Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto soutez - Prosinec 2009
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4

Fotosoutez Prosinec
bitkar
7%
 7%  [ 14 ]
cabbage
5%
 5%  [ 9 ]
d.prelude
4%
 4%  [ 8 ]
danciswift
3%
 3%  [ 7 ]
Hellborn
10%
 10%  [ 18 ]
Henges
4%
 4%  [ 8 ]
Jauda
22%
 22%  [ 40 ]
Lubosh
2%
 2%  [ 5 ]
motylek
1%
 1%  [ 2 ]
sh@m@n
6%
 6%  [ 11 ]
sivek
5%
 5%  [ 10 ]
vlaza
25%
 25%  [ 46 ]
Hlasovalo : 82
Celkem hlasů : 178

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 16:52   Citovat  

Jauda napsal:
Hell: díky, ale byl trochu problém něco vybrat.. ani s touto nejsem spokojenej.. holt bylo auto postavený na kameru a já kolem něj lítal nemoha s ním hnout..
Miki: je to opravdu zvláštní a pravda, že většině lidí se moc nelíbí.. mě se docela líbí, ale jak píše Hellborn, chtělo by to jinou pohonnou jednotku.. jinak celkově hodně vyvážený auto.. design je subjektivní..

Jo, místo 1.3 by to chtělo K20 nebo aspoň K24 se 116kW z Elementu...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 17:12   Citovat  

Jauda napsal:
ok.. tady je.. jen jsem ji zmenšil rozměrově..

ok díky, Vlaza můžeš sem dát tu svoji taky ?
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 19:03   Citovat  

Jauda napsal:
ok.. tady je.. jen jsem ji zmenšil rozměrově..

Skoda, mozna stacilo vybrat Honda a zbytku snimku jenom ubrat saturaci, ale ne az do BW. Tak by ta bila pekne kontrastne svitila. Ale porad lepsi pracovat s bilym nez se stribrnym autem, teda aspon co se foceni tyka, na auto pak asi praktictejsi barva neexistuje Úsměv
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 19:09   Citovat  

Bully napsal:
Skoda, mozna stacilo vybrat Honda a zbytku snimku jenom ubrat saturaci, ale ne az do BW. Tak by ta bila pekne kontrastne svitila. Ale porad lepsi pracovat s bilym nez se stribrnym autem, teda aspon co se foceni tyka, na auto pak asi praktictejsi barva neexistuje Úsměv

njn pořád se učím.. nejradši bych se vyprdnul na školu a po večerech si hrál s fotkama.. ale když to dělám jednou za měsíc, tak holt nemám ještě tolik zkušeností.. každopádně dík za radu.. možná to zkusím, jak by to vypadalo..
   Návrat  
vlaza je teď offline  vlaza
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 22:42   Citovat  

Ahoj, musím uznat, že Jaudova fotka je fakt suprová, doopravdy moc pěkná. Malinko mi tam jen nesedí to fáčko vzádu, ale to prostě k vrakovišti patří. Moje origo fotka je bez hdr hrozně nudná.

P1010038.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1010038.JPG, 222.18 kB
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 22:55   Citovat  

supr, napsal jsi to za mě ... teď se prosím VSICHNI podívejte jaké fotce jste dali nejvíc hlasů, která vyhraje .... Jen proto že z toho někdo udělal omalovánky. Není to o fotce ale o jejich "upravach" .. celá tahle soutěž je .... hawk

Tím se nechci nikoho dotknout co se týče jeho fotek, ale snad je chápáno jak to myslím.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 23:13   Citovat  

podle mě jedno z čeho fotka vznikla ale jak vypadá teď je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 23:15   Citovat  

No jasný, od toho je to soutěž ne. Když se volí miss, tak sou taky fšechny namakeupovaný. Na podium nevylezou jako hnusky. Tak je to se fším. přátele
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 23:39   Citovat  

Taky jsem si dřív říkal, že přece není potřeba fotku upravovat, když ji správně vyfotíš.. ale časem jsem změnil názor.. fotka má vyjadřovat nějakej tvůj pohled na focenou scénu.. v momentě, kdy ty jsi na scéně a fotíš, vidíš určité věci, které se ti ale mnohdy do fotky nepodaří dostat pouhým stiskem spouště.. už jen třeba počasí, vítr, cokoliv.. pozorovatel to nemůže cítit, je to jen 2D.. kdybych tak viděl třeba origo Vlazovu fotku, asi mě nezaujme.. stejně jako ta moje nezaujme - snad jen prostředím a zvláštním autem.. Úsměv
Proto se jí pak vtiskne "jiná" podoba dodatečně a tím pak dáváš pozorovatelům tvé fotky možnost si udělat o focené situaci představu a přibližuješ jim tak tu situaci.. do fotky tak dostaneš emoce, sílu okamžiku, kterou pak vidí každý a ne jen ty, když jsi ji fotil..

rozhodně tato soutěž o fotkách je.. protože ať už děláš s fotkou dodatečně cokoliv v PC, je potřeba mít dobrý základ..

řekl bych, že základ jsme třeba měli dobrej oba, ale Vlaza z fotky dostal víc..
všechno je o postprodukci.. pracuju v mediální firmě, tam je to taky stejný..
taky nemáš jen bílý auto, ale máš tam různý polepy.. každýho to pak zaujme.. jestli mi rozumíš.. kdyby bylo bílý, nikdo si ho ani nevšimne.. Mrk
beru to holt tak, jak to je.. k profi fotografii patří úpravy.. někdy jsou menší, jindy větší.. čím větší jsi profík, tím menší úpravy pak děláš.. teda myslím.. možná by chtělo, aby se k tomu vyjádřil někdo jinej, já rozhodně nejsem profík..
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2009 , 23:50   Citovat  

Ja treba jsem zasadne proti upravam fotek. Jde o to, co a v jaky situaci vyfotis, jedno cim, jde jen o to JAK. Musi to bejt poznat i kdyz to vyfotim mobilem. Asi to bude mym nahledem, proste beru fotografii jako dokument, ne jako umeni. Nápad je tu!
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 0:00   Citovat  

Jauda napsal:
Taky jsem si dřív říkal, že přece není potřeba fotku upravovat, když ji správně vyfotíš.. ale časem jsem změnil názor.. fotka má vyjadřovat nějakej tvůj pohled na focenou scénu.. v momentě, kdy ty jsi na scéně a fotíš, vidíš určité věci, které se ti ale mnohdy do fotky nepodaří dostat pouhým stiskem spouště.. už jen třeba počasí, vítr, cokoliv.. pozorovatel to nemůže cítit, je to jen 2D.. kdybych tak viděl třeba origo Vlazovu fotku, asi mě nezaujme.. stejně jako ta moje nezaujme - snad jen prostředím a zvláštním autem.. Úsměv
Proto se jí pak vtiskne "jiná" podoba dodatečně a tím pak dáváš pozorovatelům tvé fotky možnost si udělat o focené situaci představu a přibližuješ jim tak tu situaci.. do fotky tak dostaneš emoce, sílu okamžiku, kterou pak vidí každý a ne jen ty, když jsi ji fotil..

rozhodně tato soutěž o fotkách je.. protože ať už děláš s fotkou dodatečně cokoliv v PC, je potřeba mít dobrý základ..

řekl bych, že základ jsme třeba měli dobrej oba, ale Vlaza z fotky dostal víc..
všechno je o postprodukci.. pracuju v mediální firmě, tam je to taky stejný..
taky nemáš jen bílý auto, ale máš tam různý polepy.. každýho to pak zaujme.. jestli mi rozumíš.. kdyby bylo bílý, nikdo si ho ani nevšimne.. Mrk
beru to holt tak, jak to je.. k profi fotografii patří úpravy.. někdy jsou menší, jindy větší.. čím větší jsi profík, tím menší úpravy pak děláš.. teda myslím.. možná by chtělo, aby se k tomu vyjádřil někdo jinej, já rozhodně nejsem profík..

K tomu se nemusi vyjadrovat snad jenom profik Velmi šťastný Zakladni upravy dela uz samotny fotoaparat, svymi parametry, velikosti cipu, zpracovanim dat pro vizualizaci v JPG (pokud probiha uz ve fotaku) atd.atd. . Dalsi dela potom snad kazdy (kdo chce z fotky dostat vic nez zachytit pouhy moment) v pocitaci, pocinaje vyrezem a doostrenim, konce klidne prevodem do nejake abstrakce. Zalezi jenom na fotografovi, co z fotky udela. A na divakovi, co se mu potom libi, dobra fotka nemusi byt vubec nejak libiva a naopak.
Jak pises sam- bez dobreho zakladu ani znacnou upravou vybornou fotku neudelas, jak po strance nametu, kompozice, .., tak po technicke strance, ani nejmodernejsi postupy typu HDR nezachrani remeslne nepovedeny snimek.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 0:08   Citovat  

alicante napsal:
Ja treba jsem zasadne proti upravam fotek. Jde o to, co a v jaky situaci vyfotis, jedno cim, jde jen o to JAK. Musi to bejt poznat i kdyz to vyfotim mobilem. Asi to bude mym nahledem, proste beru fotografii jako dokument, ne jako umeni. Nápad je tu!

Jenomze i sebedokonalejsi fotoaparat porad nema parametry lidskeho oka. Trocha uprav muze za urcitych okolnosti snimek udelat pro lidske oko prirozenejsi a vernejsi, kdyz mluvis o dokumentu, zachyceni okamziku. Navic snimek oproti oku zachyti jenom vyrez videne skutecnosti, bez moznosti preostrovat, mhourit oci apod., takze uz to je umeni, aby tenhle vyrez byl vubec necim zajimavy. To uz jsme u kompozice, barevnosti, hloubky ostrosti atd.atd., takze u veci, ktere svym pristupem k fotce sice nevedome prehlizis, ale jsou stejne rozhodujici i pro tebe Velmi šťastný
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 0:13   Citovat  

Podobně jako Alicante, já beru fotku jako zachycení reality ... tyhle fotky viz třeba ta Vlazova to bych už spíš označil jako grafika.

Třeba ten Acco tak vypadá už strašně uměle, přidat pár textur a je to jak z nějaké hry .. ztrácí se tam prostě ta realita, přirozenost ..

p1010038_179.jpg

p1010038_179.jpg, 222.18 kB

vlaza_217.jpg

vlaza_217.jpg, 208.23 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 0:17   Citovat  

Miki Civic napsal:
Podobně jako Alicante, já beru fotku jako zachycení reality ... tyhle fotky viz třeba ta Vlazova to bych už spíš označil jako grafika.

Mozna byste se casto divili, jak moc upravene jsou fotky, u kterych si ani nemyslite, ze by vubec necim tak brutalnim prosly Úsměv Jinak ja silne upravy v HDR taky moc nemusim, ale to uz je jenom muj nazor, nema to s pohledem na upravy jako takove nic spolecneho.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 0:57   Citovat  

Podle mě to jen moc řešíte. Přeci buď se mi to líbí a dám tomu hlas nebo ne. Začíná mě to pomalu s.rát, že jsem to sem vůbec dával.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 1:20   Citovat  

Miki Civic napsal:

Třeba ten Acco tak vypadá už strašně uměle, přidat pár textur a je to jak z nějaké hry .. ztrácí se tam prostě ta realita, přirozenost ..

pokud by vlaza poslal origo fotku nikdo by pro ni nehlasoval , takhle je to nádherná fotka a je to vidět na počtu hlasů je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 2:08   Citovat  

vlaza napsal:
Podle mě to jen moc řešíte. Přeci buď se mi to líbí a dám tomu hlas nebo ne. Začíná mě to pomalu s.rát, že jsem to sem vůbec dával.

Ale to nemusi! Velmi šťastný Kdybys tam predhodil dostatecne upravenou fotku, co mas v avataru, hlasu by bylo jeste vic! je to dobrý šuk pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 2:17   Citovat  

hopit napsal:
pokud by vlaza poslal origo fotku nikdo by pro ni nehlasoval , takhle je to nádherná fotka a je to vidět na počtu hlasů je to dobrý

Tak bez ohledu na efekty znalce mozna zaujal i fakt, ze zmineny tourer je vybaven tim spravnym typem Honda motoru, spalujicim klasicke a nejvonavejsi palivo .... Lucy Velmi šťastný
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 12:48   Citovat  

Přesně jsem věděl na co narážíš Miki už od začátku KO Takže tvoje auto je taky jen napodobenina auta protože si ho "upravuješ" podle sebe a není to originál? Nebo zakážeme fotit zrcadlovkama když jsi mi tvrdil že to je "neférů orpoti kompaktům? Proč vlastně fotíš na automat, dej si manual aby to byla 100% realita protože automat ti neveme třeba ani přesně barvy atd. V dnešní době nadávat lidem že ve fotosoutěži použijí v PC úpravy je DOST úsměvné a mimo Úsměv Pořád mi přijde že jen brečíš protože neumíš nijak extra fotit a dělat v programech na upravu fotek. K fotkám úpravy prostě patří a čůrat proti větru múžeš jak dlouho chceš, ale k ničemu ti to nebude protože ti to k ničemu nebude Úsměv
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 20:18   Citovat  

Henges mluvíš z cesty ..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 20:40   Citovat  

Miki Civic napsal:
Henges mluvíš z cesty ..
Já? pořádnej výtlem Zamysli se Mrk Tak jak u filmu. 90% filmů je aspon trochu mimo realitu a nekterý uplně mimo ale máš je rád a díváš se na ne. Proč tedy nenadáváš na PC že dokáží dělat efekty mimo realitu? Chlapče chlapče Úsměv
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 21:12   Citovat  

koukam, ze fotosoutez uz neni o tom jak kdo umi fotit, ale jak kdo umi upravit fotku v PC... Velmi šťastný

PS: ale musi se nechat, ze je to pak hezci to zase joo Úsměv
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 22:04   Citovat  

mot napsal:
koukam, ze fotosoutez uz neni o tom jak kdo umi fotit, ale jak kdo umi upravit fotku v PC... :D

PS: ale musi se nechat, ze je to pak hezci to zase joo :)

jj, to je proste digitalni era :)

jinak miki: jestli ses fanda filmu... by ses divil kolik barevnych korekci se dela ve filmu! a jak vypada scena ve skutecnosti a jak je treba vetsinou scena nasvicena. Je tam kvantum svetel, ackoliv ve svete je jen jedno slunce a video prochazi spoustou efektu, aby vypadalo tak jako vetsina filmu co bezi v kinech. Nehlede na to,ze pulka sceny dneska byva i bezne delana na pocitaci, takze v realu to tam vubec neni. Nebo se divas jen na dokumenty na Discovery? jinak i tam vylepsujou barvy, takze je to vsude. Nejlip, aby ses nedival vubec na televizi, maximalne na zpravy.
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.10.2009 , 23:17   Citovat  

Bitkar napsal:
jj, to je proste digitalni era Úsměv

jinak miki: jestli ses fanda filmu... by ses divil kolik barevnych korekci se dela ve filmu! a jak vypada scena ve skutecnosti a jak je treba vetsinou scena nasvicena. Je tam kvantum svetel, ackoliv ve svete je jen jedno slunce a video prochazi spoustou efektu, aby vypadalo tak jako vetsina filmu co bezi v kinech. Nehlede na to,ze pulka sceny dneska byva i bezne delana na pocitaci, takze v realu to tam vubec neni. Nebo se divas jen na dokumenty na Discovery? jinak i tam vylepsujou barvy, takze je to vsude. Nejlip, aby ses nedival vubec na televizi, maximalne na zpravy.

pořádnej výtlem pořádnej výtlem aby nebyly nejaky efekty i ve zpravach, radsi tu telku vubec nepoustet pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 8:36   Citovat  

jj Velmi šťastný A ani hudbu neposlouchat když to není reál Úsměv
   Návrat  
danciswift je teď offline  danciswift
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 10:53   Citovat  

Miki Civic napsal:
Měl bych malou prosbu, mohli by jste hoši (Jauda + Vlaza) sem mimo soutěž dát oba tyhle fotky tak jak jsou přímo z foťáku bez nějakých uprav? Ve své nahotě tak jak je objektiv zachytil? Úsměv

PS: zajímavá je ta s Preludou jak tam přechází to stádo Úsměv) Škoda jen že majitel nemá kvalitnější foťák a programy na upravy fotek, tudíž bez šance vyhrát tady Velmi šťastný

To som fotil ja, vtedy sme boli na chalupe takze som len rychlo zastavil,vytiahol mobil a strahol som to, sa čudujem že som to stádo ovečiek nevyplašil hneď mojim výfukom-a ten je počut po celych kopcoch. Ale dakujem za pochvalu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 13:33   Citovat  

me se ty vovce taky vcelku libej a i s takovouhle fotkou by se teoreticky dalo neco udelat, jestli je aspon rozliseni dostatecny. Nejaky filtry apod. exixtujou dnesna slusny a pri tom svetle to zas tak strasna kvalita neni, na to ze jen mobil.
   Návrat  
danciswift je teď offline  danciswift
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 15:05   Citovat  

mas pravdu,co uz neupravil som to, uz teraz je to jedno, mylsim si ze priroda mi to pekne zahrala k mojej honde, taketo nahody sa nestavaju casto.
Zaparkovat auto na parkovisko,alebo ine miesto a kvalitnym fotakom urobit fotku a vycackat ju neni problem a vie to skoro kazdy, a ja na taketo piplacky ani nemam vela casu- som rad,hlavne ze mam peknu fotku pre seba.priroda je krasna vec.nemali by sme si ju tak nicit
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 15:27   Citovat  

mi to nedalo a trosku sem si pohral. Me zajmalo jestli i s fotkou z mobilu by slo jit po vitezstvi :) Doufam ze ti to nevadi, kdyztak smaznu.

pokus vovce.jpg

pokus vovce.jpg, 457.74 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 16:11   Citovat  

Bitkar napsal:
mi to nedalo a trosku sem si pohral. Me zajmalo jestli i s fotkou z mobilu by slo jit po vitezstvi Úsměv Doufam ze ti to nevadi, kdyztak smaznu.
Já jsem si říkal že máš asi nějakej super program že já bych to neupravil asi Velmi šťastný A vidím že barvičky jdou upravit ale jinak zázraky ani ty neumíš...to samo nemyslím ve zlým Velmi šťastný je škoda že to je mobilem a ta kvalita je prostě nic extra...barvičky jdou upravit ale sám jak takhle bych to lépe asi neudělal Smutný Jinak jsi odvážný Bitkař Úsměv i když někomu to nevadí ale já už bych se čertil hrabat mi na fotky někdo HaHaaa HaHaaa

PS: neblbni tohle už není real a jsou to omalovánky, aby jsi tu jednoho člena nepohoršil pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto soutez - Prosinec 2009
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina