Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně startovat a rozjíždět studené auto ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4

Jak správně rozjíždět ?
Nastartovat a hned jet
18%
 18%  [ 18 ]
Nastartovat, počkat pár vteřin na olej a jet
68%
 68%  [ 66 ]
Nastartovat a čekat, čím déle, tím lépe
13%
 13%  [ 13 ]
Hlasovalo : 97
Celkem hlasů : 97

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 10:23   Citovat  

665+1 napsal:
ted zkusime s Wheelmanem vymenit jen čidlo za VDO, budíky chci taky časem vymenit (rovněž VDO) ... určitě dám vědět.

Máš link na ty budíky VDO? David od PK si bude prý objednávat nějaké budíky z US...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 10:29   Citovat  

Hellborn napsal:
Máš link na ty budíky VDO? David od PK si bude prý objednávat nějaké budíky z US...

řešim takovy věci s Wheelmanem, prošlo mu toho už spousta rukama , tak je schopnej už celkem objektivně posoudit kvalitu (nehledě na zpětnej feedback od lidí). Mluvil ještě o jedný značce, ale ted si to nevybavuju ...

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 10:34   Citovat  

Minimálně 1minutu čekám, spíš až když spadnou otáčky na 900rpm, ale v průběhu mu párkrát šlápnu tak těch 2500rpm. Zdá se mi to prostě lepší, páč když je opravdu úplně studenej a chci hned jet tak cítím že to není ono, po zahřátí jede lépe, a navíc tam není taková spotřeba. Si vemte když sitič dává jakou to má spotřebu a od čeho to tam asi je, aby 2-3minutky stála zahřála se a pak je motor připraven na mírnější zátěž. A po cca 10minutách je připraven na plnej knedlík.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 10:49   Citovat  

Nastartuju, zapnu ksandu a vyrazim. Vyrobce auta jiste pocita s tim ze takhle bude auto jezdit. Nezalezi na tom jestli je -15°C nebo +30°C. Nemam cas ztracet cas, abych sedel v aute a cekal.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 10:55   Citovat  

ja si nastartuju a jdu si otevrit vrata :) pak vyjedu, zavru a pomalu jedu do 2500, po chvilce max 3000 otacek.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 12:37   Citovat  

no a kdyz nekdo ma VTi tak studeny motor te ani nepusti do vtecu ne?tam jsou nejake ochrany a vtec sepina az po urcite teplote ne?ja sme to teda nezkousel ale nekde sem to cetl nebo mi to nekdo rikal.jinak ja tocim max 3000 pri zahrivani.2500 pri prerazeni ses pod 2000 otacek.

Verča je teď offline  Verča
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 12:43   Citovat  

kamol napsal:
no a kdyz nekdo ma VTi tak studeny motor te ani nepusti do vtecu ne?tam jsou nejake ochrany a vtec sepina az po urcite teplote ne?ja sme to teda nezkousel ale nekde sem to cetl nebo mi to nekdo rikal.jinak ja tocim max 3000 pri zahrivani.2500 pri prerazeni ses pod 2000 otacek.

však ty stejně VTi nemáš, tak ti to může bejt jedno pořádnej výtlem pořádnej výtlem :chichi:

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 12:49   Citovat  

kamol napsal:

Při studeném motoru by to prý nemělo jít přes 6500ot. a Vtec by neměl sepnout, ale nezkoušel jsem a zkoušet nebudu...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 12:53   Citovat  

Hellborn napsal:
Při studeném motoru by to prý nemělo jít přes 6500ot. a Vtec by neměl sepnout, ale nezkoušel jsem a zkoušet nebudu...

no taky to zkouset nebudu mam motory natolik rad ze jim to nemuzu udelat Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 12:53   Citovat  

Verča napsal:
však ty stejně VTi nemáš, tak ti to může bejt jedno pořádnej výtlem pořádnej výtlem :chichi:

haha pořádnej výtlem pořádnej výtlem

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 13:06   Citovat  

Hellborn napsal:

V kazde jednotce VTEC motoru je takzvana " vtec coolant temp check". V praxi to znamena, ze pokud ma chladici kapalina mene nez 60 stupnu, nepusti te to do vtecu a mas omezovac na cca 6500 otacek.

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 16:07   Citovat  

Presne tak ... jak rika Dark

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 16:24   Citovat  

ninja napsal:
Nastartuju, zapnu ksandu a vyrazim. Vyrobce auta jiste pocita s tim ze takhle bude auto jezdit. Nezalezi na tom jestli je -15°C nebo +30°C. Nemam cas ztracet cas, abych sedel v aute a cekal.

ztracet cas nemusis, staci mit magicar s dalk. startem pořádnej výtlem

Bigless je teď offline  Bigless
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2007 , 16:31   Citovat  

No pokud má auto 5.majitele a ma naskákáno 150k+ km, myslim,že je to docela jedno pokud neni motor po GO a nezajíždí se..kdo ví co s tim kdo kde dělal a zda-li je vubec co pokazit..

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2007 , 6:01   Citovat  

Hlasuju pro prvni postup.Ovsem ve finale to stejne vypada na druhy,nez prepnu topeni,zapnu pas atd.,je dobrych 10 vterin pryc Úsměv .A u karburatoru s plnym mechanickym syticem (u me C3G,A1G,brzo P1G a snad casem i C1G) stejne neni jasny,co je "zahrivani na volnobeh" Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2007 , 21:25   Citovat  

my co máme v garáži trvale 21°C to neřešíme ani v zimě Velmi šťastný jinak měním olej většinou před zimou aby byla zajištěna co nejlepší kvalita mazadla a eliminoval se výskyt vody ve filtru a pod. Taky je dobré zkontrolovat tlak olejového čerpadla. Právě to při -20° a oleji dejme tomu 15w40 bude mít veeelmi moc práce s medovou kapalinou.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2007 , 21:45   Citovat  

kupte si hondu pro severské země...připojte na zásuvku a je to...chicht

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 21:24   Citovat  

Only_one napsal:
my co máme v garáži trvale 21°C to neřešíme ani v zimě Velmi šťastný jinak měním olej většinou před zimou aby byla zajištěna co nejlepší kvalita mazadla a eliminoval se výskyt vody ve filtru a pod. Taky je dobré zkontrolovat tlak olejového čerpadla. Právě to při -20° a oleji dejme tomu 15w40 bude mít veeelmi moc práce s medovou kapalinou.

zaaaavist Se stydím

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 22:34   Citovat  

Hellborn napsal:

Já to zkoušel Se stydím Nevěděl jsem to a když jsme byli v bazaru pro acco a pak mi to prodavač na zpáteční cestu půjčil,chtěl jsem zkusit Vtec(cca 10min volnoběh + 5km jízdy)a nikde se nic neukázalo,tak jsem z toho byl na rozpacích.Do otáček mě pustil,ale sepnutí jsem nepostřehl..Až pak jsem se od vás dozvěděl,že to má "ochranu" je to dobrý

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 6:44   Citovat  

Daver napsal:
Vždycky jsem si myslel, že čím déle zahřívám auto na volnoběh, než se s ním rozjedu, tím lépe ... ale jeden známý, řidič z povolání mi tvrdil, že má z několika zdrojů informaci, že je lepší nastartovat a hned jet ... pomalu, nevytáčet, ale nenechávat zahřívat na volnoběh.

Jaký je Váš názor a zkušenost ?

Přikláním se k variante B, ale jen opravdu pár vteřin. Než se olej všude natlačí, do všech kanálků atd. Pak pomau do cca 2.000 - 2.500RPM a pomalu s citem jet. Ono se potom ohřívá i vše ostatní ... když se musí škrábat, tak se holt musí ... no ...

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 20:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Já postupuju podle možnosti B s tím, že pak točím 2500, po zahřátí vody max 3000, až ujedu těch 10km, tak teprve občas pošimrám i Vtec... Úsměv

tak nejak, s tim, ze pas si zapnu az kdyz si nasadim panel radia HaHaaa

zajimalo by me co je nejlepsi delat, kdyz vyjedu a po 3minutach zacnu stat v kolonach na Magistrale... Bueee

LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2007 , 19:06   Citovat  

... zaparkovat a jit na "levny" MHD :hehe:

MiroSR je teď offline  MiroSR
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2007 , 13:01   Citovat  

Nemyslim si, ze ohrievat na vonobeh je spravna cesta. Je na to objektivny dovod: Skuste nastartovat pri minusovej teplote a nechat bezat na volnobehu. Motor sa bude zohrievat aj 15 minut ! To znamena 15 minut prace na studeno, 15 minut prace so studenym katalyzatorom a bohatou zmesou, co tiez skracuje jeho zivotnost (ovsem, ak tam nejaky je Velmi šťastný ).

A co potom? Po 15 minutach vyrazime na cestu so zohriatym motorom a uplne studenou prevodovkou, stuhnutymi tlmicmi... takze tak ci tak by sme mali ist pomaly.

Moj nazor: nastartovat, nechat len par sekund na rozvedenie oleja, potom ist aspon niekolko sto metrov na nizkom prevode a nizkych otackach (motor, prevodovka ani tlmice nie su velmi zatazene) potom radit vyssie pri nizkych otackach a malom plyne.

Mne sa moje D16V1 takto zohreje asi po 3km jazdy aj ked je vonku hlboko pod nulou, cele to trva asi 5 - 7 minut, po ktorych viem, ze je zohriaty nie len motor, ale aj prevodovka a zcasti aj tlmice (tym to trva este trochu dlhsie a auto je dost tvrde)

pozn. kurenie(topeni) prepnem na teply vzduch, az ked je uz motor zohriaty uplne (radsej budem chvilu trpiet ja, ako moj motor Úsměv )

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2008 , 19:28   Citovat  

Tak nejlepší bude asi to za béééééé. Ale čemu se musím smát je jeden klučina z našeho městečka má C6G a bydlí 20metrů od hlavní křižovatky. Sedne nastartuje a hurá na křižovatce hrabat klíďo až do omezovače naštvanej Chudák auto magor kluk KO KO Co se může tímhle stylem jízdy po....??? Stírací kroužky? šály? gufera ventylů? Nejjednoduší odpovd je že všechno co???

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 2:42   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Tak nejlepší bude asi to za béééééé. Ale čemu se musím smát je jeden klučina z našeho městečka má C6G a bydlí 20metrů od hlavní křižovatky. Sedne nastartuje a hurá na křižovatce hrabat klíďo až do omezovače naštvanej Chudák auto magor kluk KO KO Co se může tímhle stylem jízdy po....??? Stírací kroužky? šály? gufera ventylů? Nejjednoduší odpovd je že všechno co???

Pardon, je to magor!!! Bohužel. Ale asi už šetří na C7G a výhledově na C8G či na GO!

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 7:00   Citovat  

-B-

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 10:00   Citovat  

Kdyby jste tu hondu viděli tak mu zrovna dáte přes držku protože ta je nebo spíš byla hodně pěkná žlutá a docela top stav po prvním majiteli ale až bude dolejvat litr oleje na 500km tak ho to bude stat pěkný peníze dobře mu tak ať mu to to auto pořádně oplatí pořádnej výtlem pořádnej výtlem

evils je teď offline  evils
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 17:28   Citovat  

pánové 2500 - 4000 otáček při studeném motoru je pěkná prasárna, od vás bych auto nekoupil. zahřívání na místě nevadí motoru, v manuálu k vozidle je sice, že po nastartování se máte hned rozjet, ale to je pouze kvůli emisím ve výfukových plynech, motoru zahřívání na místě nevadí. nejlepší je nechat motor na místě chvíli běžet, půl minuty až třeba 5 minut, a potom vyjet jako se studeným motorem. Studený motor se nemá vytáčet přes 2000, alespoň 5 km jízdy.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 17:52   Citovat  

no a ja si zasa naopak myslim, ze prasarna je jazdit pod 2000rpm. to dostavaju pekne naprdel ulozenie kluky, ojnicne loziska, capy, aj ojnice. ono ani za tepla to hondam moc dobre nerobi, sposobuje to ovalitu valcov Úsměv pletes si to s dieselem

evils je teď offline  evils
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2008 , 21:09   Citovat  

pajo napsal:
no a ja si zasa naopak myslim, ze prasarna je jazdit pod 2000rpm. to dostavaju pekne naprdel ulozenie kluky, ojnicne loziska, capy, aj ojnice. ono ani za tepla to hondam moc dobre nerobi, sposobuje to ovalitu valcov Úsměv pletes si to s dieselem

auto jsem kupoval nové, jezdím každý den, v létě v zimě. s autem jezdím každý rok do hondy na pravidelné prohlídky, nechal jsem si teď na podzim i proměřit motor a tlumiče, kluci v hondě říkali, že je motor jako nový, že vůbec nevypadá na 7 let. Každý by měl poznat, kolik otáček je pro motor málo a kolik ne, já mohu v pohodě jet za studena na nějakých 1750 -2000. Musíš jen citlivě dávkovat plyn a to ne každý umí. Dělal jsem to tak s každým autem, volvo S80, saab aero 9000,passat GT, audinou, astra. S dieselem, kterého mám také jedu za studena do 1500 otáček HaHaaa

je to každého rozhodnutí a každý si ponese následky sám kouř

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně startovat a rozjíždět studené auto ?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina