Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude, nieco o aute, problemy, klady, zapory...?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
nony je teď offline  nony
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 9:49   Citovat  

Zdravim, registroval som sa, lebo mam zalusk na Hodnu Prelude a vy ako skuseni Hondari by ste mi mohli o tom aute nieco viac povedat... Úsměv Jednalo by sa o hondu prelude, rocnik 97-98.. to je tusim 5.g? Cital som tu toho dost ale ziadne obsiahle info som nenasiel. Teraz jazdim na audi 80 1,6TD, takze to bude skok do uplne niecoho ineho. Ake motory sa najviac oplatia? Niesom ziadny zavodnik takze myslim ze aj ten 2,0 by stacil. Mozete napisat nejake najcastejsie problemy s tymto autom, klady, zapory, ake drahe su diely. A ci sa do neho zmestim.. mam totiz 197cm Cool
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 10:38   Citovat  

nony napsal:
Zdravim, registroval som sa, lebo mam zalusk na Hodnu Prelude a vy ako skuseni Hondari by ste mi mohli o tom aute nieco viac povedat... Úsměv Jednalo by sa o hondu prelude, rocnik 97-98.. to je tusim 5.g? Cital som tu toho dost ale ziadne obsiahle info som nenasiel. Teraz jazdim na audi 80 1,6TD, takze to bude skok do uplne niecoho ineho. Ake motory sa najviac oplatia? Niesom ziadny zavodnik takze myslim ze aj ten 2,0 by stacil. Mozete napisat nejake najcastejsie problemy s tymto autom, klady, zapory, ake drahe su diely. A ci sa do neho zmestim.. mam totiz 197cm Cool

ano, od roku 97 do 2001 je to pátá generace. Dávaly se jen dva motory a to 2,0 SOHC který má 130koní a 2,2 DOHC VTEC který má 185 koní. Na běžné ježdění stačí i obyč dvoulitr ale jestli chceš od auta něco víc, kup si 2,2 VTEC OK
Nejčastější problém je špatná údržba. Nevím o žádných specifických problémech na které by tyhle auta trpěly krom výměny běžných dílů opotřebených používáním (kotouče, destičky, olej, filtry) pak dílů které podléhají běžnému stárnutí (rezavý výfuk, koroze zadních lemů) a dílů které mají svojí životnost za sebou (třeba to že po deseti letech praskne chladič, po 200 000km ložiska kol, čepy vymlácené z českých silnic, atd...)
Originál díly v Hondě jsou drahé ale velká většina se dá koupit v druhovýrobě za rozumný peníz (chladič 4500, výfuk, brembo kotouč přední 2000, sada předních brzdových destiček Ferodo 2000, atd...)
Jestli budeš mít problém s výškou nevím, záleží na tom jak jsi zvyklý sedět, vezl jsem už pár dvoumetrových lidí a pokud netrvali na tom že musí sedět "v pozoru" tak nikdo neměl problém.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 10:42   Citovat  

Dik za odpoved, to som potreboval.. Este by ma zaujimalo co tie motory spapaju? Kolko maju spotrebu?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 10:48   Citovat  

Hodně záleží na tom jak máš těžkou nohu na plynu. Já mám 2,3 a spotřeba je
mimo město 8
město 10,5
dálnice 7-8
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 10:50   Citovat  

no s 2,0sohc ,jsem po městě měl cca 11 -12 l mimo to šlo kolem 8l , dvoulitr bych si už nekupoval , nejezdí špatně,ale je to slabý na to auto zzzzzzz 2,2 vtec je lepší volba , ale zase se hůř shání a bude dost olítaná -dobře vybírat
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 11:16   Citovat  

já se po městě dostanu přes 11 jen vyjímečně. S tou dvatrojkou se dá jezdit skoro pořád na volnoběh Mr. Green
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 11:52   Citovat  

mě dvoulitr totálně odradil Smutný velká spotřeba a 130koní na 1300kilo je málo.. ale měl sem P4g .. pokud motor, tak jedine Vteka Úsměv
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 12:12   Citovat  

Kucí,neplivejte mi na motor Bueee :chichi: Pro mě ,jako netočkaře,je to dobrá volba je to dobrý I když nesměl bych se kamarádit s ReNem a podobnými,abych se taky nezačal ošívat a pokukovat po 2.2 (btw,od r00 200Ps ) :chichi: Za rok jsem s ním najel zhruba 80tkm a nedotkl se ho,pokud se nebudem bavit o údržbě,až na spojkovou lamelu.Spotřebu s ním mám po městě cca 8.3,mimo 7-8..Jednou jsem se na cestě Děčín - Frankfurt a zpět dostal i na 6,3,ale to jsem přes 120km/h nešel.A když se chci svízt,těch 7000 si taky nechá líbit a ve 200 si (na německý dálnici)ještě troufnu vyblikávat auta..Ale musej uhnout mezi pomalejší,protože o chvilku později už preludka končí s dechem muhehe
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 12:16   Citovat  

no jo, uvidme co zozeniem. Ak bude za dobre prachy 2,2 tak berem tu, ak nie tak 2,0 .. Úsměv Problem je len ten ze si na to auto budem brat pozicku Úsměv)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 12:22   Citovat  

Možná bych jí lovil v Itálii,tam jsou podezřele levný..Svojí jsem tam koupil o 3tis € levnějš než v Německu a nedávno tam byla 2.2,98,140tkm po prvním majiteli za 5,5tis €
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 12:34   Citovat  

jako 2litr neni zase az tak uplne hruza. neco s tim predjedes. kdyby to melo alespon 150 koni v zakladu ale nema no. jestlis si beres pujcku tak bez rozhodne do 2,2. tady neni ce resit. bude to stat zato. a nekupuj si ale automat proboha.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 13:46   Citovat  

půjčka a rovnou S2000 Úsměv tam nění co řešit : -D
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 13:57   Citovat  

Only_one napsal:
půjčka a rovnou S2000 Úsměv tam nění co řešit : -D

Tam bych řešil místa vzadu a absenci pevné střechy... S2000 je fajn roadster,ale nechtěl bych ho ani zadara (no to vlastně jo - mohl bych ho prodat a koupit něco jiného...)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 14:34   Citovat  

Lool jako by v preludě bylo místo vzadu Velmi šťastný sem si ho nějak nevšiml : )))))))))))))
a Hardtop na S2000 jde uplně v pohodě
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 14:39   Citovat  

Only_one napsal:
Lool jako by v preludě bylo místo vzadu Velmi šťastný sem si ho nějak nevšiml : )))))))))))))
a Hardtop na S2000 jde uplně v pohodě

No Péťa (175cm) se za mě (182cm) do Preludy 4g naskládala, sice to nebylo na dlouhé cestování,ale vešla se. V eSku ani ty zadní sedačky nemáš. S2000 se hodí jako druhé auto,ale jako jediné ne...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 15:26   Citovat  

Sko nepripada do uvahy.. Dalsia moznost by bol civic tiez okolo roku 97-98, ale skor sa priklanam k prelude.. Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 16:26   Citovat  

Prelude Cool není co řešit OK
   Návrat  
Harry je teď offline  Harry
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 16:40   Citovat  

presne tak :hura:

to PreludeZ: ciste z hlediska technickeho, je realno premistit z 4g motor 2,3 do 5g?(misto dvoulitra, jak je to tam reseno, z hlediska uchyceni a tak, vubec nevim) Mr. Green
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 17:44   Citovat  

Super, diky chlapi ze odpovede, po novom roku berem pozicku a pridavam sa k Honde Úsměv Dufam ze ma nesklame!
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 17:53   Citovat  

nony napsal:
Super, diky chlapi ze odpovede, po novom roku berem pozicku a pridavam sa k Honde Úsměv Dufam ze ma nesklame!

Jestli nebyl původní majitel howado či nebyla rozstřelená a aspoň tušíš co od ní čekat a chtít,tak určitě ne :OK:Spíš bude po dlouhou dobu jen pozitivně překvapovat :music: je to dobrý
   Návrat  
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 18:48   Citovat  

Tak 5.g s 2,2 VTEC mám něco přes dva roky a nic zvláštního se po dobu její služby u mě nestalo (dle servisní knížky ani předtím).. Má najeto tachometrových 250.000, takže drobnosti, jako netěsnost motoru se snad dají hondě odpustit..
Auto neni nejlehčí, takže ten výkon je tam potřeba.. Tím nechci říct, že 2,0 je plečka, ale VTEC je VTEC. Mrk
Jinak spotřebu mám průměrně (jezdim většinou krátký trasy město - okreska - město) cca 9,5l/100km
Co se týče místa vzadu, neni to žádnej luxus, ale je to o trochu lepší, než u 4.g - hlavně místo na hlavu. I ve čtyřech se dá někam jet... Jinak sedadlo řidiče má ve standardu výškový nastavení.. Když ho dáš dolu a nebudeš trvat na posezu v pozoru, ale zvykneš si na "hondaposez", tak snad v pohodě i s tvou výškou..
Jak psal krtekm. Hlavně ne automat.. To je při dovozu trochu problém, protože třeba v Německu je většina VTECů s automatem... Ale to by tě sežralo a čtyřkvalt je málo...
Co se dílů týče, je to bohužel trochu horší, než u 4.g. Na 4.g je v druhovýrobě mnohem víc dílů.. Například zadní nápravu bohužel druhovýrobci moc neřeší (čepy, ramena, ložiska..) Na druhou stranu, všechny běžně opotřebovávané díly jako čepy předku, čidla, brzdy, spojka,..... jsou v pohodě.
Nic zásadního mě teď už nenapadá.. Kdybych si na něco vzpomněl, dopíšu...

Takže moje rada:
Pokud budeš moct, kup Prelude s 2,2 VTEC v manuálu. Při nákupu bych si prozkoumal důkladně právě zadní nápravu (vůle, ložiska). Jinak pokud neuvidíš jiný problém hned na první pohled, nebo svezení, nemělo by být třeba bát nějakých dalších velkých investic..
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 20:22   Citovat  

Harry napsal:
presne tak :hura:

to PreludeZ: ciste z hlediska technickeho, je realno premistit z 4g motor 2,3 do 5g?(misto dvoulitra, jak je to tam reseno, z hlediska uchyceni a tak, vubec nevim) Mr. Green

no jde všechno ale asi se to nevyplatí. Krom toho je H23 OBD1 a ty máš OBD2 takže celkem komplikace ale jinak má H23 shodný blok s H22 takže by ti stačilo mít silentbloky z H22 a pasovalo by to, asi. nevim nedělal jsem to ale určitě bude jiný výfuk + svody a sání atd... určitě by se našlo spousta překážek k vyřešení...
   Návrat  
mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2008 , 19:12   Citovat  

No chci se zeptat... automat je naprosto naprd ano? taky si myslím že 4kvalty jsou málo ale sehnat manuál za levno je problém. A nemáte někdo zkušenosti zda li nejde vyměnit převodovka? Jako automat za manual?
   Návrat  
Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 21:44   Citovat  

zitra si jdu pro prelude 2.3 top stav prohldka probehla zitra pred platbou bude druha na co se mam zamerit nez dam panovi kes,jinak vse vypada bez problemu mozna na vejfuk rve jako prase HaHaaa v rizeni zadne vule jsem neshledal 4WS faka v poho tak co myslite borci jake jsou vase rady diky jsem tu novy je to dobrý
   Návrat  
Vašek. 93 je teď offline  Vašek. 93
PříspěvekZaslal: 22.2.2014 , 15:44   Citovat  

Ahoj,
nedávno jsem koupil Prelude IV auto startovalo krásně a bez problému, před 2dny přestalo. Startér točí, ale nechytí ani neháže jiskru. Je možné že by byla civka?
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.2.2014 , 15:51   Citovat  

Vašek. 93 napsal:
Ahoj,
nedávno jsem koupil Prelude IV auto startovalo krásně a bez problému, před 2dny přestalo. Startér točí, ale nechytí ani neháže jiskru. Je možné že by byla civka?

Stopro modul nebo cívka v rozdělovači, měl jsem na P4G to samý Úsměv
   Návrat  
Sauryy je teď offline  Sauryy
PříspěvekZaslal: 24.8.2018 , 12:30   Citovat  

Zdarec, přícházím sem kvůli dotazu. Mno tak mě napadlo, že bych si chtěl koupit P5G 2.2vtec a nejlíp i s 4WS, mohli by jste mi prosím napsat nějaké rady tipy, při koupi? na které se dívat apod.. a dá se s 4WS sehnat do 60-70K?
- Omlouvám se pokud podobný příspěvěk tu už je, kdyžtak mě prosím přesměrujte.
Jinak sem našel s H23 jaký jsou výhody oproti H22? Bueee svatoušek
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Prelude, nieco o aute, problemy, klady, zapory...?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina