Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Airbagy u Accordu 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:53   Citovat  

Jak hluboko jde u Acca 6G (1998-2002) zmáčknout střed airbagu u spolujezdce a řidiče? Svítila kontrolka SRS, tak jsem šáhnul na pytel u spolujezdce a prst se mi tam zabořil snad 5cm hluboko, jakoby tam nic nebylo. To samý u řidiče, i když tam nešlo tak hluboko. Jinak kryty seděly pevně, žádný známky lepení. Z minulý generace, kde ty pytle byly, mám zkušenost, že střed má být pevnej a tvrdej, proto se mi to nezdá. Přitom na pohled ani při testu laku to na předek nijak bouchly nebylo, spáry licovaly, nikde znamka po povolovani matek u kapoty... Poraďte někdo kdo 6G máte, nebo s ním aspoň máte zkušenost. Už jsem viděl 2 accordy, které prý byly nebourané a u obou byl tento problém. Je to normální, nebo ne? Čim jiným to může bejt, že svítí SRS?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:10   Citovat  

vyblikej si chybu a zkus ji i vymazat. pokud ti kontrolka po resetu jednotky SRS zhasne, tak to snad budes mit o.k. pokud se ti nepodari vyresetovat, tak znejvetsi pravdepodobnosti byly bagy ven. jak bouchnou, tak jednutku uz nikdo nikdy nevyresetuje. a rozdelej volant a budes vedet hned na cem si, zda je tam jen zaslepka, bo cely bag.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:16   Citovat  

navod na reset:
1. vypnu zapalovani
2. propojim konektor
3. zapnu zapalovani (nestartuju)
4. kontrolka SRS po cca 6s zhasne
5. behem nasledujicich 2s (dulezite!) znovu propojim konektor
6. kontrolka se rozsviti
7. behem nasledujicich 2s (dulezite!) znovu propojim konektor
8. kontrolka by mela zhasnout a pak 2x bliknout
9. hura, nejakej cas je pokoj Úsměv

chyba bag.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  chyba bag.pdf
 Velikost:  25.16 kB
 Staženo:  169 krát

SRSResetPics.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  SRSResetPics.pdf
 Velikost:  217.94 kB
 Staženo:  181 krát

Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:54   Citovat  

Mám 6g Civic a pytle (zkotrolovány) jsou taky měkký, to samé švárovo 5D...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 22:37   Citovat  

mel jsem Accorda 5G, civic 6G 3,5D a na vsech jsem mel nevybouchle bagy(do urcite doby Velmi šťastný ).ale aby po zatlaceni na volant do krytky bagu sel prst dolu 5 cm? Tak to koukám! To je divne. Mněke to mam taky, ale dolu mne to slo na vsech Honda co jsem mel, tak max 1-2 cm na volantu a u spolujezdce jen minimalne.
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 23:16   Citovat  

Tolik to prohnout nemuze jit, u ridice urcite ne, max. ten 1 cm, jak tu bylo receno .. Ble
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 11:11   Citovat  

alicante napsal:
Tolik to prohnout nemuze jit, u ridice urcite ne, max. ten 1 cm, jak tu bylo receno .. Ble

takže to má bejt pevný, přesně jak jsem si myslel? Já to právě nemůžu zkusit vyblikat a vyresetovat, páč ty auta ,,naštěstí" zatím nejsou moje. I když kdyby to bylo tak jednoduchý, tak by to ten majitel asi udělal. Už se mi stalo, že mi přesně tohle nabízeli jako ,,nebouraný". Asi to zkouší, dokud nepřijde nějakej blb kterýmu je to jedno, nebo si nedokáže vyvodit vyplývající rizika...
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 11:19   Citovat  

Střelec napsal:
takže to má bejt pevný, přesně jak jsem si myslel? Já to právě nemůžu zkusit vyblikat a vyresetovat, páč ty auta ,,naštěstí" zatím nejsou moje. I když kdyby to bylo tak jednoduchý, tak by to ten majitel asi udělal. Už se mi stalo, že mi přesně tohle nabízeli jako ,,nebouraný". Asi to zkouší, dokud nepřijde nějakej blb kterýmu je to jedno, nebo si nedokáže vyvodit vyplývající rizika...

Tak ja neprohmatavam vsechny (auto Úsměv ) bagy, na ktery narazim, kdyz nemam podezreni.. Si to myslim napr. podle toho, jak vypada vyndanej nevystrelenej volantovej bag v Civicu 6G (anglanovi). 5cm na volantu je asi blbost ne? Ten pytel je hned navrch pod tim volantovym prekrytem, tam nikdy tolik mista bejt nemuze ..
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 11:52   Citovat  

ono to nemusi mit vystrelene bagy. U Hondy se obcas stane kdyz auto dostane ranu od retarderu (rychle se na nej najede) nebo se prolitne propadnutym kanalem ze se nasledne rozsviti kontrolka bagu jako chyba. Obcas uz to jednotka nerozdejcha aniz by bagy vystrelili. Rekl bych ze u tak stareho accorda pujde volant promacknout docela dost. Krom toho pokud je mekky stred tak bych se nebal ze by tam nebyly bagy, pac zaslepky jsou tvrdy a nejdou lehce mackat. Bag spolujezdce je vseobecne hodne hluboko a pri normalnim zmacknuti se asi slozeneho pytle nedotknes. Vyblikej chybu nebo propoj konektor kterym se da chyba instalace odstarnit, koukni na konektory (uz jsem u c6g anglicaka zazil jedou rozpojeny) a potom budes moudrejsi a nebudes treba vubec plasit. Muzes mit jen strzeny navijak pod volantem a prerusene kabely do volantu - chyba bagu.
   Návrat  
Rolf je teď offline  Rolf
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 11:59   Citovat  

Ahojky, mám Accorda CE 97 a taky mi svítí airbagy. Vzniklo to při přerušení drátu ve volantu. To jsem spravil a potřebuju to vyresetovat. Ten konektor je ten modrej vpravo pod palubkou?
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 13:19   Citovat  

tak jsem to skousel na Acco 6G a je to presne tak jak pise alicante , "s citem" se to da zmacknout cca o 1cm.

jinak na A6G kontrolka airbagu po zasunuti klicku sviti (stejne jako ABS) a po chvili zhasne.
Pokud to tak neni je treba hledat chybu (prerusene draty ve volantu nebo pod sedackou , nahodna chyba po otresu (jak pise ninja), spatna ridici jednotka nebo spatne airbagy nebo bocni airbagy!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 19:02   Citovat  

je to opravdu tak. Dneska jsem viděl 6G Acco, které bylo evidentně nebourané (shodná tloušťka laku na všech dílech karoserie, vše lícovalo vč. krytů bagů, kontrolka SRS zhasínající nezávisle na ostatních s prodlevou) a taky ten kryt u spolujezdce šel promáčknout. S těma 5cm jsem to přehnal, ale ten 1cm to jde zatlačit. Furt ale nechápu, jak někdo může v klidu prodávat auto se svítící kontrolkou SRS a tvrdit, že je nebourané, když kupující nikde nemá žádnou jistotu a nový pytle jsou sakra drahý. Jedině snad, že by kupující byl sebevrah a bylo mu jedno, co se s ním při případném nárazu stane...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Airbagy u Accordu 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina