Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nizkoprofilove pneu- ktere?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2009 , 15:24   Citovat  

Resim, co zvolit za plaste 225/40x18" (na kola 7,5x18"). Ptal jsem se a resil veci okolo uz tudy tady, ale zaniklo to, nebylo to tema vylozene o tomhle.
Zajima me, co mate kdo za zkusenosti vubec s nizkoprofilovymi plasti, bude to podobne u vic rozmeru. Jde mi predevsim o vydrz a o pravidelne ojeti gumy, odolnost vuci pilovemu opotrebeni (oskakani hrany), potrebuju to na Tourera (problem byl na zadni naprave), ne na zavodni okruh.

Co jsem se zatim dovedel:
- udajne jsou na pilove opotrebeni a jine nepravidelnosti mnohem vic nachylne plaste s dlouhymi diagonalnimi ryhami napr. do "Y", coz byly v podstat i ty moje. Pry jsou lepsi plaste typu tudy continental premium contact , proste s vetsim mnozstvim podelnych drazek.
- existuji plaste, co nemaji tak ostre hrany jako moje predchozi tudy falken fk 452 a tim, ze jsou vic zaoblene, lip rozlozi tlak. S tim bude asi souviset to, ze ruzne plaste maji udajne ruznou sirku behounu i ve stejnem rozmeru, coz bude zrejme pricina toho vetsiho zaobleni hrany. Ale ktere? Se stydím
- dal mi tu nekdo radil foukat pri zatizeni auta o dost vyssi tlak, aby mel plast vyssi vydrz. V tomhle rozmeru pry az 3 bary, muze byt? A co pouzit rovnou ne predepsanych 225/40x18", ale treba 215/40x18"? Technickou s tim stejne asi projizdet nebudu.
Diky za reakce.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2009 , 15:59   Citovat  

Jeste jeden poznatek- ted se divam na jedno Accord-forum ve francouzstine a ctu, ze se s pilovym opotrebenim zadnich plastu u Acco Tourer 7G (pri pouziti sirsich pneu) setkalo vic lidi, takze to bude asi primo jedna z chybek modelu. Uz proto by tedy bylo lepsi pouzit preventivne plaste, co k tomu nemaji takove predpoklady. A samozrejme tomu castecne predchazet prohazovanim kol predni/zadni (vpredu jsou pneu OK).

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2009 , 16:16   Citovat  

já bych volil : tudy odkaz měl jsem je na Accordu 225/45/17 je to dobrý je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2009 , 21:30   Citovat  

hopit napsal:
já bych volil : tudy odkaz měl jsem je na Accordu 225/45/17 je to dobrý je to dobrý

Diky za tip, vzorek vypada tak, jak by to pry "melo byt" :hehe: , Pirelli je kvalita uz sama o sobe a cenove vychazi taky prijatelne. Jaky mely profil nasazene na rafku- myslim hrany plastu, treba oproti tem zminenym Falken fk452? Predpokladam, ze jsi mel i u 17" sirku kol 7,5", jestli slo teda o origo kola?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2009 , 23:08   Citovat  

Bully napsal:
Diky za tip, vzorek vypada tak, jak by to pry "melo byt" :hehe: , Pirelli je kvalita uz sama o sobe a cenove vychazi taky prijatelne. Jaky mely profil nasazene na rafku- myslim hrany plastu, treba oproti tem zminenym Falken fk452? Predpokladam, ze jsi mel i u 17" sirku kol 7,5", jestli slo teda o origo kola?

měl jsem to na origo 17" ,pokud někde najdu fotku dám ji sem přátele

DSC06427.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC06427.JPG, 452.9 kB

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.11.2009 , 8:22   Citovat  

falkeny se dost rychle sjizdeji KO

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 12:29   Citovat  

Takze si davam dohromady tipy:
tudy Pirelli P Zero Rosso
dohledal jsem o nich dobre recenze, ale nekdo si stezoval, ze se hrozne rychle sjedou, ??

tudy Dunlop SP Sport Maxx

tudy Bridgestone RE050 A Potenza
Bridgestone pry maji na rafku prave kulatejsi profil s uzsim behounem, na svuj rozmer, coz bude platit i pro nasledujici

tudy Firestone SZ90 Firehawk
dcerinna spolecnost Bridgestone, cetl jsem jenom vyborne testy, co se vlastnosti plaste tyka

tudy Continental Sportcontact 2
zase zkusenosti s rychlym sjizdenim, ?? nebo novejsi
tudy Continental Sportcontact 3

Nevim, co jeste. Tezko asi v tomhle segmentu slapnu vylozene vedle, ale s kym uz se poradit, kdyz ne tady Tak to valím bulvy Vybiral jsem plaste s dezenem, co by mel byt min nachylny k vecem, co nechci (viz vys) a odkazy s cenami jsou na mistni pneuservis. Mozna jdou najit i o neco levnejsi, ale tohle bych mel bez postovneho a hlavne vcetne montaze, vyvazeni atd., coz jde.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 12:44   Citovat  

bridgestony re050a - 225/45/17 jsem mel, resp. mam, prave po smrti, mel jsem je i na toureru, kam patri, i na p5g ( kam nepatri) , rafek 7,5, et 45. Prislo mi, ze nijak zvlast nedrzi, v moji referencni zatacce projizdim na zimnich 205/55/16 steojnou, resp. vetsi rychlosti. Rovnez mi pripadaly ve srovnani s aktualnim prezutim na zimaky hlucne ( coz muze byt sirkou a na prednich totalnim sjetim za hranici dobreho vkusu)

kazdopadne budu zkouset napriste jinou znacku - jakou, nevim.

Historicky nejgenialnejsi gumy byly micheliny XGA nebo jak se jmenovaly - na tehdejsim acco 3g - na deklarovanou sirku velmi siroke, tiche, drzely subjektivne vzato i na snehu ( tehdy jsem si na zimaky nehral) a vydrzely 80tisic km

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 12:58   Citovat  

Tak to ja naopak absolutni spokojenost s RE-050A.
Ne nahodou se davaji rovnou ve fabrice na EVO, M3, M5 a podobne stroje. Mimochodem, v testech jsou vzdy na viteznych pozicich OK
Najel jsem na nich 35tkm ... drzi, nepiskaji a jsou opravdu famozni na mokru.
Predtim jsem mel GoodYear, Dunlop, Michelin (jen zimni), tak mam s cim porovnavat kouř

Pristi rok ale asi utecu k Toyo R888 a budu se modlit, aby neprselo HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:09   Citovat  

Já měl najeto na Zero Rosso 25tis. km a zbývalo tam ještě 40-50% vzorku

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:13   Citovat  

Já bych se ještě podíval po Pirelli PZero Nero což je výkonější varianta PZero Rosso (ale nejspíš bude mít o chlup měkčí směs a tudíž trochu rychlejší sjíždění, ale zase líp drží). PZera jsou právě z gum, který mají jak ty popisuješ víc zaoblený hrany, takže mají v dané šíři pneu užší běhoun

A určitě bych nevynechal v zorném poli i velmi povedení Michelin Pilot Sport PS2 který budou mít jistě i slušnou výdrž

Jinak co se Cintinentalů týče, tak ty nebrat, hodně hvízdaj, držej nic moc a hlavně se děsně rychle sjížděj

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:21   Citovat  

já PZera NERA měl na ITR 205/40R17 a byl jsem spokojenej

tvrdá bočnice, dobrý na vodě

najel jsem na nich 25 000 a přední měly asi 4mm, ale nutno dodat, že se ''parkrát svezly'' . zadní měly asi 8mm

kamarád je měl na 150PS astře a najel na nich 40 000km

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:29   Citovat  

Ja vim, ze plaste muzou bud podrzet, nebo vydrzet Úsměv ale vzhledem k tomu, ze je potrebuju na velke kombi, najezdim toho hodne a opravdu vetsinu po dalnici, snazil bych se to dostat radsi bliz k te vydrzi. Tak tezko rict, zatim asi Hopitovy Pirelli P Zero Rosso.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:37   Citovat  

No PZero Nero jsou prostě UHP pneušky a tam je opravdu na svezení než na výdrž...ale těch 30 tis. ti určitě daj OK

Nezatracuj ale ty Micheliny, jsou to fakt dobrý pneušky, jsou vyvinutý původně pro Porsche, takže jsou jak pro rychlý svezení, tak se počítá i s tím, že Porsche jsou hlavně v Německu rychlý dostavníky na dálnice, takže maj i slušnou výdrž a nízkej valivej hluk. Ostatně je tuším Honda dává nebo alespoň dávala i na Civic 8g, alespoň já jsem je měl na testovačce co jsem s ní byl v Itálii a plná spokojenost i v serpentýnách v horách v Toskánsku OK

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:24   Citovat  

sopta napsal:
No PZero Nero jsou prostě UHP pneušky a tam je opravdu na svezení než na výdrž...ale těch 30 tis. ti určitě daj OK

Nezatracuj ale ty Micheliny, jsou to fakt dobrý pneušky, jsou vyvinutý původně pro Porsche, takže jsou jak pro rychlý svezení, tak se počítá i s tím, že Porsche jsou hlavně v Německu rychlý dostavníky na dálnice, takže maj i slušnou výdrž a nízkej valivej hluk. Ostatně je tuším Honda dává nebo alespoň dávala i na Civic 8g, alespoň já jsem je měl na testovačce co jsem s ní byl v Itálii a plná spokojenost i v serpentýnách v horách v Toskánsku OK

Pro Porsche bych hledal urcite uplne jine plaste nez pro rodinne kombi. Spis kdyz vidim zkusenosti s vydrzi tech Michelinu, nebude o nic lepsi (mozna i naopak) nez u ostatnich plastu, zato jsou za cca 180 € oproti cca 140-150€ u ostatnich plastu.

Aceman je teď offline  Aceman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 16:06   Citovat  

Jestli si rally jezdec, pak budeš potřebovat na každou druhou vyjížďku nové obutí, pokud jezdíš pro radost a občas na to šlapneš, jako většina lidí tady, pak nezacházej zbytečně do detailů a zeptej se někoho na foru o kom víš, že je "drak" - třeba ReNo:) a kup si co má on, zřejmě to budou zázračné pneu, když i takového člověka udrží na silnici pořádnej výtlem

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 16:11   Citovat  

Aceman napsal:
Jestli si rally jezdec, pak budeš potřebovat na každou druhou vyjížďku nové obutí, pokud jezdíš pro radost a občas na to šlapneš, jako většina lidí tady, pak nezacházej zbytečně do detailů a zeptej se někoho na foru o kom víš, že je "drak" - třeba ReNo:) a kup si co má on, zřejmě to budou zázračné pneu, když i takového člověka udrží na silnici pořádnej výtlem

Je videt, ze sis asi nic neprecetl. Minimalne v kazdem druhem prispevku pisu, ze mam rodinne kombi Accord Tourer, hodne najedu a predevsim po dalnici, takze mi nejde o zavodeni po okruhu ale predevsim o vydrz. Jestli mas nejaky tip, sem s nim, diky Velmi šťastný

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 16:57   Citovat  

Z vlastní zkušenosti bych raději volil RE050 jak psal ReNo.
Kámarád - psychopat - jezdil jak urvanej z řetězu, 225/45R17 P ZeroNero byly za 10.000km na kopr.
RE050 se oproti tomu jevili jako nezničitelné. Mrk

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 16:57   Citovat  

Aceman napsal:

Se stydím

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 19:08   Citovat  

hopit napsal:
Já měl najeto na Zero Rosso 25tis. km a zbývalo tam ještě 40-50% vzorku

Ted jeste vidim, ze jsou 2 varianty- pro predni a zadni napravu, coz je to, co presne nechci. Kvuli rozdilnemu odklonu kol na napravach musim plaste prehazovat, resp. kola. To jsi mel taky rozdilny vzorek?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nizkoprofilove pneu- ktere?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina