Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LPG?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
macino je teď offline  macino
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:15   Citovat  

Zdravim,
diky nove praci, kde dost najezdim, chystam obnovu vozoveho parku. Konkretne by se melo jednat o accord 6.gen, 2.0. A silne zvazuju kvuli spotrebe pohon LPG, jen bych se chtel zeptat jestli ma i nevyhody? Driv sem slychaval dost tech reci, jak snizuje vykon a vyrazne zvysuje opotrebeni motoru atd....
Takze diky za nazory Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jami je teď offline  Jami
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 13:24   Citovat  

Tady si můžeš něco počíst

odkaz
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 14:37   Citovat  

Ja bych volil teda nejakou naftu, konkretne pro me by male vic vyhod nez auto na LPG.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 14:55   Citovat  

bordel napsal:
Ja bych volil teda nejakou naftu, konkretne pro me by male vic vyhod nez auto na LPG.

Zalezi, jestli jde o nejake rozumne dlouhe presuny, nebo jestli behem prace poskakuje po par metrech, kdy se mu ani poradne neprohreje motor (nebo mu mezitim zase staci schladnout).
   Návrat  
Algol je teď offline  Algol
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:16   Citovat  

Je třeba definovat, kolik se toho najezdí a v jakém režimu...
1. pokud jezdím nad 100 km denně delší štreky, tak bych šel do nafty, i když ji nemám rád...
2. pokud si pořídím auto, který jede a má nějakou sportovní charakteristiku, je dle mě zvěrstvo cpát tam LPG, můžeme o tom polemizovat, někdo to bude vidět jinak, ale tohle je můj názor...nepořídím si auto s výkonem přes řekněme 150 Hp, abych pak řešil spotřebu, to asi bude hovořit něco o kupujícím a jeho neujasněných prioritách...
3. nevím, jak je to s plynem a motorem v režimu "trckáme", neboli jak se bude chovat kooperace LPG a benzínového motoru při pojížďkách na studeno...při úvahách o tomto bych řekl, že to pro motor nebude nejaká zvláštní hitparáda...

A nezapomínejme, motor je stavěný na benzín, LPG je a prostě bude cizí prvek, který se daří s postupující dobou pouze lépe implementovat do zařízení, které na něj není připravené!
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:20   Citovat  

ja mam accord 4g 2.2i na lpg...jezdim hlavne mesto,ale i dalky...nevim,jak se opotrebovava motor nebo jine casti,nicmene vyhod vidim hodne: spotreba-svizna jizda 1,50kc/km,pri relaxu i 1,24/km....vykon to ma asi jako 2.0,cili misto 150k tech 130 si myslim,ale presne ti to nereknu..kdyz chces zavodit,prepnes na benzin...

nevyhody: neznam jedinou stanici v Ostrave,ktera je nonstop,drtiva vetsina zavira max v 10..
a tohle nevim,jestli je nevyhoda,ale zvyknes si,nemuzes do podzemek...
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:29   Citovat  

SonnyX napsal:
ja mam accord 4g 2.2i na lpg...jezdim hlavne mesto,ale i dalky...nevim,jak se opotrebovava motor nebo jine casti,nicmene vyhod vidim hodne: spotreba-svizna jizda 1,50kc/km,pri relaxu i 1,24/km....vykon to ma asi jako 2.0,cili misto 150k tech 130 si myslim,ale presne ti to nereknu..kdyz chces zavodit,prepnes na benzin...

nevyhody: neznam jedinou stanici v Ostrave,ktera je nonstop,drtiva vetsina zavira max v 10..
a tohle nevim,jestli je nevyhoda,ale zvyknes si,nemuzes do podzemek...

u tebe je otázkou co máš za systém,jestli sekvenci tak výkon není horší ba naopak,maličko ale maličko lepší,jestli podtlakovku jen,tak je jasný že ten výkon je menší
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:47   Citovat  

proto se ptam uz ted, ze bych koupil auto, ktere ma uz LPG zabudovane. Jinak denne najedu prumerne cca 80km, jsou tam popojizdky i delsi vdalenosti. Chci jedine Hondu (zase) a muzu zainvestovat kolem tech 100 tisic. A chci neco bezpecneho, pohodlneho co i trochu jede, takze mi vysel ten accord, U dieslu 6. gen jsem se nedocetl zrovna zazracnych referenci...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:10   Citovat  

Jakub Erben napsal:
u tebe je otázkou co máš za systém,jestli sekvenci tak výkon není horší ba naopak,maličko ale maličko lepší,jestli podtlakovku jen,tak je jasný že ten výkon je menší

ja mam tu podtlakovku(nejspis),sekvenci ne...proto jsem chtel silnejsi auto,aby ten vykon byl alespon jako 2.0,ne koupit 2.0 a jezdit jako 1.8...jinak ted mi zrovna jede na plyn,kdyz vyradim,tak to chcipne,znacka Autronic nebo nejak tak toho systemu...cili mesto a krizovatky na benzin a zbytek na plyn
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:29   Citovat  

SonnyX napsal:
ja mam tu podtlakovku(nejspis),sekvenci ne...proto jsem chtel silnejsi auto,aby ten vykon byl alespon jako 2.0,ne koupit 2.0 a jezdit jako 1.8...jinak ted mi zrovna jede na plyn,kdyz vyradim,tak to chcipne,znacka Autronic nebo nejak tak toho systemu...cili mesto a krizovatky na benzin a zbytek na plyn
je to jen o nastavení bohatosti lpb na volnoběh popřípade poladění reduktoru,běžný jev když si sedaj membrány,nebo pokuď je zahnojenej filtr,což v ČR je dost často.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 19:56   Citovat  

uz mi tam neco v servisu steloval,vydrzelo mi to 104km a pak znovu to same...takze nejspis ten filtr,co stoji asi oprava,nevis prosim te? Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 10:16   Citovat  

SonnyX napsal:
uz mi tam neco v servisu steloval,vydrzelo mi to 104km a pak znovu to same...takze nejspis ten filtr,co stoji asi oprava,nevis prosim te? Úsměv
předpokládám že máš filtr na kapalný fázi,ale je spousty druhů a výrobců který tam může být,neviděl jsem ho,takže cenu fakt je blbost plácat,takže když ti řeknu od 50 do 650 korun tak ti to stejnak mov nepomůže asi. samozřejmně plus práce.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 10:25   Citovat  

trosku jsme odbocili, ne? Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 10:27   Citovat  

macino napsal:
trosku jsme odbocili, ne? Se stydím

Tak určitě,jen jsem chtěl upozornit že na dobrý svezení, spolehlivost a slušnou spotřebu jedině sekvenční vstřikování LPG.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.11.2009 , 10:50   Citovat  

Mám naježděno s LPG asi 200t km , měl jsem ho v Shuttle 4x4 1990 s motorem D16Z5, Dodge RAM 5,9l V8 a CR-V 2,0i-Vtec 2003 tak tady jsou mé zkušenosti:
starý systém s tzv. hadicí do karburátoru bych už neřešil (nebo nedoporučil k nové instalaci) i když znám lidi, co ho mají třeba i v Hondě a funguje to
u druhéhé generace tzv. sekvenčního vstřikování je provoz mnohem pohodlnější, vše se dějě automaticky a neznám případ že by to třeba "střelilo" zpět jako u první g., řídící jednotka na LPG spolupracuje s ECU
teď se začíná prosazovat třetí generace, tzv. vstřikování tekutého plynu přímo do válců (bez splynovače), tu nemám osobně vyzkoušenou, ale podle uživatelů to jede víc než na benzin a žere míň (na rozdíl od obou předchozích verzí) ale má to své ale zařízení je ještě dražší než sekvenční vstřik. prý přez 40t Kč a má čerpadlo plynu v nádrži, které zatím není úplně spolehlivé.

Na druhou stranu ale je ježdění na LPG ještě o trochu levnější než se stejným autem na naftu a zůstává spolehlivý a relativně jednoduchý benz. motor ... v našem případě Honda

Mínusy jsou těžší auto, investice navíc, většinou menší dojezd na LPG než na benzin, menší kufr, nebo zabrané místo na rezervu, nemožnost parkování v podzemních garážích (zatím)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LPG?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina