Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
tkelly je teď offline  tkelly
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 14:31   Citovat  

Ahoj všem Hondařům!!
Tohle je spíše dotaz než inzerát, tak dofáž že jsem to nedal do špatné sekce.
Jsem 25 letý pražák, který si teprve dodělává řidičák. (zbývá 7 jízd, tak snad už jenom chiličku).
Každopádně už několik týdnů po internetu výbarám autíčko. Už jsem měl "vybráno" spousty aut ruzných značek.. přes alfy,fiaty, bmw......atd až po hondy:-)
Jelikož jsem začínající řidič, tak jsem opustil od koupě nového Grande Punta, s tim že si na začátek koupim něco ojetého.
Můj velký výběr se užil jen na dvě auta - Ford Focus a Honda Civic....ano nejvíce se mi líbí Hatchbacky:-)
I když v rodině máme Fordy, mě se Honda Civic líbí víc....
Teď k dotazu... Rozhoduji se mezi 6 a 7g ... Z finančních důvodu, to bude asi radši 6g..Ale neni výhodnější koupit 7g?? Aby vstupní investice ( výměny filtrů,rozvodů atd) 6g nepřesáhly nákupní cenu 7g...
Ale dejme tomu, že koupim 6g.. co opravdu nevim, jaký motor... s autem rozhodně nebudu závodit, ale nechci aby to bylo líne a abych do kopce ani nemohl předjet kamion...
Líbý se mi 1.4.. který dělá se 55kw a 66kw... je těch 11kw velký rodíl... protože těch 55kw je více tak se dají koupit i levněji...
90 procent času budu jezdit po Praze, takže si myslim, že ta 1.4 by měla stačit a na dálnici snad taky někoho předjedu..Co se mi líbí je spotřea.. lidé píšou okolo 6 litrů a to je nádhera...
Jak jsem psal.. jsem řidič začátečník.. tak myslíte že je tento vůz pro začátečníka vhodný???
Popřípadě kdyby někdo prodávál nějakého hezkého civica za rozumnou cenu???Úsměv... radši koupim auto od člena klubu, než z bazaru!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 14:41  Naposledy upravil crxmann dne 20.9.2009 , 14:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pokud se rozhoduješ mezi 7g a 6g tak ti asi řeknu 6g. 7g je samozřejmě novější, s méně najetýma kolimetrama, a větší pasivní i aktivní bezpečností, ale designově nic moc. Kromě Type S a TypeR. V Tvém případě bych šel cestou 1.5 Vtec-e, auto postavené na spotřebu. Problém je že hatch 6g je vcelku ještě pořád nízkej takže se ti může stát, že Tě ve městě v celku snadno někdo přehlídne. To se ti u dodávky jako je 7g fakt jen tak nestane.
Jo a jestli nejsi připravenej na to, že budeš při cestovní rychlosti 130km/h poslouchat 4500ot za minutu tak se civicům vyhni VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 14:42   Citovat  

sam mam 6g facelift v 1,4 a rozdil mezi 55 a 66kw je pouze restriktor v sani. a to ze 55kw civic je dotazenej z nemecka. jinak co se tyka jizdnich vlastnosti, tak nemuzes cekat ze to pofrci neuveritelnym stylem, ale ma to dobrou prevodovku, takze se s tim da jet i pomerne svizne. C6g pomerne trpi na korozy zadnich lemu(jako skoro kazda honda) a taky je to posledni civic montovanej v japonsku. pro predstavu: mam najeto 180tisic a v aute nic nevrze nepraska a motor taky neni nak extra slyset. pro 7g mluvi v prospech asi hlavne bezpecnost, ale zase na druhou stranu cena nahradnich dilu je tady neporovnatelne vyssi a jety veci skoro nesezenes. na 6g se da v pohode sehnat skoro vsechno. (na predfacelift uplne vsechno). pokud si priplatis par tisic, tak budes mit auto s klimou, el vybavou a dost pohodlne ktere vydrzi mnohem vic nez naky grande špunto. muj osobni nazor do 7g bych sel pouze do type R Se stydím a to jen proto ze C6GTR se nedelalo v LHD a i presto je drazsi nez CTR7g(beru ceny v uk)
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 14:45   Citovat  

Pokud vybreš dobře, tak cena 6g cenu 7g rozhodně nepřesáhne.

Jinak rozdíl 55kW a 66kW je jen ve vložce sání,takže z 55 se dá snadno udělat 66..

7g má větší výhodu bezpečnosti a antikoroz. ochrany (pokud vezmeš 6g r.98+ - pofacelift,tak tam je bezpečnost lepší a antikoroz taky než předfacelift).

Ke koupi Ti doporučím poptat se Rom.a - určitě Ti něco spolehlivého najde.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 14:59   Citovat  

Už dvě odpovědi... neuvěřitelný...Úsměv
Ze to bude po dálnici trošku řvát při 4500 ot za min.. mi nevadí.. aspoň budu vědět, že jedu v autěÚsměv.. krom toho nemám s čim srovnávat...
Jestli tomu rozumim dobře, tak když si koupim 55kw verzi.. tak přikoupenim nějaké součastky mohu zvýšit výkon na 66kw??
Abych řekl pravdu z investicí do tunningu trošku počítam, ale spíš do interieru, který v 6g vypadá přeci jenom poněkud staře.. ale nic extra.. volant, pedály a možná nějaké podsvícení budíku...z venku vypadá Civic 6g moc pěkně, takže max kola.. žádný křídla a podobně!!!
Já se v autech opravdu nevyznám, zajímám se o ně poslední měsíc... ale někde na netu jsem četl o čipování motoru.. že se zvýší výkon a i sníží spotřeba... da Se tento motor 1.4 takto upravit?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:05   Citovat  

tkelly napsal:
Ze to bude po dálnici trošku řvát při 4500 ot za min.. mi nevadí.. aspoň budu vědět, že jedu v autěÚsměv.. krom toho nemám s čim srovnávat...
Jestli tomu rozumim dobře, tak když si koupim 55kw verzi.. tak přikoupenim nějaké součastky mohu zvýšit výkon na 66kw??
Abych řekl pravdu z investicí do tunningu trošku počítam, ale spíš do interieru, který v 6g vypadá přeci jenom poněkud staře.. ale nic extra.. volant, pedály a možná nějaké podsvícení budíku...z venku vypadá Civic 6g moc pěkně, takže max kola.. žádný křídla a podobně!!!
Já se v autech opravdu nevyznám, zajímám se o ně poslední měsíc... ale někde na netu jsem četl o čipování motoru.. že se zvýší výkon a i sníží spotřeba... da Se tento motor 1.4 takto upravit?

Přikoupením ne, jen vydáním... Mrk Je tam restriktor (ucpávka) v sání. Tady je postup.

Čip je bez dalších úprav na nic...

K čipu je dobrý tenhle článek.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:08   Citovat  

Lidi .. fakt děkuji za rychlé a pomocné odpovědi... Nevim, jestli jsem byl někdy na foru, kde byli lidi takhle ochotně radili!!!!
Předpokládám, že Rom.a je členem klubu.. takže ho budu moci nějak vyhledat a pm...
A díky hellborn mám i co zajímavého číst!!!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:11   Citovat  

Jo, Rom. je jeden z "našich" dovozců. Tady je jeho nabídka. Ale když mu řekneš požadavky,tak Ti něco spolehlivého najde.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:23   Citovat  

tkelly napsal:

nevim jestli je dobrej napad vyndavat bagovej volant a nahrazovat ho nakym "tuningovym". osobne bych spis sel do volantu z jiny hondy(itr, atr, ctr7g a mel by sedet i z S2000) jsou to nadherny volanty. hele z vlastni zkusenosti vim ze ty tuningovy doplnky jsou vetsinou nastiru s kvalitou, takze neni nad originalni dily.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:27   Citovat  

Winie napsal:
nevim jestli je dobrej napad vyndavat bagovej volant a nahrazovat ho nakym "tuningovym". osobne bych spis sel do volantu z jiny hondy(itr, atr, ctr7g a mel by sedet i z S2000) jsou to nadherny volanty. hele z vlastni zkusenosti vim ze ty tuningovy doplnky jsou vetsinou nastiru s kvalitou, takze neni nad originalni dily.

vidiš.. jsem fakt ....., vůbec mě nanapdlo, že když vyměnim volant příjdu o airbag...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:30   Citovat  

Winie napsal:

Sedět z C7g apod. bude,ale ještě nikdo netestoval funkčnost... V Honda servisu (ne že bych jim teda nějak extra věřil) mi bylo sděleno (měl volant z CTR 7g), že nezaručí funkci... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 15:58   Citovat  

Hellborn napsal:
Sedět z C7g apod. bude,ale ještě nikdo netestoval funkčnost... V Honda servisu (ne že bych jim teda nějak extra věřil) mi bylo sděleno (měl volant z CTR 7g), že nezaručí funkci... Ble
no nad tim sem se taky uz zamejslel, ale pokud bude sedet pripojka, tak by mel fungovat. ale zkouset to nebudu. kazdopadna tisicihran sedi.
   Návrat  
Dik je teď offline  Dik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 19:52   Citovat  

Líbý se mi 1.4.. který dělá se 55kw a 66kw... je těch 11kw velký rodíl... protože těch 55kw je více tak se dají koupit i levněji...
90 procent času budu jezdit po Praze, takže si myslim, že ta 1.4 by měla stačit a na dálnici snad taky někoho předjedu..Co se mi líbí je spotřea.. lidé píšou okolo 6 litrů a to je nádhera...

Taky bych ti doporučil jak už bylo zmíněno motor 1.5 Vtec-e, pokud budeš jezdit většinu času po městě.
U 1,4 si nemyslím že by ses dostal na 6 litrů, spotřeba bude větší. Spíš bych počítal kolem 8.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:25   Citovat  

Dik napsal:

Taky bych ti doporučil jak už bylo zmíněno motor 1.5 Vtec-e, pokud budeš jezdit většinu času po městě.
U 1,4 si nemyslím že by ses dostal na 6 litrů, spotřeba bude větší. Spíš bych počítal kolem 8.
zalezi v jakym stavu mas motor, ale osm urcite ne. max 7 litru.
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:31   Citovat  

CRXMANN napsal:
...... 7g je samozřejmě novější, s méně najetýma kolimetrama, a větší pasivní i aktivní bezpečností, ale designově nic moc.

Tak to koukám! Smutný naštvanej Bueee Hihi
   Návrat  
Dejva je teď offline  Dejva
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:35   Citovat  

Také řeším Civica 6g 3dv., trochu jsem to tady prolezl, zkoušel hledat, ale nic moc nenašel. Je toho tady prostě moc. Úsměv
Měl bych pár dotazů: (kolegu to snad taky bude zajímat)
1) 1.4 - 55kw x 66kw - k nám se vozily obě varianty? Jestli jsem to dobře pochopil, tak v Německu byla zvýhodněná sazba do 55 Kw a proto tato verze vlastně vznikla. V techničáku bývá uveden výkon, když budu mít 55Kw a "upravím" ji na 66 Kw nebude problém na STK? Podle mě nic nezjistí. Ale nevím.
2) 1.5 v čem je lepší než 1.4 66 Kw, kromě toho, že má VTEC? Která verze je pocitově více jede? Koukal jsem do technických údajů a 1.5 Vtec je 0,6 s rychlejší na 100. (to je docela málo, když má o 25 koní víc) Tak trochu jsem tady vyčetl, že je lepší na spotřebu. Snad taky má delší převody? Upřímně spotřebu zas tak neřeším, rád bych se trochu svezl. VTI neřeším, to je mimo můj rozpočet.

Jak moc je VTEC náročný na údržbu?

Díky za trpělivost. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:44   Citovat  

Dejva napsal:
Také řeším Civica 6g 3dv., trochu jsem to tady prolezl, zkoušel hledat, ale nic moc nenašel. Je toho tady prostě moc. Úsměv
Měl bych pár dotazů: (kolegu to snad taky bude zajímat)
1) 1.4 - 55kw x 66kw - k nám se vozily obě varianty? Jestli jsem to dobře pochopil, tak v Německu byla zvýhodněná sazba do 55 Kw a proto tato verze vlastně vznikla. V techničáku bývá uveden výkon, když budu mít 55Kw a "upravím" ji na 66 Kw nebude problém na STK? Podle mě nic nezjistí. Ale nevím.
2) 1.5 v čem je lepší než 1.4 66 Kw, kromě toho, že má VTEC? Která verze je pocitově více jede? Koukal jsem do technických údajů a 1.5 Vtec je 0,6 s rychlejší na 100. (to je docela málo, když má o 25 koní víc) Tak trochu jsem tady vyčetl, že je lepší na spotřebu. Snad taky má delší převody? Upřímně spotřebu zas tak neřeším, rád bych se trochu svezl. VTI neřeším, to je mimo můj rozpočet.

Jak moc je VTEC náročný na údržbu?

Díky za trpělivost. Mrk

No ona 1.5 není klasický Vtec,ale tzv. ekonomický Vtec. Nemá ostrou vačku jako klasický Vtec, ale vačky na sací ventily mají rozdílný profil a motor jede v nízkých ot. jako 12tiventil (jeden sací ventil se skoro neotvírá),ve vyšších jako 16tiventil - hydraulický čep propojí vahadla a oba sací ventily ovládá ostřejší vačka.

Co si představuješ pod údržbou?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:52   Citovat  

Hellborn napsal:
No ona 1.5 není klasický Vtec,ale tzv. ekonomický Vtec. Nemá ostrou vačku jako klasický Vtec, ale vačky na sací ventily mají rozdílný profil a motor jede v nízkých ot. jako 12tiventil (jeden sací ventil se skoro neotvírá),ve vyšších jako 16tiventil - hydraulický čep propojí vahadla a oba sací ventily ovládá ostřejší vačka.

Co si představuješ pod údržbou?

"Klasický" VTEC je pouze VTI?
VTEC asi bude konstrukčně složitější, než třeba 1.4? Tak jestli vyžaduje nějakou speciální údržbu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:59   Citovat  

Dejva napsal:
"Klasický" VTEC je pouze VTI?
VTEC asi bude konstrukčně složitější, než třeba 1.4? Tak jestli vyžaduje nějakou speciální údržbu.

No v 6g 3d a 4d je "klasický Vtec" jen VTi - to je DOHC Vtec, jinak je ještě SOHC Vtec (ESi)... Oba mají ostrou vačku.

Speciální údržbu nijak zvlášť nepotřebuje...
   Návrat  
truest je teď offline  truest
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:05   Citovat  

Dik napsal:

já jezdim město 6,7l s 1.4 66kw
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:08   Citovat  

Hellborn napsal:
No v 6g 3d a 4d je "klasický Vtec" jen VTi - to je DOHC Vtec, jinak je ještě SOHC Vtec (ESi)... Oba mají ostrou vačku.

Speciální údržbu nijak zvlášť nepotřebuje...

Takže 1.5 VTEC je dělaný na spotřebu a proto má delší převody než 1.4 . S jakým motorem se lepe pobavím?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:11   Citovat  

Dejva napsal:
Takže 1.5 VTEC je dělaný na spotřebu a proto má delší převody než 1.4 . S jakým motorem se lepe pobavím?

Jo, přesně tak...

Dej na 1.5 převodovku z 1.4 nebo pak to chce DOHC Vtec...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:20   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, přesně tak...

Dej na 1.5 převodovku z 1.4 nebo pak to chce DOHC Vtec...

DOHC Vtec - je VTI a to je stavěný na výkon. Ten má stovku za 8s, to už odsejpá. :twisted: Co má za předepsaný palivo? Nemá už 98?
SOHC Vtec (ESi) - ten se dával kam?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:24   Citovat  

Dejva napsal:
DOHC Vtec - je VTI a to je stavěný na výkon. Ten má stovku za 8s, to už odsejpá. :twisted: Co má za předepsaný palivo? Nemá už 98?
SOHC Vtec (ESi) - ten se dával kam?

Ne, 95 - ani nevím,jestli v 96 byl v prodeji 98 (nicméně v 90, kdy vyjelo i-VT se 150koníkama ani v 92 VTi 5g u nás 98 v prodeji 100% nebyla...)

SOHC se dával do Civiců 5g (od 2D po 4D), v 6g je v coupe (je jich sakra málo) a v 5D. Všechny mají 92kW.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:31   Citovat  

V jakém roce 6g prodělal facelift? Na čem se zapracovalo? Zaznamenal jsem jiná světla, masku... Nemá třeba pevnější kastli nebo něco jiného zásadního?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:45   Citovat  

Dejva napsal:
V jakém roce 6g prodělal facelift? Na čem se zapracovalo? Zaznamenal jsem jiná světla, masku... Nemá třeba pevnější kastli nebo něco jiného zásadního?

V 98 - světla, maska, nárazník, kapota, výztuhy nárazníku (přední i zadní), lepší imobilizér, antikorozní ochrana.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:05   Citovat  

nebylo to nahodou 99? faceliftovyho civica 98 sem teda jeste nevidel. tady jsou foto pro porovnani (cervenej je predfacelift a zlutej je facelift)

687040_516x387x80.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
687040_516x387x80.jpg, 41.9 kB

DSC00695.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00695.JPG, 353.18 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:16   Citovat  

Winie napsal:
nebylo to nahodou 99? faceliftovyho civica 98 sem teda jeste nevidel. tady jsou foto pro porovnani (cervenej je predfacelift a zlutej je facelift)

Bylo to nějak na přelomu. 98 jsou před i poface.

Můžeš se podívat sem... Mrk
   Návrat  
Váša je teď offline  Váša
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 19:18   Citovat  

mužeš si koupit třeba 1.4 a dat na ni hlavu z motoru D16Z6 což je jednovačkovy vtec,vše perfektne sedi a vykon taky supr,spotřeba dolu. Vic na tudy odkaz nebo se mi podivej do garaže jak to asi vypada.S touhle přestavbou se ti otvirá svět tuningu motoru 1.4
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 19:29   Citovat  

Ja mam taky facelift a je vyroben 11/1998 a do provozu az 1999, jinak co se tyce pofaceliftu, tak to co rikal hellborn je asi tak vse, jeste v poface jsou lepsi sedacky, ty v predface stoji za prd, tyhle maji lepsi bocni vedeni a jsou pevnejsi. Jinak mel jsem 1.4 90ps a 1.5 114ps poface mam ted a uprimne musim rict, ze pocitove jede 1.5 trochu lepe a jedzim za 6-7l spotreby na 100km/h v 1.4 jsem jezdil prumerne o 1l vice. Jinak kdyz uz bych se rozhodoval, tak bych vzal 1.5 pofacelift, sice se tezko schani a drzi si cenu, stale kolem 90.000Kc, ale myslim si ze se vyplati si priplatit, pofacelift vypada lepe a ma nektera vylepseni (myslim ze i problem s praskajicimi svody je od pofaceliftu vyresen) a je to navic posledni civic, ktery se vyrabel v JPN, coz je taky vyhoda kvuli kvalite zpracovani. Navic 1.5 r.v 99 si drzi cenu, takze kdyz bych pak chtel treba silnejsi, tak zase tolik netratis.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic
Fórum: Koupím
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina