý tajpáry to dělají. Jináč co ještě zkontrolovat ? ... nejlepší je vzít si VIN toho konkrétního auta a jestli ti prodávající tvrdí že bylo koupené v ČR a servisované v Hondě tak se to dá přes autosalon prověřit co se na tom autě dělalo za úkony a máš klid. Zároveň by měli sedět i kilometry. Pozor na olej, chce to dolejvat, čím víc legrace s autem tím víc si chroupne oleje Úsměv v servisce je sice napsaná spotřeba až litr oleje na 1000 km, nevím jak žerou olej ostatní tajpáry, ale mě to vychází kolem 3 litrů na 9 tisíc km. Další ti snad napoví od koho to auto kupuješ. Ostatní kluci ti určitě ještě pár rad dají, nic dalšího mě nenapadá, hrůzostrašnější scénář je převodovka - jestli byl předchozí majitel čuně tak jí mohl dosrat. Jo ještě CTR mají u řazení táhla (jestli to správně nazývám) a když jedeš "dýku" a jsou ty táhla volný tak jde špatně řadit 5ka a 6ka, stačí to dotáhnout a je to. Poznáš to hlavně když řadíš od VTECu do VTECu Velmi šťastný Vycházím z osobní zkušenosti a rad mechaniků z Hondy, kdybys něco potřeboval tak ti to zjistím přesně.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 4:45   Citovat  

vlastičscrx napsal:
jenže Trutnov nejni Turnov Hihi

pořád si je pletu ( naštěstí když jsem do nich jel, vždy jsem trefil ten správnej Velmi šťastný )
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 7:30   Citovat  

area07 napsal:
Čau, mám CTR EP3, snad jediný na co dát pozor při koupi je aby se v prostoru před řidičem neozývaly takové kovové vrzavé zvuky, má to souvislost s tyčema od řízení a výměna vyjde na dost peněz. Některý tajpáry to dělají. Jináč co ještě zkontrolovat ? ... nejlepší je vzít si VIN toho konkrétního auta a jestli ti prodávající tvrdí že bylo koupené v ČR a servisované v Hondě tak se to dá přes autosalon prověřit co se na tom autě dělalo za úkony a máš klid. Zároveň by měli sedět i kilometry. Pozor na olej, chce to dolejvat, čím víc legrace s autem tím víc si chroupne oleje Úsměv v servisce je sice napsaná spotřeba až litr oleje na 1000 km, nevím jak žerou olej ostatní tajpáry, ale mě to vychází kolem 3 litrů na 9 tisíc km. Další ti snad napoví od koho to auto kupuješ. Ostatní kluci ti určitě ještě pár rad dají, nic dalšího mě nenapadá, hrůzostrašnější scénář je převodovka - jestli byl předchozí majitel čuně tak jí mohl dosrat. Jo ještě CTR mají u řazení táhla (jestli to správně nazývám) a když jedeš "dýku" a jsou ty táhla volný tak jde špatně řadit 5ka a 6ka, stačí to dotáhnout a je to. Poznáš to hlavně když řadíš od VTECu do VTECu Velmi šťastný Vycházím z osobní zkušenosti a rad mechaniků z Hondy, kdybys něco potřeboval tak ti to zjistím přesně.

U rizeni nejde o tyce, ale o prevodku, ktera pri mirnem pohybu volantu vrze. Je to neprijemny zvuk, ale na funkci to nema zadny vliv. Delaji to vsechny Civicy 7G s vice najetymy km (cca 100.000 km podle nerovnosti silnice). Je to neduh tohodle elektrickyho rizeni.

Tahla jsou taznotlacny lanovody a ty se jen tak nevytahaji. I kdyby teoreticky ano, projevi se to jen na delsim kroku radici paky, ale radit to bude porad stejne dobre - dotahnout tam nic nejde. Problem je spis se synchrony, ale to je o pristupu majitele, nez ze by prevodovka byla k necemu nachylna.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 8:21   Citovat  

Luther napsal:
U rizeni nejde o tyce, ale o prevodku, ktera pri mirnem pohybu volantu vrze. Je to neprijemny zvuk, ale na funkci to nema zadny vliv. Delaji to vsechny Civicy 7G s vice najetymy km (cca 100.000 km podle nerovnosti silnice). Je to neduh tohodle elektrickyho rizeni.

Tahla jsou taznotlacny lanovody a ty se jen tak nevytahaji. I kdyby teoreticky ano, projevi se to jen na delsim kroku radici paky, ale radit to bude porad stejne dobre - dotahnout tam nic nejde. Problem je spis se synchrony, ale to je o pristupu majitele, nez ze by prevodovka byla k necemu nachylna.

Tak a je to přesně Úsměv
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 22:39   Citovat  

Narazil jsem v tomto tématu na problém, který mě teď docela trápí, tak třeba budete někdo moudřejší.

Na vrzání v řízení při otáčení volantem u mého CTR jsem si už tak nějak zvykl, ale to že mi to v řízení povrzává i při rozjezdech a brždění asi nebude převodovkou řízení? Navíc při ostrém brždění cítím trochu vibrace, které však při brždění na cca 50% necítím (takže asi lze házející kotouče vyloučit). Podle všeho co jsem se tady na fóru zatím dočetl, tak by to možná mohly být hlavní čepy (v aut.servisu je ale kontrolovaly a říkaly, že vůle mají minimální). Nemáte s tímto někdo zkušenosti?
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:04   Citovat  

Luther napsal:

Dělají to jen auta 2002 až 2003 od roku 2004 je ten vnitřek převodky jinej a už to nevrže...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:06   Citovat  

jarka napsal:
Narazil jsem v tomto tématu na problém, který mě teď docela trápí, tak třeba budete někdo moudřejší.

Na vrzání v řízení při otáčení volantem u mého CTR jsem si už tak nějak zvykl, ale to že mi to v řízení povrzává i při rozjezdech a brždění asi nebude převodovkou řízení? Navíc při ostrém brždění cítím trochu vibrace, které však při brždění na cca 50% necítím (takže asi lze házející kotouče vyloučit). Podle všeho co jsem se tady na fóru zatím dočetl, tak by to možná mohly být hlavní čepy (v aut.servisu je ale kontrolovaly a říkaly, že vůle mají minimální). Nemáte s tímto někdo zkušenosti?

Je to převodka řízení, co máš přesně za rok výroby???Myslím, že to právě 2003 je Smutný

je to problém opracování té tyče řízení, ale umím to opravit buď levně dočasně, nebo dráž trvale, jako na svém CTR 2002
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:10   Citovat  

Ondras napsal:
Nějaký důvod krom "krásy" a marketéry zveličeného přínosu lehčího setrváku? Mrk

Když pominu právě to řízení, lehčí setrvačník a hezčí vzhled, zůstávají mi pak už jen změny uvnitř motoru, na hlavě a v převodovce pořádnej výtlem
Ale není toho zase tak moc...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:14   Citovat  

No je to 2003 - takže bych to řešil tou dražší a trvalejší cestou (můžu zítra cinknout a domluvíme se?). Jen mě trochu straší ty vibrace při brždění, to by taky mohla mít na svědomí převodovka řízení? (jen se bojím aby mi někde nevyběhl čep a nemusel bych pak u silnice hledat kolo a zbytky auta Smutný )
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:16   Citovat  

jarka napsal:
No je to 2003 - takže bych to řešil tou dražší a trvalejší cestou (můžu zítra cinknout a domluvíme se?). Jen mě trochu straší ty vibrace při brždění, to by taky mohla mít na svědomí převodovka řízení? (jen se bojím aby mi někde nevyběhl čep a nemusel bych pak u silnice hledat kolo a zbytky auta Smutný )

jj, zavolej. U toho vrzání jsem si jistej, u té vibrace sice úplně ne, ale až mi to popíšeš, třeba mě něco napadne...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2010 , 23:24   Citovat  

Díky, ozvu se.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 19:12   Citovat  

Když už se tu obnovilo toto téma, tak se také zeptám. Poslední dobou , když auto zakápnu z vyšší rychlosti, tak se mi od předního pravýho kola ozve docela nepříjemná "kovová" rána a jindy zase nic nebo když popojíždím v koloně a zase to víc zadupnu, tak ta rána je o něco menší. Je naprd, že to není pravidelný a těžko se to odhaluje Smutný Čep jsem kontroloval a vypadá v poho, co jiného by to mohlo být? Jinak žádné vrzání od řízení mě naštěstí ještě nepotkalo Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 20:18   Citovat  

Podobně mi tam taky něco takhle bouchá, mě to ale dělá hlavně při rozjezdu. Nevíte někdo (Dany Úsměv ) jestli se nechá vyměnit samotný čep nebo se musí koupit komplet ten odlitek, v kterým drží ložisko (viz díl 1: odkaz)? Když bych to měl vzít vyřazovací metodou, tak u mě ještě podezírám uložení tlumičů a poloosy...
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 20:28   Citovat  

Při rozjezdu jsem si toho ještě nevšiml, ale při tom brždění je to občas rána až se leknu naštvanej
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:26   Citovat  

jarka napsal:
Podobně mi tam taky něco takhle bouchá, mě to ale dělá hlavně při rozjezdu. Nevíte někdo (Dany Úsměv ) jestli se nechá vyměnit samotný čep nebo se musí koupit komplet ten odlitek, v kterým drží ložisko (viz díl 1: odkaz)? Když bych to měl vzít vyřazovací metodou, tak u mě ještě podezírám uložení tlumičů a poloosy...

Těhlice se u 7G kupuje i v případě, že chceš vyměnit pouze spodní kulový čep Smutný Navíc to občas nepřežije ložisko, je moc velké a opakovaném přelisování to prostě nerozchdí Smutný... Takže výměna čepu je dost drahá sranda Smutný
Zkoušel jsem v těch těhlicích měnit různé čepy, ale nikdyto moc nevydrželo, takže zatím také hledám...
Teď jsem přivez z japonska závodní, tak to budu zkoušet na Pohnerově závodním CTR7G, takže první info budu mít někdy za dva měsíce...

Co se týká toho klepnutí u 7G to může dělat i destička, pokud je volnější...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:44   Citovat  

Jo bohužel se s tím pomalu začínám smiřovat, přeci jen už je to pomalu taková moje babička a se 110kkm si už zaslouží pár věcí vyměnit. Jen kdyby to nebyla taková řacha. Když tak koukám na ceny, tak ještě víc mě trápej poloosy...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:45   Citovat  

Koukam se na jeden TypeR 7G, polovina 2005. Prodavajici uvadi kuzi, xenony, ..., ale ne klimu. Samozrejme to ev. zjistim dotazem primo u nej, ale jak je to s vybavou u tohoto vozu, a hlavne s klimatizaci? Diky.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:51   Citovat  

Klima tam buď je nebo není Úsměv (myslím, že to v době prodeje CTRa byla hodně drahá doplňková výbava pokud nebyla v nějaký akci). Ale klidně na ní netrvej během příštího roku se budu jedný zbavovat Mrk .
   Návrat  
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 21:56   Citovat  

jarka napsal:
Klima tam buď je nebo není Úsměv (myslím, že to v době prodeje CTRa byla hodně drahá doplňková výbava pokud nebyla v nějaký akci). Ale klidně na ní netrvej během příštího roku se budu jedný zbavovat Mrk .

v ČR byla klimatizace u CTR příplatkovou výbavou a vyšla na 54.000,- Kč
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Type-R EP3 Rada o koupi...
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina