Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej auta v polopřevodu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
NeoGenet1c je teď offline  NeoGenet1c
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:02   Citovat  

Pár měsíců zpátky jsem v Ostravě koupil Hondičku, kterou jsem asi před týdnem prodal.

Problém je v tom, že Ostravák, co mi to auto prodal Hondu nikdy nepřihlásil (tzn. byla v odhlášce na jeho jméno) a auto zůstalo v polopřevodu. A tak mi ho prodal z polopřevodu (což je možné) s tím, že já ho na sebe přihlásím. Jenže,.. stěhování a špatná finanční situace mě ( :'( ) bohužel donutily auto prodat ještě předtím, než jsem ho na sebe přihlásil.

Teď bych rád, aby na sebe auto rovnou mohl přihlásit nový majitel a nemusel ho přihlašovat já (znamenalo by to Eko poplatek + další poplatky, evidenčka aj..), ale mám strach, že s tím budou mít na úřadech problémy. Přecejen, novému majiteli nebude stačit kupní smlouva a plná moc, protože když ji na úřadě ukáže, úředník tam uvidí jako prodejce mě a kupujícího nového majitele, ale nejsem NIKDE vedený (nikdo neví, že já jsem byl majitel po Ostravákovi, dozvěděli by se to až tehdy, jak bych šel auto přihlásit s kupní smlouvou od Ostraváka).

Proto bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, co se pro toto musí udělat. Samozřejmě to nějak musí jít, protože jsou kupci s ojetinami, kteří mají auta v polopřevodu a obchodují je několikrát mezi sebou než auto koupí zákazník někde v bazaru.

Všem předem děkuji za jakýkoli nápad.. !
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:08   Citovat  

mas prece plnou moc zase Ty od puvodniho majitele ne??? bud udelat historii plnych moci myslim anebo zkusit udelt "shortcut" a pozadat puvodniho prodejce (ostravaka) aby to "prodal" primo tomu Tvemu kupci.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:11   Citovat  

Já takhle kupoval Civic 4g - odhlášený na člověka, který to prodal TypeINGovi (nestihl přihlásit z důvodu krádeže a zásahu Policie ČR,která auto i se zlodějem trošku prostřílela,takže se opravovalo) a od něj jsem to koupil já... Na úřadě stačilo doložit všechny smlouvy (tedy člověka na kterého to bylo odhlášeno, s TypeINGem a mezi TypeINGem a mnou) a jako majitel jsem byl rovnou zapsán já.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:21   Citovat  

happy napsal:
mas prece plnou moc zase Ty od puvodniho majitele ne??? bud udelat historii plnych moci myslim anebo zkusit udelt "shortcut" a pozadat puvodniho prodejce (ostravaka) aby to "prodal" primo tomu Tvemu kupci.

Úsměv Shortcut by byl fajn, jenže já na tom mám zisk, a to jakmile by zjístil původní majitel, tak nebude chtít (nas*aný, že to mohl prodat dráž) pomoct.. plnou moc právě od něj nemám, takže to budu muset zařídit..
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:22   Citovat  

Jak dlouho může zustat auto v polopřevodu?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:23   Citovat  

Díky hoši.. to s těma smlouvama dává smysl, zkusím to dát nějak dohromady a konečně to vyřešit.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:24   Citovat  

TondaCRX napsal:

Asi nekonečně dlouho hádám Velmi šťastný Tohle je v převodu už 3 roky, protože se nikomu nechtělo přihlašovat za správní poplatky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:43   Citovat  

TondaCRX napsal:

Na odhlášení máš asi 10dní, pokud si pamatuju, na dohlášení prý nejsou páky (pokud Peturovi úředník nekecal), ovšem to se mi nezdá, protože znám i případ,kdy auto v polopřevodu zastavila hlídka a prostě mu sebrala malý techničák - pokud auto odhlásíš a malý TP Ti ustřihnou,tak má jen omezenou platnost,pak jezdíš s neplatným. Při nahlášení "ztráty" malého TP (když si kupec auto odveze ještě před odhlášením a Ty mu pak posíláš velký TP poštou), je malý TP neplatný i bez ustřižení. A policie to zjistí ještě než Tě zastaví - viz. výše uvedený případ jistého stříbrného Civica 4g 3D...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:55   Citovat  

Právě, tohle auto teda jezdilo 3 roky na malý TP toho člověka, který to odhlásil na Ostraváka..

Policajt teda může zjistit, jestli je auto přihlášeno / odhlášeno přímo v autě ? Známý u PČR totiž tvrdil, že to mají v počítačích na stanicích (kam se mi taky podíval, abych zjístil, jak to s tím autem vlastně je).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:58  Naposledy upravil Hellborn dne 11.8.2009 , 11:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

NeoGenet1c napsal:
Právě, tohle auto teda jezdilo 3 roky na malý TP toho člověka, který to odhlásil na Ostraváka..

Policajt teda může zjistit, jestli je auto přihlášeno / odhlášeno přímo v autě ? Známý u PČR totiž tvrdil, že to mají v počítačích na stanicích (kam se mi taky podíval, abych zjístil, jak to s tím autem vlastně je).

Jestli v autě nevím Se stydím ,ale vysílačku tam mají určitě... Cool
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 11:58   Citovat  

Nechápu proč je i mezi Hondaři takových filutů,taškářů,špekulátorů a děje se tento chaozz s auty,kvůli 5-10 tis. takových pokusů a riskování-to mi za to přeci nestojí ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:02   Citovat  

Cody napsal:
Nechápu proč je i mezi Hondaři takových filutů,taškářů,špekulátorů a děje se tento chaozz s auty,kvůli 5-10 tis. takových pokusů a riskování-to mi za to přeci nestojí ne?

No hlavně, já být majitelem, na kterého je to odhlášené,tak bych trval na dohlášení na případného kupce (já bych měl teda smlouvu,ale jsou střelci,co to prodávají na ústní) - pak s tím někde něco provede, naboří způsobí někomu škodu, neuzavře pojistku a poslední jméno je moje... Nechápu,jak to někdo může s klidem udělat... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:09   Citovat  

Přesně tak-jestly si neuvědomují následky-převážně mladí kluci bez peněz,ale pokud na auto nemam,tak ho nekupuju-dneska když chci auto za 20,musím mít 30,a né 15 a pučovat si to mi hlava nebere

Já osobně prodávám CRX VTEC za myslím si dobrou cenu,ale mám tam podmínku přihlášení auta na sebe(plní euro 3)takže ho za každou cenu neprodávám každýmu.Když přijede 18 klučina ve stylu " tý v... to teda jede,víš co? tak budu dál spokojený majitel. Cool
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:26   Citovat  

Jen pro přesnost - o jakých následcích je řeč ? Protože kupní smlouvou se okamžitě mění majitel.

Jestli mluvíš o pokutě za to, že auto není přepsáno a jezdí se s ním, tak právě tohle mi nepříjde jako něco životu nebezpečného a něco, co by ohrožovalo samo o sobě provoz.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:32   Citovat  

Ze zákona máš povinnost na sebe auto po koupi plně dohlásit=přihlásit ho na sebe a pojistit ho na sebe-tím je koupě auta definitivně vyřízena.
Osobně bych auto v polopřevodu nikdy nekoupil-může se jednat o auto se kterým byl spáchán trestný čin atd.

Vyhýbat se Ekoteroristickým poplatkům je sice pěkné,ale za jakou cenu-dle mého to za ty problémy nestojí-i když s nima taky nejsem spokojen,vadí mi a hlavně postrádám jejich opodstatnění.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:41   Citovat  

citace:
Osobně bych auto v polopřevodu nikdy nekoupil-může se jednat o auto se kterým byl spáchán trestný čin atd.

Stejně tak mohl být spáchán trestný čin s autem, které je plně přihlášené Úsměv To auto má stále své značky, je stále registrované a stále se dá dohledat a zjistit majitel - takže lze i zjistit kdo vlastně může za to, že se auto s těmato značkama prohánělo po městě 130 za hodinu..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 12:55   Citovat  

NeoGenet1c napsal:
citace:

Stejně tak mohl být spáchán trestný čin s autem, které je plně přihlášené Úsměv To auto má stále své značky, je stále registrované a stále se dá dohledat a zjistit majitel - takže lze i zjistit kdo vlastně může za to, že se auto s těmato značkama prohánělo po městě 130 za hodinu..

Jako minule při bouračce Omegy u Kladna - auto v polopřevodu změnilo minimálně 4x majitele a vzhledem k jejich národnosti (i když stačí i uzavření ústní smlouvy,což podle zákona lze) to bylo nedohledatelný a řidič zdrhnul... Z pohledu prodávajícího, který je poslední zapsán v TP, mi to za to otravování s PČR (kvůli přestupkům), kanceláří pojistitelů (při neuzavřené pojistce) apod. fakt nestojí...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 13:07   Citovat  

Samozřejmě - prodávající by měl trvat na řádném přihlášení.. Ale i tak.. existují snad nějaké prostředky, jak účinně donutit kupujícího, aby to opravdu vše vyřídil jak má ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 16:24   Citovat  

Neprodat mu to dokad se to nedoladí,nebo si napsat něakej úpis že se zavazuje do tolika dnů....to pak vozit s sebou-ty problémy pak za to nestojí nesouhlas
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 16:54   Citovat  

Tak ja se sem přisoupnu mam na sebe taky odhlasene auto a kdyz ho budu prodavat neni problem s tím ze by to slo na Slovensko? Nebo to musim nejdrive prihlasit na sebe a pak mu to prodat?
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 17:09   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Tak ja se sem přisoupnu mam na sebe taky odhlasene auto a kdyz ho budu prodavat neni problem s tím ze by to slo na Slovensko? Nebo to musim nejdrive prihlasit na sebe a pak mu to prodat?

já jsem nedávno prodával auto na Slovensko. Být tebou, tak naskenuju slovákovi velký techničák a pošlu ho na policii, jestli to vůbec přihlásí (neměl by být problém s eurem, jako máš tady) ale strašně po mě zjištoval rok výroby. Vím, že to auto napřed musí projít nějakým testem originality, něco jako u nás evidenčka ale v tom polopředu nevím to mi hlava nebere když už tam bude, tak ať se zeptá
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 19:00   Citovat  

Aqwertzz napsal:

Pokud chceš postupovat podle zákona měl bys ho nejprve na sebe přihlásit,pak teprve prodat,pokud to chceš něak ošulit-asi by to šlo na plnou moc.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej auta v polopřevodu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina