Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
jaký olej do 1,5 16v
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Civic 1.5 LSi je teď offline  Civic 1.5 LSi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 16:40   Citovat  

potřebuju dolít ale nevim co je tam za olej a momentálně nemam na výměnu tu necham asi až při rozvodech... mphl bych dolejt jinou značku tudíž smíchat z tim co tam je?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 16:44   Citovat  

jinou znacku muzes nalit, ale jestli tam mas ted 10W40 tak tim samym.. nejpis tam mas stejne 10W40 na to jezdi 80% fora

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 17:59   Citovat  

a co se stane když sleju 10w40 z jinym?

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:03   Citovat  

pokud tam nebude minaral tak snad nic.
Mrkal jsi poradne na nejaky stitek v motorovém prostoru? Vetsinou ho tam vsichni davaji pohledej nejdriv, jestli ho tam nemas.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:14   Citovat  

kouknu se pečlivějc ale pochybuju že tam je neni tam ani kdy byli měněný rozvody tak že bůh ví co je z tim autem... uvidim až přetěsnim místa kde teče olej jestli ho to bude žrát a podle toho se rozhodne co bude dál... a co se stane když tam bude minerál? vim ptam se jak blbec ale opravdu tohle mi nikdo nikdy nevysvětlil

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:15   Citovat  

pokud pod tebou nejsou louže, tak nepřetěsňuj kup za 500 olej za 250 filtr vyměň to a hotovo.....

rozvody bych tolik neřešil, tenhle motor neumře když praskne řemen takže nou stres kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:36   Citovat  

to jako fakt? to jsem ani nevěděl že je nemusim dělat Je to tam. alespoň to dam do něčeho jinýho japonci jsou prostě dokonalí ... tak jak se to vezme nejspíš rozdělovače to kape na převodovku nebo alespoň je to tam poblitý a pod víkem ventilů to taky mokvá tak nevm no... neni tu na foru nějaký téma o těhdle motorech a vůbec o těhdle hondách? nepřestávam se divit co je tu v tom za japan nápady třeba by mě nenapadlo že by nějaký auto mělo převodovku před spolujezdcem a ne před řidičem to jsem opravdu vyděl poprvé Tak to koukám! a co teprv kapalinová spojka u motoru vpředu to jsem taky vyděl poprvé a teď ty rozvody no to je fakt zajímací...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:42   Citovat  

no neřikam na rozvody kašlat ale prostě neni to životně důležitý ....

vyměnil bych ten olej to je opravdu důležitější

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 18:50   Citovat  

tak je mi jasný že by se dělat měli ale myslel jsem že je zajímaví že se nestane nic tomu motoru

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 20:00   Citovat  

Jestli nevíš, co tam je, doporučuji vyměnit komplet náplň motorového oleje - je to záležitost pěti šesti stovek, i s filtrem - použij API SL nebo SJ a SAE 10W40 - nech ho tam tak 3000km - je to takový "universální" olej, kterým nic nepokazíš, pokud tam bylo "něco lepšího", a jestli tam náhodou bylo "něco horšího", tak to ten motor vyčistí, a po těch 3tkm tam můžeš dát, co budeš chtít - resp. SAE podle Tvého způsobu jízdy a používání auta.
Ale na rozdíl od "posery" si myslím, že rozvody - nevím, kolik mají najeto, Honda píše po 100tkm výměnu - dá se to tak o půlku "natáhnout", ale víc už asi ne - může prasknout řemen, a potká se píst s ventilem, a to je potom podstatně dražší, než 3000,- za rozvody.....

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 20:12   Citovat  

JARYN napsal:
Jestli nevíš, co tam je, doporučuji vyměnit komplet náplň motorového oleje - je to záležitost pěti šesti stovek, i s filtrem - použij API SL nebo SJ a SAE 10W40 - nech ho tam tak 3000km - je to takový "universální" olej, kterým nic nepokazíš, pokud tam bylo "něco lepšího", a jestli tam náhodou bylo "něco horšího", tak to ten motor vyčistí, a po těch 3tkm tam můžeš dát, co budeš chtít - resp. SAE podle Tvého způsobu jízdy a používání auta.
Ale na rozdíl od "posery" si myslím, že rozvody - nevím, kolik mají najeto, Honda píše po 100tkm výměnu - dá se to tak o půlku "natáhnout", ale víc už asi ne - může prasknout řemen, a potká se píst s ventilem, a to je potom podstatně dražší, než 3000,- za rozvody.....

sorry ale blbost vedle blbosti KO

Jestli chce olej jen dolit, tak ho muze dolit cimkoliv co bude splnovat pozadavek vyrobce. Kdyz honda rika ze tam ma prijit 10w40 api sl atd. tak muze koupit cokoliv i kdyz nevi co tam bylo predtim. Dnesni oleje se totiz muzou mezi sebou libovolne misit. Ale opakuju, musis splnit minimalni pozadavek vyrobce auta.
Dale: zapomen na to ze kdyby byl motor vevnitr spraseny, tak ze ho vycisti olej behem 3tis kilometru KO KO

A posledni vec: u d15b2 se nic nepotka, zadnej pist s ventilem. U tohodle motoru je tam mista dost. Ale to neznamena ze by mohl neco natahovat. Vymenit kdy je treba a fertig.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 20:13   Citovat  

JARYN napsal:

právě, že nepotká Tak to valím bulvy

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 20:35   Citovat  

vyměn celo nápln s filtrem a máš pokoj. u myho sedana sem měnil palivovej olejovej filtr a motorovej olej a v převodovce a parááda.já tam leju castrol magnatec 10w40(když sem ho koupil za 400kč 4l tak sem vzal 2 a mam pokoj)

Alweron je teď offline  Alweron
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 20:53   Citovat  

FastCivic napsal:
u d15b2 se nic nepotka, zadnej pist s ventilem. U tohodle motoru je tam mista dost.

Ahoj,
to jsem vůbec netušil, že nějaký motor může přežít prasklej rozvoďák bez úhony...
Nevíte prosím, jak je to s motorem D13B2..?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.10.2009 , 21:18   Citovat  

Alweron napsal:
Ahoj,
to jsem vůbec netušil, že nějaký motor může přežít prasklej rozvoďák bez úhony...
Nevíte prosím, jak je to s motorem D13B2..?

myslim ze stejne, jinak by nikdy neprezil tech 9tis otacek ktere je bez omezovace schopny dosahnout HaHaaa

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2009 , 8:27   Citovat  

Pokud ti to tece u rozdelovace rychle to oprav. Protoze me to taky telko a vlastne to kape na hadicu od topeni. Pokud to nechas dlouho kapat hadica nasaje olej. Potom kdyz zatopis,tak ti praskne (tim ze je nasakla olejem) a vytece ti vsechna voda a uz jen stojis a cekas na odtah Velmi šťastný bacha bacha bacha

Civic 1.5 LSi napsal:
to jako fakt? to jsem ani nevěděl že je nemusim dělat Je to tam. alespoň to dam do něčeho jinýho japonci jsou prostě dokonalí ... tak jak se to vezme nejspíš rozdělovače to kape na převodovku nebo alespoň je to tam poblitý a pod víkem ventilů to taky mokvá tak nevm no... neni tu na foru nějaký téma o těhdle motorech a vůbec o těhdle hondách? nepřestávam se divit co je tu v tom za japan nápady třeba by mě nenapadlo že by nějaký auto mělo převodovku před spolujezdcem a ne před řidičem to jsem opravdu vyděl poprvé Tak to koukám! a co teprv kapalinová spojka u motoru vpředu to jsem taky vyděl poprvé a teď ty rozvody no to je fakt zajímací...

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 18:18  Naposledy upravil JARYN dne 17.10.2009 , 20:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

FastCivic napsal:
sorry ale blbost vedle blbosti KO

Jestli chce olej jen dolit, tak ho muze dolit cimkoliv co bude splnovat pozadavek vyrobce. Kdyz honda rika ze tam ma prijit 10w40 api sl atd. tak muze koupit cokoliv i kdyz nevi co tam bylo predtim. Dnesni oleje se totiz muzou mezi sebou libovolne misit. Ale opakuju, musis splnit minimalni pozadavek vyrobce auta.
Dale: zapomen na to ze kdyby byl motor vevnitr spraseny, tak ze ho vycisti olej behem 3tis kilometru KO KO

A posledni vec: u d15b2 se nic nepotka, zadnej pist s ventilem. U tohodle motoru je tam mista dost. Ale to neznamena ze by mohl neco natahovat. Vymenit kdy je treba a fertig.

sorry ale asi jsi nepochopil...... KO
já vím, že může olej dolít (v podstatě) čímkoliv - protože Honda předepisuje pro tento motor pouze API SH, SG, SJ - bylo to myšleno tak, že je lepší (ne moc drahá) komplet výměna, (aby věděl, co tam má), než "do něčeho míchat něco" (vím, že to jde, ale není to "to pravé ořechové") - zvláště, pokud neví, co tam je za olej.
A s těma třema tisícema kilometrů - to je takový "proplach" - spíš prevence OK použít 10w40 API SJ nebo SL, protože je to tak uprostřed možných použitelných olejů - protože může SG 15w40, ale taky SM 5w30 - (předpokládal jsem, že pokud neví, co tam je za olej, že koupil ojetinu), a je to spíš "pro klid duše" - právě proto, že neví, co tam bylo předtím - je mi jasný, že pokud by byl motor zahumusený, tak to za 3tkm žádný olej nevyčistí, ale snad by do Honda nikdo nelil M6A.

A poslední věc: když praskne rozvoďák, "potká se to" u 90-ti% motorů - nebudu se hádat, jestli u D15B2 jo, nebo ne, protože nevím, každopádně je to pak daleko dražší, než udělat (jenom ty) rozvody.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 18:25   Citovat  

Suzuki Swift GTi se taky nepotká,dokonce jsme to vyzkoušeli (nechtěně) kouř

Painkiller je teď offline  Painkiller
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 23:13   Citovat  

Mám stejnej problém... Smutný
Nevíte jaký olej předepisuje Honda pro motor D13B2 ??

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2009 , 7:54   Citovat  

JARYN napsal:
sorry ale asi jsi nepochopil...... KO
já vím, že může olej dolít (v podstatě) čímkoliv - protože Honda předepisuje pro tento motor pouze API SH, SG, SJ - bylo to myšleno tak, že je lepší (ne moc drahá) komplet výměna, (aby věděl, co tam má), než "do něčeho míchat něco" (vím, že to jde, ale není to "to pravé ořechové") - zvláště, pokud neví, co tam je za olej.
A s těma třema tisícema kilometrů - to je takový "proplach" - spíš prevence OK použít 10w40 API SJ nebo SL, protože je to tak uprostřed možných použitelných olejů - protože může SG 15w40, ale taky SM 5w30 - (předpokládal jsem, že pokud neví, co tam je za olej, že koupil ojetinu), a je to spíš "pro klid duše" - právě proto, že neví, co tam bylo předtím - je mi jasný, že pokud by byl motor zahumusený, tak to za 3tkm žádný olej nevyčistí, ale snad by do Honda nikdo nelil M6A.

A poslední věc: když praskne rozvoďák, "potká se to" u 90-ti% motorů - nebudu se hádat, jestli u D15B2 jo, nebo ne, protože nevím, každopádně je to pak daleko dražší, než udělat (jenom ty) rozvody.

u hondy se jich 90% nepotká Úsměv , osobně jsem jich pár ověřil Velmi šťastný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2009 , 8:31   Citovat  

A co u anglána poface r.v.00 potká nebo nepotká? Né že bych chtěl něco protahovat už mam po výměně rozvodu asi měsíc ,ale muže prasknout řemen tak ať vím jestli se to podělá nebo né.(protože puvodní majitel na to celkem drbal a ve 140000 tkm žádná vyměna ani vzduchového filtru ,ale hlavně že jezdil do Honda v Brně na servisní prohlídky. vzducháč byl uplně zalepený to žebrování nešlo vidět byla tam 5mm vrstva marasu a nechtělo to vubec jet strašně zhnily a olej ani na rysce děs po vyměně snad všeho to má tah jak čuně tohle je ,ale offtopic )

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:57   Citovat  

No nevím teda, jestli je lepší vyměnit rozvody, než zkoušet jestli pak z motoru budeš tahat ventiily zkroucený jak pampelišky...
Je to věc názoruu. Lepší je ale podle mě takovým věcem předcházet...
Nikde sem zatím nečetl, že se má rozvodový řemen měnit až když praskne... to mi hlava nebere

Obsah fóra Honda-club.cz   
jaký olej do 1,5 16v
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina