Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mazda 3
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 12:07   Citovat  

r.v. 2003 - 2006 Jaký benzínový motor je nej a váš názor? Celkový dojem z auta...zkušenosti, hodnocení a přitažlivost? Máte, znáte? Co vy na to? :hehe:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 12:09   Citovat  

Egy napsal:
r.v. 2003 - 2006 Jaký benzínový motor je nej a váš názor? Celkový dojem z auta...zkušenosti, hodnocení a přitažlivost? Máte, znáte? Co vy na to? :hehe:

Nespletl sis fórum ? Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 12:13   Citovat  

ne e Velmi šťastný je zde spousty znalců...proto jedině zde OK
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 13:13   Citovat  

otec si koupil novou, 2007 s motorem 1,6 (je to uz ten posledni facelift). Ma ji v plne vybave jen bez xenonu a panoramaticke strechy. Jezdi se s tim nadherne, urcite lip jak s civice 7g. Paradne hraje audio, digitalni klima taky funguje bez problemu a to ze porad bezi kompresor, nebo se zapina a vypina ani nepoznas. Spotreba se po prvnich 10t ustalila lehce pod 7,5L na 100km. Kufr to ma velky, svetla sviti luxusne, automaticke dojezdy oken pri zamknuti auta a pridrzeni tlacitka na ovladaci, presna prevodovka (bohuzel jen 5Q). Nenasel jsem nic co by me jak v interieru nebo exterieru vadilo. Kdyz bych se v teto chvili rozhodoval co si koupit za auto tak by to byla urcite mazda 3.
   Návrat  
polfondyk je teď offline  polfondyk
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 13:46   Citovat  

1.6ka benzinová je dobrá na spotřebu, dá se taky rozhejbat trochu i jede, ale není to ono, bohužel 1.8 se u Mazdy 3 vubec nedělaly ani nedělají, podle lidí co mají Mazdy 3 jsou nejlepší 2.0i ikdyž je to taky celkem dost uškrceny na spotřebu, ale 150 kobyl má, což zrovna málo není, pak je taky 2.3 s turbem a 260 koníky, což už je na takovy menší auto celkem vykon, nejlepší ale co se tyče vykon/spotřeba je asi ten 2.0, ale je zase dražší (a je jich celkem málo), nejlevnější (a taky je jich nejvíc) jsou benzinovy 1.6ky a naftovy MZRCD, na udržbu je nejlepší ta 1.6 benzin, je taky nejmín poruchová, ale oni Mazdy sami o sobě jsou minimálně poruchovy jako každej řádnej japonec, 1.6ky jsou taky hrozně tichy, na volnoběh není slyšet že je nastartováno, podobny je to i s 2.0 ale ty už při vyšších otáčkách mají celkem sportovní zvuk, jinak všechny 3 sedí perfektně a jsou i pohodlny, takže vybornej podvozek. No většina naftovejch motorů je vlastně smíchanina od Fordu a PSA, ale udajně to špatny motory nejsou ... Mrk
   Návrat  
Egy je teď offline  Egy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 16:46   Citovat  

To zní dobře, takže o kvalitě asi jako honda...japonec ne...Koukal jsem že se dělají motory i 1,3 a 1,4 to mi hlava nebere jsem z toho trochu zmatenej...je to pro dědu, tak mu chci trochu pomoct. je to dobrý
   Návrat  
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 18:11   Citovat  

2,0 má už i 6Q je to dobrý Jinak se dělaj jen 1,4, 1,6 nafta/benzín, 2,0 a 2,3 turbo šuk Mimo to ta 1,6 nafta spráší 1,6 v benzímu
   Návrat  
polfondyk je teď offline  polfondyk
PříspěvekZaslal: 4.11.2009 , 13:28   Citovat  

1.4ky sice jsou, ale nevím jestli bych šel zrovna do tyhle motorizace, má 62kW, spotřeba bude podobná jak u ty benzinovy 1.6ky která má ale 77kW což na 1.6ku není zas tak špatny, ale podle myho ten motor moc nevydrží, ten bude podle myho takovej nejmizernější. No a pokud to chceš pro dědu, asi bych volil tu 1.6ku benzinovou (pokud teda nechce tu naftovou, jede líp má zkoro 110koní a má o něco málo menší spotřebu) Pro dědu to asi bude nejlepší, je to zkoro bezúdržbovy, nejmín poruchovy a oproti 2.0 a 2.3 i nejlevnější díly. Já osobně bych ale asi volil toho 2.0 s vybavou GTA a systemem i-stop nebo do 2.2 MZRCD GTA taky 6Q, ale to už jsou novější verze ...
Jinak Mazdy 3 jsou fakt nádherny auta, já mám zálusk na tu novou 3 ... Mrk
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.11.2009 , 17:28   Citovat  

Mamka má 1.6 81KW nafta r.v 2004,jede to slušně,a spotřeba je 5.8L,když jsem jí měl asi na měsíc tak byla spotřeba 6.1,což je pěkný.Má to super podvozek,a interiér je prostě paráda!Motor i když to je nafta tak slyšet vůbec neni,v inter.nic neklepe.
Řízení jde krásně a přesně a v kombinaci s podvozkem co tam je tak nemá chybu!
Dle mě super kára na každodení ježdění.
Jedinej problém co u ní je tak jsou světla.Odchází furt jedna nebo druhá žárovka na potkávačkách,nikdo v servisu neví proč.Jinak když jsou obě v cajku tak to taky super svítí!
Auto fakt doporučuju.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mazda 3
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina