Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ladeny vyfuk,kola Vs Policie
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rupis je teď offline  rupis
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:38   Citovat  

Ahoj,zajimalo by me jestli ma nekdo zkusenosti s lezoucima kolama a vyfukem na CRX 2G???Policajti me kvuli tomu pokutuji a ja nevim jak se branit aniz bych to musel sundavat,Popr.jak se to da zapsat do TK??Diky.

Jinak zkousel jsem i to,at mi zmeri o kolik db mi presahuje oproti seriovimu vyfuku a ze auto starsi 10 let nemusi mit seriovy vyfuk
A kola ze mam napsany ve velkym Tk a ten ze bych nemel vozit sebou.Nic mi nepohlo,ted pujdu k spravnimu rizeni.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kero je teď offline  kero
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:46   Citovat  

rupis napsal:
Ahoj,zajimalo by me jestli ma nekdo zkusenosti s lezoucima kolama a vyfukem na CRX 2G???Policajti me kvuli tomu pokutuji a ja nevim jak se branit aniz bych to musel sundavat,Popr.jak se to da zapsat do TK??Diky.

Jinak zkousel jsem i to,at mi zmeri o kolik db mi presahuje oproti seriovimu vyfuku a ze auto starsi 10 let nemusi mit seriovy vyfuk
A kola ze mam napsany ve velkym Tk a ten ze bych nemel vozit sebou.Nic mi nepohlo,ted pujdu k spravnimu rizeni.
s kolama mam to samy snazil jsem jim zbulikovat hlavu ze norma je pres zrcatka chytli brutalni vytlem a rekly ze kola musi bejt zaroven s vozidlem a na vejfuk jsem jeste nic neslysel ale myslim ze i kdyby ti nelez tak by si nasli treba ze chteji vydet atestaci jsou to otravove Bueee
   Návrat  
Jerry_J je teď offline  Jerry_J
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:51   Citovat  

rupis napsal:

A odkud jsi? Me to rve jak zapichnuty prase a s cepicarema sem jeste problem nemel....Teda nerad bych to zakriknul Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:53   Citovat  

to tema tu uz nekde je myslim je to dobrý
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 20:56   Citovat  

Asi budu za puritána a "dědka" ale v tomhle naprosto souhlasím s policajtama. Jsou v právu a není to buzerace.
Když nehomologovanej výfuk řve jak protrženej, tak se nedivte, že po tom policajti jdou.
Dej si tam třeba homologovanej UlterSport a budou mít klid uši tvoje i tvého okolí a policajti po tobě nepůjdou.

A lezoucí kola z blatníků je taky pěkná zhovadilost. K čemu je to dobrý? A nezkoušejte mi tvrdit že to tak líp sedí v zatáčkách.
Nejenom že nápravy nejsou naladěný na kola s moc malým ET, čímž jsou jízdní vlastnosti v háji, ale dostávají zabrat ložiska, silentbloky a čepy.
A to že na mokru v tomhle případě blatníky nemají šanci plnit svojí funkci, je už jenom taková "drobnost".
Takže tady moje rada zní: dej tam kola který nebudou koukat z blatníků ven a nikdo kromě STK nebude řešit co tam máš za kola ať už bude jejich rozměr jakýkoliv.
Jo a fintu s tím že mám ty kola zapsaný ve velkém TP bych nedoporučoval. Narazíš na dobře vybavený policajty a jsi v pr...
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:06   Citovat  

Petr 78 napsal:
Asi budu za puritána a "dědka" ale v tomhle naprosto souhlasím s policajtama. Jsou v právu a není to buzerace.
Když nehomologovanej výfuk řve jak protrženej, tak se nedivte, že po tom policajti jdou.
Dej si tam třeba homologovanej UlterSport a budou mít klid uši tvoje i tvého okolí a policajti po tobě nepůjdou.

A lezoucí kola z blatníků je taky pěkná zhovadilost. K čemu je to dobrý? A nezkoušejte mi tvrdit že to tak líp sedí v zatáčkách.
Nejenom že nápravy nejsou naladěný na kola s moc malým ET, čímž jsou jízdní vlastnosti v háji, ale dostávají zabrat ložiska, silentbloky a čepy.
A to že na mokru v tomhle případě blatníky nemají šanci plnit svojí funkci, je už jenom taková "drobnost".
Takže tady moje rada zní: dej tam kola který nebudou koukat z blatníků ven a nikdo kromě STK nebude řešit co tam máš za kola ať už bude jejich rozměr jakýkoliv.
Jo a fintu s tím že mám ty kola zapsaný ve velkém TP bych nedoporučoval. Narazíš na dobře vybavený policajty a jsi v pr...

souhlas OK
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:34   Citovat  

Petr 78 napsal:

nehlede na to ze bych nechtel videt ty lemy a gumy jak vypadaj kdyz si parkrat daj pusu. vylezly kola je tuzerska hovadina ze starejch skodovek. kola maj bejt trosku zalezly nebo presne s blatnikem. pripadne do A
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 21:54   Citovat  

Pokud máš kola zapsaná,tak na těch Ti nic udělat nemůžou. Výfuk sice seriový výfuk,ale homologovaný být musí...
   Návrat  
rupis je teď offline  rupis
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:07   Citovat  

lemy se budou vytahovat,ale spis by me zajimalo,jak se to zapisuje do TK.Jo a vyfuk bych uz chtel urcite homologovanej,napiste prosim nejaky firmy u kterych ho najdu.Diky.
   Návrat  
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:23   Citovat  

Za vyfuk uz me taky chytli s CRX2G...Na hlucnost nic nerikali (co jsem tak slysel, da se zapsat vetsi hlucnost, pak je to ok), jediny, co jim vadilo bylo to, ze vyfuk presahuje pudorys auta...

Kola nevim, mam zaroven s lemy. Kola ven z lemu se mi sice libi (pokud je to decentni), ale souhlasim s nazorem, ze na auto bych to nedal..Rozhodne na auto na denni pouzivani...Parkrat si skrtnes a dopadnes jak ja s protrzenou gumou ve 130... to snad ne Jinak, co sem si vedom, kola by nemely precuhovat pres lemy...
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:27   Citovat  

za siroka kola sem dostal 1000 pokutu a 3 tydny uz jezdim na 14tkach plechacich .. Velmi šťastný
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.9.2009 , 22:32   Citovat  

exxsodus napsal:
za siroka kola sem dostal 1000 pokutu a 3 tydny uz jezdim na 14tkach plechacich .. Velmi šťastný

siroka? jako moc palcu? spis za blby et, ne? takze byli vylezly. co vim tak ti snad nemuzou dat pokutu za kola byt nezapsana v tp, ale jakmile budes mit nehodu tak ti pojistovna taky muze nakakat a veskerou skodu budes platit ty. jenze taky je na hlavu postaveny, ze pokud mas duplikat tp tak je strasnej problem do toho dopsat kola. na to bych se eventualne zkusil vymluvit no, ale je lepsi s policii nediskutovat a brat od nich fakta tak jak je davaj. hele u kol se da drzet jednoduchyho pravidla, prumer kola vcetne pneu nesmi prekrocit originalni rozmer a ET je taky doporuceno zachovat v mezi plus minus 5
   Návrat  
kero je teď offline  kero
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:42   Citovat  

rupis napsal:
lemy se budou vytahovat,ale spis by me zajimalo,jak se to zapisuje do TK.Jo a vyfuk bych uz chtel urcite homologovanej,napiste prosim nejaky firmy u kterych ho najdu.Diky.
zapsani do tk je vorisek v praci prodavame kola od alcaru a ty normal schvalujou kola do tk stoji to par kacek na teccnicky ale jiny kola jsem slysel ze bys musel zavolat nebo nejlepe napsat do hondy aby ti to schvalily a dalsi oplitacky a moc penez Smutný
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:54   Citovat  

Jinak na Alcar taky bacha, už jsem se setkal s tím,že kupujícímu namluvěj bludy, že si tam může nechat napsat všechny velikosti ráfků a pneu,co na typových listech (většinou z německa) jsou..I když jsou uvedeny uplně pro jiná auta...Nemluvě o tom,že už párkrát dali kupujícímu typový list ke kolům,které si sice koupil,ale typový list určený uplně pro jiná vozidla,než dotyčný měl....tohle si zkontrolujte..Úsměv
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.9.2009 , 22:55   Citovat  

co vim tak u kol musí bejt dezén pneu v lemu, že máš natažený "A" gumy a disk máš třeba 1cm ven tam nic neni

jinak výfuk nesmí přesahovat půdorys auta no

a dál souhlas, jet za děště za autem s kolama lezoucíma 2cm ven z lemu je fakt libovka, ve větší rychlosti neni nic vidět jen tunel vody HaHaaa
   Návrat  
CRXT je teď offline  CRXT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.9.2009 , 10:27   Citovat  

Já mám napsané v TP ráfky 14",15",16".Doslovně-Schváleno alternativní použití pneumatik 195/50 R15 na ráfcích 7Jx15H2 ET35,dále215/40 R16 82V na ráfcích 7,5x16 H2 ET20,dále 225/40 R16 85V na ráfcích 9Jx16 H2 ET15. Auto jsem přitáhl z německa a v předu 7,5x16 ET 20-215/40 a v zadu 9x16 ET15-225/40.V německém TP jsem to měl napsané i jako přední a zadní(ty 16") ale jelikož naše směrnice udává že musí být ráfky i pneu na celém vozidle schodné,tak sem v řiti.Teoreticky bych mohl jězdit na 16x9 ET15-225/40 na celém autě,ale to mi potom leze 1/4 kola ven z lemu na předku.Tímto se rovnou zeptám(nějaký znalec zákona)Vstahuje se ta směrnice i na šířku ráfků?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.9.2009 , 12:29   Citovat  

CRXT napsal:
Já mám napsané v TP ráfky 14",15",16".Doslovně-Schváleno alternativní použití pneumatik 195/50 R15 na ráfcích 7Jx15H2 ET35,dále215/40 R16 82V na ráfcích 7,5x16 H2 ET20,dále 225/40 R16 85V na ráfcích 9Jx16 H2 ET15. Auto jsem přitáhl z německa a v předu 7,5x16 ET 20-215/40 a v zadu 9x16 ET15-225/40.V německém TP jsem to měl napsané i jako přední a zadní(ty 16") ale jelikož naše směrnice udává že musí být ráfky i pneu na celém vozidle schodné,tak sem v řiti.Teoreticky bych mohl jězdit na 16x9 ET15-225/40 na celém autě,ale to mi potom leze 1/4 kola ven z lemu na předku.Tímto se rovnou zeptám(nějaký znalec zákona)Vstahuje se ta směrnice i na šířku ráfků?

Směrodatný je rozměr pneu. Šířku ráfku ti nikdo přeměřovat nebude.
Opravdu máš ty 9J ráfky zapsané jako přední kola? To je přeci blbost. V TÜV certifikátu ke kolům máš taky napsáno jaký rozměr kola a pneu může být na předku a jaký na zadku.
Můžeš sem prosím hodit fotku toho německého techničáku?
Já bych v tvém případě jezdil na té užší variantě 16" pneu a pokud by vzadu ten 7,5 ráfek byl moc úzký (vytažené blatníky) tak bych dal ráfek s nižším ET.
Tipuju že to máš na CRX a tam je 9 placů široký ráfek už zbytečně těžkej a 225 guma zbytečně široká.
I tak budou ty 16" spíš na parádu než na jízdní vlastnosti.
Musíš vědět co od auta očekáváš. Když chceš dělat parádu, tak si tam dej klidně 17" ale pokud se chceš pořádně svézt, dej 15".
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ladeny vyfuk,kola Vs Policie
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina