Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti s Mazda, Mitsubishi... MB?
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:00  Naposledy upravil Ajsik dne 11.12.2009 , 23:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Má někdo vlastní zkušenosti (nejlépe nějaký původní majitel) s MAZDA DEMIO nebo MITSUBISHI SPACE STAR ? viz foto
Jednalo by se o druhé (třetí) auto do rodiny a z většiny jen pro jízdu po městě + okolí.
Nejvíce mne zajímá kvalita, motory, spotřeba, sehnatelnost dílů, co odchází a pod.
Ještě by jsem alternativně viděl v podobné velikosti C-Berlingo/P-Partner, ale to jsou už spíše 5.místné dodávky

mazda demio.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
mazda demio.jpg, 58.77 kB

space_star_01.jpg

space_star_01.jpg, 84.74 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Vinc 1 je teď offline  Vinc 1
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:13   Citovat  

Zdarec - přímo s těmito tipy zkušenosti nemám, ale mazdu mohu z vlastní a dlouholeté zkušenosti jen doporučit - v životě jsem s ní neměl sebemenší problém - teda až na svodidla, co byly tam, kde se mi zrovna nehodily naštvanej Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:35   Citovat  

ja konkretne s temahle ne, ale jeden typek mel leta letouci 626 mazdu a prej by nechtel jiny auto a ze kdyz novy, tak zas mazdu, takze tak. Jinak berlingo ani partnera nebrat!
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 17:50   Citovat  

tak jsou to japonci, takze bych neocakaval nejake extremy, spise pripadne bezne opravy vzhledem ke stari. U mitsu jenom bacha na francouzske dily...
   Návrat  
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 18:06   Citovat  

Taky nemám zkušenost ani s jedním z konkrétních modelů,ale v rodině máme 626ku a asi 3 roky jsem s ní jezdil a na to, kolik má nalítáno a jak dostává pohulit od bratra, tak je to parádní držák. Díly cenově bych viděl tak stejně jak na Honda a nevím o ničem, co by tam zvlášť odcházelo. Nám za cca 8 let odešlo jen benzínový čerpadlo (oprava okolo 25000,- když chceš nový origo, do 5000 z vrakáču), jinak nic a stále jezdí OK
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 18:12   Citovat  

Hory88 napsal:
Taky nemám zkušenost ani s jedním z konkrétních modelů,ale v rodině máme 626ku a asi 3 roky jsem s ní jezdil a na to, kolik má nalítáno a jak dostává pohulit od bratra, tak je to parádní držák. Díly cenově bych viděl tak stejně jak na Honda a nevím o ničem, co by tam zvlášť odcházelo. Nám za cca 8 let odešlo jen benzínový čerpadlo (oprava okolo 25000,- když chceš nový origo, do 5000 z vrakáču), jinak nic a stále jezdí OK

offtopic Nejenom 626ky, ale i 323 jsou oznacovane jako za opravdove drzaky. V tehle kategorii mensich aut bych se nebal ani te 323ky.
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 18:12  Naposledy upravil Pablo dne 19.11.2009 , 18:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dlouhodobě zkušenost s Mitsubishi Galant 2.0GLSi. Koupil jsem ho 7 let starý na maximálně 3 roky. Měl hodně najeto, ale přesto jsem s ním neměl jediný problém a i díky tomu bylo z 3 let nakonec 10 muhehe a prodával jsem ho stále plně funkční (vše v el. včetně šíbru, tempomat, vyhř. sedačky atd). Dával jsem mu kapky, každou zimu parkoval v metrový závěji a jen jsem lil benzín, jednou jsem měnil prorezlý výfuk (už nevím jaký díl) a jednou ty hydraulický válečky co vymezují ventily (moje chyba, měnil jsem olej jen asi 2x) a občas srovnat kotouče, ale to souviselo s tím, jak jsem vždy s horkýma kotoučema večer zahučel do toho sněhu Se stydím Vyjelo to všechno, při prodeji nalítáno k 700.. :twisted: no nemůžu říct křivý slovo.

EDIT: jo trochu mi to žralo olej, ale nezhoršovalo se to, ale byl to pracant, fakt jsem se o to auto vůbec nestaral KO To Honda má teď uplně jinou péči, ta se má líp jak já Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 18:22   Citovat  

Jinak zkusenosti primo majitelu prece neni tak tezke najit na internetu:

tudy Mazda Demio recenze

tudy Mitsubishi Space Star recenze
   Návrat  
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 18:23   Citovat  

Bully napsal:
offtopic Nejenom 626ky, ale i 323 jsou oznacovane jako za opravdove drzaky. V tehle kategorii mensich aut bych se nebal ani te 323ky.

To máš recht, 323 jsme před tím měli taky,ale s než jsem s tím mohl začít jezdit, tak to brácha 23.prosince rozšvihal na kusy Úsměv ...jinak ale věřím, že by jsme s tím jezdili do teď.
   Návrat  
cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 20:14   Citovat  

Meli jsme 323 r.87, ted ma tata 626 r.92 a az na spotrebni veci nikdy zadnej problem je to dobrý . Obe najeto hodne pres 200tis. a motor slape jak hodinky. S mitsubishi zkusenosti nemam, ale myslim, ze to bude podobny...jinak jak tady padla zminka o cenach nahradnich dilu, tak na mazdu jsou dily levnejsi nez na Honda Mrk
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 20:36   Citovat  

díly nejsou problém ani na jedno třeba u nás..

Mazdy jsme meli v rodine 3 , z toho 2 x 1,8turbo 4x4 jedna z nich byla bývalý treningový vuz Blahny. Vzal jsem jis tím že vyzkouším co vydrží abych podle zkušeností začal stavet druhou.. jezdil jsem s ní rok, postupne zvysoval výkon až na 230PS na kolech ( dle Gtechu ) a jediné co jsme vymenil byla převodovka ( známý problém, jendičk anepřenese více jak 250PS motoru ), nakonec sem i auto nepodařilo zničit ale nasbíral jsem cenné zklušnosti pro novou stavbu a rpodal dál.. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:21  Naposledy upravil Ajsik dne 11.12.2009 , 23:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ještě mne napadl Mercedes A 1.4 60kW... velikostně asi akorát, ale tam bude asi drahej servis, když něco odejde...
(taky už někdo projížděl??)

4aeaf79dcf0ff.jpg

4aeaf79dcf0ff.jpg, 65.27 kB
   Návrat  
Algol je teď offline  Algol
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2009 , 9:58   Citovat  

Otec měl 626 GC 2,2 i (12-ti ventil), auto fungovalo po dobu 7 let spolehlivě, problém byla koroze spodku, podlaha pod pedálama docela dostávala zabrat, jinak nerezlo nic. Co sem si všiml, tak fest reznou i Mazdy r.v. kolem 98, nevím, jak jsou na tom teď...já mám motor 2,2 i v GT, akorát s turbem a funguje taktéž spolehlivě, taktéž problém s korozí podlahy...co se týká mechanických vlastností, tak vždycky spolehlivost, ale jak říkám, nevím zda to i Japonci nezačali šidit...FRANCOUZE NEBRAT!!!! Velmi šťastný

Malá perlička, 626 GC skončila nárazem do SUV (teď už z hlavy nevím, co to bylo, ale myslím že Honda HaHaaa), Mazda měla srovnaný předek po chladičovou stěnu (včetně chladičů), byla trochu pohlá příčka a na SUV neseděly zadní dveře o 5 cm...SUV šlo na totálku (Mazda teda taky, už to nemělo cenu opravovat)....

Stydím se, co sem napsal o Hondě a večer odříkám 20 x ZdrávasHonda... pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2009 , 23:10   Citovat  

neví někdo jak to nakonec dopadlo u Mercedesu A se "sobím testem"? upravili auta jen co se vyrobily poté nebo i domontovávali systém zpětně?
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 14:04   Citovat  

Mitsubishi Space star je podle mě dobré, malé, prostorné, nenáročné, rodinné vozítko. Do města bude nejlepší volba 1.3 benzin, 1.9tdi spíš na cestování mimo město a 1.8 GDI je sám o sobě specifický motor, kterej vyžaduje speciální olej a hlavně kvalitní benzin, nejlépe pouze 98 oktanů a vejš.
Space star ale s japonským čistokrevným Mitsubishi nemá moc společnýho, je tam plno francouzkých dílů od Renaultu (převodovky, tdi motory, poloosy, díly na podvozku atd..) a na to chce dávat pozor.
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 14:14   Citovat  

kamos ma doma berlingo i partnera a oboje je takovy punk car Velmi šťastný furt neco nefunguje, furt se na tom neco opravuje, nejedete, vybavu to nema no proste hruza Velmi šťastný ... treba celou zimu mu neslo vytahnout el. okno u ridice, kdyz se oteplilo tak to najednou slo Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti s Mazda, Mitsubishi... MB?
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina