Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Project Klejzlik
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 17:55   Citovat  

Čauec lidičky,takže pomalu začínám vybírat pár věcí pro úpravu,opravu a vylepšení. Bude to docela radikální změna a nebude to zrovna nejlevnější
ale to je můj boj, jenže právě proto nechci udělat chybu a chci mít co nejvíc vše v cajku.
Pár věcí chci ovšem objasnit nebo spíš prosím o radu! Chci dělat snad vše,podvozek,vzhled,motor,interiér... Nejde mi ani tak o
show car ale spíš o dobrý pocit z toho,že jsem pro tu mojí srdcovku něco udělal "a taky když zastavím na semaforech a nějakýá rádobej machr zastaví vedle mě a bude tůrovat
tu jeho půjčenou káru od rodičů,tak ať se nemusím bát,že ho nechám (v lepším případě) za sebou v dýmu oleje (jj mám D15B2 co krásně kouří). Tady se dostávám k první otázce!

Takže, na co je nejlepší swapovat? Ano,trošku širší otázka ale chci výkon,tah a taky nic co moc žere.Respektive co nežere o moc víc než moje D15B2 v rozumných otáčkách Mrk!
Celkem jsem koukal na net a našel si docela fajn stránku na google.cz o swapu Hondy,konkrétně Civica 5G. Po přeložení jsem se dočetl zajimavých informací ale nevím zda to
opravdu jde jak to píšou - swapovat jde na každej motor z Hondy (příklad:třeba i
motor z inegry TypeR což se mi nezdá ale budiž..) O to mi ani nejde ale když jsem se tak prokousával textem,tak tam bylo strašně moc motorů B series,D series atd.,atd..
Každopádně chc objednávat motor z USA ale nejsem si vlastně jist co přesně chci... Chci něco silného co má krouťák a nepapá (jak jsem zmiňoval).. Je mi pomoci?

Předem díky za přečtení a taky za odpověď!
Díky Mrk

Sám přemýšlím nad B16A (92-95 Civic SIR II DOHC v-tec /JDM/) - motor bude asi přes sportovniautodoplnky.cz

Dosavadní auto - Honda Civic Hb D15B2
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 18:53   Citovat  

a jéje to bude vyhozenejch peněz Velmi šťastný swapni b16a2 nejsnažší, finančně dostupný a nežere HaHaaa ale počítej se strašnou spoustou peněz co v tom necháš. radši prodej a kup hotový vti OK

jestli myslíš, že jen vařim z vody tak sem si tim prošel a jako podruhý už bych to az stejných podmínek nedělal
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 19:02  Naposledy upravil Destak dne 21.10.2009 , 19:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

máš 3 možnosti: swap něčeho, přeplňování nebo koupit rovnou jiný auto.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 19:05   Citovat  

Mají pravdu na Googlu... Bčko Hčko Kčko ale i 6ti vál z NSX a Legenda... Jde tam cokoliv.... Ale tý práce.... to snad ne
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 19:12   Citovat  

asi bych volil H22 > koupis za 20-25 tisic tady. 200 koni a kroutak pres 200 by ti mel stacit.

A nevidim jediny duvod proc tahat nejaky motor z ameriky...co tam maji lepsiho/jineho?
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 19:14   Citovat  

infinity napsal:
asi bych volil H22 > koupis za 20-25 tisic tady. 200 koni a kroutak pres 200 by ti mel stacit.

A nevidim jediny duvod proc tahat nejaky motor z ameriky...co tam maji lepsiho/jineho?

Jj, nebo koupit celou Prelude JDM (cca 40 - 45 000,-) použít motor, ECU, řazení... a zbytek prodat na díly
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 20:37   Citovat  

U toho swapu na H22 pocitej ze motor je vetsi, takze si tam sedne tak, ze pod nim(pod svodama a vanou) nezbyde moc mista... Takze se klidne muze stat ze bys na nejakym hustym hupu mohl i prorazit vanu(uplne prinejhorsim)... Takze bacha Hihi... Ale asi to pujde trochu eliminovat abych nestrasil... Jako daily ride to neni uplne vhodny, ale taky se samozrejme da Úsměv...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:32   Citovat  

Takže jinak... Možnost je tedy B16A2? Moc se v těch kódech nevyznám ale to je tuším 1.6 VTI - 160koní?

Prachy neřeším,teda normálně jo ale něco se mi povedlo a je dost... Chtěl jsem novou Imprezu ale zamítlem jsem.. Raděj to dám do srdcovky... Konkrétně,swapoval někdo na B16A2? Zkušenosti,problémy?Díky

Jj,původně jsem chtěl z USA.Důvod? Záruka 2 roky,najeto max 80 000,- = drahé jak ** ale podle mě fajn... Snad eženu u Nás dobrou B16A2.. Jinak ještě k "USA" mám tam jistotu,že motor je v cajku,je po GO a hlavně prošlo rukama JDM.. jj není rozhodující,jsem raději pro volbu z ČR a dobrej stav a levnější ale jak říkám,moc se v tomhle nepohybuju,tak proto první info,že motor bude z USA

Jinak zatím díky za info Úsměv snad přibudou
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:35   Citovat  

Klejzlik napsal:
Takže jinak... Možnost je tedy B16A2? Moc se v těch kódech nevyznám ale to je tuším 1.6 VTI - 160koní?

Prachy neřeším,teda normálně jo ale něco se mi povedlo a je dost... Chtěl jsem novou Imprezu ale zamítlem jsem.. Raděj to dám do srdcovky... Konkrétně,swapoval někdo na B16A2? Zkušenosti,problémy?Díky

Jj,původně jsem chtěl z USA.Důvod? Záruka 2 roky,najeto max 80 000,- = drahé jak ** ale podle mě fajn... Snad eženu u Nás dobrou B16A2.. Jinak ještě k "USA" mám tam jistotu,že motor je v cajku,je po GO a hlavně prošlo rukama JDM.. jj není rozhodující,jsem raději pro volbu z ČR a dobrej stav a levnější ale jak říkám,moc se v tomhle nepohybuju,tak proto první info,že motor bude z USA

posero swapoval
To bych koupil motor z ČR, rozhodil ho, udělal GO a zrovna tam nasekal performance díly svatoušek
   Návrat  
Raven je teď offline  Raven
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:38   Citovat  

Klejzlik: posero swapoval na B16A2, psal to v prvním příspěvku takže se zkus zeptat na detaily jeho. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:46   Citovat  

klidně piš, ale neni moc o čem nejlíp o čem nevim jakou máš představu, co podvozek, brzdy, nápravy.... dát tam motor je sranda
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:51   Citovat  

Klejzlik napsal:

Aha...a ty si myslis ze kdyz tam po roce napises email, ze ti klekl motor na klice, tak ti vrati penize?Úsměv)) To je stejne naivni jako verit shamanum z keni co chodi po bytech a mnozi peti tisicovky Velmi šťastný

A co 80 000 km/mil? Motor se da znicit behem par tisic km...navic u B16tek/B18tek pocitej ze kolem 180tis km nebude GO moc od veci...

Jestli chces, muzu ti na pristi rok poskladat motor 1820 ccm B18C6 (Integra Type-R) - Bude na nem udelana kompletni GO (Vybrus, pisty, krouzky, pretesneni, gufera, lepsi ventil. pruziny, loziska ojnicni, loziska na klice a spoustu dalsiho). Vykon pres 200ps, 9000rpm...pripadne vacky,ecu atd...ale jsou to $$$ navic. Zaruku ti na nej nedam, protoze jak jsem psal...staci nalit vodu misto oleje, natankovat naftu a znicim ti ho za 15 minut. Ale cela tahla sranda je dost draha...
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:55   Citovat  

do 5G swapnes absolutne bez problemov motor B16/B18 (a teda aj motor z ITR), musis mat:
1. motor
2. prevodovku
3. poloosi
4. tiahla k radiacej pake
5. silenbloky
6. ECU
7. zisiel by sa aj chladic

upravit musis kabelaz tak, aby si tam vedel pouzit ECU pre ten motor co swapujes, idealne OBD1.
pri swape z OBD2 je idealne pouzit OBD1 ECU nech neriesis imobilizer a zase ine konektory.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 21:59   Citovat  

vti [906team] napsal:
do 5G swapnes absolutne bez problemov motor B16/B18 (a teda aj motor z ITR), musis mat:
1. motor
2. prevodovku
3. poloosi
4. tiahla k radiacej pake
5. silenbloky
6. ECU
7. zisiel by sa aj chladic

upravit musis kabelaz tak, aby si tam vedel pouzit ECU pre ten motor co swapujes, idealne OBD1.
pri swape z OBD2 je idealne pouzit OBD1 ECU nech neriesis imobilizer a zase ine konektory.

to ano, ale je sebevražda jezdit třeba s motorem z ITR na nápravach a brzdach z c5g 1,5
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 22:13   Citovat  

posero napsal:
to ano, ale je sebevražda jezdit třeba s motorem z ITR na nápravach a brzdach z c5g 1,5

neviem ako motor z ITR, ale na mojom 1.5/1.6Turbo som tak jazdil v pohode Úsměv
btw: co myslis s napravami ? tam problem nevidim.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 22:20   Citovat  

vti [906team] napsal:
neviem ako motor z ITR, ale na mojom 1.5/1.6Turbo som tak jazdil v pohode Úsměv
btw: co myslis s napravami ? tam problem nevidim.

no jako když to má jezdit jen rovně tak klidně. jinak bude dost citelná absence stabilizátorů, velkých brzd, kotoučů vzadu....
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 22:23   Citovat  

No promin, pises, ze sis chtel kupovat novou Imperzu a radeji ty penize das do stareho VTI, jsem sice taky hondar, ale tohle je moc, ale jinak drzim palce!!!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2009 , 22:44   Citovat  

david.hammer napsal:
No promin, pises, ze sis chtel kupovat novou Imperzu a radeji ty penize das do stareho VTI, jsem sice taky hondar, ale tohle je moc, ale jinak drzim palce!!!

Včera jsem byl v Subaru Olomouc (po tom co mi napsal jeden člen ZDE).. Ptal jsem se jak to je s těma Imprezama, konkrétně 2.5 WRX STI 08/09 a během hodinky co jsem tam byl dojeli hned dvě na opravu... Bylo mi řečeno,že si to mám koupit jedině tehdy,pokud mám na takřka neustálej servis... Takže jsem si řekl,že ne... Navíc mám Civica,to byl vždy můj sen,tak proč nenarvat nevratné investice do něj... P.S. mám takovou,možná naivní představu,že to auto budu mít na vždy.. Mrk
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 7:22   Citovat  

já bych prodal co máš tudy koupil pěkný VTi tudy prodal z něj B16A2 tudy a swapnul bych ''k series'' VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 7:52   Citovat  

posero napsal:
no jako když to má jezdit jen rovně tak klidně. jinak bude dost citelná absence stabilizátorů, velkých brzd, kotoučů vzadu....

ja som s tym jazdil normalne po cestach a ked zabudnem na nejake pokusy s maximalkou, tak to bolo o tom istom ako jazdit na obycajnej socialnej verzii EG4 len som nemal 0-150 za minutu ale za nejakych 15sekund co je v pripade ze ides brzdit zo 150-0 uplne jedno.
nechcem tym povedat, ze je to idealne, ale ak niekto rad jazdi svizne, tak je jedno aky tam ma motor a brzdy/podvozok by riesil nezavisle od motora.
   Návrat  
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 8:11   Citovat  

Dejf napsal:
já bych prodal co máš tudy koupil pěkný VTi tudy prodal z něj B16A2 tudy a swapnul bych ''k series'' VTEC

já bych z toho co máš udělal auto na denní ježdění tudy koupil za tu parádní cenu tohle tudy tudy odkaz Nápad je tu!
zdá se mi to jako nejrozumnější řešení... Nápad je tu! taky vím o čem mluvím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 8:20   Citovat  

vti [906team] napsal:
ja som s tym jazdil normalne po cestach a ked zabudnem na nejake pokusy s maximalkou, tak to bolo o tom istom ako jazdit na obycajnej socialnej verzii EG4 len som nemal 0-150 za minutu ale za nejakych 15sekund co je v pripade ze ides brzdit zo 150-0 uplne jedno.
nechcem tym povedat, ze je to idealne, ale ak niekto rad jazdi svizne, tak je jedno aky tam ma motor a brzdy/podvozok by riesil nezavisle od motora.

mě bohužel ty 240mm brzdy dost nestačily Velmi šťastný to auto bude prostě přemotorovaný a zbytek nebude stíhat vůbec ..... může tam mít motor z ITR a v zatáčkach ho sesype serie vti
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 9:19   Citovat  

ITR nechci! Můj sen je Civic 5G HB a ten již mám,jenže 1.5 16V - 66KW je dost slabá záležitost,proto chci dělat swap - Nechci nic extra ale když zapnu net a kouknu na nějaký VTI,tak si myslím,že výjde levněji swap než prodat moje a koupit druhé a upravit to. Na mojem už je pár věcí hotových
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 9:21   Citovat  

nikdo ti itr necpe..... jen motor
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 9:26   Citovat  

posero napsal:
nikdo ti itr necpe..... jen motor

Jj to vím ale proč motor z ITR? Fakt sry ale sotva vím co tam chci a co tam mám,nic moc kolem. Ale začínám pomalu uvažovat nad tím co tu padlo,prodat moje a koupit VTI. Jenže co jsem se zatím díval,tak jsem nenašel ani jeden VTI 5G Hatch
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 9:43   Citovat  

tak si to rozmysli, jelikož tady laboruješ řádově se 100t Mrk
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 9:48   Citovat  

posero napsal:
tak si to rozmysli, jelikož tady laboruješ řádově se 100t Mrk

vzhledem k tomu ze si skoro odvezl z autosalonu nove STI tak 100t je tak na svacinu... HaHaaa
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 10:31   Citovat  

tak pokud si pokukoval po STI, tak kup CTR bud 7g nebo 8g a na nejake vti se vyprdni..
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 10:45   Citovat  

david.hammer napsal:
tak pokud si pokukoval po STI, tak kup CTR bud 7g nebo 8g a na nejake vti se vyprdni..

Presne tak je to dobrý nebo S2K a je to.A proc ne rovnou NSX?...Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 11:46   Citovat  

Hahaha hohoho... Imprezu jsem měl sehnanou za 330 ale to bych dal něco víc než půlku a zbytek splátky (půjčka)... Proto swap...
Tímto bych prosil řešit kdyžtak swap a né jiné věci,snad dosti srozumitelné Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Project Klejzlik
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina