Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozumi tu nekdo pocitacum? PC comprende? :)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 19:51   Citovat  

Urcite se tu najde dost lidi co vidi co PC mnohem hloubeji a mnohem dal nez ja HaHaaa Mujj posledni PC jsem si stavel asi pred osmi lety takze se v tom uz trocha neorientuju jak se to od tej doby krapet zmenilo a studovat se mi to znova vsechno nechce. Jeste ze tu mame ten HC kde se clovek dozvi uuuplne vsechno Velmi šťastný

K veci Úsměv , doted jedu na starickym Intel P4 1.6GHz ktery jsem nandal do MB ASUS P4B to byl nastupce tehdy nejlepsi desky na trhu P2B ale ted bych rad neco novejsiho. Vim ze to je hlavne otazka ceny a jsem rozhodnutej do toho nijak extra prachy nevrazet protoze to pro me uz nema cenu jako kdysi. Puvodne jsem koukal po nejakem dvoujadru ale ted jsem objevil tohle: odkaz

Moje prvni otazka zni: Je to dobry stroj? (za ty prachy)

druha otazka: kdyz ne, co jineho byste mi doporucili? (Rovnou rikam ze vic jak tech 8 tis mooozna 9 do toho nejsem ochoten vrazit to radsi pujdu zpatky k dvoujadru.)

a nakonec treti: umi starsi softwary nebo OS jako treba XP home na ktere mam licenci ty 4 jadra vubec pouzivat? Nebo musim koupit rovnou i jiny OS?

Diky za reakce je to dobrý VTEC přátele pifko
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 19:54   Citovat  

offtopic kamarád mi bude stavět o víkendu nový komp do 8 litrů, je to pro máti na hraní, takže žádná náročná grafika a podobně. Dám to pak sem.
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 19:55   Citovat  

na ten pocitac z aukra rovnou rikam ne...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 19:57   Citovat  

PreludeZ napsal:
Urcite se tu najde dost lidi co vidi co PC mnohem hloubeji a mnohem dal nez ja HaHaaa Mujj posledni PC jsem si stavel asi pred osmi lety takze se v tom uz trocha neorientuju jak se to od tej doby krapet zmenilo a studovat se mi to znova vsechno nechce. Jeste ze tu mame ten HC kde se clovek dozvi uuuplne vsechno Velmi šťastný

K veci Úsměv , doted jedu na starickym Intel P4 1.6GHz ktery jsem nandal do MB ASUS P4B to byl nastupce tehdy nejlepsi desky na trhu P2B ale ted bych rad neco novejsiho. Vim ze to je hlavne otazka ceny a jsem rozhodnutej do toho nijak extra prachy nevrazet protoze to pro me uz nema cenu jako kdysi. Puvodne jsem koukal po nejakem dvoujadru ale ted jsem objevil tohle: odkaz

Moje prvni otazka zni: Je to dobry stroj? (za ty prachy)

druha otazka: kdyz ne, co jineho byste mi doporucili? (Rovnou rikam ze vic jak tech 8 tis mooozna 9 do toho nejsem ochoten vrazit to radsi pujdu zpatky k dvoujadru.)

a nakonec treti: umi starsi softwary nebo OS jako treba XP home na ktere mam licenci ty 4 jadra vubec pouzivat? Nebo musim koupit rovnou i jiny OS?

Diky za reakce je to dobrý VTEC přátele pifko

doporucuju OS win7 jinak ty Xp home mas licenci jakou?
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:05   Citovat  

co já měl za problém, tak klasické Xp 32 bit neumějí používat větší, než 3gb ramky ale když už operační systém tak Win7 ale nevím, kolik stojí, nikdy jsem neměl legální winy Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:08   Citovat  

alien44 napsal:
co já měl za problém, tak klasické Xp 32 bit neumějí používat větší, než 3gb ramky ale když už operační systém tak Win7 ale nevím, kolik stojí, nikdy jsem neměl legální winy Úsměv
tam nabizeji rovnou instalaci W7 za 2300 a XP za 2000 k tomu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:09   Citovat  

PreludeZ napsal:
tam nabizeji rovnou instalaci W7 za 2300 a XP za 2000 k tomu

W7 jasna volba.XP je stary system
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:11   Citovat  

kamol napsal:
doporucuju OS win7 jinak ty Xp home mas licenci jakou?

mam Home Edition verze 2002 SP3
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:11   Citovat  

nevim jestli mi neco neuniklo, ale ten komp z aukra mi prijde jako nejaky podvod... athlon X4 co to je? co ja vim tak prvni 4 jadrovy procaky od AMD jsou phenomy.

Edo: nejlepsi je si to postavit, klidne bych ti s tim pomohl, staci rict. Ja si kompa stavel pred rokem a celkem sleduju vyvoj. Kazdopadne kazdej ma jiny preference amd vs intell apod. takze tu bude flame ;) Ja myslim, ze dvoujadro pro tebe bude dobra volba, nebo jinak si priplat za poradny pocitac zase na 10 let ;)

jinak co se tyce OS windows a to jak umi vyuzivat jadra, tzv. Multithreading (vicevlaknove procesy).... Tak to zalezi dost na aplikacich, jeslti na to maji podporu, pokud ano, staci ti i winXP. Jinak na procesy jako otevirani oken apod. lip vyuzivaj vicejadrovy procaky az Visty, ale to je fuj OS. Takze leda ty win7, ale imho neni potreba vytezovat vsechny jadra oteviranim okynek apod. :) Takze i ty XP ti staci. Jen 32bit obyc system ma limit vyuziti pameti. Takze pokud bys chtel 4gb pameti vyuzit plne, tak minimalne WinXP x64 nebo pak Win7 x64.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:12   Citovat  

PreludeZ napsal:
mam Home Edition verze 2002 SP3

no a to si kupoval zvlast nebo si to dostal k pocitaci jako oem verzi?pokud jako oem verzi coz si urcite myslim tak ta oem verze je vazana na HW stareho pocitace tudiz na novy pocitac uz neni legalni Se stydím
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:12   Citovat  

ninja napsal:
na ten pocitac z aukra rovnou rikam ne...

no jo ale proc? ze to ma vetsinu komponentu na desce? nebo se ti nelibi znacka?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:15   Citovat  

AMD Athlon X4 620 2,6GHz je normalni procesor od AMD Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:17   Citovat  

PreludeZ napsal:

spis ta cena.kdyby sis to sam poskladal vyjde ti to levneji ty stejne komponenty
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:21   Citovat  

kamol napsal:
no a to si kupoval zvlast nebo si to dostal k pocitaci jako oem verzi?pokud jako oem verzi coz si urcite myslim tak ta oem verze je vazana na HW stareho pocitace tudiz na novy pocitac uz neni legalni Se stydím

to je snad joke ne? kupoval jsem si jednotlive komponenty a OS pak o neco pozdeji s vypalovackou. To si to jako ted nesmim nainstalovat do jineho PC i kdyz to bude jedine ktere pouzivam a to stare dam na pudu nebo vyhodim?
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:22   Citovat  

Ten z aukra nebrat ... cena je asi jakž takž v pohodě, ale desku za 850,- Kč s integrovanou grafikou .. navíc ASRock ve mě nikdy nevzbuzoval pocit jistoty ...

XPčka neuměj nic ... 64bitové umí tak akurát 4GB RAM a více, ale to je tak všechno ... dyť je to skoro 8 let starý operační systém, co byste po něm chtěli :o)

Win 7 mají pěkně vyladěné virtual PC pro XPčka, jmenuje to Windows XP MODE ... já tam třeba jedu EPC ...

Nenapsal jsi, na co ten počítač potřebuješ .. to je asi stěžejní. Pokud desku pro AMD, šel bych do AMD 785G chipsetu, bezkonkurenčně nějlepší integrovaná grafika ... klidně se ozvi, dost teď stavím, tak můžu poradit. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:27   Citovat  

ja bych to osobne taky stavel na desce treba s 790G chipsetem, MSI nebo Gigabyte, to jsou kvalitni desky. Nejakou rychlou ramku do toho a treba ty win7 x64 a bylo by. Procesor dle penez co by zbyly a naroku.
   Návrat  
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:28   Citovat  

PreludeZ napsal:
to je snad joke ne? kupoval jsem si jednotlive komponenty a OS pak o neco pozdeji s vypalovackou. To si to jako ted nesmim nainstalovat do jineho PC i kdyz to bude jedine ktere pouzivam a to stare dam na pudu nebo vyhodim?

Ne, to není joke ... koupil sis extra výhodnou verzi za poloviční cenu, ale je vázaná k tvému kompu ... vyměníš 50% HW a je to nelegální ...
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:30   Citovat  

PreludeZ napsal:

1. protoze jsem si nasel desku a nova stoji 850,-
2. neznamy vyrobce, bude problem s ovladacema
3. vsechno integrovany (dneska to ani nevadi, ale kdyz uz tak si priplatit na lepsi desce)
4. nesnasim aukce na aukru kde je v nadpisu SUPER, NEJLEPSI, NEJLEVNEJSI, NEJKVALITNEJSI, PROFI a podobne
G4G
   Návrat  
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:30   Citovat  

Bitkar napsal:
ja bych to osobne taky stavel na desce treba s 790G chipsetem, MSI nebo Gigabyte, to jsou kvalitni desky. Nejakou rychlou ramku do toho a treba ty win7 x64 a bylo by. Procesor dle penez co by zbyly a naroku.

790G je o ničem ... je tam Radeon 3xxx grafika, na 785G je Radeon 4xxx a je to obecně novější chipset. Já kupuju jedině ASUS ... MSI jsem si koupil jednou a šel na reklamaci, Gigabyte jednou a šel na reklamaci ... po reklamaci sice obě fungují, ale u asusu se mi to takto napoprvé nikdy nestalo Chápeš!
   Návrat  
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:32   Citovat  

ASRock není neznámý, je tu už hoodně dlouho na českém trhu ... třeba na Tomshardware jsou od nich desky furt a dobře hodnocené (asi sponzoring nebo co)
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:34   Citovat  

ja znam spoustu lidi, kterym odesel asus hned ;)

gigabyte a MSI,. ikdyz ono asi dneska uz kazdej.... hlavne ten gigabyte zacal se solid japonskejma kondikama apod. vsechno staveny na spolehlivost a ja mam gigabyte a naproste vpohode, predtim MSI a taky naprosto ok. Bracha jede v MSI a par jich uz postavil a taky naprosto spokojenost
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:35   Citovat  

asrock jede dlouho problem s ovladaci by nemel byt.kazdopadne by to chtelo vedet na co ten pocitace je.
   Návrat  
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:36   Citovat  

Tak to bude asi nějaká kletba ... já mám asi od sudiček nařízeno, že prostě ASUS mi fungovat bude a nic jiného ne :o))

Ale možná to taky může být tím, že i mezi asusy pečlivě vybírám kousky .. tak se možná dycky trefím HaHaaa
   Návrat  
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:38  Naposledy upravil ajdus dne 18.11.2009 , 20:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Asrock je odnoz Asusu, tam by som problem nevidel. Su to lacnejsie verzie dosiek...

Inak stavam na Asuse, snazim sa od nich brat co najviac komponentov...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:39   Citovat  

je to jenom elektronika.delal sem na reklamacich jednu dobu a kolik se reklamovalo gigabytu,asusu,asrocku proste bylo toho hodne Velmi šťastný
odesla mi stara deska tak sem chtel na rychlo nejaky pocitac na net atak na doma a taky sem sahal po nejlevnejsi desce s integrovanou grafikou a vida komp jede vesele porad Hihi
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:39   Citovat  

ale jo, Daver se vyzna, toho poslouchej. beztak ma stejnej vkus jako ja, mame skoro stejnej komp ;)
   Návrat  
Administrátor
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:42   Citovat  

Hej hlavně se neptejte na nic reklamačních techniků pořádnej výtlem ... to mě dycky dostane ... co ti asi tak můžou říct dobrého, když jim tam lidi nosí jen nefunkční věci ... neříkám, že nejsou vyjímky .. ale chci vidět reklamačního technika, který si vyjede statistiku prodeje zboží, které se u něj reklamuje a uvědomí si, že se mu vrátí jedna deska z 1000ks a to ještě zechcaná ananasovým džusem HaHaaa
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 20:54   Citovat  

Daver napsal:
Hej hlavně se neptejte na nic reklamačních techniků pořádnej výtlem ... to mě dycky dostane ... co ti asi tak můžou říct dobrého, když jim tam lidi nosí jen nefunkční věci ... neříkám, že nejsou vyjímky .. ale chci vidět reklamačního technika, který si vyjede statistiku prodeje zboží, které se u něj reklamuje a uvědomí si, že se mu vrátí jedna deska z 1000ks a to ještě zechcaná ananasovým džusem HaHaaa

nosi se nefunkci veci ale tak vidis co se nosi nejvice a mas prehled co se prodava.a statistiku prodeje si vyjedes hned Velmi šťastný zalezi jaky program mas
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 21:04   Citovat  

Ahoj,kdyby jsi chtěl poskládat pc do nějaké ceny,tak se v tom pohybuji ale myslím,že za 8tis to nebude žádná střela,to se přikláním ke starší sestavě za dobrou cenu.Momentálně jsem prodal své dělo,rok starej pc za směšnou cenu 8000 a skládám nový za 17000 ale to už je docela slušná sestavička
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 18.11.2009 , 21:17   Citovat  

Nevim proc, ale vse od MSI co jsem koupil(2 desky, mp3 prehravac a digi tuner) mi zanedlouho odesly, pritom MSI by melo byt docela kvalitni, ale ja si od nich uz nikdy nic nekoupim Úsměv... Nikdy jsem nemel problemy s Asusem a Gigabytem a... s PCCHIPS pořádnej výtlem pořádnej výtlem(nedelam si srandu, mel jsem od nich asi 4 stary desky a vsechny slapou a jsou aspon 10let stary, jednu starou ATckovou jsem dokonce rozbehl na Compaq ATX zdroji kterymu jsem jen prepajel konektor HaHaaa, to se jen tak nepodari)...

Uz to vubec nesleduju, kompy me uz nebavi, ale kdyby si chtel postavit komp tak koupim procesor vyrobenej nejnovejsi technologii(nejakou levnejsi verzi) do nejnovejsi patice od Gigabytu nebo ASUSu, do ni stredne drahou nVidiu, nadopuju RAMkou a vic neresim, stejne za 8 tisic komp to za dva roky bude docela strep, ale co nebude...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozumi tu nekdo pocitacum? PC comprende? :)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina