Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdový systém Akebono a Lucas
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Navaho je teď offline  Navaho
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2008 , 15:30   Citovat  

Ahoj všem, potřeboval bych poradit. Mám civika 1.5 Vtec r.v.98 (MB3), potřebuju vyměnit zadní destičky a problém je v tom, že mám brzdný systém Lucas a nemohu nikde na netu sehnat tyto desky, všude mají jen na systém Akebono. Může mi někdo poradit, kde bych je mohl sehnat nebo jestli tam třeba nepasuje něco jiného? Předem všem děkuji. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 10:37   Citovat  

Mě jde o to, že přední destičky pro brzdový systém Akebono a Lucas se liší, já mám v zadu brzd. systém Lucas a nikde jsem takové žádné nenašel, pouze jen Akebono. Můžete mi někdo poradit, zda ty zadní Akebono tam půjdou? Díky.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 10:44   Citovat  

to jako,že mají jiné třmeny nebo jak se liší?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 10:46   Citovat  

na MB6 mam i ja lucasy brzdice, normalne hledej u jinych vyrobcu desticky co budou psany pro tvuj model :) Desticka je jen o tvaru, rozmerech. Neni na tom nic specialniho. Jinak lucas byl pohlcen TRW, mam pocit ze uz ty desky nejak nedelaj nebo uz je nikdo neprodava. Zadny stresy, normalne kup desticky na MB3, nemusi to bejt lukas ani akebono (kdyz nebudou, tak i tim lip ;) )

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 11:55   Citovat  

To je divný žes nic nenašel. Mají je všude, v mjauto, v autokelly, intercars, matějček.. prostě všude Chápeš!. Vůbec neřeš Akebono/Lucas, v katalozích jsou nehorázné chyby, hledej podle rozměrů destičky. A pokud rozměry neznáš, tak se mrkni sem: tudy odkaz to jsou destičky přímo na MB3 a zrovna je u nich chybně napsáno AKEBONO.

ZNOVA PŘIPOMÍNÁM - NEHLEDAT SLEPĚ PODLE KATALOGŮ

0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 13:24   Citovat  

Díky všem, jen abych nedopadl jako když jsem měnil destičky přední. Vůbec jsem neřešil nějaké Akebono nebo Lucas, objednal jsem je podle r.v. a typu, přišly na brz. systém Akebono a pak v servisu koukali, že jim tam nepasují. Já je snad vyndám, změřím a budu vybírat podle obrázků. Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 13:42   Citovat  

Navaho napsal:
Díky všem, jen abych nedopadl jako když jsem měnil destičky přední. Vůbec jsem neřešil nějaké Akebono nebo Lucas, objednal jsem je podle r.v. a typu, přišly na brz. systém Akebono a pak v servisu koukali, že jim tam nepasují. Já je snad vyndám, změřím a budu vybírat podle obrázků. Velmi šťastný

Ideálně dojdi s těma destičkama na prodejnu...

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.6.2008 , 16:39   Citovat  

Navaho napsal:
Já je snad vyndám, změřím a budu vybírat podle obrázků. Velmi šťastný

No to je nápad, to je to nejlepší co můžeš udělat OK. Já to tak udělal, protože se mi destičky zdály nějaké větší a ouha, na mém autě jsou zadní destičky z MB6/EP2 ikdyž mám MB4, na poslední série MB4ky totiž dávali brzdy z Civica EP2 (7.generace). A na to byly všechny katalogy krátké. A destička se dá dobře orientačně oměřit i bez demontáže.

LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 8:06   Citovat  

...ako zistim, ze ktory typ je mne dobry (bez vymontovania, kedze musim jazdit a meranie priamo nasadenych dosticiek nepovazujem za presne, nejaky milimeter hore-dole, to bude presne ten rozdiel medzi tymi dvoma typmi a kupim zle)? Akebono alebo Lucas(TRW)? V Honde diely vyberaju podla VIN, viem si aj ja urcit nejak co vlastne mam? hlavne ked nemam manual...totiz jasne, daju sa stiahnut manualy na moj typ, ale nemam zaruku, ze je to presne moj typ, kedze podla katalogu mozem mat Akebono i Lucas.
...odhliadnuc od faktu, ze niektore katalogy to ani neriesia:
tudy odkaz
...nerad by som reklamoval do ciech, je to na dlhe lakte...

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 8:13   Citovat  

Nejlepší je to koupit v Autokelly s klubovou slevou. Tam se to totiž dá bez problémů vyměnit, pokud nepasují. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 8:17   Citovat  

Riccardo napsal:
Nejlepší je to koupit v Autokelly s klubovou slevou. Tam se to totiž dá bez problémů vyměnit, pokud nepasují. Úsměv

no lenze ten pokus-omyl nie je dobry...lebo to odnesiem do servisu ako cely balik s kotucmi a potom mi to servisak vrati a znova mu prinesiem....to stoji cas a peniaze....potrebujem to urcite exaktnejsie...stale uvadzaju pri dostickach AKEBONO a TRW (exLUCAS)...aj v auto-kelly...

ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 13:22   Citovat  

nedávno jsem řešil stejný problém, šel jsem do autokelly s tím že bych chtěl destičky na takové a takové auto, řekl jsem jim vše co chtěli slyšet a pak z nich vypadlo že na tohle auto se dělají 2 brzdové systémy, koukal jsem do manuálu, tam je to vysvětlené ale trochu zmateně, nebo já jsem z toho moc moudrej nebyl, takže jsem musel sundat kolo a na brzdy se podívat, na třmenu je vylité o jaký typ se jedná, já tam mám NISSIN, což by podle manuálu měly být destičky (brzdový systém) AKEBONO. Raději jsem destičky vyndal a šel se podívat na net jak které vypadají a identifikoval je podle tvaru... a pak si je v klidu můžeš objednat. Pak už mi to bylo jasné i z toho manuálu...

tady je pro představu obrázek jak které vypadají

AKEBONO vs TRW.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
AKEBONO vs TRW.JPG, 43.03 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 13:30   Citovat  

ge.or.ge napsal:
nedávno jsem řešil stejný problém, šel jsem do autokelly s tím že bych chtěl destičky na takové a takové auto, řekl jsem jim vše co chtěli slyšet a pak z nich vypadlo že na tohle auto se dělají 2 brzdové systémy, koukal jsem do manuálu, tam je to vysvětlené ale trochu zmateně, nebo já jsem z toho moc moudrej nebyl, takže jsem musel sundat kolo a na brzdy se podívat, na třmenu je vylité o jaký typ se jedná, já tam mám NISSIN, což by podle manuálu měly být destičky (brzdový systém) AKEBONO. Raději jsem destičky vyndal a šel se podívat na net jak které vypadají a identifikoval je podle tvaru... a pak si je v klidu můžeš objednat. Pak už mi to bylo jasné i z toho manuálu...

tady je pro představu obrázek jak které vypadají

na tudy odkaz su presne take iste rovnake tvary pre moj typ ako mas ty....podla toho co mi poradil jeden clovek som si kukol EPC obrazok (neviem nakolko sa EPC schemam da verit, ale hladal som podla VIN), a na nom nebola ta pruzinka, takze moje tiez vyzeraju na AKEBONO....tak snad...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 13:32   Citovat  

LastV8 napsal:
no lenze ten pokus-omyl nie je dobry...lebo to odnesiem do servisu ako cely balik s kotucmi a potom mi to servisak vrati a znova mu prinesiem....to stoji cas a peniaze....potrebujem to urcite exaktnejsie...stale uvadzaju pri dostickach AKEBONO a TRW (exLUCAS)...aj v auto-kelly...

Nic ve zlém, ale pokud si nechceš vyměnit kotouče a desky sám, tak proč si je kupuješ sám ? Nech to teda všechno na servisu, ne ?
Ale jinak když sundáš kolo, tak přece jakousi představu o tvaru destiček budeš mít, tak to můžeš rovnou na parkovišti u AutoKelly zkontrolovat...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 13:36   Citovat  

Riccardo napsal:
Nic ve zlém, ale pokud si nechceš vyměnit kotouče a desky sám, tak proč si je kupuješ sám ? Nech to teda všechno na servisu, ne ?
Ale jinak když sundáš kolo, tak přece jakousi představu o tvaru destiček budeš mít, tak to můžeš rovnou na parkovišti u AutoKelly zkontrolovat...

pretoze servis mi da OEM....a ja chcem FERODO DS PERFORMACE, popripade EBC, este uvidim......

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 14:13   Citovat  

LastV8 napsal:
pretoze servis mi da OEM....a ja chcem FERODO DS PERFORMACE, popripade EBC, este uvidim......

No v každém případě, když sundáš kolo, tak rozměr kotouče zjistíš lehce, a když odšroubuješ 1 šroub na třmenu, tak ho odklopíš, a desky si můžeš obkreslit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Brzdový systém Akebono a Lucas
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina