Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s volnoběhem...prosím o radu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 0:39   Citovat  

Dobrý večer pánové.....mám takový problém. Auto mi stojí už dost dlouho v garáži, vždycky ho tak cca po 14 dnech nastartuji..nikdy problém nebyl. Teď jsem měl sundané ventilové víko, vrátil jsem ho tam zpět. Vyndal jsem hlavní brzdový válec na repasi......no zkusil jsem to nastartovat bez toho brzdového válce¨teď mi kolísají otáčky od 1000 až na 1500, až když se motor ohřeje....za studena tam NEKOLÍSAJÍ......může na to mít vliv ten hlavní brzdovej válec? jo než jsem sundal to vent. víko a brzdový válec tak to běželo v poho...děkuju za odpovědi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 6:06   Citovat  

ahoj a zkontroloval si jestli tam jsou všechny těsnění a jestli to máš správně dotažený...a vůbec,nechápu proč startovat bez brzdového válce...každopádně se mi to moc nezdá,když sem dal jinej brzdovej válec na auto a nastartoval tak to akorát nešlo odvzdušnit,víko ventilů by asi taky nemělo způsobovat kolísání otáček a ještě k tomu po ohřevu ...neodpojil si něco?třeba omylem,stává se to ...

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 13:05   Citovat  

a co takhle podtlak k posilovači??
ani nevim co máš za káru.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 16:34   Citovat  

Honda Civic 1.6 VTI 6g...3 dv. ......nic jsem neodpojil....počkám až to zrepasuju a šouppnu to zpět ale nevim nevim....neměl by na to ten válec mít vliv to mi hlava nebere to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 19:20   Citovat  

tak nové poznatky....něco teče z výfuku a doc Ble ela se z toho kouří (bílý dým), voda se neztrácí.... Lambda? ale stejně mi to nejde do halvy... to mi hlava nebere to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 12:41   Citovat  

KO

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 13:01   Citovat  

Skylinee napsal:
tak nové poznatky....něco teče z výfuku a doc Ble ela se z toho kouří (bílý dým), voda se neztrácí.... Lambda? ale stejně mi to nejde do halvy... to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Teče z výfuku ? To je asi voda, ne ? To je známka toho, že ti katalyzátor funguje jak má. A když je kouř bílý a moc nesmrdí, tak to je v zimě normální - mělo by se to skládat hlavně z vodní páry.
Katalyzátor by měl rozkládat právě škodlivé složky z výfukových plynů mimo jiné na obyčejnou vodu (+další né moc škodlivé věci). Tím horkem se ale zahřívá, takže částečně je to pára a částečně to stačí zkondenzovat v zadní části výfuku.
To je taky mimo jiné důvod, proč výfuky hnijou - ne že by nevydržely zvenčí, ale právě pokud není moc dobře vyřešený odvod vlhkosti zevnitř, tak hnije zevnitř.
U preludy třeba je koncový tlumič podélně naklopený mírně nahoru (koncem nahoru) a v jednom místě je taková dírka, kterou ta voda odtéká.

Jestli máš pochybnosti, tak si nech nezávazně udělat emise - někdy za to ani nic nechtějí, jenom nedostaneš papír. Sám jsem si je nechal udělat několikrát, než sem pochopil, že mám katalyzátor v háji (to asi ale nebude tvůj případ). A nestálo mně to nic. Oni ti i řeknou, co si o tom myslí, někdy mají pravdu někdy ne. Ale v mém případě měli pravdu že to je katalyzátorem, i když v Honda servisu mi tvrdili, že to není možné.

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 13:27   Citovat  

Riccardo:K tomu sklopenému zadnímu tlumiči.Accord cd7 to má zrovna tak.Problém je že na originál výfuku Honda ta dírka není,protože je to víceplášťový tlumič.Ta dírka je až v tom náhradním.Většinou šmejd s názvem bosal(je totiž jen jednoplášťový).Taky jsem si ho koupil mám ho na autě a dírku jsem zacpal.Udělal jsem to od čeho jsem lidi zrazoval,místo toho abych pořád látal originál díl jsem u cca.380tis vyměnil zadní díl a cukání v nízkých otáčkách,větší hlučnost(hučí to ve vnitř jako prasklý výfuk,ale není prasklý)a větší spotřeba.Výfuk je úplně těsný byl jsem před cca.14dny na emisích a lambda 1,000.Ze skušenosti vím,že u accordu a prelude stačí malá dírka a auto dělá bordel.
Sorry za offtopic
Pokud se chceš nasmát tudy odkaz a vypadá tak i bosal co se prodává na Hondy,jen stojí 6tis.apod.
je to smutné Smutný .

To že ti to drží po zahřátí zvýšené otáčky je způsobeno tím,že si to přisává přes posilovač brzd falešný vzduch.Až tam dáš zpět brzdový válec a pod něj těsnění bude volnoběh zase normální.

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 13:58   Citovat  

mad_zed: joj, tak to s tím Bosalem je drsné. Já sám Bosal mám a vydržel mi asi 6 roků s tím že nejezdím v zimě. Ale trochu rezonuje. Starý mám na dvorku a chystám se ho taky říznout flexou.
Díky za tip na TYLL.

Skylinee: Tak vidíš, nakonec tomu nic není ... jenom to chce trpělivost ! Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 15:42   Citovat  

no jo Úsměv ale ještě ten volnoběh...sem fakt dost zvědavý jestli to bude tím brzdovým válcem Úsměv

Vorel je teď offline  Vorel
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 17:09   Citovat  

Ahoj mám asi stejný problém jako měl kdysi skyline. Mám c5g a když nastartuji tak za studena otáčky v normálu ale poté jak se to ohřeje tak mi kolísají otáčky od cca 1000-1500. Myslíte že by to mohl dělat ten brzdový válec? Dělá mi to od swapu na čyřbod zároveň s tím se měnila i brzdová kapalina a kotouče s destičkami.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2012 , 17:42   Citovat  

Vorel napsal:
Ahoj mám asi stejný problém jako měl kdysi skyline. Mám c5g a když nastartuji tak za studena otáčky v normálu ale poté jak se to ohřeje tak mi kolísají otáčky od cca 1000-1500. Myslíte že by to mohl dělat ten brzdový válec? Dělá mi to od swapu na čyřbod zároveň s tím se měnila i brzdová kapalina a kotouče s destičkami.

Zkontroluj všechny podtlakové hadičky na sání a taky hadici co vede k posilovači brzd.
Při SWAPu se asi stala nějaká chyba....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2012 , 17:53   Citovat  

Hadičky zkontrolovány problém stále přetrvává, neví někdo co dalšího by to mohlo dělat? Jak jsem již psal chybu to nehází žádnou. Otáčky stále kolísají 1100-1600 otáček. Jeden poznatek ale mám v případě že celkem "ostře" kde se pohybuji ve vysokých otáčkách zhruba 1-2 minuty tak otáčky na chvilku spadnou na cca 900 ale po chvilce normální jízdy to zase začne dělat.

Petamba je teď offline  Petamba
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 9:48   Citovat  

Vorel napsal:
Hadičky zkontrolovány problém stále přetrvává, neví někdo co dalšího by to mohlo dělat? Jak jsem již psal chybu to nehází žádnou. Otáčky stále kolísají 1100-1600 otáček. Jeden poznatek ale mám v případě že celkem "ostře" kde se pohybuji ve vysokých otáčkách zhruba 1-2 minuty tak otáčky na chvilku spadnou na cca 900 ale po chvilce normální jízdy to zase začne dělat.

A co těsnění pod saním nemuže byt špatné? mě to dělalo to samé a když jsem ho vyměnil přestalo to Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 10:00   Citovat  

Já mám právě těsnění pod sáním nový.Ale když jsem odpojil iacv tak otáčky přestanou kolísat ale drží volnoběh konstantně na cca 1350 rpm. Ještě dneska ho odpojím a hodím fotku jak vypadá.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 11:51   Citovat  

Nemáš zavzdušněný chladící okruh? Reset ECU nepomohl? Pokud se nepletu, tak po odpojení EACV by měl mít spíš motor tendenci chcípnout, ne? Zkoušel si jiný?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 11:55   Citovat  

citace:
otáčky přestanou kolísat ale drží volnoběh konstantně na cca 1350 rpm.
bud jen špatne seřízený nebo to někudy saje falešnej luft . s odpojeným eacv to má držet kolem 500 otáček

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 11:58   Citovat  

Vorel napsal:

Zanešenej volnoběžnej ventil. Řeším to samé.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 19:11   Citovat  

Tady přidávám fotky toho iacv, jinak z té hadičky nalevo vytekla chladicí kapalina je to dobře?

DSC_0086.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0086.JPG, 404.33 kB

DSC_0088.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0088.JPG, 215.87 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2012 , 19:45   Citovat  

Poraďte mi někdo jak mám to iacv rozdělat, za boha to nejde povolit, zkoušel jsem to i odrazit a nic.

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 1:06   Citovat  

Vorel napsal:
Poraďte mi někdo jak mám to iacv rozdělat, za boha to nejde povolit, zkoušel jsem to i odrazit a nic.

To bude asi docela problém povolit. V první řadě by to chtělo nejdřív perfektně očistit drátěným kartáčem kolem hlavy šroubu, aby se pod ní dostal uvolňovač. Pak nastříkat kvalitním uvolňovačem a nechat delší dobu působit. Minimálně 10 minut, ale klidně i déle než hodinu. Já před uvolňovačem používám ještě sprej s dusíkem na prudké podchlazení. Tím se vytvoří mikrotrhliny ve rzi a pak může uvolňovač prosáknout hlouběji. Když to ani pak nepůjde povolit, tak následuje více možností. Ohřát kolem šroubu hořákem, odvrtat nebo použít kalený bit na ráčnu (když je šroub ztržený neboli ožvýkaný, tak zbrousit hlavu šroubu do obdélníku, aby šel chytit do stranového klíče). Odrazit to nepůjde.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2012 , 5:40   Citovat  

a co chceš dál povolovat ,rozdělávat? vem benzín,čistič atp nastřikej dovnitř ,vyfoukej vzduchem to několikrát a hotovo , myslím že ho spíš rozbiješ než bys to rozdělal víc , za ty leta to bude zarostlý do sebe.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s volnoběhem...prosím o radu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina