Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Recenze: nove "hybridy" od Vibe
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2009 , 23:14   Citovat  

"SE-K nebo BlackAir?"

Ahoj Hondaci,
vyuzivam tuhle sekci fora pro kratkou recenzi o novince, kterou nam pripravil anglicky vyrobce autohifi VIBE.
Jedna se o komponentni 16,5cm 2-pasmove repro, které vzniklo v podstate kombinaci rady SE-K 60 a rady Black Air.

Mam zkusenost s obema temito typy reproduktoru a musim rict, ze kazdy ma sva pozitiva, ale take negativa:

Vibe SE-K 60: 16,5cm 2-pasmove komponenty budi atraktivni a sportovni dojem diky sve karbonovo-kevlarove membrane, maji dynamicky zvuk, co se tyce zejmena stredu a vysek a hraly mi velmi dobre jak v aktivnim zapojeni, tak na svych pasivnich vyhybkach. Tato repra zahraji obstojne pripojene jen na radio, ale doporucuji zivit je zesikem, rozdil je velky! Vysky maji prumer 25mm, coz zajistuje perfektni „nizsi“ vysky a jasny, cisty a zvucny projev i ve vyssich hlasitostech, kdy nezkresluji a diky hedvabne membrane jsou velice prijemne na poslech. Co mi u SE-Kcek vadilo, byly pokulhavajici stredobasy a proto jsem vyzkousela vyssi radu – Black Air..

Vibe Black Air: taktez 16,5 cm 2-pasmove komponenty s kanarkove zlutou membranou, ktera zaujme na prvni pohled. Tady uz se zlepseni stredobasu znacne promitlo v celkovem projevu, ale bohuzel na ukor stredovych frekvenci, kde naopak SE-Kckum nemuzou konkurovat! Vysky se mi naopak zde zdaly detailnejsi, nez u SE-K. Tato repra jsem mela zapojena pouze v aktivu, ale nepochybuji o nastaveni pasivni vyhybky, takze verim, ze i takto zapojene zahraji velice dobre. Zivila jsem je 4-kanalovym zesilovacem FLI a pozdeji 4-kanalovym Vibe - zapojeni primo na radio vubec nedoporucuji!

Cloveka by napadlo „Potreboval bych od kazdeho neco, aby to bylo perfektni!“ a Vibe nam chtel zrejme udelat radost. Prisel s dokonalym resenim! Spojit tyto dva reproduktory do jednoho a vznikla opravdu zajimava kombinace:

Doted sice nevim, jak bych jim mela rikat, zda SE-K nebo Black Air.. nebot oba nazvy najdete na samotnych repro Úsměv Dulezite jsou vsak jejich vlastnosti:
Stredobasy (vyssi basy neboli kikbasy): davam jednicku s hvezdickou!! Paradni napojeni na subbasy, ktere mam v soucasnosti ze subwooferu FLI – na 1-kanalovem zesilovaci (monobloku) FLI (Vibe a FLI je v podstate jedna rodina, takze jiste i diky tomu je vysledne sladeni celkoveho dojmu vyvazene). Nutno podotknout, ze mam vytlumene dvere, tudiz stredobasy vice vyniknou.
Stredove frekvence: kompromis mezi SE-K a BlackAir, ale v aktivnim zapojeni si lze velice dlouho a dobre vyhrat s nastavenim, aby jste byli spokojeni (s pasivni vyhybkou opet zkusenost bohuzel nemam).
Vysky: velikost SE-Kcek, detailnost BlackAiru – neni nutno nic dodavat Mrk

Podtrzeno secteno: za slusny penize celkem dost muziky! OK

najdete je zde

Doporucene zesilovace:
4-kanal Vibe Slick A3
4-kanal Loaded 900s
2-kanal Vibe Slick A2
2-kanal FLI Loaded 450s

vse najdete na shopu s partnerskymi slevami pro Hondare

HiFi blaznum zdar Mrk
megus

PS: dekuji TheOlis-ovi, ktery si je objednal, za povoleni k otestovani