Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podsviceni palubovky a tlacitek - help
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Washa je teď offline  Washa
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 19:53   Citovat  

Ahoj,
mam Accorda r.95 a jelikoz osvetleni palubovky a vsech tlacitek bylo jednak velice slaby (regulace na max.), polovicka nesvitila a hlavne to svitilo takovou obycejnou zlutou barvou, tak jsem se rozhodl, ze to trochu vytunim. Nejdriv jsem zkusil na zarovicky nasadit barevny buzirky. Barva je fajn, ale bohuzel intenzita svetla se jeste trosku snizila. Zkusil jsem si tedy celou pristrojovou desku vzit dom a napajet tam LEDky s odpory, ale k mymu uzasu to sviti uplne stejne. U tech tlacitek to ani tak moc nevadi, ale ta pristrojova deska to je strasny. Mam tam normalne privedenych 12V. Zezadu je videt hodne silny svetlo, ale budikama to prosvita strasne slabe. Navic ty LEDky sviti dost bodove a neni to ono, protoze vsecky budiky jsou osvetleny jen 6 zarovkama, takze to vypada hrozne. Dalsi problem je ten, ze kdybych tam chtel dat zpatky ty zarovky (ktery jsou u palubky mnohem vetsi - 7mm), tak na ty jsem ty buzirky uz nesehnal. Moje otzka tedy zni, jestli s tim ma nekdo taky takovou zkusenost, tak jak to vyresil. Napada me uplne rozebrat celou pristrojovou desku a nejak to vycistit, ale do toho se mi vuuubec nechce. Diky moc za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:07  Naposledy upravil optimas dne 3.9.2009 , 20:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

buď tohle Web Page Name

Ja mam takové jenom na zastrčení myslím že se tomu říká bajonet koupíš to v každém tunning shopu ale musí to byt rozptylky

Ja to dělal podle tohoto a svítí to skvěle a mam tam ty modré parkovačky ,ale musíš zezadu oškrábat na bidikách tu hmotu jak to ukazuje on jinak to nasvítí

zde

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:18   Citovat  

No o tom jsem taky uvazoval, vypada to dobre. Sice je to hodne drahy, ale to se da prekonat. Nejvetsi problem je ale ta intenzita svetla. Proste to sviti na plny kule, ale budiky to neosvetli. Je to slaby aji v noci Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:25   Citovat  

12 kč za jednu diodu je hodně Tak to koukám! Ano v tunning shopu to maj ty suky 2 kusy za 70 ale v nějakym pořadnym elektro obchodě jsou za 12 kč aspoň u nas v Ostravě v Hadexu je mají. A jak říkám musíš tu přístrojovku rozkuchat budíky ven a zezadu s těch čísel sundat ten maras a pozor na ručičky a bude to svítit užasně že se budeš divit taky mi to nesvítilo tak jsem tu barvu sedřel a je to ok

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:25   Citovat  

já delal v anglanovi, i v accordovi sice 4 g komplet podsvetleni vseho, na budíky kup přímo diody co se prodavaji a rozptylky musis aby to svitilo hezky rovnomerne, pokud ne tak tu diodu zbrus smrkem aby nebyla pruhledna a uz bude svitit hezky na vse Úsměv a tim ze to nesviti tolik jak by melo je to, ze origo podsvetleni maji budto napatlanou nejakou srajdu na budikach a ruznych tlacitkach anebo folii, tu z druhe strany bud sundas a nebo umyjes dolu lihem, ja to z budiku myl a z topeni a svetel sundaval. no a rikam vsechny ledky hezky zbrus a uvidis as udelas vse jak sem rek ze to bude ok, ja to tak delal, mel sem to ladeny do Bílo modra, budiky modry, indikatory taky modrý/indikator myslim tim ze se rozla ledka kdys sem enco zapl/ a jinak podsvetleni ruznych mackatek atd nabilo. Delal sem to cely den vse pajet, ale stalo to zato Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:31   Citovat  

A jestli se rozhodneš proto broušení těch diod tak jenom tu špičku te diody boky nechej vyleštěny. Když zbrousíš tu špičku tak se z toho stane rozptylka a bude svítit do boku což potřebuješ teď co tam maš tak je ta dioda směrová a svítí jenom dopředu jak bodovka

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:47   Citovat  

To je super napad s tim zbrousenim. To me teda nenapadlo Úsměv Hnedka to vyzkousim. Diky. Ja to mam vymysleny, tak, ze bych chtel podsviceni tlacitek mit cerveny, a ty indikatory (kdyz je zapnu) modry. No a podsviceni budiku cerveny a raficky modry. Zkusim ty budiky opatrne sundat pres raficku zvrchu jak to tady nekdo psal a odstarnim ten bordel z nich. Je tu ale trochu problem: Me ty raficky tedka vubec nesviti. Nevis jak je to tam konstrukcne reseny? Jestli maji zvlast zarovicku? Protoze jsem si taky vsiml, ze k nekterym zarovkam na kontrolkach se neda dostat. Leda rozebrat celou pristrojovou desku, coz opakuji, se mi strasne nechce.

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 20:49   Citovat  

to optimas: sem si nevsiml tve odpovedi. Takze jediny reseni je fakt rozdelat tu pristrojovku? Bozha, to se mi fakt nechce, ma to tam milion sroubku a tak. No ale asi budu muset:(

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 21:06   Citovat  

Washa napsal:
To je super napad s tim zbrousenim. To me teda nenapadlo Úsměv Hnedka to vyzkousim. Diky. Ja to mam vymysleny, tak, ze bych chtel podsviceni tlacitek mit cerveny, a ty indikatory (kdyz je zapnu) modry. No a podsviceni budiku cerveny a raficky modry. Zkusim ty budiky opatrne sundat pres raficku zvrchu jak to tady nekdo psal a odstarnim ten bordel z nich. Je tu ale trochu problem: Me ty raficky tedka vubec nesviti. Nevis jak je to tam konstrukcne reseny? Jestli maji zvlast zarovicku? Protoze jsem si taky vsiml, ze k nekterym zarovkam na kontrolkach se neda dostat. Leda rozebrat celou pristrojovou desku, coz opakuji, se mi strasne nechce.
no rucicku sundavat nemusis, jen odsroubujes budik a zezadu proste setres lihem tu srajdu kolem cisel aby to proti svetlu bylo krasne videt, a raficky do modra to nevim hochu, ale pokud mas acco anglana tak tam zvrchu je podsvetleni budiku dvema zarovkama, tak leda tam udelat nejak modry ledky aby svitily na raficky a ty pak svitili modre

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2009 , 21:10   Citovat  

Rozumim, udelam to jak rikas s tema budikama. Mno, anglana mam a zvrchu 2 zarovky jsou. Ty mi doted nesvitily, takze to by mohlo bejt na ty raficky. No vyzkousim a uvidim. Uz se tesim az sem hodim fotku... Velmi šťastný

cico/E.O.S. je teď offline  cico/E.O.S.
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 16:08   Citovat  

optimas napsal:
buď tohle Web Page Name

Ja mam takové jenom na zastrčení myslím že se tomu říká bajonet koupíš to v každém tunning shopu ale musí to byt rozptylky

Ja to dělal podle tohoto a svítí to skvěle a mam tam ty modré parkovačky ,ale musíš zezadu oškrábat na bidikách tu hmotu jak to ukazuje on jinak to nasvítí

zde

jak moc náročný je rozebrat panel s ovládáním ventilátoru a chlazení nad popelníkem nesvítí mi ledky pod KO jak na to ? asi musím rozebrat ( vyndat ) celej panel Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 16:45   Citovat  

Pokud máš anglána a loketku tak musí loketka ven pak ten středovy panel a tak se dostaneš na šroubky co drží ten panel. odšroubuješ šroubky a dostaneš se zezadu na žárovky

0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 16:54   Citovat  

optimas napsal:
Pokud máš anglána a loketku tak musí loketka ven pak ten středovy panel a tak se dostaneš na šroubky co drží ten panel. odšroubuješ šroubky a dostaneš se zezadu na žárovky

ouou toho jsem se bál Bueee , anglána mám ( civic aerodeck 98 ) , loketku ne . tak tohlee nechám na víkend .
díky OK kdybys mněl přesný postup moc by to bodlo Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 17:00   Citovat  

cico/E.O.S. napsal:
ouou toho jsem se bál Bueee , anglána mám ( civic aerodeck 98 ) , loketku ne . tak tohlee nechám na víkend .
díky OK kdybys mněl přesný postup moc by to bodlo Velmi šťastný
hele pokud mas fakt to co pises tak je to uplne jednoduichy, oddelas ten panel co je misto loketky vzadu jsou dva srouby a pak jak mas madlo rucky tak tam jsou taky 2 srouby pod krytkou. no pak musi ven radio, tam je sroub jeden a pak se mi zda ze na bocich sou srouby a dole u nohou, ale to si nejsem 100% jistej, ale je to jednoduchy, ja to delal poprvy a cca hodka prace OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 18:34   Citovat  

Brnďa ma pravdu jeden je pod radiem celkem blbě schovanej dva na bocích u nohou a jeden je v tom spodním kaslíku pod popelníkem je tam schovaný. Ale dávej si pozor na ty dva šroubky co jsou pod rukojetí od ručky je tam ta krytka vespod a pod ní jsou dva křížové šroubky a ty jsem zatím musel odvrtávat a mam celkem dobrou bilanci dvě auta čtyři šroubky 4x vrtání čili 100% neuspěch naštvanej . Za tyhle šroubky bych těm konstruktérum ruky přerazil naštvanej Takžejsem to musel odvrtat šlo to opravdu geniálně šroubky jsou opravdu tvrdé sundat ty plasty dat na ty šroubky matičky a zezhora je zavařit a rychle je vyšroubovat dokud jsou horké a místo nich jsem dal šroubky se 6tihrannou hlavou ,ale jinak pohoda to snad ne takže ti přeju hodně zdaru a pevné nervy OK

misan je teď offline  misan
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 19:39   Citovat  

A nehodil by sem někdo foto jak to vypadá?Přez zimu bych si to taky zkusil nějak pořešit,protože mi to teď moc nesvítí,mám prasklé ty dvě žárovky co osvětlují ručičku a nic nevidím.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2009 , 20:05   Citovat  

Jestli jsem tě dobře pochopil tak maš na mysli ručičky tachografu a ten na anglánu rozděláš za 5 minut i to je moc jsou tam 3 šroubky ,ale my se bavíme o středovem panelu kde je ovladaní ventilátoru ,teploty a to je krapet složitější

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 17:04   Citovat  

optimas napsal:
Brnďa ma pravdu jeden je pod radiem celkem blbě schovanej dva na bocích u nohou a jeden je v tom spodním kaslíku pod popelníkem je tam schovaný. Ale dávej si pozor na ty dva šroubky co jsou pod rukojetí od ručky je tam ta krytka vespod a pod ní jsou dva křížové šroubky a ty jsem zatím musel odvrtávat a mam celkem dobrou bilanci dvě auta čtyři šroubky 4x vrtání čili 100% neuspěch naštvanej . Za tyhle šroubky bych těm konstruktérum ruky přerazil naštvanej Takžejsem to musel odvrtat šlo to opravdu geniálně šroubky jsou opravdu tvrdé sundat ty plasty dat na ty šroubky matičky a zezhora je zavařit a rychle je vyšroubovat dokud jsou horké a místo nich jsem dal šroubky se 6tihrannou hlavou ,ale jinak pohoda to snad ne takže ti přeju hodně zdaru a pevné nervy OK

Tak to koukám! doufám že to bude v poho. nevíš kolik tam je a jaký žárovky pod ovládáním na topení , rychlost a směr ventilátoru .

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 17:07   Citovat  

cico/E.O.S. napsal:
Tak to koukám! doufám že to bude v poho. nevíš kolik tam je a jaký žárovky pod ovládáním na topení , rychlost a směr ventilátoru .
me se zda ze tam sou 2 nebo 3, sou to obyc celoskleneny co se davaji na kontrolky na palubce. jedna stoji 5kč na benzicne u nas a v servise 20 kč Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 17:15   Citovat  

Brnďa napsal:
me se zda ze tam sou 2 nebo 3, sou to obyc celoskleneny co se davaji na kontrolky na palubce. jedna stoji 5kč na benzicne u nas a v servise 20 kč Velmi šťastný

Díky moc, za radu a trpělivost jsem ůplnej nováček OK o víkendu do toho jdu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2009 , 17:25   Citovat  

cico/E.O.S. napsal:
Díky moc, za radu a trpělivost jsem ůplnej nováček OK o víkendu do toho jdu
good luck, a jak rikam ,neboj se toho je to fakt jednoduchy Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 16:19   Citovat  

Brnďa napsal:
good luck, a jak rikam ,neboj se toho je to fakt jednoduchy Úsměv

Hotovo uděláno Mrk zvládnul jsem to sice to trvalo ale žárovky jsou tam a svítí Velmi šťastný ty dva šrouby pod ručkou tak to je mazec , vše ostatní zvládne i moula jako já Se stydím Díky za pomoc OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 16:22   Citovat  

cico/E.O.S. napsal:
Hotovo uděláno Mrk zvládnul jsem to sice to trvalo ale žárovky jsou tam a svítí Velmi šťastný ty dva šrouby pod ručkou tak to je mazec , vše ostatní zvládne i moula jako já Se stydím Díky za pomoc OK
gratulace je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:04   Citovat  

cico/E.O.S. napsal:

No a povolil jsi je nebo jsi musel vrtat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.10.2009 , 19:07   Citovat  

optimas napsal:
No a povolil jsi je nebo jsi musel vrtat
u me sli povolit krasne Úsměv)

0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 7:33   Citovat  

Brnďa napsal:
u me sli povolit krasne Úsměv)

ty šrouby , tak to je kapitola sama pro sebe Smutný zkoušel jsem je povolovat a nic , oddělal jsem 2 šroubováky ( ale ne profi ) odvezl jsem to do práce a klucí zámečnický to odvrtali a bylo Tak to koukám! za tyhle šrouby by konstruktéři zasloužili pořádnej loket do ksichtu naštvanej
jinak vše v pohodě OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podsviceni palubovky a tlacitek - help
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina