Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak osetrit na zimu autí?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 8:33   Citovat  

Zdravím, jelikož mám ze zimy fakt velkej strach tak nerad bych abych pristi leto vyvaroval cely auto a mel vsude rez... proto se chci zeptat jestli je nejaky prostredek na osetreni treba lemu, podvozku atd.. proste aby to nekvetlo.. tema tohohle typu jsem nejak nemohl najit tak kdyztak se omlouvam jestli tu uz nejaky podobny nekde je.. a díky za rady Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ejd.no je teď offline  ejd.no
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 9:04   Citovat  

garaž a nejezdit

witty.cz je teď offline  witty.cz
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 9:11   Citovat  

ejd.no napsal:
garaž a nejezdit

jj pořádnej výtlem

Jami je teď offline  Jami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 9:13   Citovat  

Skvělá rada OK

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 9:26   Citovat  

nejlepsim resenim je wintercar a pekna garaz.. je to dobrý ale pro toho kdo hodla v zime litat taky, tak jedine zajet do kvalitnich kartacu, zaplatit program s voskem (schvalne pisu kartace, protoze tema se to dostane vsude, nikoliv jako rucne) a posleze jeste zajet nekam do tepla a rucne zalestit nejakou kvalitni ochranou vrstvou vosku.. je to dobrý Ma to i vyhodu ze kdyz pak snezi, tak to sklouzava dolu je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 10:52   Citovat  

Vystříkat dutiny vyjetym olejem,a celej podvozek zamazat aspoň 3 cm vrstvou gumoasfaltu... Velmi šťastný Podběhy též...A bude to fajne... OK

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 10:55   Citovat  

Mike napsal:
Vystříkat dutiny vyjetym olejem,a celej podvozek zamazat aspoň 3 cm vrstvou gumoasfaltu... Velmi šťastný Podběhy též...A bude to fajne... OK

Vyjetým olejem... No fujtabl... Existuje na to hromada přípravků, vyjeťákem se to dělalo za krále klacka....

Mike je teď offline  Mike
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 10:58   Citovat  

ExEricss napsal:
Vyjetým olejem... No fujtabl... Existuje na to hromada přípravků, vyjeťákem se to dělalo za krále klacka....
Já vim... Velmi šťastný Myslim to ze srandy...bylo jasný,že se někdo ozve...Ty 3 cm gumoasfaltu je taky "trochu" přehnaný... HaHaaa

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 12:21   Citovat  

ExEricss napsal:

vyjetej olej je fakt nesmysl, je to moc agresivní, já minulou zimu vylil dveře a prahy NEvyjetym (novym) olejem Mogul (ten se stejně k ničemu jinýmu nehodí pže fáčko už nemáme HaHaaa ) nějaký ty gumoasfalty a podobný věci jsou k ničemu, stačí kamínek a naťukne se to, jak je to černý a ještě vod bláta špinavý tak to ani nepoznáš a celou dobu pod to pomalu vniká voda a sůl a pomalu se to pod tim rozlejzá, ať si mě tu kamenuje kdo chce (čekám opět přednášky od ekologie po jánevimco) ale co je mastný, k tomu nejde voda vlhkost a tím pádem to nehnije.....

to samý jako maj některý hondy tu origo gumu na lemech - na jendu stranu a první dojem dobrý ale k čemu to vede - po letech je pod tim takovýho sajrajtu že se tam permanentně drží vlhkost a hnije to až hanba...přitom stačí gumu sundat, vymejt narvat tam vazelínu a zase nasadit ať to z toho všude vyleze, otřít a nemusíš nikdy nic víc řešit.......

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 13:46   Citovat  

Já používám na dutiny Tectyl ML - tudy odkaz a na spodek Tectyl Bodysafe - tudy odkaz na opravdu pořádný ošetření stačí 2+2. Oddělám plasty, očistím "sajrajt", sundám "pirelky" na blatníkách, nastříkám (každý rok spodek, dutiny po dvou letech) - a "nět prabléma" Úsměv

Mike napsal:
Vystříkat dutiny vyjetym olejem.....

Jo, je to fór, ale někdo by to mohl použít - FAKT NE !!! Vyjetý olej je silně korozivní......

cocks napsal:
.....já minulou zimu vylil dveře a prahy NEvyjetym (novym) olejem Mogul.....

A nebylo to škoda svatoušek Jestli to byla "desítka" (10w/xy), "pětka" (5w/xy), nebo dokonce "nula" - (ale tak >promiň< hloupej snad nejseš) - jistě by si ho spousta kluků (včetně mě, a ne zadarmo) do Honda tady vzala.....Co máš proti Mogulu Cooo???

cocks napsal:
.....přitom stačí gumu sundat, vymejt narvat tam vazelínu a zase nasadit ať to z toho všude vyleze, otřít a nemusíš nikdy nic víc řešit.......

To není špatnej nápad, ale já ty sundaný gumy "pirelky" nastříkám právě tím Tectylem - taky OK

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 14:22   Citovat  

Co bitumen spray? A co kdyz maji nektere casti podvozku uz pocinajici povrchovou korozi?

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 15:31   Citovat  

cocks napsal:
vyjetej olej je fakt nesmysl, je to moc agresivní, já minulou zimu vylil dveře a prahy NEvyjetym (novym) olejem Mogul (ten se stejně k ničemu jinýmu nehodí pže fáčko už nemáme HaHaaa ) nějaký ty gumoasfalty a podobný věci jsou k ničemu, stačí kamínek a naťukne se to, jak je to černý a ještě vod bláta špinavý tak to ani nepoznáš a celou dobu pod to pomalu vniká voda a sůl a pomalu se to pod tim rozlejzá, ať si mě tu kamenuje kdo chce (čekám opět přednášky od ekologie po jánevimco) ale co je mastný, k tomu nejde voda vlhkost a tím pádem to nehnije.....

to samý jako maj některý hondy tu origo gumu na lemech - na jendu stranu a první dojem dobrý ale k čemu to vede - po letech je pod tim takovýho sajrajtu že se tam permanentně drží vlhkost a hnije to až hanba...přitom stačí gumu sundat, vymejt narvat tam vazelínu a zase nasadit ať to z toho všude vyleze, otřít a nemusíš nikdy nic víc řešit.......
S tou gumou na lemech to dělám taky, mastnota je na korozi to nejlepší. Vyplatí se takhle ošetřit celý ten bodovaný spoj zadního lemu, už jsem to tu jednou někde taky psal. Jinak ty gumonátěry jsou opravdové zlo, za pár let to sundáte i s plechem.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 16:02   Citovat  

to jaryn - no o tom oleji se tady radši nebudu rozepisovat, je to zlo Úsměv jina kmám doma ještě asi dva litry, je to desítka, ale vyleju tim o víkendu pašíka, ruce by mi upadly kdybych to někomu dal do motoru z japonska Cool

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 16:08   Citovat  

JARYN napsal:
Já používám na dutiny Tectyl ML - tudy odkaz a na spodek Tectyl Bodysafe - tudy odkaz na opravdu pořádný ošetření stačí 2+2. Oddělám plasty, očistím "sajrajt", sundám "pirelky" na blatníkách, nastříkám (každý rok spodek, dutiny po dvou letech) - a "nět prabléma" Úsměv

To není špatnej nápad, ale já ty sundaný gumy "pirelky" nastříkám právě tím Tectylem - taky OK

Mogul lede do fatana nebo pincka.Dyt to rika i Nohavica "hrudky se tvori v mogulu" pořádnej výtlem

vikingcz je teď offline  vikingcz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 17:34   Citovat  

Tak u mne to soudruzi z Japonska vyresili uz pri vyrobe...Vsude hlinik a plasty,takze koroze nema sanci Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 17:46   Citovat  

vikingcz napsal:
Tak u mne to soudruzi z Japonska vyresili uz pri vyrobe...Vsude hlinik a plasty,takze koroze nema sanci Velmi šťastný

to joo no, tys to vychytal je to dobrý

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 17:54   Citovat  

vikingcz napsal:
Doufám, že máš na mysli NSX. Úsměv

vikingcz je teď offline  vikingcz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2009 , 18:46   Citovat  

Nene...mam na mysli meho Insighta

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2009 , 13:49   Citovat  

cocks napsal:
to jaryn - no o tom oleji se tady radši nebudu rozepisovat, je to zlo Úsměv jina kmám doma ještě asi dva litry, je to desítka, ale vyleju tim o víkendu pašíka, ruce by mi upadly kdybych to někomu dal do motoru z japonska Cool

Jasně - jsou lepší oleje než (ve stejné třídě) Mogul, [i když - moc jich není (pokud se teda budeme bavit o syntetice 0w, 5w, 10w/xy)], ale já bych určitě raději použij Mogul, než třeba Castrol.....

Prelude napsal:
Mogul lede do fatana nebo pincka.Dyt to rika i Nohavica "hrudky se tvori v mogulu" pořádnej výtlem

Ale to taky byla "ladovská zima" - a nejelo ani Pendolino pořádnej výtlem

Jinak - naprosto nevím, co máte (někteří) proti třeba Mogulu Racing 5w40; to je ve své třídě jeden z nejlepších olejů - ale každý strůjcem štěstí svého motoru Mr. Green , každý věří té své značce oleje je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak osetrit na zimu autí?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina