Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
poskození kvůli stavu vozovky plati kraj
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 20:02   Citovat  

Nevim jestli ste to nekdo take cetl, nebo slysel v radiu, ale dneska ustavni soud priznal nahradu skody cloveku ktery znicil kolo a gumu na silnici o diru. samozrejme ze jel povolenou rychlosti. mozna se z tohohle rozhodnuti stane soudni precent. trosku jsem se v tom dneska postoural a zjistil jsem ze dle nejaky vyhlasky, nebo smernice je maximalni odchylka v usazeni kanalu 1cm od povrchu silnice. takze az nekdo ohnete kolo a prorazite gumu, zkusil bych uhodit na kraj, pripadne na soud. teda pokud ste neohnuli plechac a neprorazili gumu z globusu. docela by me zajimalo jestli by se to dalo aplikovat treba na opotrebovane tlumice a cepy a klouby na podvozku. ale to uz nam asi neuznaj, kazdopadne nebylo by to spatny....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 20:07   Citovat  

taky sem to slyšel
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 20:49   Citovat  

no kraj... ne vsechny komunikace vlastni kraj... a to je pitomy zjistovat, neco vlastnej obce treba. Ale jinak asi mas recht, jen to dokazat a poprat se s tim.
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 21:16   Citovat  

tlumice a cepy urcite ne, uz i s tou gumou musis dokazat ze se ti to stalo ted a tady o ten kanal. to si lidi jeste nezvykli ze se musi v prve rade koukat po dirach a ne po detech prebihajicich silnici a opilych cyklistech?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 22:42   Citovat  

Clark napsal:
tlumice a cepy urcite ne, uz i s tou gumou musis dokazat ze se ti to stalo ted a tady o ten kanal. to si lidi jeste nezvykli ze se musi v prve rade koukat po dirach a ne po detech prebihajicich silnici a opilych cyklistech?
s tema tlumicema a cepama to byl vtip. ale osobne si to predstavuju asi takhle. jel jsem. prorazil jsem pneumatiku, znicil rafek. zastavim. zavolam policajty, aby to prijeli sepsat(asi spis mestaky) at si klidne sahnou na gumu. budu mit prvni dukaz a to volani k nim na stanici a ohlaseni udalosti. pak podam zadost o zaplaceni skody majiteli komunikace, a pokud se bude cukat tak podam zalobu. podle rozhodnuti ustavniho soudu bych to mel vyhrat. teda pokud ji budou soudy brat v potaz. ovsem tuhle anabazi bych podstupoval az fakt u drazsiho kola a gumy. u nakyho ohnuty exipu s barumkou bych to asi neresil soudni cestou.
   Návrat  
spacekiller je teď offline  spacekiller
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 23:48   Citovat  

Známý s autem zavadil na veřejné komunikaci podvozkem o "vylezlý" kanál. Poškozený přední nárazník, chladič a výztuha karoserie. Pokud vím, tak mu to proplatí zpráva technických komunikací...
Jinak se přidávám k názoru že by se s tím něco mělo dělat... Když člověk ve městě kličkuje mezi dírama a nedává pozor na okolní provoz, tak je to k zamyšlení...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 0:12   Citovat  

jak ma pak člověk sledovat ty opilý děti a mladý cyklisty,když kličkuje mezi kanálama... Když už je trochu rovnější cesta,tak člověk zase musí sledovat tunu věci a nakonec mu daj pokutu za 56kmh,protože sledoval provoz a ne budíky-ať jdou do háje...
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 6:51   Citovat  

ja myslim ze je to dobra paka aby se konecne zacalo s tema cestama neco delat. misty je to otresny a to trebas rok po rekonstrukci. nechapu ze dodavatel praci nema klidne 5ti letou zaruku (aspon jsem presvedcen ze nema) jako maji jini dodavatele na baraky trebas ... by si rozmysleli jestli v ramci reklamace to 5 let rok co rok frezovat a pokladat znovu nebo to udelat napoprve poradne ...
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:01   Citovat  

Bitkar napsal:
no kraj... ne vsechny komunikace vlastni kraj... a to je pitomy zjistovat, neco vlastnej obce treba. Ale jinak asi mas recht, jen to dokazat a poprat se s tim.

Vlastnictví pozemních komunikací

Vlastníkem dálnic a silnic I. tříd je stát, vlastníkem silnic II. a III tříd je příslušný kraji. Vlastníkem místních komunikací je obec, na jejímž území se místní komunikace nacházejí. Vlastníkem účelových komunikací je právnická nebo fyzická osoba.

Vlastnické právo státu k dálnicím a silnicím I. třídy vykonává ze zákona Ministerstvo dopravy. Výkonem vlastnických práv státu k dálnicím a silnicím I. třídy pověřilo Ministerstvo dopravy státní příspěvkovou organizaci Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Pozemní komunikace

Pozemní komunikace je dopravní cesta určená k užití silničními a jinými vozidly a chodci, včetně pevných zařízení nutných pro zajištění tohoto užití a jeho bezpečnosti.
Pozemní komunikace se dělí na kategorie:

a) Dálnice – je pozemní komunikace určená pro rychlou dálkovou a mezistátní dopravu silničními motorovými vozidly, která je budována bezúrovňových křížení,s oddělenými místy napojení pro vjezd a výjezd a která má směrově oddělené jízdní pásy. Dálnice je přístupná pouze silničním motorovým vozidlům, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší, než stanoví zvláštní předpis.

b) Silnice - je veřejně přístupná pozemní komunikace určená k užití silničními a jinými vozidly a chodci. Silnice tvoří silniční síť. Silnice se podle svého určení a dopravního významu rozdělují do těchto tříd:

* silnice I. třídy, která je určena zejména pro dálkovou a mezinárodní dopravu. Silnice I. třídy vystavěná jako rychlostní silnice je určena pro rychlou dopravu a je přístupná pouze silničním motorovým vozidlům, jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší, než stanoví zvláštní předpis. Rychlostní silnice má obdobné stavebně technické vybavení jako dálnice.
* silnice II. třídy, která je určena pro dopravu mezi okresy,
* silnice III. třídy, která je určena k vzájemnému spojení obcí nebo jejich napojení na ostatní pozemní komunikace.

c) Místní komunikace – je veřejně přístupná pozemní komunikace, která slouží převážně místní dopravě na území obce. Místní komunikace se dále rozdělují podle dopravního významu, určení a stavebně technického vybavení do čtyř tříd.

d) Účelová komunikace - je pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:02  Naposledy upravil Hellborn dne 12.8.2009 , 8:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

happy napsal:
ja myslim ze je to dobra paka aby se konecne zacalo s tema cestama neco delat. misty je to otresny a to trebas rok po rekonstrukci. nechapu ze dodavatel praci nema klidne 5ti letou zaruku (aspon jsem presvedcen ze nema) jako maji jini dodavatele na baraky trebas ... by si rozmysleli jestli v ramci reklamace to 5 let rok co rok frezovat a pokladat znovu nebo to udelat napoprve poradne ...

Jeden cesťák mi v hospodě (takže s rezervou) říkal,že by to mohli udělat,aby to vydrželo 5let a víc,ale že by "za chvíli" neměli co dělat,takže tak na rok dva a pak znova... to snad ne

Jinak pánové tu škodu by Vám měli zaplatit pouze v případě, že tam ta díra (nebo něco) byla neočekávaně!!! Pokud budete kličkovat mezi dírama a prorazíte o jednu kolo, tak "jste nepřízpůsobili jízdu stavu vozovky" - jinými slovy Vaše blbost a dostanete houby s octem... Tento (přibližný) případ se stal ségře mého šéfa v severních Čechách a žalobu jsme vymýšleli společně - okresní i krajský soud jí zamítl. Bude prostě záležet na konkrétních okolnostech, ne že poškodím auto a majitel silnice mi to zaplatí...
   Návrat  
Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:47   Citovat  

Hellborn má pravdu....Dále - pokud se něco takového stane - je to dopravní nehoda, takže volat nehodovku s tím, že se domníváte, že je závada na komunikaci. Ale upozorňuji, že jak policie, tak příslušný referát dopravy a nakonec i vlastník komunikace nejsou tomuto řešení příliš nakloněni, takže půjde o složité dokazování a trochu o boj s větrnými mlýny.
K tomu precedentu - naše právo nezná precedent, takže každý případ jede nanovo a maximálně může být k obdobným případům soudem přihlédnuto, ale taky nemusí. Smutný
Takže nelze paušalizovat a hooooodně dobře se rozmyslet, aby nakonec nebyl za viníka označen řidič ...+ tučná pokuta k tomu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:52   Citovat  

Borik2 napsal:
Hellborn má pravdu....Dále - pokud se něco takového stane - je to dopravní nehoda, takže volat nehodovku s tím, že se domníváte, že je závada na komunikaci. Ale upozorňuji, že jak policie, tak příslušný referát dopravy a nakonec i vlastník komunikace nejsou tomuto řešení příliš nakloněni, takže půjde o složité dokazování a trochu o boj s větrnými mlýny.
K tomu precedentu - naše právo nezná precedent, takže každý případ jede nanovo a maximálně může být k obdobným případům soudem přihlédnuto, ale taky nemusí. Smutný
Takže nelze paušalizovat a hooooodně dobře se rozmyslet, aby nakonec nebyl za viníka označen řidič ...+ tučná pokuta k tomu.

Jo, ta pokuta tam, myslím, taky proběhla... Takovej "bonus"... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 8:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Jeden cesťák mi v hospodě (takže s rezervou) říkal,že by to mohli udělat,aby to vydrželo 5let a víc,ale že by "za chvíli" neměli co dělat,takže tak na rok dva a pak znova... to snad ne

Jinak pánové tu škodu by Vám měli zaplatit pouze v případě, že tam ta díra (nebo něco) byla neočekávaně!!! Pokud budete kličkovat mezi dírama a prorazíte o jednu kolo, tak "jste nepřízpůsobili jízdu stavu vozovky" - jinými slovy Vaše blbost a dostanete houby s octem... Tento (přibližný) případ se stal ségře mého šéfa v severních Čechách a žalobu jsme vymýšleli společně - okresní i krajský soud jí zamítl. Bude prostě záležet na konkrétních okolnostech, ne že poškodím auto a majitel silnice mi to zaplatí...
no jo, ale co je neocekavana dira? pokud neni oznaceno neco takovyho znackou, tak jak mam cekat ze uprostred silnice bude dira, nebou soustava der. neco podobneho se mi stalo kdyz jsem jel v usti kolem chemicky. je tam 70ka a je tam asi 5 kanalu v silnici zhruba 200 metru od sebe. 4 relativne normalni, ale 5tej tak 2cm od povrchu vozovky, proletel jsem ho a byla to takova rana, ze mi to rozhodilo geometrii a vyhodilo remen od pumpy posilovace. a to jsem ho projel tak v 60tce. upozornuju vsechny, ze silnice v okresu usti nad labem jsou snad nejhorsi v celejch severnich cechach. a to hlavni tahy do usti.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 8:14   Citovat  

Winie napsal:
no jo, ale co je neocekavana dira? pokud neni oznaceno neco takovyho znackou, tak jak mam cekat ze uprostred silnice bude dira, nebou soustava der. neco podobneho se mi stalo kdyz jsem jel v usti kolem chemicky. je tam 70ka a je tam asi 5 kanalu v silnici zhruba 200 metru od sebe. 4 relativne normalni, ale 5tej tak 2cm od povrchu vozovky, proletel jsem ho a byla to takova rana, ze mi to rozhodilo geometrii a vyhodilo remen od pumpy posilovace. a to jsem ho projel tak v 60tce. upozornuju vsechny, ze silnice v okresu usti nad labem jsou snad nejhorsi v celejch severnich cechach. a to hlavni tahy do usti.

To řekne soud, který posoudí, jestli jsi ten zapadlý kanál mohl vidět s dostatečným předstihem a mohl "přizpůsobit jízdu stavu vozovky" nebo ne...
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 11:05   Citovat  

taky znam coveka co mel bawo tesne pred prodejem, zavodil chytil megadiru, auto zboril na totalku a nakonec dostal jeste vic nez kdyby ho prodal:)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 16:06   Citovat  

Winie napsal:

myslis tu silnici podel koleji a te ruzove zdi od chemicky? smerem od zapadniho nadrazi? ta je super no Úsměv
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 16:37   Citovat  

Nevim jak ted, ale 5let zpet jsem za deste vymlel s favoritem zalitou vodou diru a utrhnul naraznik plus to odneslo rameno a kolo..vybehaval jsem si to po uradech jak blazan a ve finale NIC Smutný Clovek ma prizpusobit jizdu stavu vozovky a NAZDAR BAZAR.. to mi hlava nebere takze se mi nezda ze by se neco zmenilo Tak to valím bulvy a to jsem tenkrat jeste resil ze po obou stranach stoji auta a pritom prujezd je mozny jen pro jedno auto a protismer musi cekat a nikde zadna znacka - ani na nerovnosti, ani na zuzeni.. to mi hlava nebere
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 19:09   Citovat  

Hellborn napsal:
Jeden cesťák mi v hospodě (takže s rezervou) říkal,že by to mohli udělat,aby to vydrželo 5let a víc,ale že by "za chvíli" neměli co dělat,takže tak na rok dva a pak znova...

PRESNE tu samou info mam od jinyho cestaka, takze to asi pravda bude.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 19:12   Citovat  

Me bylo receno ze to je tak, ze se nikdy nevi kolik penez budou potrebovat a tak se jen zaplatuje nutne a pak najednou ke konci obdobi jdou a opravuji..jenze to uz je chladno a kvalita jde kamsi... zlate Nemecko na tohle Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 19:14   Citovat  

gizmi napsal:
Me bylo receno ze to je tak, ze se nikdy nevi kolik penez budou potrebovat a tak se jen zaplatuje nutne a pak najednou ke konci obdobi jdou a opravuji..jenze to uz je chladno a kvalita jde kamsi... zlate Nemecko na tohle Smutný

neni nemecko jako nemecko, mistama se tu citim jak doma Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 11:27   Citovat  

Hellborn napsal:

prostě a jednoduše... je to tu plná republika š*ejdů a zm*dů, co jen syslej prachy, dělaj kulový a když něco dělaj, tak takovym způsobem, aby mohli co nejvíc trhnout a udělat co nejmíň...

pro nás to znamená - zapomeňte na snížený cerka a jiný sporťáčky a pokud nejezdíte jen tam, kde víte, že je cesta cajk, tak si pořiťde bagr s velkejma kolama, protože jinak na tom zničíte snad každý auto i když pojedete těch somráckejch 50km/h

a jako dělat geometrii, jak tu bylo zmíněno s tím kanálem v 60tce, tak vyhazovat 800,- po najetí na kanál se mi fakt nechce....

(uff.. jsem se zase jednou rozčílil... bych někomu dal, z těch co to maj na starosti ty ulce, pěstí avůbec by mne to nemrzelo... GRRR)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 11:31   Citovat  

majkl_l napsal:
prostě a jednoduše... je to tu plná republika š*ejdů a zm*dů, co jen syslej prachy, dělaj kulový a když něco dělaj, tak takovym způsobem, aby mohli co nejvíc trhnout a udělat co nejmíň...

pro nás to znamená - zapomeňte na snížený cerka a jiný sporťáčky a pokud nejezdíte jen tam, kde víte, že je cesta cajk, tak si pořiťde bagr s velkejma kolama, protože jinak na tom zničíte snad každý auto i když pojedete těch somráckejch 50km/h

a jako dělat geometrii, jak tu bylo zmíněno s tím kanálem v 60tce, tak vyhazovat 800,- po najetí na kanál se mi fakt nechce....

(uff.. jsem se zase jednou rozčílil... bych někomu dal, z těch co to maj na starosti ty ulce, pěstí avůbec by mne to nemrzelo... GRRR)

jo,je to na houby... Když člověk vidí nový koberec po roce zase s kolejema,tak bych... naštvanej to snad ne
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 11:40   Citovat  

od tý doby co mám Honda tak začínám chápat, proč maj lidi i druhý nebo třetí auto na víkendy nebo na projetí - jedou totiž na těch pár set (někdy i tisíc) metrů protáhnout motor, kde vědí, že není problém... taky je mi z toho blivno Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2009 , 11:53   Citovat  

majkl_l napsal:
od tý doby co mám Honda tak začínám chápat, proč maj lidi i druhý nebo třetí auto na víkendy nebo na projetí - jedou totiž na těch pár set (někdy i tisíc) metrů protáhnout motor, kde vědí, že není problém... taky je mi z toho blivno Smutný

Přešně tak - Moje VTi najelo za loňský rok asi 4tis. km, C4g asi 10tis.+..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
poskození kvůli stavu vozovky plati kraj
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina