Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis auta do zahraničí (na Slovensko)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 17:16   Citovat  

Mám zájemce o auto, ze Slovenska. Ptá se mě, co bude obnášet přepis, chtěl by převozní značky, aby mohl odjet i s papírama. Řešil jste někdo takový přepis?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 17:36   Citovat  

Ivoss napsal:
Mám zájemce o auto, ze Slovenska. Ptá se mě, co bude obnášet přepis, chtěl by převozní značky, aby mohl odjet i s papírama. Řešil jste někdo takový přepis?

Ahoj, nedávno jsem taky prodával na Slovensko. U nás odhlásíš auto na slováka, ten si zaplatí převozky (800kč), odevzdáš naše SPZ, vyřídí si měsíční pojistku (500kč, pokud mu ji zrušíš, což jsem udělal radši i já) a frajer může odjet. Na techničák myslím dostane razítko, že je to vývoz z čr a hotovo. Na Slovensku projde zkouškou originality (evidančka) a přihlásís si auto na sebe.
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 18:22   Citovat  

...je moznost to udelat i takhle? prodat napsat plnou moc a at si ho odveze...pak bud znacky posle postou nebo priveze jinym autem a ty to odhlasis a papiry posles naspet Úsměv...v praxi jsem to videl ale osobne jsem u toho nebyl a krom toho u velkych vzdalenosti se to neoplati...
...a on udela originalitu zaplati recyklacni poplatek prihlasi auto jako dovoz a pak po schvaleni prihlasi zaplati znacky a ma to Úsměv - jenom nevim jestli na svk uznavaji cz STK...

hezky vecer
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 18:30   Citovat  

chalejkum napsal:
...je moznost to udelat i takhle? prodat napsat plnou moc a at si ho odveze...pak bud znacky posle postou nebo priveze jinym autem a ty to odhlasis a papiry posles naspet Úsměv...v praxi jsem to videl ale osobne jsem u toho nebyl a krom toho u velkych vzdalenosti se to neoplati...
...a on udela originalitu zaplati recyklacni poplatek prihlasi auto jako dovoz a pak po schvaleni prihlasi zaplati znacky a ma to Úsměv - jenom nevim jestli na svk uznavaji cz STK...

hezky vecer

podle mě je jednoduší to udělat tak, jak jsem to napsal ale i tohle by možná šlo. Já jsem se byl 2x ptát na fízlech a oplatilo se mi to, proto to radím každému, kdo to nezná.
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2009 , 20:17   Citovat  

u vas sa da spravit vyvoz mimo CR bez prevoznych znaciek ?
mam pocit ze neda a zda sa mi divne, ze by kupujuci mal za to platit, ked to aj tak u vas inak nejde...
ja ked som predaval auto do ciech, tak som musel pri odhlaseni nechat este dva litre za prevozky a ani by ma nenapadlo nutit kupujuceho, aby si to zaplatil.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 7:33   Citovat  

vti [906team] napsal:
mam pocit ze neda a zda sa mi divne, ze by kupujuci mal za to platit, ked to aj tak u vas inak nejde...
ja ked som predaval auto do ciech, tak som musel pri odhlaseni nechat este dva litre za prevozky a ani by ma nenapadlo nutit kupujuceho, aby si to zaplatil.

Já jsem to dělal s převozkama ale možná, že to jde i bez nich. Paní na úřadě mi říkala, že to je hodně složité tak nevím to mi hlava nebere on kupující dostal na místě dva litry slevu... Úsměv což mu vyšlo na všechny poplatky + půl nádrže a dálniční známku
   Návrat  
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 7:36   Citovat  

vti [906team] napsal:

...no ja myslim ze bez prevozek a bez normalnich znacek to pujde jenom privesem Mrk ono by se to policii vubec nelibilo kdyby te nekde cvakli a nevedeli co to je za auto Úsměv...

...jinak ja mam dotaz...musi auto odhlasovat vzdy puvodni majitel? nemuze to pak udelat kupujici na zaklade kupni smlouvy?...

hezky den
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 7:39   Citovat  

chalejkum napsal:
...no ja myslim ze bez prevozek a bez normalnich znacek to pujde jenom privesem Mrk ono by se to policii vubec nelibilo kdyby te nekde cvakli a nevedeli co to je za auto Úsměv...

...jinak ja mam dotaz...musi auto odhlasovat vzdy puvodni majitel? nemuze to pak udelat kupujici na zaklade kupni smlouvy?...

hezky den

po mě chtěli jako po majiteli na úřadě občanku, že jsem opravdu majitel ale mělo by to jít i s tou plnou mocí, třeba napíše někdo, kdo se tím živí OK
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 8:19   Citovat  

chalejkum napsal:

hezky den

Auto nemusí odhlašovat původní majitel, ale i nový, na základě plné moci a asi i kupní smlouvy. Musí to ale udělat v okrese, kde je auto registrováno. Čili např. Brňák nemůže na základě plné moci na sebe odhlásit a rovnou přihlásit pražské auto jen na DI v Brně, ale musel by ho odhlásit v Praze a pak teprve přihlásit v Brně.
   Návrat  
Jarda-SannyCars je teď offline  Jarda-SannyCars
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2009 , 10:13   Citovat  

ja jsem ted prodaval svoji s2000 na slovensko, tak tady presny postup:
1) auto musi na vyvozni evidencni kontrolu
2) na urade se odevzdaji ceske spz, dostanete vyvozni spz, do TK se napise novy slovensky majitel, ale POZOR: na nekterych uradech vyzaduji original plnou moc od slovaka (kupujiciho) ze s prepisem na nej souhlasi, nebo jeho pritomnost pri prepisu!!! bez toho to neudelaj, navic chteji jen original, zadny fax nebo pres mail...
3) pak se auto muze po ose prevezt na slovensko, tam se predaji doklady a vracite se zpet pouze se svoji pojistkou,kterou muzete vzapeti zrusit...
dalsi alternativa je vezt to tam na podvalu a pojistka se muze zrusit hned po odhlasce v cr

eso
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2013 , 17:33   Citovat  

Zdravím, pročítal jsem si tohle téma ohledně prodeje auta na Slovensko a chtěl bych se zeptat, jestli je nějaký způsob jak auto prodat o víkendu, když je na STK a magistrátu zavřeno. to mi hlava nebere
   Návrat  
klix je teď offline  klix
PříspěvekZaslal: 20.3.2013 , 18:34   Citovat  

jinak je si zájemce vědom reg. daně na Slovensku, jo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis auta do zahraničí (na Slovensko)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina