Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odstranění bočních ochranných lišt
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 19:30   Citovat  

ZdravímÚsměv u sousedů v Německu se mi naskytla velice dobrá nabídka na 7.generaci Hondy Civic Sport. Bohužel, původní řidič si na ní, na přání, nechal nainstalovat boční ochranné lišty a také na zadní a přední nárazník. Tím, bohužel zničil vše, co se mi na Sportu tolik líbilo a to, tu krásnou jednolitost a dokonalost karoserie..Smutný Proto bych se Vás chtěl zeptat, jestli je možnost tyto gumové lišty nějakým způsobem sundat..?? Jde mi o to, jak je to tam přidělané a hlavně, zda by tím neutrpěl lak pod tím.. Také mám obavy z toho, aby lak pod tím neměl jiný odstín než zbytek auta...To by se případně nechalo upravit lakem, ale jde mi spíš o to, jestli s tím měl někdo z vás zkušenosti nb zda nevíte, jestli je to vůbec možné...

Mockrát děkuji za odpověďÚsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 19:57   Citovat  

Pokud jsou ty lišty jenom nalepené (jakože asi jo), tak je stačí nahřát fénem nebo opatrně horkovzduškou aby změklo lepidlo a půjdou dobře dolů.
Pokud nějaké lepidlo na kastli zůstane, tak ho můžeš umejt technickým benzínem, lihem nebo ředidlem (ale velmi opatrně a ředidlo opravdu až když to nepůjde ani benzínem ani lihem!)
Lak by pod nima poškozený být neměl a ani vyšisovaný pokud to nestálo často a dlouho na sluníčku.
Určitě bych se toho nebál.
O jakou barvu se jedná?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 22:47   Citovat  

Mockrát děkuji za odpověďÚsměv o tohle autíčko opravdu moc stojím, takže uvidíme, ale tohle mě příjemně potěšilo:) Jedná se o stříbrnou metlu s 50tkm komplet předělanou na Type R(samozřejmě jen vzhledově), bohužel i s těmito lištami:(( Pokud by někdo měl ještě nějakou informaci, budu jen rádÚsměv

Díky

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 22:59   Citovat  

myslim ze to pujde strhnout i bez nahrivani, i kdyz ty listy vetsinou drzi jako bejk Úsměv a lepidlo co tam zustane setres technickym benzinem. Jineho odstinu bych se moc nebal. Maximalne bych to pak prelestil/zalestil a i kdyby to slo jeste i potom naahodou videt tak za chvilu by se to srovnalo Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2009 , 23:18   Citovat  

jj, díky:) asi do toho půjdu a uvidímÚsměv ono taky, už bych nějaký lepší autíčko potřeboval:) škoda jen, že to není plnokrevnej Type RSmutný( ta 7. generace má přeci jen něco do sebe:) kam se hrabe ten novej škopek:D

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 16:28   Citovat  

Ahoj, dneska jsem mluvil s klukama z Hondy tak se mlelo pátý přes devátý a přišla řeč na ty ochranný lišty tzv. city pack se to myslím jmenovalo. Tak tě asi nepotěším, jestli to bylo lepený tak jak mělo tak je tam nějaká echtovní oboustranná lepící páska, která drží jak .... prostě hrozně moc a sundat to bez poškození laku je prý docela pakárna. Nahřívání zrovna moc nepomáhalo. Na rovinu když šlo auto na lakovnu tak se to sundalo a fertig, ať to dopadlo jak to dopadlo, největší problém byl na plastových náraznících tam to někdy strhlo i barvu Smutný Já ho mám na autě taky, mě se to tam i líbí, mám to v barvě karoserie, jestli jsou na tom tvým vyhlídnutým autě ty černý tak si rači připrav víc peněz na rozstřik - pro jistotu Smutný

Tajda je teď offline  Tajda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 16:43   Citovat  

area07 napsal:
Ahoj, dneska jsem mluvil s klukama z Hondy tak se mlelo pátý přes devátý a přišla řeč na ty ochranný lišty tzv. city pack se to myslím jmenovalo. Tak tě asi nepotěším, jestli to bylo lepený tak jak mělo tak je tam nějaká echtovní oboustranná lepící páska, která drží jak .... prostě hrozně moc a sundat to bez poškození laku je prý docela pakárna. Nahřívání zrovna moc nepomáhalo. Na rovinu když šlo auto na lakovnu tak se to sundalo a fertig, ať to dopadlo jak to dopadlo, největší problém byl na plastových náraznících tam to někdy strhlo i barvu Smutný Já ho mám na autě taky, mě se to tam i líbí, mám to v barvě karoserie, jestli jsou na tom tvým vyhlídnutým autě ty černý tak si rači připrav víc peněz na rozstřik - pro jistotu Smutný

Tak tak, ty lišty tam drží jako čert. Jen tak dolů nepůjdou ... na nejáky fén rovnou zapoměň.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 16:50   Citovat  

Zítra skočím na salon a zkusím je jestli by to vzali jako ofiko zakázku a kolik by to stálo a dám vědět.

beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 17:00   Citovat  

Kapky napsal:
Mockrát děkuji za odpověďÚsměv o tohle autíčko opravdu moc stojím, takže uvidíme, ale tohle mě příjemně potěšilo:) Jedná se o stříbrnou metlu s 50tkm komplet předělanou na Type R(samozřejmě jen vzhledově), bohužel i s těmito lištami:(( Pokud by někdo měl ještě nějakou informaci, budu jen rádÚsměv

Díky

Mám to na autě taky, sice dodělávané jen na bocích, ale jsou tam od původního majitele. Taky sem je chtěla nechat sundat, ale dneska sem ráda že tam sou..na tom 5D to neni tak hrozný a jestli budeš mít auto stříbrný jako já, tak tam na tom ani neni nic moc vidět...lišty sou tam jen nalepované, ale dolů nejdou Mrk pořádnej výtlem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2009 , 17:10   Citovat  

beruska.evuska napsal:
Mám to na autě taky, sice dodělávané jen na bocích, ale jsou tam od původního majitele. Taky sem je chtěla nechat sundat, ale dneska sem ráda že tam sou..na tom 5D to neni tak hrozný a jestli budeš mít auto stříbrný jako já, tak tam na tom ani neni nic moc vidět...lišty sou tam jen nalepované, ale dolů nejdou Mrk pořádnej výtlem

Já je mám stříbrný na stříbrným CTR a není to kdovíjaká hrůza, na zadku se mi to líbí moc, je to takový robustní. Asi nahodím nějaký fotky to bude nejlepší.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 15:59   Citovat  

Zdarec lidi, tak jsem dneska skočil na Hondu jak jsem včera slíbil a odpověď byla taková rozpačitá: zkusit to můžem, ale rači si připrav nějaký peníze navíc, kdyby se muselo do lakovny. Takže babo raď co s tím. Potíž je v tom že jak jsou ty lišty rozdělený do několika kusů, tak jeden kus může jít sundat krásně, a další kus jít nemusí, no a pak taky jak bude vypadat barva po sundání aby nebyli kolem auta pruhy. .... a když už by se dělal lak kolem celýho auta, tak by stálo za úvahu zvolit nějakou originální barvičku Úsměv áále to už jsme zase někde jinde.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 19:51   Citovat  

ZdravímÚsměv tak jsem se do toho přeci jen pustil:) autíčko bylo na pár místech odřený, páč s ním předchozí majitel většinou jezdil jen na nákupy aa znáte to sami, jak to někdy dopadáVelmi šťastný táákže, by na tu lakovnu nakonec taky přišla řada:) no, momentálně je autíčko u kluků z Renove Cars a ti, když viděli ty lišty, tk se sami nabídli, že by si s tím nějak poradili, tk uvidíme:) v úterý by mělo bejt hotový vyrovnání těch pochroumanejch plechů + sundané lišty..tákže, až bude auto doma, určitě nafotím nějaké fotečky pro ukázku, jak to dopadlo:) taky jsem hodně zvědavej, jak si poraděj s těma šrámama, ale říká se, že ta metoda oprav karosérií Smart fix je na docela slušné úrovni, tk uvidíme:)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 20:04   Citovat  

Kapky napsal:
ZdravímÚsměv tak jsem se do toho přeci jen pustil:) autíčko bylo na pár místech odřený, páč s ním předchozí majitel většinou jezdil jen na nákupy aa znáte to sami, jak to někdy dopadáVelmi šťastný táákže, by na tu lakovnu nakonec taky přišla řada:) no, momentálně je autíčko u kluků z Renove Cars a ti, když viděli ty lišty, tk se sami nabídli, že by si s tím nějak poradili, tk uvidíme:) v úterý by mělo bejt hotový vyrovnání těch pochroumanejch plechů + sundané lišty..tákže, až bude auto doma, určitě nafotím nějaké fotečky pro ukázku, jak to dopadlo:) taky jsem hodně zvědavej, jak si poraděj s těma šrámama, ale říká se, že ta metoda oprav karosérií Smart fix je na docela slušné úrovni, tk uvidíme:)

Tak dej pak vědět jak si dopadnul. Hlavně ať nedojde při tom sundavání auto k úhoně Smutný

capino je teď offline  capino
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2012 , 21:18   Citovat  

Potřeboval bych poradit jak na sundání bočních lišt u C6G hatch abych toho moc nezničil Se stydím přijdou dát zase zpět... pomohlo by i nějaký foto máte-li, do SZ.

Nikdo neví? to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2012 , 10:19   Citovat  

to jste nikdo nesundaval boční lišty třeba kvůli laku Cooo???

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.3.2012 , 10:48   Citovat  

capino napsal:
to jste nikdo nesundaval boční lišty třeba kvůli laku Cooo???

Na C6G to není vůbec žádný problém.
Pro sundání lišt ze dveří musíš sundat tapec aby ses dostal na ty uchytky (na dveřích jich je asi Cool, stací je lehce kleštěma zmáčknout a zatlačit ven ze dveří, mají tvar harpunky (háčky na hoře a dole) některý jdou i rukou, horší přístup je ke dvou, který jsou na začátku dveří, na to jsem měl vždy krátkou ruku Úsměv na konci dveří pod zámkem jsou jištěný šroubkem (ten vidíš po otevření dveří) a možná se ti ho povede utrhnout (pak přilepíš silikonem), na začátku dveří je hned první kolíček daný opačně, jakoby v protisměru, ten se mi taky jednou povedlo urthnout, ale nahradil jsem to jiným z prostředku lišty, hlavně lištou netoč nahoru a dolu.
Aby ses dostal na zadní lištu, tak musíš vyndat sedačku, abys vyndal zadní tapec a tam hezky vidíš všechny 4 příchytky, který sudnáš stejným způsobem jako ty ze dveří (zmáčknout a vytlačit). V předním blatníku ta krátká drží na dvou a vyndání stejným způsobem, jen si povolíš podběh abys tam mohl sáhnout.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.3.2012 , 11:15   Citovat  

Petura napsal:
Na C6G to není vůbec žádný problém.

vřelé díky přátele je to dobrý

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2015 , 21:10   Citovat  

Momentálně řeším to samé. Smutný Máte někdo představu, jak moc to drží u A7G? Nesundám to i s lakem? Ble

grassel je teď offline  grassel
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2015 , 20:40   Citovat  

Když už je tu podobné téma, zajímalo by mě jak je to u 5G hatch? Jsou tam nalepené nebo přichycené z druhé strany? Zajímá mě to i když to sundám, aby mi tam pak nezůstaly nějáké dirky jak to bylo přichycené. Díky za odpoved

Kopy je teď offline  Kopy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.7.2015 , 22:26   Citovat  

grassel napsal:
Když už je tu podobné téma, zajímalo by mě jak je to u 5G hatch? Jsou tam nalepené nebo přichycené z druhé strany? Zajímá mě to i když to sundám, aby mi tam pak nezůstaly nějáké dirky jak to bylo přichycené. Díky za odpoved

Dírky Ti bohužel zůstanou každopádně protože v nich to drží. Princip je naprosto stejný jak už popsal Petura níže na 6g. Já to sundával na 5G coupe což je ohledně lišt uplně nastejno jako 5g hatch. Na ty v předních blatnících se dostaneš i jen okolo plastovýho podběhu. Na dveřích musí tapec dolů a povolit jeden šroubek na konci lišty. A zevnitř dveří vycvakat ručně nebo pomohou kleště, zvlášť u toho posledního kde je nejhorší přístup. Ty zadní musí zase tapecy dolů a přístup je celkem v pohodě takže zase ručně nebo kleštěma vycvakat Úsměv Sned jsem to napsal pochopitelně.... Úsměv

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 18:56   Citovat  

Ahoj,

plánuji sundat nalepené boční lišty na A8G. Opravdu se mi tam nelibí a taky se mi zdá, že neplní ani svou funkci protože jsou moc nízko a kdyby mi na parkovišti někdo prásknul dvěřma do mých dveří, stejně trefí dveře a ne tu lištu.

Auto asi moc na sluníčku nestávalo, ale přece jen s nějakým přeleštěním počítám - má už pár let. Chci se ale zeptat, jestli opravdu stačí normální fen jak tady výš někdo zmiňuje? Nahřeje se to dostatečně aby pak lišta šla bez problémů sundat? Říkal jsem si, že horkovzduška by byla lepší ale tam se zas bojím, že to bude opačnej extrém, je hodně silná.

Co myslíte ?

Díky za info.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.11.2016 , 22:37   Citovat  

Přesně jak píšeš.
U fénu nebude hrozit nebezpečí, že to přehřeješ, ale bude to trvat déle.
S horkovzduškou to půjde rychle, ale budeš muset dávat pozor, abys nespálil lak.

Já kdybych to dělal, tak sundám tapecy a nahřívám plech dveří zevnitř.
Tak bych totiž zajistil, že se lepící páska pustí plechu a ne lišty a nebudu jí muset pracně sundavat s rizikem poškození laku.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 11:45   Citovat  

Já se na to nakonec vykašlal a jsem za to nakonec i rád Úsměv Buhví jak by to auto dnes vypadalo, kdyby to bylo sundaný

Probos je teď offline  Probos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.11.2016 , 11:58   Citovat  

Střelec napsal:
Já se na to nakonec vykašlal a jsem za to nakonec i rád Úsměv Buhví jak by to auto dnes vypadalo, kdyby to bylo sundaný

Jeden člen tady mi psal, že to na A8G taky sundával, stejný rok jako mám já. A vše proběhlo hladce, jen to musel nechat přeleštit a prý to teď vypadá top. Věřím tomu, že to není nemožný sundat. Jen se tomusí udělat pečlivě a právě bych nerad něco zanedbal, ale chtěl bych je dolů Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odstranění bočních ochranných lišt
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina