Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Můžu dát auto v polopřevodu do depozitu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 16:39   Citovat  

Můžu dát auto v polopřevodu do depozitu? A nebo ho zrovna zrušit na králikárnu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 17:50   Citovat  

Pepa: NELZE Smutný Chtel jsem to resit stejne jako ty s peklounem (ta padla 16tka) a bylo me receno ze nejdriv musim zaplatit prevod a az PAK Smutný Tak jsem se usmal a sel domu.. Vyresil jsem to fiktivni smlouvou na nekoho v cizine a nazdar bazar.. Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 18:16   Citovat  

Jj,přesně tak..v polopřevodu s tím autem neuděláš nic jinýho,než že ho na sebe přihlásíš. Všechno ostatní nám PolTel(náš program) nepustí..Pokud ho budeš chtít dát hned do depozitu,musíš udělat evidenčku,vyplnit žádost a přihlásit a zároven zažádat o uložení do Depozitu.Pojistku řešit nemusíš a ani nesjednáváš..

Jinak upozornuji,že pokud jsi sepsal kupní smlouvu na někoho rádoby cizince, tak stále budeš v registru veden jako majitel v polopřevodu...Nic se tím neřeší..Abys to definitivně dostal ze své osoby,musel bys udělat vývoz(klasické přihlášení na vývozní značky a poplatek 800,-.)

Naštěstí je ale kupní smlouva nadřazená zápisu v TP,takže to jisté výhody má..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 19:04   Citovat  

MikeT: v poloprevodu nejsem, je tam predchozi majitel :o) A jedine co me muze hrozit je nezaplaceni pojistky, coz prave resim tou smlouvou a to auto neni vlastne moje.. :o) Jinak navic je to auto na papirech ze sedana, takze kdyby se neco delo, tak jen vyriznu VIN a dam hlaseni ze mi nekdo zcizil sedana Velmi šťastný Proste to neresim..

Ale celkove mi spis prijde ze dnesni zakony o vlastnictvi vozidla jsou staveny tak, aby to omezovalo cloveka:(
   Návrat  
wisastar je teď offline  wisastar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:06   Citovat  

za auto v poloprevodu se pojistka neplati ne? ja jich mam asi devet uz asi pet let takze az mi neco prijde tak beru bagl do afriky Hihi
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:09   Citovat  

wisastar napsal:
za auto v poloprevodu se pojistka neplati ne? ja jich mam asi devet uz asi pet let takze az mi neco prijde tak beru bagl do afriky Hihi

Za každý auto,který má RZ se platí pojistka...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:10   Citovat  

Hellborn napsal:
Za každý auto,který má RZ se platí pojistka...

ja ji teda neplatim.. a to kdyz to na nekoho odhlasim a on to nebude ani vedet tak mu pak prijde pokuta nebo co?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:14   Citovat  

wisastar napsal:
ja ji teda neplatim.. a to kdyz to na nekoho odhlasim a on to nebude ani vedet tak mu pak prijde pokuta nebo co?

Jo... Ble Je to nedomyšlený... to snad ne naštvanej naštvanej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:16   Citovat  

Presne tak, na vse co ma RZ se musi platit pojistka, jinak platis pomerne huste penale za kazdy den.. (za rok to dela cca 100t pokud se nepletu).. proto si na to je treba davat pozor..je to pry udajne opatreni aby ubylo nepojistenych aut ze silnic.. (coz nechapu, protoze kazdeho vec zda si auto pojisti a pokud tak neudela, jeho problem a at vse pak plati ze sveho..) ..jinak sam delam pro nejvetsi tuzemskou pojistovnu, takze nechapu lidi co si nepojisti auto, byt a zivot.. to jsou ty nejhorsi ztraty preci kdyz se neco stane..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:18   Citovat  

gizmi napsal:
Presne tak, na vse co ma RZ se musi platit pojistka, jinak platis pomerne huste penale za kazdy den.. (za rok to dela cca 100t pokud se nepletu).. proto si na to je treba davat pozor..je to pry udajne opatreni aby ubylo nepojistenych aut ze silnic.. (coz nechapu, protoze kazdeho vec zda si auto pojisti a pokud tak neudela, jeho problem a at vse pak plati ze sveho..) ..jinak sam delam pro nejvetsi tuzemskou pojistovnu, takze nechapu lidi co si nepojisti auto, byt a zivot.. to jsou ty nejhorsi ztraty preci kdyz se neco stane..

kdy se mi teda ozvou ze chtej tech 500 tis?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:20   Citovat  

to nikdo nevi..udajne to ma na starosti nejaka firma pro stat a par lidi uz zacal stihat exekutor..vse je otazkou toho kdy prijdes na radu v nejakem seznamu.. Tak to valím bulvy Ja tohle taky nechapu - proc mam platit za auto co je v garazi bez motoru.. ale proste nenadelame nic..
   Návrat  
222 je teď offline  222
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:21   Citovat  

auto v polopřevodu vlastně vubec neexistuje,pokud ho na někoho přehlásíš,mužeš normálně na to zrušit pojistku,vymažou ti ho z registru,pokud ho ten,cos ho na něj přehlásil nepřihlásí,auto defakto není a nemusí ani nikdo platit pojistku,je to hloupý,ale je to tak. OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:22   Citovat  

gizmi napsal:

No platí ze svého... Cálne to kancelář pojistitelů(případ bílého BlackPhantoma), která to pak vymáhá po viníkovi.. Ta ale nemá taky prachy, tak chtějí stáhnout nepojištěná auta,ale jaksi "zapomněli" na ústní smlouvu při prodeji auta a na to,že úřady nechtějí ani vidět smlouvu... to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:25   Citovat  

wisastar napsal:
kdy se mi teda ozvou ze chtej tech 500 tis?

Tak ten batoh a afrika pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:27   Citovat  

Hellborn: to je ten samej pripad jako "vymahani dluhu od lidi a pritom dostavaji davky a penize maji"..vse je problemem nefungujicich vymahacskych firem Smutný Proste zijeme v kocourkove:(
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:27   Citovat  

222 napsal:
auto v polopřevodu vlastně vubec neexistuje,pokud ho na někoho přehlásíš,mužeš normálně na to zrušit pojistku,vymažou ti ho z registru,pokud ho ten,cos ho na něj přehlásil nepřihlásí,auto defakto není a nemusí ani nikdo platit pojistku,je to hloupý,ale je to tak. OK

Ale existuje a ten, na koho je odhlášené, je veden v evidenci.

Už se stalo, že někomu přišla od kanceláře pojistitelů, že má zaplatit pokutu na auto, které je na něj odhlášené.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:28   Citovat  

222 napsal:

co je na tomhle pravdy Cooo??? kámoš má na sebe 30 škodovek stodvacítek který vozil do šrotu a tyky furt má střechu nad hlavou to mi hlava nebere to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:29   Citovat  

Tak sakra jak to je.. ja ty auta uz davno nemam... bud sou v zeleze nebo sem je prodal s tim ze si je dotycny prihlasi a neprihlasil tak jak se jich mam zbavit??? a to prej chtej jeste 50 za kazdy auto co ti reknou ze je na tebe napsany!!!! Ja je mam u pr.... buz...... naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej naštvanej
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:30   Citovat  

Az pride nejakej brejlickar ze je exekutor a rekne ze dluzim 20 mega tak se budu valet smichy meetallll meetallll pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:31   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
co je na tomhle pravdy Cooo??? kámoš má na sebe 30 škodovek stodvacítek který vozil do šrotu a tyky furt má střechu nad hlavou to mi hlava nebere to mi hlava nebere

hehe ten je jak ja Úsměv ale ja to prokladal oplama a fordama pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:36   Citovat  

Noooo, pekny.. ja kdyz byl udelat vypis, tak jsem si taky pocetl..a kamarad co delal UNA se taky zapotil pořádnej výtlem Proste jsem zvedavej co se bude dit s temahle lidma Smutný
   Návrat  
222 je teď offline  222
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:38   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale existuje a ten, na koho je odhlášené, je veden v evidenci.

Už se stalo, že někomu přišla od kanceláře pojistitelů, že má zaplatit pokutu na auto, které je na něj odhlášené.
to jo,pokud auto jezdí,zjistí se,že je na nekoho přehlášeno,ale pokud nejezdi,nemá ho nikdo defakto v registru,takže nemusí platit pojistku,měl jsem podobnou věc z bráchou,přehlásil sem to na něj,on to nepřihlásil a pak mu ho ukradli,bylo to na něj pouze přehlášeno,ale auto nemělo platnyho majitele,takhle nám to řekli policajti,když to šel nahlásit,cca to budou dva roky,možná nastaly změny,ale pochybuju.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:41   Citovat  

Hellborn ma pravdu, vse co ma RZ MUSI BYT POJISTENO..a pokud neni, jde se po tom kdo je napsan v TK..coz je ten co je v poloprevodu...a nikoho nezajima proc jsi to auto neprihlasil...ale jsi majitel.. je to dobrý

Jinak mas jedinou sanci..jit na policii a nahlasit ze ti vsechna ta auta nekdo ukradl.. OK
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:47   Citovat  

koukám že tady v čr je v těhle zákonech jenom bordel... Mr. Green
   Návrat  
222 je teď offline  222
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:48   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
pokud to přehlasiš vymažou ti ho a žadný auto nemaš,ten cos to na nej přehlásil,to nepřihlásí,takže v registru taky auto nemá,takže defakto auto neni,takhle jsem to myslel,ty nejsi povinen auto v polopřevodu na sebe hlásit,dokud to neuděláš,tak žádný vlastně nemáš pokud ale to nepřehlasiš a nacpeš do šrotu,je furt tvoje a měl bys platit pojistku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:50   Citovat  

OsekSpider napsal:
koukám že tady v čr je v těhle zákonech jenom bordel... Mr. Green

V zákonech ne, ale muselo by se vše dotahovat a ne nějaké hurá akce - zavedeme pokutu na nepojištěná auta, ale způsob prodeje/přepisu nezměníme...

Tady jeden příklad... Ten měl ještě kliku, že mu ten hajzl poslal papíry... Jinak by se to člověk ani nedozvěděl,že to na něj něco je odhlášeno... to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:52   Citovat  

222: nemas pravdu.. poloprevod poste dle zakona neexistuje a ten co je psanej posledni v TP je vlastnik RZ a musi tedy platit pojistku.. Zakon je v tomhle jasny a zadne vyjimky jako poloprevod nezna... OK
   Návrat  
222 je teď offline  222
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:55   Citovat  

gizmi napsal:
Hellborn ma pravdu, vse co ma RZ MUSI BYT POJISTENO..a pokud neni, jde se po tom kdo je napsan v TK..coz je ten co je v poloprevodu...a nikoho nezajima proc jsi to auto neprihlasil...ale jsi majitel.. je to dobrý

Jinak mas jedinou sanci..jit na policii a nahlasit ze ti vsechna ta auta nekdo ukradl.. OK
no, navim,co když na tebe někdo přehlásí třeba pět aut a ty vo tom nebudeš vědět,jsou tvoje? jinak zbavit se auta nahlášením krádeže,je nej řešení,sám sem takhle jedno odmazal
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 21:06   Citovat  

222 napsal:
pokud to přehlasiš vymažou ti ho a žadný auto nemaš,ten cos to na nej přehlásil,to nepřihlásí,takže v registru taky auto nemá,takže defakto auto neni,takhle jsem to myslel,ty nejsi povinen auto v polopřevodu na sebe hlásit,dokud to neuděláš,tak žádný vlastně nemáš pokud ale to nepřehlasiš a nacpeš do šrotu,je furt tvoje a měl bys platit pojistku

Sorry,ale to je blbost... Podle zákona přechází vlastnictví převzetím věci - takže pokud kámošovi řeknu, že mu prodám auto za 1,- Kč a on mi jí dá a auto převezme, tak je smlouva uzavřena a auto je ze zákona jeho. Nějaká registrace je "detail"...

222 napsal:
no, navim,co když na tebe někdo přehlásí třeba pět aut a ty vo tom nebudeš vědět,jsou tvoje?

Nejsou Tvoje, protože jsi žádnou smlouvu neuzavřel,ale neprokážeš to... Viz. ten článek výš. Je to nedomyšlený... Ble
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 21:09   Citovat  

222 napsal:
no, navim,co když na tebe někdo přehlásí třeba pět aut a ty vo tom nebudeš vědět,jsou tvoje? jinak zbavit se auta nahlášením krádeže,je nej řešení,sám sem takhle jedno odmazal

me je ale blby prijit na poldy a rict ze mi ukradli nakejch 8 aut najednou Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Můžu dát auto v polopřevodu do depozitu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina