Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nákup a servis Accordu, prosím poraďte
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 9:41  Naposledy upravil Střelec dne 18.9.2009 , 9:55, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím,

plánuji se zase vrátit k Accordu 5G, který jsem měl dřív. Ideálně 2.2 VTEC 110 kW. Viděl jsem pár kousků a moc nadšenej z toho nejsem. Poslední byl rok 1997. Potřeboval bych od vás konzultaci, jestli to má smysl a co asi tak na kolik vyjde. Jde o to, že kousek na který jsem se byl podívat, měl docela dost chyb. Takže:

1) Únik oleje kolem víčka - je tam nějaké těsnění? Na víčku byla zespoda emulze a bylo cítit benzínem, majitel prý olej 2 roky neměnil a ujel na něj už 20.000 km. V Sova přiručce jsem četl, že to může těsnění pod hlavou, nebo neměnený olej... Taky má motor traktorový zvuk, nejspíše rozvody? Jinak motor táhne celkem normálně, akorát se začátku mi přišlo, že to od spodních otáček občas jakoby prokluzuje, jako kdyby se na kola v ten okamžik nepřenášel plný výkon, můžou to dělat ty rozvody?

2) Nefunkční klima. Prý chce jen doplnit médium. Jak se chová kompresor, když tam není medium? Sepne? Po stisknutí tlačítka nedojde k poklesu otáček, nic se prostě nestane, jako když je plná...

3) obrácené pásy. Jak se to může stát? Když ho narovnám tak jak má být, tak je spodní ukotvení pásu uvnitř, místo venku. Pás se teda musí obrátit nahoře, aby to dole šlo dopnout. Je to u řidiče i spolujezdce. Bourané to asi nebylo, vše lícuje, SRS kontrolka zhasíná nezávisle, krytky pytlů jsou neporušené na svém místě, takže tam asi ty bagy jsou.

4) Přenos vibrací do řízení při jízdě po dlažbě, normálně to hejbe s volantem a jakoby to plave. Tlumiče, čepy? Do začátek to má taky tendenci né uplně přesně držet, ale to můžou dělat i sjeté gumy.

5) spojka ma nahoře vůli, snad by jen stačilo vyměnit provozní kapaliny a odvzdušnit-majitel to nikdy nedělal.

5) vůle v řízení a z toho vyplývající plavání při jízdě po nerovnostech a poměrně silné rázy od děr v silnici.

6) shnilé zadní lemy, nicméně pouze povrchově, nejsou v nich ještě díry. Jde to třeba nějak přebrousit a zakitovat a zabarvit, aniž by se musely dělat nové?

7) STK s platností měsíc a to jen díky tomu, že majitel neprošel před 2 dny. Dle protokolu to bylo kvuli špatnému zbrždění ruční brzdy na pravé straně (pakny?). Koupě auta s tak krátkou STK mi přijde jako docela risk, zvlášt když ten protokol byl sice orazítkovanej, ale hodnoty předepsaný i naměřený byly vypsaný propiskou. Je to normální? Navíc tam v lehkých závadých byly vadné klouby a tyče řízení.

Celkově mám z toho auta smíšené dojmy. Majitel ho měl 3 roky a udělal jen brzdy na předku a výfuk + 1x vyměnil olej, jinak na nic nehrábnul. Chce za něj 30.000,-. Tyto investice jsem ale spočítal na dalších 45.000 a to mi přijde dost. Za 75-80k už můžu mít šestou generaci, která by snad mohla bejt v lepším stavu :/

Ocením vaše názory, stačí k jakémukoliv bodu. Díky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 9:52   Citovat  

Tak to koukám! Teda chudá auto... zmatenej

Prázdná klima by se spustit snad neměla...

Spíš bych se bál toho zvuku motoru...

A 150kW? to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 9:56   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak to koukám! Teda chudá auto... zmatenej

Prázdná klima by se spustit snad neměla...

Spíš bych se bál toho zvuku motoru...

A 150kW? to mi hlava nebere

chyba, myslel jsem 150 koni - 110 kW - opraveno. Co ten zvuk může znamenat jiného? Přidřený? Ventily?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 10:02   Citovat  

Střelec napsal:
chyba, myslel jsem 150 koni - 110 kW - opraveno. Co ten zvuk může znamenat jiného? Přidřený? Ventily?

Já si říkal... Úsměv

No já měl zvuk ala trakto v Shuttlu a monty viděl v oleji střepiny - byl přidřený na klice, ale cca 2-3 měsíce ještě jezdil, pak jsem dal jiný... Spotřeba oleje byla litr na 150km = kouř Avie hadr... Velmi šťastný Ale co chtít za 10tis...
   Návrat  
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 10:19   Citovat  

Ohledně toho spojkovýho pedálu bych si dával bacha na spojkovej váleček. Taky jsem měl na starym accordu vůli na padálu a po výměně kapaliny to byla ještě horší a když se s autem dlouho nejelo, tak se to zavzdušnilo a pedál padl po sešlápnutí k podlaze a bylo třeba to celý odvzdušňovat.
   Návrat  
Tomášek je teď offline  Tomášek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 10:23   Citovat  

Střelec napsal:

6) shnilé zadní lemy, nicméně pouze povrchově, nejsou v nich ještě díry. Jde to třeba nějak přebrousit a zakitovat a zabarvit, aniž by se musely dělat nové?

Ahoj tak ten můj měl taky lemy na prach...na todle Accordy trpěj, a na to že chčije olej z Rozdělovače:)ale lemy jsou to nejmenší..Úsměv

Btw: kolik chceš do auta dát na nákup? myslím že by se dal pořídit i jinačí, sice o něco dráaž..ale v lepším stavu.
   Návrat  
Tomášek je teď offline  Tomášek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 10:28   Citovat  

Tady jsem eště koukal.. na net... tak ti sem něco hodím..jo jinak určitě chceš 2.2 vtec? těch 2.0 litrů je celkem dost...a nejsou taky špatný...a za dobrou cenu seženeš dobrý auto:)

2.2 Vtec
2.2 Vteec

a třeba tenhle pěknej 2ou litřík..
2.0 IES
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 10:31   Citovat  

Nebo se zeptej Diacoona - někde psal,že by místo sedanu vzal coupe, protože mu sedan přijde zbytečně velký... A má 2.2 Vtec...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 11:44   Citovat  

Tomášek napsal:
Tady jsem eště koukal.. na net... tak ti sem něco hodím..jo jinak určitě chceš 2.2 vtec? těch 2.0 litrů je celkem dost...a nejsou taky špatný...a za dobrou cenu seženeš dobrý auto:)

2.2 Vtec
2.2 Vteec

a třeba tenhle pěknej 2ou litřík..
2.0 IES

2.0i je sice dost, jenže já už jsem zvyklej na silnější a nerad bych šel zpátky. Původně jsem chtěl dát za auto i se servisem cca 50-55k, ale jak tak vidím ty stavy a ceny, tak už počítám s tím, že do toho 70-80k zapadne jako když fikne... a to jsem to ještě chtěl předělat na LPG, páč jezdím přes 30.000km/rok, to je dalších 25k Smutný Když jsem to všechno sečetl, tak by mi to Acco co jsem viděl včera vyšlo na bratru dobrých 100k a za to si myslím, že už můžu rovnou koupit káru v dobrom stavu i s LPG... Nemáte někdo zkušenosti s tím, v jakých stavech bývá ta další generace (1999+) když stojí 70-80k ?
   Návrat  
Klemoš je teď offline  Klemoš
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 15:57   Citovat  

Podle toho jak jsi toho Accorda popsal tak to musi byt vrazda pořádnej výtlem Nejspis neni divu ,ze se toho majitel zbavuje.Kamos tedka prodava CC7 2,3.Jeste mi nerek cemu ,ale jestli bude mit nekdo zajem tak hodim i foto a podrobnejsi info.
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.9.2009 , 16:21   Citovat  

to bych radeji pridal par tisic a koupil neco v lepsim stavu Honda
   Návrat  
jamescrx je teď offline  jamescrx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2009 , 21:07   Citovat  

lemy - vykitování to nezachrání, je potřeba to vyvařit - tyhle acco na to trpí všechny - mně to stálo cca 10 kapříků s lakem
vůle v řízení - mohlo by pomoct dotáhnout převodku řízení
spojka - vůle - určitá vůle by tam měla být cíleně
únik oleje kolem víčka - to je divné - vadné víčko asi
klima - bez potřebného tlaku chlad. média se kompresor vůbec nesepne ,tak je to správně
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2009 , 21:09   Citovat  

Nakonec to tak asi dopadne, ale koukám už spíš po další generaci.

Jak hluboko jde u Acca 6G (1998-2002) zmáčknout střed airbagu u spolujezdce a řidiče? Svítila kontrolka SRS, tak jsem šáhnul na pytel u spolujezdce a prst se mi tam zabořil snad 5cm hluboko, jak tam nic nebylo. Jinak to sedělo pevně, žádný známky lepení. Z minulý generace, kde ty pytle byly, mám zkušenost, že střed má být pevnej a tvrdej, proto se mi to nezdá. Přitom na pohled to nijak bouchly nebylo, spáry licovaly, nikde znamka po povolovani matek u kapoty... Měřák tloušťky laku jsem ale s sebou neměl.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nákup a servis Accordu, prosím poraďte
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina