Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PC - Chyba, čím to může být? -> koupě nového PC
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:01  Naposledy upravil Ajsik dne 2.9.2009 , 20:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Určitě tu jsou počítačový odborníci...poslední dobou se mi stává, že se mi takto "rozsype" obraz a musí se zestartovat. Čím to může být?
Grafickou kartou?
Již delší dobu se mi zdá, že odchází i zdroj (zapnu pc -> rozsvítí se dispej a konec... nespustí se a ani větráky se neroztočí), může to být i tím, že by to třeba dalo málo proudu grafice a ta to rozhodí?
Když lehce zahýbu svazkem kabelů od zdroje -> na základovku, tak se to taky vypne

plocha.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
plocha.jpg, 2.03 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Meda je teď offline  Meda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:10   Citovat  

Měl jsem stejmý problém a bylo to Grafárnou už měla odslouženo KO
Co se týká těch kabelů bych zkusil zkontrolovat zapojení konektorů je to dobrý
   Návrat  
EXTASY je teď offline  EXTASY
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:11   Citovat  

Ahoj Ahoj ..tak ten display je buď grafickou kartou a nebo ti odchází monitor. Zkus tu kartu vzít a zkusit ji u někoho jinyho a to same i s monitorem v tu chvíli zjistíš kde opravdu je problem. S tim zdrojem to taky vypadá špatně někde v zdroji může byt špatnej dotyk na plošny spoj zdroje a nebo přímo na zakladní desce to samy s tim spojem.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:17   Citovat  

Na monitor to netipuju stalo se mi přesně to samé a vyřešila to new Grafarna Mrk

A nebo uplně jinak máš v háji zdroj a grafika není dostatečně napájená proto se rozhodí Cool

začal bych zdrojem to je levnější záležitost a kolikrát ho má i někdo záložní na půjčení je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:23   Citovat  

EXTASY napsal:
Ahoj Ahoj ..tak ten display je buď grafickou kartou a nebo ti odchází monitor. Zkus tu kartu vzít a zkusit ji u někoho jinyho a to same i s monitorem v tu chvíli zjistíš kde opravdu je problem. S tim zdrojem to taky vypadá špatně někde v zdroji může byt špatnej dotyk na plošny spoj zdroje a nebo přímo na zakladní desce to samy s tim spojem.

Dispej, tím jsem myslej ten na skříni - rozsvítí se po zapnutí pc -hodiny teploty a pod. monitor je ok, je cca 1/2 roku starý LCD.
PC mám asi 6 let a většinou běží furt, tak 16 h denně, tak už bude mít něco odtočeno
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:29   Citovat  

Ajsik napsal:
Dispej, tím jsem myslej ten na skříni - rozsvítí se po zapnutí pc -hodiny teploty a pod. monitor je ok, je cca 1/2 roku starý LCD.
PC mám asi 6 let a většinou běží furt, tak 16 h denně, tak už bude mít něco odtočeno
Se stydím Ajsíku tak to už by si asi zasloužil menší upgrade HaHaaa
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 12:46   Citovat  

Nečetl jsem co tu lidičky radí ale určitě bych zkusil vše rozpojit,vyčistit konektory a vše řádně zapojit a když už,tak reinstalovat ovladače grafické karty,pokud ani to nepomůže,zkusit jiný monitor a popřípadě bude zřejmě grafika v píp
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 13:07  Naposledy upravil oorrbb dne 30.8.2009 , 13:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ajsik napsal:
Určitě tu jsou počítačový odborníci...poslední dobou se mi stává, že se mi takto "rozsype" obraz a musí se zestartovat. Čím to může být?
Grafickou kartou?
Již delší dobu se mi zdá, že odchází i zdroj (zapnu pc -> rozsvítí se dispej a konec... nespustí se a ani větráky se neroztočí), může to být i tím, že by to třeba dalo málo proudu grafice a ta to rozhodí?
Když lehce zahýbu svazkem kabelů od zdroje -> na základovku, tak se to taky vypne

Rek bych ze to muze byt:
1) vycisti vsechno od prachu...mozna se ti to prehriva (porid si meraky teploty(speedfan,atitool) jak na grafice tak na CPU tak na chipsetu)
2) zdroj -> PC dela komaty pokud hybes z dratama tak si kup novej!!! necekej nanic, nema to smysl...cim vice restartu tim vice pravdepodobne ze ti neco zhori. Ty konektory se ani neak vycistit nedaji(ani zecvaknout pokud jsou vychozeny), pokud mas neakje levnej jako "eurocase" tak je to jasne. Kup si fortrona ten vydrzi. 900-1400Kc podle vykonosti
3) muze to byt RAMka (staci neakej zatezovej test treba prime)
4) grafiku otestuj dej tam neakou starou otestovanou (urcite zatim nekupuj novou) - zase pouzij test treba 3d mark (jak jsem se ted dival na ten obrazek mozna to sou pameti na grafice, moje bejvala grafarna umrela stejne-ale obraz se rozsypal jen jednou pak uz se nikdy nedal dokupy Mrk GeForce 4200Ti to byla Velmi šťastný a hooodne taktovana)

pak napis Úsměv
   Návrat  
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 13:11   Citovat  

Muze to bejt zdrojem,ale spis grafickou kartou, mas sest let starej komp, takze grafika se sezene za hubicku Velmi šťastný ale taky to muze bejt tim, ze si ten komp sest let neotevrel a sest let se v nom usazuje prach a to hlavne na chladicich, pod vetrakama, takze se ti to taky nejpis prehriva a teploty jdou do extremu tim to taky muze bejt.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 13:26   Citovat  

Ok, tak to pořádně vyčistím a koupím new zdroj, mám vybranej FORTRON BLUE STORM II 500W cca 1500,- ....ted tam je nějakej 300W Se stydím

Grafárna tam je asi 3 roky, ale už byla nějakej rok jetá (ATI Radeon 9600 128MB)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 13:56   Citovat  

S prehledem ti bude stacit 400w zdroj. BOHATE je to dobrý
   Návrat  
truest je teď offline  truest
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 14:01   Citovat  

Ajsik napsal:

No mě PC vydrželo max. 3,5 roku a konec Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 14:58   Citovat  

V klidu bych sahnul po tomto kterej sam mam - tudy odkaz je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 17:10   Citovat  

tak jsem to rozebral a vyčistil co šlo.... graf.karta byla teda zanešená dost... Se stydím
Na svorkovnici jsem našel očouzenej jeden konektor a v něm to blbne, tak se v práci poptám jestli někdo nemá na půjčení zdroj...snad to nebude blbnout v desce Smutný

P8303279a.jpg

P8303279a.jpg, 956.26 kB

P8303281a.jpg

P8303281a.jpg, 772.99 kB

P8303284a.jpg

P8303284a.jpg, 474.64 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 17:21   Citovat  

Ten konektor nevypada moc pekne, snad to neposkodilo zakladku. Ble
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 17:50   Citovat  

ooo takovýho prachu! Velmi šťastný to by mohlo pořešit problém je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2009 , 18:24   Citovat  

Teda Ajsíku to není počítač to je spíš pracho žrout HaHaaa HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 6:52   Citovat  

Takže po vyčištění - grafika zatím běží v pohodě.
Na tom konektoru je někde blbej kontakt, takže zatím jsem to vyřešil tak, že jsem tam strčil párátko - nehne se to a taky zatím funguje HaHaaa
Jelikož už mám PC 6 let, tak to stejně vypadá na novej počítač...
Jestli se v tom někdo orientuje, co taková to sestava?:

PROCESOR - INTEL Core 2 Duo E8400 (3,00GHz) EM64T, BOX, dvoujádrový procesor, socket 775 (sc. LGA), Dual-core, FSB 1333MHz, 45nm, 65W, 3MB x2 L2 cache, 64-bit
ZÁKL.DESKA - GIGABYTE GA-EP45-UD3LR, základní deska, socket 775 (sc. LGA), iP45/ICH10R, DualCH. DDR2, PCI-E x16, ATA100, SATAII/300 RAID, GLAN, 8ch audio, ATX
PAMĚŤ - A-DATA DIMM 4GB (2x2GB KIT) DDR2 800MHz PC6400 Extreme Edition Vitesta, 2 paměťové moduly, CL5, 128Mx8, 1,9V, 240-pin
GRAF. KARTA - LEADTEK WinFast GTS 250, grafická karta, GeForce GTS 250, 1GB DDR3, PCIe 2.0, SLi, 2x DVI, TV-out, HDTV
PEVNÝ DISK - WESTERN DIGITAL Caviar Black 500GB, WD5001AALS, pevný disk, 32MB, SATAII/300, 7200ot./min., 3,5"
MECHANIKA - LG GH22LS50, černá (black), bulk, DVD vypalovačka, LightScribe, SATA/150, DVD-R 22x, DVD+R 22x, DVD-RW 6x, DVD+RW 8x, DVD-R9(DL) 12x, DVD+R9 (DL) 16x, DVD-RAM 12x, 48x CD,
ZDROJ - FORTRON BlueStorm II FSP500-GLN, zdroj, ATX, 500W, 120mm FAN, aktivní PFC, 20+4pin

K tomu ještě přihodím svůj HDD 500GB

LCD mám něco přes půl roku starej a všechno by jsem to asi naházel do původní skříně nebo se poohlídnu po nějaký hezký..třeba takovou:

16534x3.jpg

16534x3.jpg, 11.39 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 7:40   Citovat  

Ajsik napsal:
Na tom konektoru je někde blbej kontakt, takže zatím jsem to vyřešil tak, že jsem tam strčil párátko - nehne se to a taky zatím funguje HaHaaa

PROCESOR - INTEL Core 2 Duo E8400 (3,00GHz) EM64T, BOX, dvoujádrový procesor, socket 775 (sc. LGA), Dual-core, FSB 1333MHz, 45nm, 65W, 3MB x2 L2 cache, 64-bit
ZÁKL.DESKA - GIGABYTE GA-EP45-UD3LR, základní deska, socket 775 (sc. LGA), iP45/ICH10R, DualCH. DDR2, PCI-E x16, ATA100, SATAII/300 RAID, GLAN, 8ch audio, ATX
PAMĚŤ - A-DATA DIMM 4GB (2x2GB KIT) DDR2 800MHz PC6400 Extreme Edition Vitesta, 2 paměťové moduly, CL5, 128Mx8, 1,9V, 240-pin
GRAF. KARTA - LEADTEK WinFast GTS 250, grafická karta, GeForce GTS 250, 1GB DDR3, PCIe 2.0, SLi, 2x DVI, TV-out, HDTV
PEVNÝ DISK - WESTERN DIGITAL Caviar Black 500GB, WD5001AALS, pevný disk, 32MB, SATAII/300, 7200ot./min., 3,5"
MECHANIKA - LG GH22LS50, černá (black), bulk, DVD vypalovačka, LightScribe, SATA/150, DVD-R 22x, DVD+R 22x, DVD-RW 6x, DVD+RW 8x, DVD-R9(DL) 12x, DVD+R9 (DL) 16x, DVD-RAM 12x, 48x CD,
ZDROJ - FORTRON BlueStorm II FSP500-GLN, zdroj, ATX, 500W, 120mm FAN, aktivní PFC, 20+4pin

LCD mám něco přes půl roku starej a všechno by jsem to asi naházel do původní skříně nebo se poohlídnu po nějaký hezký..třeba takovou:

jsem rad ze ti to jede...prach je svinstvo, ale myslim ze kdyz si kazdy rozdela pocitac najde tam neco podobneho (krom fanatiku co kazdej tyden rozdelavaji a vysavaji Velmi šťastný Velmi šťastný). jeste ti pochvalim paratko je to dobrý mohl si to vyzkouset zcvaknout klestema.
sestavu co sis vybral bych brah hned, akorat se mi ten CPU zda dost pomalej...chtelo by to neco lepsiho - víc jáder víc ví Velmi šťastný 2jádro je v dnesni dobe asi malo. kup 4 jadro a vydrzis aspon zase tech 6let Velmi šťastný. zalezi na financach
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 8:29   Citovat  

Celkem slušná sestava Ajsíku Velmi šťastný Ale na procesor bych doporučil dát jinej (lepší) chladič už kvůli hluku a hlavně chlazení já mám tenhle

tudy tudy odkaz

A ty paměti by možná byly lepší ty 1066MHz ale to musí poradit nějakej větší odborník Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 13:54   Citovat  

No mám limit max 15.000,-...to by jsem pak mohl přihazovat támhle a tuhle...a jsem hned na dvaceti Ble
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 14:08   Citovat  

No já jen že mé se to při hraní trošičku hřálo s tím boxovým a fakt to oproti tomu novému bylo hlučné Velmi šťastný a i Ninja onehdá říkal že je v práci měnil preventivně protože moc nevydrží OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 14:48   Citovat  

Ja si myslim ze se v tom celkem orientujes i ty je to dobrý
Ten ctyrjadrovej procesor by byl lepsi ale je to otazka penez. Ja mam dvoujadro a zatim si nestezuji. Krom GTA

A drahou bednu nekupuj to radsi prihod peniz k hardwaru.

A co ten starej komp budes ho prodavat?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 17:24   Citovat  

WickiMan napsal:
Ja si myslim ze se v tom celkem orientujes i ty je to dobrý
Ten ctyrjadrovej procesor by byl lepsi ale je to otazka penez. Ja mam dvoujadro a zatim si nestezuji. Krom GTA

A drahou bednu nekupuj to radsi prihod peniz k hardwaru.

A co ten starej komp budes ho prodavat?
Zase až tak se v tom neorientuju jen vím jak jsem si stavěl svůj počítač Úsměv ale taky jsem si nechal poradit jen jsem si vybral asi tak componenty a nechal schválit od IT mana Velmi šťastný
Jo a bednu jsem kupoval taky ale za 500 aby měla USB vepředu a byla černá HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 19:15   Citovat  

Meda napsal:
Zase až tak se v tom neorientuju jen vím jak jsem si stavěl svůj počítač Úsměv ale taky jsem si nechal poradit jen jsem si vybral asi tak componenty a nechal schválit od IT mana Velmi šťastný
Jo a bednu jsem kupoval taky ale za 500 aby měla USB vepředu a byla černá HaHaaa

nedelej chybu na bende zalezi, pokud je uplne pruchozi tak tam hodis 2x vetrak(jeden dobredu a jeden dozadu nizko otackovej) a mas chlazeni zadarmiko bez hluku silent bedna Mrk. ta tvoje podle obrazku je dost nevyhovujici...ale zase chapu tvuj rozpocet, ale na druhou stranu vecer u filmu kdyz neuslysis ze PC bezi mi podekujes Mrk.
ten procesor urco 4 jadro aplikace jsou dost narocny a to uz i obyc win. Ble jestli si chces zahrat naplno ve full tak ti ani nic jinyho nezbejva.

ver mi jsem IT muhehe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2009 , 20:02   Citovat  

...nebo jestli někdo nahodí sestavu do 15.000,- vč DPH, bez monitoru, klávesnice a myšky.... aby jsem měl něco pro porovnání toho co jsem dal já
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 6:36   Citovat  

Ajsik napsal:
...nebo jestli někdo nahodí sestavu do 15.000,- vč DPH, bez monitoru, klávesnice a myšky.... aby jsem měl něco pro porovnání toho co jsem dal já
Zkus to poslat Daverovi jestli se ti na to mrkne Mrk mě to taky prokonzultoval je to dobrý
   Návrat  
voreza je teď offline  voreza
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 6:55   Citovat  

Ajsik napsal:

tak já se k tomu taky vyjádřim...no tak to CPU bych nechal, dvoujádro zatim stačí(je pravda že se dá sehnat 4jádro za mín, ale s menším výkonem)kdežto tohle je skoro ten nejlepší CPU v tej kategorii, takže bych nechal, když mírně taktneš, tak to bude v pohodě...jinak ty pameti, nevim jak je na tom značka A-DATA, ale můžou bejt dobrý ale šel bych spíše do kingston nebo corsair popřípadě Dell bo jak to je...já mam dell a maj dobrý časování...jinak bych bral taky jak říká méda 1066 páč 800 by spomalovalo tu sběrnici, ale to je na tobě...no a pak bych vzal jinej pevnej disk(stejnou kapacitu), ale vzal bych SAMSUNG ten spinpoint no a pak poslední bych vyměnil ten zdroj, sice 500w ale nějakej od ENERMAXU...ten enermax už mam 5 let a nebyl zatim s ním žádnej problém a taky si tam můžeš dát jakej kabel zrovna potřebuješ...takhle bych to viděl já...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mooonwalker je teď offline  mooonwalker
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 7:16   Citovat  

jestli k tomu muzu taky neco rict, tak bych za 15 sel do noutbooku, je to skladnejsi a muzes to vzit i na zahradu, do loznice, nebo jako ja na toaletu Se stydím popripade taky obcas nosim filmik do koupelny, vim ze tim riskuju, ale cas od casu je to prijemne Úsměv

jeste doplnim, do prace jsem si objednal tenhle, a jsem nad miru spokojen, ACER neAcer at si rika kdo chce co chce tenhle kus mi slape Úsměv

mezi 15kama bych volil tenhle

meetallll
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 9:22   Citovat  

Já bych šel do platformy AM3, když už bych něco stavěl.

- CPU bych vyměnil za AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (95W), 3000MHz, BOX, socket AM3 (Deneb).
- Desku k tomu tuto: Asus M4A79XTD EVO - AMD 790X, AM3, DDR III - 1800MHz
- Paměti 2x tyhle (abys měl 4GB) A-Data DIMM 2048MB DDR III 1333MHz AD31333002GMU

Ostatní je ok, jen s tím zdrojem bych váhal. Ještě by to chtělo tak 1000Kč navíc na něj přihodit. nVidia doporučuje pro GTS250 12V větve s 25A proudovým zatížením, ten fortron má jen 18A, ale na webu píšou, že to s tím šlape v pohodě. V extrémním zatížení všech komponent by mohl nastat problém ... hlavně ten zdroj asi bude dostávat pěkně do těla HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PC - Chyba, čím to může být? -> koupě nového PC
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina