Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozsvícení kontrolky ECU nad 6000ot./min
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 20:28   Citovat  

me ted blika 43ka. nejaka chyba s palivem. resp zavada v obvodu s dodavkou paliva. to ma byt zase co? tuhle chybu sem jeste nemel, jinak mam odzkousene snad uz vsechny na svem aute HaHaaa Tak to valím bulvy
Stalo se mi to po tom co sem natankoval benal na omv nekde ve vyskove. a rozsvecuje se tak po 4-5km normalni jizdy. Motor jede porad stejne, ma i stejnou spotrebu. Jel sem s tou chybou z vyskova domu Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:04   Citovat  

FastCivic napsal:
me ted blika 43ka. nejaka chyba s palivem. resp zavada v obvodu s dodavkou paliva. to ma byt zase co? tuhle chybu sem jeste nemel, jinak mam odzkousene snad uz vsechny na svem aute HaHaaa Tak to valím bulvy
Stalo se mi to po tom co sem natankoval benal na omv nekde ve vyskove. a rozsvecuje se tak po 4-5km normalni jizdy. Motor jede porad stejne, ma i stejnou spotrebu. Jel sem s tou chybou z vyskova domu Úsměv

Moudrá kniha říká, že pokud nemáš problémy se startováním, volnoběh je vpořádku, výkonově taky OK, tak to je lambda. Jinak to můžou být vstřiky, regulátor tlaku paliva, palivový filtr, pumpa, palivové relé a nakonec špatné palivo.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:08   Citovat  

Riccardo napsal:
Moudrá kniha říká, že pokud nemáš problémy se startováním, volnoběh je vpořádku, výkonově taky OK, tak to je lambda. Jinak to můžou být vstřiky, regulátor tlaku paliva, palivový filtr, pumpa, palivové relé a nakonec špatné palivo.
jojo, taky to zrovna ctu, ale diky za preklad a popsani polopate přátele je to dobrý
V prve rade vyzkousim to palivo. Vcera sem natankoval tam kde tankuju cely zivot, a zitra testnu. KDyz to nepomuze, zkontroluju el. vedeni lambdy a i kdyz to bude ok, pomerim ji, popr. vymenim. Ale je rok stara kupovana nova.

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:14   Citovat  

monty napsal:
já bych ten palivovej filtr ,případně přicpaný vstřiky nevylučoval , to že ecu hlásí chybu lambdy může být i tím ,že prostě není správná směs tj místo aby lambda dávala signál bohato dává naopak chudo tj ecu to vyhodí jako vadnou lambdu -nemá šanci si to nějak jinak ověřit. Projeď to ve vyšších otáčkách pár km pokud to pude, pak hned chcípni (žádnej volnoběh)a vytoč svíčky mrkni na jejich barvu.

stejně jsem uvažoval i já, že to hlásí problém kvůli neznámé směsi, resp. spalinám...právě že CHECK se rozsvítil jen v jenom případě ze čtyř, jinak motor přestával jet a ECU nehlásila nic.
Dobrý nápad s těma svíčkama OK ...a jaké jsou? Žlutobílé je to dobrý
Filtr je objednaný a pak by se začala řešit lambáda, jak píše Riccardo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:14   Citovat  

FastCivic napsal:
jojo, taky to zrovna ctu, ale diky za preklad a popsani polopate přátele je to dobrý
V prve rade vyzkousim to palivo. Vcera sem natankoval tam kde tankuju cely zivot, a zitra testnu. KDyz to nepomuze, zkontroluju el. vedeni lambdy a i kdyz to bude ok, pomerim ji, popr. vymenim. Ale je rok stara kupovana nova.

S tou lambdou je to spíš otázka delší doby - ono to měření třeba bude OK, i ten test 3000 otáček po dobu 2 minut může proběhnout bez chyby, ale ta lambda může být nakopnutá a začne ti to pak blbnout čím dál víc. Dej tomu čas a sleduj, jestli ti to cuká nebo je nepravidelný volnoběh ...

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 23:20   Citovat  

Doporučuju vyhodit ten italskej šmejd (Magneti Marreli) do popelnice a koupit pořádnou lambdu. Nejlépe origo nebo NTK a při nejhorším BOSCH. Ucpanej palivovej filtr to na 99% nebude. Kámoš měl stejnej problém na BMW E36 a taky jsme mysleli že to je ucpaným palivovým filtrem, ale byla to vadná lambda sonda.
Tady v tomto případě taky sázím na vadnou lambdu.
Kluci, nekomplikujte si to zbytečně. Prostě dejte pořádnou lambdu a bude klid. A jestli nebude, tak se tady veřejně omluvím. Mrk

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 8:08   Citovat  

Streetkid napsal:
stejně jsem uvažoval i já, že to hlásí problém kvůli neznámé směsi, resp. spalinám...právě že CHECK se rozsvítil jen v jenom případě ze čtyř, jinak motor přestával jet a ECU nehlásila nic.
Dobrý nápad s těma svíčkama OK ...a jaké jsou? Žlutobílé je to dobrý
Filtr je objednaný a pak by se začala řešit lambáda, jak píše Riccardo

ve faq je článek o svíčkách vrs směs , ještě vyndej vstřiky a vyčisti jim sítka -práce na 0,5h , filtr nechytí všechno.až tohle vyloučíš teprv bych zkusil lambdu.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 13:46   Citovat  

monty napsal:
ve faq je článek o svíčkách vrs směs , ještě vyndej vstřiky a vyčisti jim sítka -práce na 0,5h , filtr nechytí všechno.až tohle vyloučíš teprv bych zkusil lambdu.

vstřiky preventivně vyčistit můžu, i ten palivový filtr vyměnit je prevence cca za 4 stovky, já ho ještě neměnil...barvy svíčky znám z dob ladění pincků, to je základ.
Ale mám jinou fintu. Odpojím lambdu a pojede se na nouzový režim... lambda se vyloučí a jak to po chvíli přestane jet, jsme doma

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 17:09   Citovat  

Streetkid napsal:
vstřiky preventivně vyčistit můžu, i ten palivový filtr vyměnit je prevence cca za 4 stovky, já ho ještě neměnil...barvy svíčky znám z dob ladění pincků, to je základ.
Ale mám jinou fintu. Odpojím lambdu a pojede se na nouzový režim... lambda se vyloučí a jak to po chvíli přestane jet, jsme doma

To můžeš udělat jednodušeji. Pokud to pojede blbě a nerozsvtí se kontrolka, tak dej plný plyn. Pokud je to lambdou, tak to musí přestat. Při plném plynu totiž ECU hodnoty z lambdy ignoruje. Pokud se kontrolka rosvítí, tak to pak taky musí jet dobře, prptože se ECU přepne do režimu bez lambdy. Jinak to lambdou není.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 19:11   Citovat  

ja mam taky magneti mareli Tak to valím bulvy Smutný
Dneska se mi ecu rozsvitila nekolikrat. Ale nemel sem cas udelat reset. Kazdopadne palivem to nebude.
BTW: kde koupit poradnou lambdu? Za normalni penize. 7tis za ni urcite nedam KO To ji radsi odpojim a v ecu zakazu, nebo budu jezdit s chybou v ecu naštvanej

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 19:13   Citovat  

koukam do EPC a origo by mela teeoreticky stat kolem 3tis CZK. 4drat vyhrivana pro esi to mi hlava nebere To bych jeste obetoval OK

Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 19:23   Citovat  

a když sme u toho ja když to vytočim taky nad 6000tis. tak se mi taky rosvití kontrolka a vyblikava to chybu 17 jedna se o CRX 2g motor D16Z5

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dik je teď offline  Dik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 19:40   Citovat  

Zdravím, ja jsem kupoval lambdu tady , 4 drát NGK za 1350.- a jsem spokojen. OK Honda

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 20:33   Citovat  

tak dneska sem letel do hondy a koupil origo lambádu za 2600,- czk je to dobrý Vyhrivana 4drat pro esi napriklad:) A byla i skladem:) Sice nevim jestli mam problem fakt v lambde, ale co, podzimni sleva nebude cely rok a kdyby neco, tak se to pak proda HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 20:22   Citovat  

FastCivic napsal:
tak dneska sem letel do hondy a koupil origo lambádu za 2600,- czk je to dobrý Vyhrivana 4drat pro esi napriklad:) A byla i skladem:) Sice nevim jestli mam problem fakt v lambde, ale co, podzimni sleva nebude cely rok a kdyby neco, tak se to pak proda HaHaaa

hej ty nevíš co s penězma, že kupuješ lambdy podle nálady? HaHaaa jako asi jsi neudělal zas tak zle když jsi vyhodil tu marrelku, můj problém je podle všeho taky v lambádě, prostě když jsem lambdu odpojil tak jedu na 6000ot klidně 5 minut a žádný problém :hehe:

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 20:49   Citovat  

Streetkid napsal:
hej ty nevíš co s penězma, že kupuješ lambdy podle nálady? HaHaaa jako asi jsi neudělal zas tak zle když jsi vyhodil tu marrelku, můj problém je podle všeho taky v lambádě, prostě když jsem lambdu odpojil tak jedu na 6000ot klidně 5 minut a žádný problém :hehe:

proc mi tohle uz rikalo vic lidi pořádnej výtlem
Zaklad byl ten, ze sem si potreboval slehnout (neco koupit), mel sem abstak pořádnej výtlem pořádnej výtlem
Nesnasim kdyz mi sviti ecu, mam chut to auto vzdycky rozmlatit naštvanej Takze delam vsechno pro to, abych vzdycky dany problem vyresil, bez kompromisu, at to stoji co chce. Potrebuju spolehlive auto Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 1:33   Citovat  

FastCivic napsal:
proc mi tohle uz rikalo vic lidi pořádnej výtlem
Zaklad byl ten, ze sem si potreboval slehnout (neco koupit), mel sem abstak pořádnej výtlem pořádnej výtlem
Nesnasim kdyz mi sviti ecu, mam chut to auto vzdycky rozmlatit naštvanej Takze delam vsechno pro to, abych vzdycky dany problem vyresil, bez kompromisu, at to stoji co chce. Potrebuju spolehlive auto Úsměv

no jo bejku, ale tos mohl za ty koruny nafasovat třeba ještě větší klapku šuk ..nebo slušnou část poplatku za naladění jednotky, což je u našich skládaček alfa omega, bohužel..
konec pindů, pokud jsi měl z té žluté kontolky semafor tak neni co řešit, čas velkých pevně nastavených weberů se spotřebou 15l+ je pryč.. a též přicházím stříkačce na chuť, i když rok zpátky to bylo jinak

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 23:28   Citovat  

psal uz sem nekde ze moje chyba teda byla tou spatnou lambdou Cooo??? to mi hlava nebere jestli ne, tak pisu ted:) rok stara magneti mareli KO s novyma svodama sem nahodil i novou origo honda lambadu a uz nesvitime neblikame je to dobrý Honda VTEC

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 1:34   Citovat  

FastCivic napsal:
psal uz sem nekde ze moje chyba teda byla tou spatnou lambdou Cooo??? to mi hlava nebere jestli ne, tak pisu ted:) rok stara magneti mareli KO s novyma svodama sem nahodil i novou origo honda lambadu a uz nesvitime neblikame je to dobrý Honda VTEC

stejný problém, jdu do NGK (snad vydrží víc jak 3000km)..

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 1:40   Citovat  

Já to říkal...... Velmi šťastný

3 háčka