Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Oturbení ZC1 děkuji za rady a tipy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:23   Citovat  

Zajímalo by mě jaký mám možnosti při upravách ZC1, nevim ja se dá ladit ecu a vůbec se v tom nevyznám. Dejme tomu kdybch nechal origo střeva a všechno a jen trochu přifukoval na kolik bych se dostakl na 170 koní? Vydržel by to motor? Co všechno by bylo potřeba? Svody si svařim, turbo bych už měl, trubky na vzduch bych si sehnal co by bylo potřeba ještě? nějaký ventili? Jak ladit ecu? kdo by jí naladil? na kolik by to vyšlo? je potřeba větších vstřiků? z čeho pasujou kde schánět? Jen tak by mě tohle zajímalo. rejpalové co se do mě budou navážet že se to tady řeší furt si můžou...... je to forum a dikutuje se tu tak se kdyžatk nenavážejte je to dobrý a nebo nějaký pěkný odkazy, budu rád za každou smysluplnou odpověď přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:29  Naposledy upravil gizmi dne 25.8.2009 , 14:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Naladit ecu asi je to nejdrazsi (krome ceny turba).. a jinak jeste vyresit chlazeni asi..osobne myslim ze vyjde levneji swap na VTi

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Yokohama je teď offline  Yokohama
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:30   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Zajímalo by mě jaký mám možnosti při upravách ZC1, nevim ja se dá ladit ecu a vůbec se v tom nevyznám. Dejme tomu kdybch nechal origo střeva a všechno a jen trochu přifukoval na kolik bych se dostakl na 170 koní? Vydržel by to motor? Co všechno by bylo potřeba? Svody si svařim, turbo bych už měl, trubky na vzduch bych si sehnal co by bylo potřeba ještě? nějaký ventili? Jak ladit ecu? kdo by jí naladil? na kolik by to vyšlo? je potřeba větších vstřiků? z čeho pasujou kde schánět? Jen tak by mě tohle zajímalo. rejpalové co se do mě budou navážet že se to tady řeší furt si můžou...... je to forum a dikutuje se tu tak se kdyžatk nenavážejte je to dobrý a nebo nějaký pěkný odkazy, budu rád za každou smysluplnou odpověď přátele

je toho tolik že zadarmo to nebude, jiny vstřiky, čepadlo, turbo plus přislušenství včetně IC, celej vyfuk nejen svody ,sání, a lazení ecu je vcelku pakárna musel bys přeletovat paměť, o životnosti nemluvě, je to holt nereal to jsou jen takovy sny

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:39   Citovat  

Yokohama napsal:
je toho tolik že zadarmo to nebude, jiny vstřiky, čepadlo, turbo plus přislušenství včetně IC, celej vyfuk nejen svody ,sání, a lazení ecu je vcelku pakárna musel bys přeletovat paměť, o životnosti nemluvě, je to holt nereal to jsou jen takovy sny

tak tohle vče neni potřeba, pokud chce jen malej tlak, a jestli si chce dělat svody, tak je výfuk to nejmenší

wheelman zprovoznil svoje první turbo za nějakých 20 - 30 tis.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:50   Citovat  

Dejf napsal:
tak tohle vče neni potřeba, pokud chce jen malej tlak, a jestli si chce dělat svody, tak je výfuk to nejmenší

no vidis 20-30 ale to je vic než kolik stoji jeho auto při jak říkaš malym tlaku,a pak bych se zeptal kolik s tim najel OK a taky někdo kdo to umí a je šikovnej da za to o dost míň než někdo kdo si bude muset něco nechat udělat bo to neumi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 14:56   Citovat  

Yokohama napsal:
no vidis 20-30 ale to je vic než kolik stoji jeho auto při jak říkaš malym tlaku,a pak bych se zeptal kolik s tim najel OK a taky někdo kdo to umí a je šikovnej da za to o dost míň než někdo kdo si bude muset něco nechat udělat bo to neumi

přečti si to znova a zamysli se kolik jich asi tak předtim udělal

to kolik najelo nani na místě, bylo to stavěný na motoru co měl svoje nejlepší leta za sebou

dnes je situace trochu jiná, daj se sehnat informace i u nás, a ne jen v zahraničí

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:02   Citovat  

Dejf napsal:

přečti si to znova a zamysli se kolik jich asi tak předtim udělal

to kolik najelo nani na místě, bylo to stavěný na motoru co měl svoje nejlepší leta za sebou

dnes je situace trochu jiná, daj se sehnat informace i u nás, a ne jen v zahraničí

no pochopil sem to tak že si udělal první svoje to ale neznamená že to třeba nedělá v práci ,třeba to může být mechoš s pěknou praxi víš....
no a kolik to najelo to na miste je protože nikdo a pepa už určitě nema motor tak jak když vyjede z fabriky ono holt když dělaš takovy věci musíš počítat i tu GO motoru a podobny věci a teďka se zamysli zase ty kámo,a schválně kolik najel? ať pepa ví ne ,a to že wheelman za to dal něco neznamená že jinyho to nemuže přijit vic to neni relevantní

eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:12   Citovat  

Yokohama napsal:
no pochopil sem to tak že si udělal první svoje to ale neznamená že to třeba nedělá v práci ,třeba to může být mechoš s pěknou praxi víš....
no a kolik to najelo to na miste je protože nikdo a pepa už určitě nema motor tak jak když vyjede z fabriky ono holt když dělaš takovy věci musíš počítat i tu GO motoru a podobny věci a teďka se zamysli zase ty kámo,a schválně kolik najel? ať pepa ví ne ,a to že wheelman za to dal něco neznamená že jinyho to nemuže přijit vic to neni relevantní

OK
ja myslim ze kolik to vydrzi je nejdulezitejsi otazka hned za tou prvni...kolik to bude stat....a odpoved zni : aby to fungovalo a nejaky ty km najezdilo, tak hodne....ja bych osobne spis taky sel cestou swapu za b16, b18...kdyz se kouknu, kolik stalo moje auto, tak zlaty atmosfery Mr. Green

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:19   Citovat  

myslim ze by pro tebe opravdu bylo nejlepsi si proste ty temata, kde se to resilo precist. Zjistil tam vic info nez kdyz se tu lidi o tom budou hadat zase a znovu.
Jinak potrebujest teda turbo, pripadne IC, svody, trubky na vzduch, pak ale potrebujes i hadicky na olej, turbo se musi samozr. mazat a to hodne, nejakej tlakomer k tomu bych taky radsi dal, at vis kolik ti to tlaci. Preprogramovat ecu urcite musis, jinak pojedes na nouzak :)

Fakt si na otazky a odpovedi prohledej tohle forum a hledej hlavne prispevky od 906 teamu, wheelmana, darka, preludez, montyho... je tu hodne dalsich chytrych lidi, na nejaky sem urco zapomnel. Kazdopadne tady zkusenosti a znalosti jsou, prohrab se tim, je to v tvym zajmu.

kazdopadne zastavba turba neni sranda a nese to spoustu problemu a je treba se prvne rozmyslet, jestli to stoji za tech par koni absolvovat/investovat do toho. Jestli chces malej tlak, bude malej narust. Jestli chces vetsi narust, tak trosku riskujes spolehlivost bud ty zastavby nebo i toho motoru.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:29   Citovat  

tudy odkaz .

Repi je teď offline  Repi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:40   Citovat  

když už se to tady řeší tak sem se chtěl zeptat.. narazili ste někdo na netu třeba na turbo svody na zc-1 nebo třeba aji něco kovanýho nebo aji třeba na nějaký lepší vačky apod. ?

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:46   Citovat  

No u některých kovaných ojnic uvádí použití pro: 1.6L D16 SOHC VTEC and non-VTEC and ZC.
tudy odkaz
Ale nevím, chtělo by to někde pohledat. Třeba na turbod16.com apod.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 15:47   Citovat  

Repi napsal:
když už se to tady řeší tak sem se chtěl zeptat.. narazili ste někdo na netu třeba na turbo svody na zc-1 nebo třeba aji něco kovanýho nebo aji třeba na nějaký lepší vačky apod. ?

tam pásnou svody z crx 2g 91kw myslim D16Z6 ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 16:28   Citovat  

na kolik může vyjít to nalazení řídící jednotky? Monty to umí? určitě jo že? Když budu foukaz jen málo určitě není potřeba dělat go motoru kterej šlape jak hodinky ale prostě sem chtěl vědět na kolik by mě to vyšlo jestli bude lepší turbyt a nebo to nechat atmosféru. Došel jsem k názoru že turbyt budu ale až tak za rok dva jedno sprintítko a to co mám teď si postavim atmosféru. Chci se dostat na nějakejch 170 koní to by mě stačilo a není to tak nereálný toho dosáhnout. Ten motor je dobře naladěnej už od serie a jede líp jak nějaká D16a9, prostě průběh krouťáku je u něj parádní a převodovka taky dobře odstupněná. kdyby se jednalo o sprintítko tak bych to nechal celý zkrátit tim stálim převodem nebo jak se tomu nadává ale to je zase nějakej ten výdaj, takže zase až budu vydělávat a budou šišky... Když už turbit tak asi pořádně že? Takže kovanej vnitřek ta srajda rozpírací vložky písty jiný těsnění pod palicej atd atd.... Takže něco bude ale kdy to bude HaHaaa no od yokohami vemu motor ať mám víc orgánů a pak si budu vyhrávat Úsměv snad příští sezónu pokořim 14 sekund to mi hlava nebere teď jsem dořešil problém s čidlem polohy klapky a s rozdělovačem a už snad za 13 na sto jezdit nebudu pořádnej výtlem Myslim že to auto je na stavby na sprinty a vrchy jak dělaný. muší váha je to nejdůležitější. Jen se bojim přední nápravy. Nedovedu si představit že ta nápravička vydrží oturbenej motor s krouťákem dejme tomu 250 nm nebo i víc to mi hlava nebere to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 16:30   Citovat  

když turbo mám svody vejfuk si vyrobym co mě na tom může stát 20-30 ticíc?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 17:08   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
když turbo mám svody vejfuk si vyrobym co mě na tom může stát 20-30 ticíc?

a jaký turbo máš?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 17:22   Citovat  

posero napsal:
a jaký turbo máš?

jedná so turbo z 1.9 disl... prostě sem nad tim jen tak přemejšlel. vim že to nejní ideální ale fouká to pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 17:24   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
jedná so turbo z 1.9 disl... prostě sem nad tim jen tak přemejšlel. vim že to nejní ideální ale fouká to pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

označení?

Repi je teď offline  Repi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 18:10   Citovat  

já myslel že turbo z dieselu není vhodný na benzínovej motor.. jiná teplota, jiný tlaky atd. kuky kuk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 21:43   Citovat  

Repi napsal:
já myslel že turbo z dieselu není vhodný na benzínovej motor.. jiná teplota, jiný tlaky atd. kuky kuk

de taky o to že každy turbo zabira jinak dle velikosti ,zajimalo by mě jestli to někdo zkoušel to z 1,9 tdi a co to udělá z motorem kterej točí 7000rpm(kdy zhruba zabira) je to dobrý

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 22:07   Citovat  

Yokohama napsal:
de taky o to že každy turbo zabira jinak dle velikosti ,zajimalo by mě jestli to někdo zkoušel to z 1,9 tdi a co to udělá z motorem kterej točí 7000rpm(kdy zhruba zabira) je to dobrý
ja si to taky myslel ale vti906team me vyvedl z omylu, pry je to jedno z ceho to turbo je, jde o to jaky k nemu posles nastaveni

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 22:21   Citovat  

K použitiu turba z diesla by som sa oblukom vyhol a to z dovodu:
1/diesel má podstatne večšie kompresné tlaky/čiže ide aj podstane večší tlak do potrubia/na nízky tlak v plniacom trakte rovno zabudni
2/kedže bereš z 1,9 diesel je pomer vztupujúcich výfukových plynov podstatne večší ako z 1,6 benzín/tým pádom sa dostaneš do efektu zvaného turbo diera/
a počítam že íst cestov jazdcov ralye nepojdeš/vstrekovanie paliva do komory turba za účelom udržania konštantných otáčok a maximálneho tlaku plnenia_
3/kedže je z diesla je aj podstatne tažšie,lebo diesel maká pri iných teplotách,znovu problém turbodiery.
Ak chceš turbo tak z trebárs 1,3 Fiat uno/je malinké a zmenov priemeru sacieho potrubia dosiahneš pokles tlaku na prijatelnú úroven.OK?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 22:40   Citovat  

Brnďa napsal:
ja si to taky myslel ale vti906team me vyvedl z omylu, pry je to jedno z ceho to turbo je, jde o to jaky k nemu posles nastaveni

to ale přece neřídí jednotka ale plyny výfuku a ty se zas tak nastavit nedají ne(poměrem vstřikování nebo co),každej motor má své možnosti,takže pak nebude zabírat třeba kdybys rad Cooo??? Cooo???

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 23:00   Citovat  

ja teda nejsem kdovijakej odbornik, ale to turbo se samotny snad nejak da nastavit ne? but ma promeny lopatky nebo wastegate, coz je obeh plynu okolo turba. Tim se to da zregulovat, jinak by se dal udelat ventil i predtim ne? kdyz by na to prislo. Jinak turbodira bejva s vetsim turbem, to je pravda, ale tak na to se nehraje, to se vi o turbu, ze v tomle neni kdovijakej idealni. Proste bez turba to pojede normalne a az kdyz foukne, tak to prida no. S tim se ale pocita ne?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 23:01   Citovat  

Yokohama napsal:
to ale přece neřídí jednotka ale plyny výfuku a ty se zas tak nastavit nedají ne(poměrem vstřikování nebo co),každej motor má své možnosti,takže pak nebude zabírat třeba kdybys rad Cooo??? Cooo???
rikam nekdo to tu resil ze ma nejaky turbo z 1,6diesel a ja napsal ze bude zabirat dolea ma mnohem vetsi tlaky, a pry je to blbost co jsem napsal mi napsali zkuseni

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2009 , 23:15   Citovat  

azael74 napsal:
K použitiu turba z diesla by som sa oblukom vyhol a to z dovodu:
1/diesel má podstatne večšie kompresné tlaky/čiže ide aj podstane večší tlak do potrubia/na nízky tlak v plniacom trakte rovno zabudni
2/kedže bereš z 1,9 diesel je pomer vztupujúcich výfukových plynov podstatne večší ako z 1,6 benzín/tým pádom sa dostaneš do efektu zvaného turbo diera/
a počítam že íst cestov jazdcov ralye nepojdeš/vstrekovanie paliva do komory turba za účelom udržania konštantných otáčok a maximálneho tlaku plnenia_
3/kedže je z diesla je aj podstatne tažšie,lebo diesel maká pri iných teplotách,znovu problém turbodiery.
Ak chceš turbo tak z trebárs 1,3 Fiat uno/je malinké a zmenov priemeru sacieho potrubia dosiahneš pokles tlaku na prijatelnú úroven.OK?

tieto bludy mas z vlastnej skusenosti alebo si to niekde precital ?

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2009 , 6:42   Citovat  

vti [906team] napsal:
tieto bludy mas z vlastnej skusenosti alebo si to niekde precital ?

kasli na nej pan je asi suteren i kdyz mozna turbodira

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2009 , 6:44   Citovat  

osobně bych se ladění origo zc ecu vyhnul
1)není k ní podpora ,editory ,basemapy ,datalog atd. takže všechno se musí dělat přímo v hexa -to já neumím.
2)eprom je jen 128 , nepude emulace+ viz výše = děsná pracnost
3)jestli si dobře pamatuju tahle ecu neřídí předstih , ten je řízen klasicky odstředivě a podtlakem -to u přeplňování je dost velkej problém.
takže pokud o tom opravdu vážně uvažuješ tak bych začal přestavbou na novější ecu-buď obd0 (např PM7 z crx2g) nebo obd1.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2009 , 7:09   Citovat  

Yokohama napsal:

když chce dělat turbo, tak zcela logicky předpokládám, že má motor v cajku, jestli ne, tak nemá smysl se na něco ptát

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2009 , 7:36   Citovat  

Dejf napsal:
když chce dělat turbo, tak zcela logicky předpokládám, že má motor v cajku, jestli ne, tak nemá smysl se na něco ptát

Jak pozná že je motor v cjaku ? Snad ne podle tpoho že v nem nemlátí a nechčije olej vsude kolem Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

chce to zmeřit tlaky, kouknout na vule ojničního aklikového uložení atd a na rovinu to je tolik práce že když už to bude rozebraný tak se to vyplatí rovnou vymenit.

no nebo se proste smířit s tím že absolutne neví v jakém stavu motor je ( to že jede dobře neznamená že neklekne po prvních 100km co mu o 20% navýší výkon nebo i bez navýšení mu popáté za sebou "zatopí" k rudému poli a chvilku ho podrží na dálnici / okruhu ) a muže s estát že klekne po pár km, nesmí to ale potom přičítat instalaci turba ale stavu motoru...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Oturbení ZC1 děkuji za rady a tipy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina